- 24 Eylül 2010
- 6.202
- 20.278
- 548
Doğru gerçi. Kimsenin kesesini bilemem. Birikimlerinden de katmışlardır. Konularını bilmiyorum ama bu durumda umarım eşiyle gider konu sahibi.ben oradan post-doc sanmıştım, OK.
işte bu sorun zaten TÜBİTAK'ın burslarında aile için sigorta yok onu kendi ödeyecek + normal bir post-doc 1900 almaz ABDde buradan alınan burs miktarı çok düşük, pahalı eyaletlerde zaten aç kalınır o parayla
sizinkiler de öyle yapmış zaten, sigorta ödedi demişsiniz
1900 dolar alacak
kreş + kalacak yer + sigorta ödeyecek sadece bunlara bile yetmez 1900 dolar. (depozitodur, arabadır, uçak biletidir bunları geçiyorum, bunlara razı olacak mecbur)
eşiyle gidiyor olsa zaten bir şey demeyiz, burada da eşi bakıyormuş çocuğa, ama konu sahibinin niyeti bedava kreş varmış (!) ona verecekmiş. burada annesini görmeyen çocuk orada tamamen yalnız kalır.
yoksa maddi imkanı varsa ben de kariyeri için çabalamasından yanayım buna bir lafım yok, kredi bile olabilir, o da bir seçenek ama böyle çocuk heder olur.
eşini bilemediniz en kötü annesini götürse (anneanneyle de çocuk arasında bir bağ kurulmalı tabii gitmeden)
normal bir kreşe gitse çocuk, maddi külfete de razıyım ne yapalım artık dese...
buna kimse bir şey demiyor
Herkese teşekkür ederim. Hakaret edenlerin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum sadece.
Ayrıca Amerika’ya gitme ve kilise kreşine çocuk verme tavsiyesini kendi hocam olmamakla birlikte fakültedeki dr bir hocamızdan edindim. Kendisinin böyle arkadaşları olmuş.
Herkes kendi hayatını ve çocuğuyla bağını kendisi bilir. Açıklama yapma lüzumu duymuyorum. İyiniyetli endişe edenler için de aralıkta gece gündüz çalışarak yeterliliğimi verebildim ve yaklaşık iki aydır kendimi sadece çocuğuma vakfetmiş durumdayım. Açtığım konuda veremeyeceğimi düşünüyordum. Tekrar tempoma döneceğim. Babası sağolsun tabiki en az benim kadar ilgilidir fakat sanki babası tek ebeveyniymis gibi cümleler güldürdü. Yine de tanımadığınız kişilere karşı ilginiz ve kaygınız için teşekkür ederimAyrıca oğlum 2023te değil 2024 eylülde okula başlayacak onun eğitimini önemsemediğim yazılmış gerçekten şaka gibi.
İçindeki başka konulara öfkesini buraya kusmayıp samimi öneri verenlere teşekkür ederim. Herseyi değerlendirip araştırıp en faydalı olanı yapacağız. İyi geceler dilerim
Sert çıkılması aslında biraz da eski konusundan zaten burda da ilgi yok bari oraya sürüklemeYok aslında babasıyla burada bırakın, annenizi de götürün minvalinde öneri sunanlar da var. Dikkatli okursanız görürsünüz. Ortada olumsuz bir durum varsa gayet de olumsuz konuşulabilir, yoksa zaten desteklenir. Burada kimsenin eğitimli kadın düşmanı olduğunu sanmıyorum. Şahsen ben gıpta ederim, ama buna değil.
Güzel olur bence cocugunuz dil de ogrenir o yasta çabuk kapar kreşte. Ama kreş konusunda bilgim yok onu gidip yerinde gorüp icinize sinen bir yere kaydettirinTübitak 2023 başvurular açılmadı henüz ama açılınca başvuracağım. 5 yaş oğlum var. Gitmeyi istediğim ülke Amerika. 6 ay ya da 3 ay giderim oğlumla. Eşim gelemez işi icabı. Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum yapmak zorundayım insallah !! Deneyimi olanlar duyumu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim sadece. Bu arada çıkıp çıkmayacağı meçhul tabiki. Umarım çıkar. Güzel bir deneyim olur bizim için. Sevgiler
Oyle ama 2 saat çok azAyrıca oğlum okuldan gelince tüm akşam babası ilginlenmiyor sadece ben de en az 1saat akşam ve 1 saat sabah olmak üzere birlikteyim. Kaliteli vakit geçirmenin daha önemli olduğuna inanıyorum
Sizce çocuğun zaten günde 2 saat gördüğü annesi için düzenini bu kadar bozup tamamen yabancı olduğu, dilini bilmedigi, kimseyi tanımadığı bir ülkeye gitmesi normal mi? Çocuğunu kilise kreşine sabah akşam tam gün vermeyi düşünen birinin iyi bir annelik yapabileceğini düşünüyor musunuz? 3 aylık sürede çocuğunu bırakması çok daha mantıklı olur. En azından güvende oldugunu bilir. Annesini tanıdığını amerikaya vize alıp götürmesi de çok mümkün değil.Ben size.tam destek veriyorum
Eğitim için Çin'e gitmeyi bile göze alan doktorali bir anneden size tam destek
Öncelikle eğitim için aklınıza koyduğunz hedeflernz için hiç bir şeyden geri kalmayın.
Siz de gireceğiniz ortama kolaylıkla adapte olacak birisiniz ki gitmek, uzaklaşmak güzel geliyor ki psikologlar bile belirli zamanlarda özlemek iyidir iliski için diyorlar.
Ben de evladimdan 1 gece ayrı kalamam ama onu bir.yere bırakma konusunda acayip kuşkucuyum.
Ben sizin yerinizde olsam ne yapardim
-Annemle gitmeyi düşünürdum yarim gün kreş/ oyun grubu ile bu süreci daha verimli olurdu(Ki kreşe giden tüm cocuklar belirli aralikla hasta olabilirler. Bunun için de ya izin alıp evde olmanız lazim ki kısa süreli gidiyorsunuz buna her seferinde izin almak nasıl olur bilemem)
- yada başvuru yaptığınız yerde Türk bakıcılar mutlaka vardır. Bir sekilde o sitelerde araştırma yapıp bir bakıcı ayarlar yine yarım gün onunla yarım gün kreşte olacak şekilde verimli geçmesini sağlardim zamanlarınin. Sonra sizinle zaten hep
Ve çocuklar düşündüğümüzden daha yetenekliler dil konusunda ama gitmeden bu bekleme sürecinde ders aldırın ve ilerlesin oraya gidince daha rahat olur.
Bu deneyim herkesin eline gecmez.aldiginiz para yetmeyecek buna emin olun ama sadece o paraya güvenip giderseniz tek bile yaşamak zor. Kredi bile çeker yine de giderim ben göze alıp
Burda aynı yollardan geçmeyen ahkam kesen çok olur siz kulak asmayin bile.
Çocuğunu bırakıp gitsede anneye bak kariyeri için çocuğunu bırakıp gitti derler/ dersiniz.Sizce çocuğun zaten günde 2 saat gördüğü annesi için düzenini bu kadar bozup tamamen yabancı olduğu, dilini bilmedigi, kimseyi tanımadığı bir ülkeye gitmesi normal mi? Çocuğunu kilise kreşine sabah akşam tam gün vermeyi düşünen birinin iyi bir annelik yapabileceğini düşünüyor musunuz? 3 aylık sürede çocuğunu bırakması çok daha mantıklı olur. En azından güvende oldugunu bilir. Annesini tanıdığını amerikaya vize alıp götürmesi de çok mümkün değil.
Merak ettim, neden?Evet kilise kreşine bence de vermesin. O kötü bir fikir.
Evet düşünüyorum ama bu benim bakış açım. Aynı süreçte olsam ben de kilise kresine değil ama farklı alternatifler bulmya çalisirdim. Mutlaka yanımda götürürdüm ama 1 aylığına bile olsa.Sizce çocuğun zaten günde 2 saat gördüğü annesi için düzenini bu kadar bozup tamamen yabancı olduğu, dilini bilmedigi, kimseyi tanımadığı bir ülkeye gitmesi normal mi? Çocuğunu kilise kreşine sabah akşam tam gün vermeyi düşünen birinin iyi bir annelik yapabileceğini düşünüyor musunuz? 3 aylık sürede çocuğunu bırakması çok daha mantıklı olur. En azından güvende oldugunu bilir. Annesini tanıdığını amerikaya vize alıp götürmesi de çok mümkün değil.
Yazması bile üzücü ama kiliselerdeki çocuk tacizi vakaları. Hele ki göçmen yalnız bir annenin çocuğu daha da savunmasız kalacaktır diye düşünüyorum.Merak ettim, neden?
Eski konusu yüzünden bu kadar tepki aldı. Bu kısma inanmıyor insanlar. Bana da garip geliyor. Çocuğa üzüldüm nr yalan söyleyeyim.Annesi olarak eminim en az burdaki kadınlar kadar düşünüyordur çocuğunu
Ay çalışan kadınlar çocuğunu kreşe veriyor yada bakıcı,anne bir kişi buluyor ona emanet ediyor işe gidiyor haldır haldır işten cıkıp cocuğunu alıyor eve geliyor ve cocuk için gün bitimi olmadan ona vakit ayırıyor ama yemeğini yediriyor ama oyun oynuyor birşeyler yapıyor. Buradaki ablamız çocuğu kreşten eve gelince babasına veriyor kütüphaneye gidip çalışıyor 8de eve geliyor 1 2 saat cocukla oynuyor? Oynamak denirse zaten sabah kalkıp kreşe gitmiş bir çocuk 8den sonra ayakta kalır mı kalmalı mı sizce aynen dediğiniz gibi en geç 8:30 uyumalı ama cocuk evde anneyi bekliyor yoksa o 2 saatlik sözde kaliteli vaktide geçiremeyecekler. Cocuğunu kendine uyduran bir anne var karşımızda kendini çocuğuna uyduran değil adam akıllı mantıklı bir planla doktora mı yapacak gezecek mi uçacak mı napacaksa yapsın destekleyelim ama daha Türkiyede kocasıyla idare edemediği çocuğu peşinden bu şekilde sürükleyeceğini söylerse sizin gözünüzde hepimiz eğitim Kariyer düşmanı gibi gözükürüz tabi. Ve ayrıca aile bağları bile iyi değil kocasını koca olarak görmüyor ev arkadaşı modundalar bu gidişin belki kocasını düzeltebileceğini bile düşünüyor cocuk zaten cok sağlıklı bir ortamda değil yani bu sizin göremediğiniz.Konuya çok yazdım ama meraktan soruyorum çalışan kadınlar zaten çocuklarını günde max 3 saat görebiliyorlar. 8.30 da iş başı yapsan evden 7.30 gibi çıksan sabah yarım saat 1 saat kadar. İşten de 6 da çıksan trafik vs anca 7 de evdesin e 5 yaşında bir çocuk da en geç 20.30 gibi uyur zaten yani gün 24 saat arkadaşlar
Allah korusun, çok şükür öyle birşeyle hiç karşılaşmadık. Benim çocuklarımda bir süre gitti klise kreşine zamanında bizlerde gittik. Kliseye bağlı olmayan kreşler çok yaygın değil burda. Tabii farklı alternatif varsa değerlendirsin konu sahibi, ama kreş yeri bulmak hele öyle kısa süre için bayağı zor olabilirYazması bile üzücü ama kiliselerdeki çocuk tacizi vakaları. Hele ki göçmen yalnız bir annenin çocuğu daha da savunmasız kalacaktır diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?