Doktora sırasında yurtdışına giden anne var mı?

Zaten öneri istiyor arkadaş olumsuz yorumlarin kime yarari var ki. Akademik camiada doktoraya kadar gitmisseniz zaten normal bir ders çalışma aşkınız olmuyor. Biraz hayata farklı bakiyor insan.
Hayır çocukla ilgili bir öneri istemiyor. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum, yapmak zorundayım diyor hatta. Zaten verilen önerileri de sallamıyor genelde.

Zaten öneri istiyor arkadaş olumsuz yorumlarin kime yarari var ki. Akademik camiada doktoraya kadar gitmisseniz zaten normal bir ders çalışma aşkınız olmuyor. Biraz hayata farklı bakiyor insan.

Siz de İngiltere'ye turist vizesiyle gidip paracıkları ezip dönecek üye değil miydiniz, planlama konusunda benzer kafalardasınız sanırsam madem çocukla gidiyorsunuz mutlaka seyahat sigortası alın, sizin çocuk da hastalarsa elinizde koskocaman bir faturayla kalmayın.

Şimdi sana da aklın yok fikrin var diyebilir.

Zaten öneri istiyor arkadaş olumsuz yorumlarin kime yarari var ki.
Biz de diyoruz ki çocuğu götürme yanında. Önerimiz bu.

Akademik camiada doktoraya kadar gitmisseniz zaten normal bir ders çalışma aşkınız olmuyor. Biraz hayata farklı bakiyor insan.
Her alan için söz konusu değil bu. Ben pek ders çalışan biri değildim. Belki sağlık alanında olduğum içindir. Konu sahibininki anladığım kadarıyla hukuk alanında. Yoğun olabilir onunki.

Benim de önceliğim okuldu ama yeri geldi başkalarına da öncelik tanıdım. Evladım olsaydı onu harcamazdım muhtemelen ama misal düğün günü laboratuvar (lab)a uğramam gerekiyorsa laba uğrama ihtimalim yüksek olurdu.

Bu konuyu kaçırmışım ya da yer etmemiş bende. Gidem de stalklayam. Sözde bu gece erken yatacaktım

Bu konuyu kaçırmışım ya da yer etmemiş bende. Gidem de stalklayam. Sözde bu gece erken yatacaktım

Konuyu okusanız da bir faydası olmayacak.Üyeler, ilgili üyeye yardımcı olmak için en temel bilgileri sormuşlardı. Üyenin eşi yabancı uyruklu, eşinin ilgili ülkede oturma ve çalışma izni var mı; planınız nedir sorularına dahi net bir yanıt vermedi kendisi.

Konudan anlaşılan turist vizesiyle gidecekleri oldu; sonra da konuyu kapattırdı.

Zannımca gençken yan gelir için garsonluk yapmıştı şimdi de yapmaya hevesliydi Ya da sadece paraları ezip gezip gelicekti.

Hayır çocukla ilgili bir öneri istemiyor. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum, yapmak zorundayım diyor hatta. Zaten verilen önerileri de sallamıyor genelde.
Zorundayım dediyse demek ki kadro için bir durum oluyor ki süreç böyle işliyor malsf. Hayırlısı olsun hakkında ama kimse fikirle gelmemiş ki kadina. Sürekli eleştiri olmuş.Biz kadınlar birbirmizi desteklemeliyiz yapamiyorsak olumsuz konusmamaliyiz diye düşünüyorum tabi bu benim fikrim.

Okudum konuyu. Konuyu değil de başlığı ve yorumları okuduğumu hatırladım. Sanırım konu beni cezbetmemiş olmalı ki ilk mesajı okumadan konudan çıkmışım.

İşte ben de çocuğu harcamak olarak görmüyorum hatta değer katar diye görüyorum burdaki arkadaş gibi. Bakış açımız farklı tabi şuan 3 buçuk yaşında oğlum için ben de mutlaka götürürdm ama tam gün kilise kreşi değil. ( Kendisi çift dille büyüdüğü için İngilizcesi Türkçesi kadar iyi oğlumun)

Yok aslında babasıyla burada bırakın, annenizi de götürün minvalinde öneri sunanlar da var. Dikkatli okursanız görürsünüz. Ortada olumsuz bir durum varsa gayet de olumsuz konuşulabilir, yoksa zaten desteklenir. Burada kimsenin eğitimli kadın düşmanı olduğunu sanmıyorum. Şahsen ben gıpta ederim, ama buna değil.

Kadın çocuğumu asla bırakmam demiş ki ona istinadn bu yorumlar gereksiz olmuş. Ama şu bir gerçek ki akademisyen kadını ancak o yolda olan anlar. Ki Tübitak bursu bu ben hayran kaldim azmine kadının.
Yakın zamanda benim de bir konum vardı İngiltereye yazin gitme o yorumları okusanız yok artık dersiniz

Yepyeni bir isim tamlaması yaratmış olabilirim: turist vizesiyle İngiltre'ye gidip paracıkları yiyecek üye

Daha önce Pamuk adlı güzide üyeye kocasına babasını dövdüren üye değil miydin yazmıştım şu ana kadar favorim oydu shshshdshhdffggf

Sizin eşiniz yabancı uyruklu ve ana dili veya yetişirken en aktif kullandığı dil İngilizce değil mi ?

Konu sahibi ve eşi Türk. Konularının hiçbirinde çocuğuna çift dille eğitim verdiklerine dair bir bilgi yer almıyor.Her konu kendi özelinde değerlendiriliyor.Konu sahibi ve çocuğu bir günü nasıl geçiriyor , kendi anlatımından okuyabilirsiniz. Bknz.

Sizi gozardi etmişim ama arkamdan atıp tutuyorsunuz yine konum duruyor kapattirmadim ve onların cevabını kalacak yerime kadar verdim ama siz zanda bulunup gittiğiniz için hala burda beni unutmamissiniz
Aklınızda kaldığıma çok sevindim.

Kadın çocuğumu asla bırakmam demiş ki

Kadın çocuğunu zaten günde 2 saat görüyor bıraksa ne bırakmasa ne diyoruz bizler de . Orda çocuğa eğitim veya bakim sağlayacak imkanı yok, imkan olmayınca aklına kilise kreşi gibi kötü bir fikir gelmiş. Çocuğuna çok bağlı anneysen al götür orda bakarsın ama orda da bakmayıp badeci şeyhin eline vereceksen çocuğu götürme daha iyi.
Olmuyorsa olmuyor, çocuğa zaten babası bakıyor, bakmaya devam eder zaten 3-6 ay uzun bir süre değil çok çalışınca da çabuk geçiyor.

Üyelerin göz ardı listelerini göremiyoruz. Sizin de bulunduğunuz bir konuda, sizin konunuzu stalklayacağını söyleyen ordinary ye konunuzu özetledim. Eksik veya fazla yazdığım bir kısım varsa düzeltebilirsiniz.

Konunuz aktifmiş; en son sizden yanıt gelmediği için konunuz arka sıralara düşünce, konu kapatıldı sanmışım.

Sizin konunuza yorum yapmamıştım; ben sizi zan altında bırakmadım, konu mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kadın olarak iş hayatı zor da sanırım akademik hayat çok daha zor işle birlikte. Hele hem annelik hem iş hem akademik hayat sürerse daha da zor. Annem doktora yaparken öğretim görevlisi olduğu halde istifa edip doktorayı bırakıp kardeşime bakmayı seçmişti. Ben büyürken de mebden istifa edip bana bakmıştı 5 yaşındaki bir çocuk annesini 2 saat görerek nasıl verimli saat geçiriyor pek anlamıyorum. Belki doktora + annelik yürüyebilir aynı şekilde iş+annelik ama üçü birlikte çok kötü bir tercih gibi görünüyo burdan akademik hevesi olan bana da ders olsun. Çocuk orda giderse de kilise değil okulun kreşine gitsin tabii varsa. Kilise kreşi benim kafamda sübyan okulu dedikleri yerle aynı. Ne olur bilemeyiz

Herkese teşekkür ederim. Hakaret edenlerin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum sadece.
Ayrıca Amerika’ya gitme ve kilise kreşine çocuk verme tavsiyesini kendi hocam olmamakla birlikte fakültedeki dr bir hocamızdan edindim. Kendisinin böyle arkadaşları olmuş.
Herkes kendi hayatını ve çocuğuyla bağını kendisi bilir. Açıklama yapma lüzumu duymuyorum. İyiniyetli endişe edenler için de aralıkta gece gündüz çalışarak yeterliliğimi verebildim ve yaklaşık iki aydır kendimi sadece çocuğuma vakfetmiş durumdayım. Açtığım konuda veremeyeceğimi düşünüyordum. Tekrar tempoma döneceğim. Babası sağolsun tabiki en az benim kadar ilgilidir fakat sanki babası tek ebeveyniymis gibi cümleler güldürdü. Yine de tanımadığınız kişilere karşı ilginiz ve kaygınız için teşekkür ederim Ayrıca oğlum 2023te değil 2024 eylülde okula başlayacak onun eğitimini önemsemediğim yazılmış gerçekten şaka gibi.
İçindeki başka konulara öfkesini buraya kusmayıp samimi öneri verenlere teşekkür ederim. Herseyi değerlendirip araştırıp en faydalı olanı yapacağız. İyi geceler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…