Doktora sırasında yurtdışına giden anne var mı?

Doğru gerçi. Kimsenin kesesini bilemem. Birikimlerinden de katmışlardır. Konularını bilmiyorum ama bu durumda umarım eşiyle gider konu sahibi.

Ya çocuk 3 5 ayda ne öğrenecek stresiyle basetmekle geçer zaten zaman. Bu konuda planınızı hiç mantıklı bulamadım maalesef, çocuk esinizle kalsa daha iyi olmaz mı? Vizeye ailece başvurma şansınız varsa eşiniz 2 haftalık tatili yanınızda geçirir siz de süre uzarsa uygun bir zamanda bir kere gelebilirsiniz belki ziyarete. Tabi bunlar hep maddiyat bir yanda da.
Ama bu kilise kresine bu kadar tepkiyi anlamadım. Avrupa'daki kilise kreslerinden farklı mı acaba? Çünkü Avrupa'da en azından kendi oturduğum yerde çoğu arkadaşım kilise kresine veriyor çocuğu, çok da memnunlar. Sanki bizdeki tarikatlar gibi yazılmış ama hiç öyle şeyler görmedim ben. Zaten kreslerde yer olmadığı için seve seve neresi uygunsa oraya veriyorlar burada gerçi

Anneanneyi goturun diyolar da Amerika kolay kolay vize vermiyo yalniz. Alabilecegini sanmiyorum anneannenin

Programa basvurmadan once cocugunuzla gidecekmiş gibi arastirma yapsaydiniz bu yorumlari almazdiniz bence. Hocalariniz kilise kresi demiş. Alternatifini buldunuz mu mesela? Cocuk orada kalmak istemeyebilir, sizde uygun bulmayabilrisiniz. Ucretli bir krese verecek butceniz var mi? Gitmeden evvel cocugun kendisini ifade edebilecek kadar dil ogrenmesi lazim bunun icin ne planliyorsunuz. Saglik sigortasindan bahsetmis arkadaslar. Ortam degisikligi sebebiyle cocugun tedirgin olacagini, uyku sorunu yasayacagini tahmin ediyorum, ders çalıştığınız sureden kısıp cocugunuzla ilgilenecek misiniz?
Dediğim gibi programa başvurduğunuzda, kabul alacakmis gibi planlama ve arastirma yapmalisiniz

Sert çıkılması aslında biraz da eski konusundan zaten burda da ilgi yok bari oraya sürükleme

Bir çok kişi yazmış ama ben de yazmadan duramadım. Önceki konunuzu da hatırlıyorum ve o zaman çok daha naif bir cevap vermiştim ama bu sefer sanırım o kadar yumuşak olmayacak.

Şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım. Ciddi ciddi şu şartlar altında planınızın nasıl mantıklı olduğuna ikna oldunuz. Güvendiğiniz şey kilise kreşi. Çocuğunuz derdini anlatacak kadar İngilizce biliyor mu. Zor anlarda size destek çıkacak kimseyi ayarladınız mı ama pardon mesai saati yoktu değil mi kilise kreşinin. Maddi konuya hiç girmiyorum onu hallettin sayıyorum ki gerçekten 6 ay bir çocuk ile beraber idare edecek maddi imkanınız var mı? Tek olsanız 3.sinif pansiyonda bile kalırsınız ama çocukla? Sağlık sorunları için ne gibi plan çizdiniz mesela ?

Olay sizin eğitim için abd ye gitmeniz değil kimse buna karşı çıkmıyor zaten bekar bir anne de pek tabi çocuğu ile beraber gidebilir ama böyle kendi düşünce ve isteklerine kılıf uydurarak çocuğu heder eder değil.

En yakın örnek ablam yaklaşık 1 senedir Almanya da. 9 yaşındaki çocuğu ile beraber tek başına. Peki ne mı yaptı. Yeğenim derdini anlatacak kadar İngilizce zaten biliyordu gitmeden yaklaşık 1 sene öncede Almanca'ya başladı ve gittiği zaman günlük bütün konuşmaları zor durumda insanlara neler diyeceğini Allah korusun hastaneye gidecek olsa derdini anlatmayı bilerek gitti. Ablam önden gitti ve kalacak yer gideceği okul okul çıkışından mesai bitimine kadar refakat edilmesi için gerekenler Allah korusun kendisinin başına bi şey gelirse kimin yardım edeceği ve bu insanların iletişim numaraları her şeyi ayarladı da aldı gitti çocuğunu.

Yaşınız da küçük değil doktora yapan birine şu akılları vermek bile üzücü.

Güzel olur bence cocugunuz dil de ogrenir o yasta çabuk kapar kreşte. Ama kreş konusunda bilgim yok onu gidip yerinde gorüp icinize sinen bir yere kaydettirin

Sizce çocuğun zaten günde 2 saat gördüğü annesi için düzenini bu kadar bozup tamamen yabancı olduğu, dilini bilmedigi, kimseyi tanımadığı bir ülkeye gitmesi normal mi? Çocuğunu kilise kreşine sabah akşam tam gün vermeyi düşünen birinin iyi bir annelik yapabileceğini düşünüyor musunuz? 3 aylık sürede çocuğunu bırakması çok daha mantıklı olur. En azından güvende oldugunu bilir. Annesini tanıdığını amerikaya vize alıp götürmesi de çok mümkün değil.

Nekadar negatif yorum yapılmış şaşırdım
Benim rahmetli babaannem zamanında okuma yazması olmadan, ardında beş çocuk bırakarak, trene atlamış almanyaya işci gelmiş. 1 sene içinde yavaş yavaş hem dedemi hem çocuklarını yanına almış.
Burda çoğu çocuk klise kreşine gider (bende gitmiştim- hristiyan olmadım) evinde almanca hiç konuşmadan başlar, çocuklar bu işi bukadar sorun haline getirmiyor. Gayet çabuk adapte oluyor, arkadaşlıklar kuruyorlar.
Çocuklar aynı dili konuşmadanda anlaşabiliyorlar, ayrıca çok kısa sürede kendilerine yetecek kadar dil öğreniyorlar. 3-6ay gibi bir süreden bahsediyor konu sahibi, bukadar abartılcak bişey yok. Annesi olarak eminim en az burdaki kadınlar kadar düşünüyordur çocuğunu

Çocuğunu bırakıp gitsede anneye bak kariyeri için çocuğunu bırakıp gitti derler/ dersiniz.
İyi annelik yapmak 7/24 çocuğun tepesinde beklemek değildir, elinde telefonla akşama kadar oturup çocuğun eline tablet vermekte değildir. 3-6 günlük iş seyahati olsa bırakıp gitsin derdim ama 3-6 ay bir süreden bahsediyoruz, ben olsam bırakmam hele hele son yaşanan depremden sonra çocuğumu hiç birakmazdım.

Burdaki üyelerin çoğunun aksine ben sizi ve eşinizi çok takdir ettim. Eşiniz de belli ki sizin kariyerinize saygılı biri. 5 yaşında çocuk bu, benim babaannem de 5 yaşındayken ailesi yurtdışına taşınmış, orda onu bir yatılı okula vermişler. 2-3 ay içinde yabancı dili çözmüş. Çocuk bu 5 yaşında şak diye öğrenir ingilizceyi, hem onun için de çok iyi olur bence. Böyle bir fırsatınız varken bence gitmemek olmaz

Bazı üyelerin cevaplarını şaşkınlıkla okudum. Yok cocuklar ziyan oluyor, 2 saat gördüğün çocuğu napıcaksın, çocuk günde 2 saat mi görülür diyenler. Gördüklerime inanamadım. Kariyer sahibi bir annenin kızıyım, annemi ben de 2-3 saat görürdüm günde. Annem bana kek yapmazdı, benimle bebek oynayacak vakti yoktu ama beni en iyi şekilde yetiştirdi. Onu rol model aldım, kendi parasını kazanan kariyer sahibi bağımsız kadın dendi mi uzaklara bakmam gerekmedi, anneme baktım. Ben de konu sahibine katılıyorum niceliktense nitelikli vakit geçirip rol model olmak, ilham vermek daha önemli.

Konuya çok yazdım ama meraktan soruyorum çalışan kadınlar zaten çocuklarını günde max 3 saat görebiliyorlar. 8.30 da iş başı yapsan evden 7.30 gibi çıksan sabah yarım saat 1 saat kadar. İşten de 6 da çıksan trafik vs anca 7 de evdesin e 5 yaşında bir çocuk da en geç 20.30 gibi uyur zaten yani gün 24 saat arkadaşlar

Evet düşünüyorum ama bu benim bakış açım. Aynı süreçte olsam ben de kilise kresine değil ama farklı alternatifler bulmya çalisirdim. Mutlaka yanımda götürürdüm ama 1 aylığına bile olsa.
İnsanlar hayata bakış açıları çok farklı kimseyi yadrgamyrm ama yapan birine de iyi bir annelik yapabileceği düşünüyor msnz da demem.

Annesi olarak eminim en az burdaki kadınlar kadar düşünüyordur çocuğunu
Eski konusu yüzünden bu kadar tepki aldı. Bu kısma inanmıyor insanlar. Bana da garip geliyor. Çocuğa üzüldüm nr yalan söyleyeyim.
Bu konuyu başkası açsa yorumum farklı olurdu. Bütün yorumlar farklı olurdu
İnsanlar fstknsnsın nasıl anne olduğunu bildiği için tepki vermiş

Ay çalışan kadınlar çocuğunu kreşe veriyor yada bakıcı,anne bir kişi buluyor ona emanet ediyor işe gidiyor haldır haldır işten cıkıp cocuğunu alıyor eve geliyor ve cocuk için gün bitimi olmadan ona vakit ayırıyor ama yemeğini yediriyor ama oyun oynuyor birşeyler yapıyor. Buradaki ablamız çocuğu kreşten eve gelince babasına veriyor kütüphaneye gidip çalışıyor 8de eve geliyor 1 2 saat cocukla oynuyor? Oynamak denirse zaten sabah kalkıp kreşe gitmiş bir çocuk 8den sonra ayakta kalır mı kalmalı mı sizce aynen dediğiniz gibi en geç 8:30 uyumalı ama cocuk evde anneyi bekliyor yoksa o 2 saatlik sözde kaliteli vaktide geçiremeyecekler. Cocuğunu kendine uyduran bir anne var karşımızda kendini çocuğuna uyduran değil adam akıllı mantıklı bir planla doktora mı yapacak gezecek mi uçacak mı napacaksa yapsın destekleyelim ama daha Türkiyede kocasıyla idare edemediği çocuğu peşinden bu şekilde sürükleyeceğini söylerse sizin gözünüzde hepimiz eğitim Kariyer düşmanı gibi gözükürüz tabi. Ve ayrıca aile bağları bile iyi değil kocasını koca olarak görmüyor ev arkadaşı modundalar bu gidişin belki kocasını düzeltebileceğini bile düşünüyor cocuk zaten cok sağlıklı bir ortamda değil yani bu sizin göremediğiniz.

Yazması bile üzücü ama kiliselerdeki çocuk tacizi vakaları. Hele ki göçmen yalnız bir annenin çocuğu daha da savunmasız kalacaktır diye düşünüyorum.
Allah korusun, çok şükür öyle birşeyle hiç karşılaşmadık. Benim çocuklarımda bir süre gitti klise kreşine zamanında bizlerde gittik. Kliseye bağlı olmayan kreşler çok yaygın değil burda. Tabii farklı alternatif varsa değerlendirsin konu sahibi, ama kreş yeri bulmak hele öyle kısa süre için bayağı zor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…