Doktora sırasında yurtdışına giden anne var mı?

Ben size baya bi saygı duyup örnek alıyordum yukarıdaki bana ve başkalarına yazdığınız yorumlar ne kadar da kahvehane ağzı mı desem seviyesiz mi desem iyi düşünülmeden yazılmış mı desem. Kimseye değil tek size şaşırdım. Farklı fikirde oluşumuz değil. Cok fazla değişmiş olan üslubunuz şaşırttı. yoksa belki de hep böyleydiniz de ben gözümde büyütmüşüm

Hayır banlanmstm 2 gün ondan geri kaldı konu. Ama siz benim favori begenmeyen üyesiniz ne yazsam beni bulup beğenmedim butonuna cokuyrsnz. Burda da sizi görünce özet bilgimi verince takip et kısmı var ordan edersnz daha yakından tanrsnz beni

Alttaki yorumu okursanz kredi çekerim yine de giderim dedim yoksa bedava olmdgnn farkndayim. Boş hayal kuran ben degilim sizseniz bilmiyorum.

Neyse arkadsn konusunu bozmayalım belki biri bir fikir verir farklı bir olumlu yol gösterir. Hayali ve vizyonu olması lazım insanın sonrası gelir diye düşünüyorum. İyi geceler herkese burdan cevap vermeyeceğim daha konu açana saygımdan.

Konu bu mu yani simdi? Siz de bi tuhafsınız.

Kilise kreslerine verirken iyice arastirdinizmi orda neler yaptirdiklarini dininiz geregince ?

Niye bu kadar olumsuz yazılmış anlayamadım. Benim tanıdığım 3 kişi var. İlki doktora sırasında avrupa’da küçük bir ülkeye gitti. Çocuğu üniversite kreşine verdiler. Çok cüzi bir ücret ödemişler. Sağlık konusunda da yine üniversitenin hastanesi varmış, bir de sağlık ocağı gibi bir şey varmış. Sağlık ocağı ücretsiz, üniversite de 20-30 euro gibi çok makul ücretliymiş. Diğer ikisi post doc. Biri abd’ye gitti. O eşi ve çocuğu için sigorta ödediğinden bahsediyordu. Hatta çocuğu orada 2. sınıfa başlamış, ingilizce konusunda hemen uyum sağladığını söylemişti. Sonuncu daha gitmedi. Ama onun maddi durumu aileden iyi. Çocuğu orada birinci sınıfa başlayacak. Okullar adrese dayalı kayıt alıyormuş. Onun için iyi bir semtte ev arıyordu, burs dışında da para koyacaktır diye tahmin ediyorum. Bu dediklerim hep karı-koca çocuk(lar) şeklinde. Bence siz de kilise kreşi değil de normal bir okul tercih edin. Eşinizin mesleği de uygunsa beraber gidersiniz, güzel bir deneyim olur.

Ekleme: son ikisi türkiye’deyken yabancı dilde eğitim veren kolejlere verdiler çocukları. İngilizce’ye aşinalar zaten. Saymayı, renkleri, acıktım falan demeyi zaten biliyorlar. Hatta anasınıfına giden bile kısmen okuma yazmayı da biliyor. Dolayısıyla orada sadece dilini geliştirecek. Belki siz de öyle yaparsınız.

Son düzenleme:
Bir arkadasimda 2.dogumu icin yurt disina gitti. Ogluda orada 3 ay krese gitti gayet cabuk uyum sagladi ve oranin dilinide fistik gibi ogrenip döndü.

Cocuklar uyum konusunda cok rahatlar. Cok guzel bir firsat bu bence kazanirsaniz kacirmayin.

Diğer konunuzu da hatırlıyorum bencil bir annesiniz. Diğer konunuza yazılanları dikkate almadınız ki şimdi yine konu açıp soruyorsunuz. Bildiğinizi işleyeceksiniz. Çocuğumdan ayrılamam falan da demeyin babasıyla kalması çok daha iyi onun için.

Zor gibi gözüksede güzel bir tecrübe bende olsam çocuğum ile birlikte gider denerdim. Okadar kısa sürede dil öğrenemez ama olsun kulak dolgunluğu açısından bile fayda sağlar. Umarım gönlünüzce olur

Ama konu sahibi çocuğu üniversite kreşine değil,kilise kreşine vermeyi düşünüyor,hem de tam gün.

İlk konunuzda size hak verdim babası ilgileniyor dediniz falan tamam dedim olabilir..
Ama 5 yaşındaki çocuğu 3-6 aylığına zaten siz günde 2 saat ilgilenirken hiç bilmediği bir ülkeye, konuşamadığı anlamadığı dilde insanların içine sokmak nasıl bir vicdansızlık ?
Kusura bakmayın ama ilk konunuzda oğlunuz sizinle gurur duyacak demiştim pardon oğlunuz sizinle gurur falan duymayacak hanımefendi aksine ona yaşatacağınız travma için sizden nefret edecek..
Empati yeteneğinizi mi ya da duygularınızı falan mı kaybettiniz hangisi kayıp?
Yazık o çocuğa..

Cesaretinize hayran kaldım. Ben beş yaş bebesi ile tek başıma üç gün tatile gitmem. En basitinden ateşi çıksa, hasta olsa ne olacak. Ya annenizi alıp gidin ya da küçük çocuğu peşinizde sefil etmeyin.

Uyum sağlayamazda ne olacak, kilise kreşinde ne öğretecekler, derdini dilini bilmediği insana nasıl anlatacak? Tamam kariyer önemli ama evlat daha önemli.

yarım gün onunla yarım gün kreşte olacak şekilde verimli geçmesini sağlardim zamanlarınin.
yarım gün kreş yarım gün bakıcı
ABD'de
çıldırdınız herhalde?
hadi new york'a filan gitmesin orta ABD'de kırsal/karasal ucuz bir şehre gitsin, o durumda bile burası 1900 dolar etti zaten
daha araba alması lazım ABDde. hele o metropol olmaya şehirlerden birine gidecekse arabasız nefes almaya gidemezsin ABDde
kalacak yere de bir bin dolar vermek zorunda (pahalı bir yere gitmeyecek zaten kafadan)
birka yüz dolar da çocuğun sigortasına verecekse (burslarda sağlık sigortası aile için yoktu, son birkaç yılda geldiyse beni aydınlatın)

kredi çeksin gerekirse denmiş de yani buna can mı dayanacak? mutfak masrafı, kişisel masraflar hariç ayda hariç 2 bin dolar + çocuğun uçak bileti
konu sahibi bedava diye kilise kreşi düşünen bir insan
yoksa maddi imkanları varsa herhalde bedava kreş varmış diye kilisye papazlara rahibelere bırakmayı düşünmezdi diye düşünmek istiyorum.
ha maddi imkan varsa zaten neden eşiyle gitmiyor?
durum bunlardan biri olsa zaten ona göre konuşurduk
Avrupa ile ABD çok farklı bir kere

karı-koca gidiyor olmak farklı
post-doc'ta zaten aile durumu var
ama Tübitak bursiyerlerinde aile mefhumu yok -en azından yakın tarihe kadar yoktu.
en başta doktora veya en kısa post-doc bile en kötü 2 sene demek 2 senelik planlama bir şekilde yapılır çocuk okula gidecek olsa direkt o da bambaşka bir durum
maddi durum olsa ve normal kreşe gitse yanında bakıcı biri daha olsa bu zaten bambaşka bir durum

burada denilenler hiçbirine uymuyor ki

Post doclar tübitak’ın post doc bursu. Eşiyle gitse, eyalet de görece ucuzsa ya da satılabilir arabası altını falan varsa olur bence. Kilise kreşi bence de kötü bir fikir, normal kreşe vermeli.

Post doclar tübitak’ın post doc bursu. Eşiyle gitse, eyalet de görece ucuzsa ya da satılabilir arabası altını falan varsa olur bence. Kilise kreşi bence de kötü bir fikir, normal kreşe vermeli.
ben oradan post-doc sanmıştım, OK.

işte bu sorun zaten TÜBİTAK'ın burslarında aile için sigorta yok onu kendi ödeyecek + normal bir post-doc 1900 almaz ABDde buradan alınan burs miktarı çok düşük, pahalı eyaletlerde zaten aç kalınır o parayla

sizinkiler de öyle yapmış zaten, sigorta ödedi demişsiniz
1900 dolar alacak
kreş + kalacak yer + sigorta ödeyecek sadece bunlara bile yetmez 1900 dolar. (depozitodur, arabadır, uçak biletidir bunları geçiyorum, bunlara razı olacak mecbur)
eşiyle gidiyor olsa zaten bir şey demeyiz, burada da eşi bakıyormuş çocuğa, ama konu sahibinin niyeti bedava kreş varmış (!) ona verecekmiş. burada annesini görmeyen çocuk orada tamamen yalnız kalır.

yoksa maddi imkanı varsa ben de kariyeri için çabalamasından yanayım buna bir lafım yok, kredi bile olabilir, o da bir seçenek ama böyle çocuk heder olur.

eşini bilemediniz en kötü annesini götürse (anneanneyle de çocuk arasında bir bağ kurulmalı tabii gitmeden)
normal bir kreşe gitse çocuk, maddi külfete de razıyım ne yapalım artık dese...
buna kimse bir şey demiyor

çocuğunuzu bilmediği insanlara bilmediği bir dilde yalnız bırakmanız ne kadar doğru? yani herkes söylemiş ama bende söylemden edemeyeceğim,saçma bir düşünce. kendini ifade edemeyecek, birşey isteyecek anlamayacaklar. çok saçma bir fikir siz çocuğu güvenilir bir yerde birine bırakıp öyle gidin mesela babası gibi.

Kimse size hakaret etmedi. Ben göremedim eğer siz gördüyseniz şikayet edebilirsiniz. Forum sitesine üye olduysanız gelecek eleştirileri de göze almalısınız. O kadar kendi bildiğinizi okuyorsunuz ve yazılanlardan ders çıkartmıyorsunuz ki ne amaçla konu açıyorsunuz onu zaten anlamadım. Psikolojik sorun bu kafayla giderseniz çocuğunuzda olacak. O yoğun zamanınızı burada konu açmaya harcayacağınıza çocuğunuzla vakit geçirin bence.

Gerçekten tanıdığım en kötü planlamaya sahip üyelerdensiniz. Hocanızın arkadaşı öyle yapmış diye resmen dıdısının dıdısının yapmış olduğu birebir şahit olmadığınız bir olay için çocuğunuzun bütün düzenini bozma planı yapıyorsunuz. Planınız hiç mantıklı değil.

Kendi çocuğunuzla bağınızı açıklamaya gerek duymayacak kadar biliyorsunuz madem neden daha aylar önce ben kötü anne miyim başlıklı konu açtınız?

Biz sizi tanımayız etmeyiz yazdığınız kadarına hakimiz. Kendinizi ne şekilde anlatıyorsanız onun üzerinden yorum yapıyoruz. Çocuğu günde maksimum 2 saat görüyorsunuz öyle yazmışsınız, hafta sonları da tüm gün kütüphanedeydiniz üstelik eski konunuzda. Nasıl babası en az sizin kadar ilgili oluyor? Siz ilgili değilsiniz ki. Çocuğu sevmek başka ilgilenmek başka. Bir de çocuğumu bırakamam demişsiniz bana zerre geçmedi. Şu çocuğum için doktora yapıyorum yalanını da bırakın lütfen. Kendinizi kandırırsınız ama bizi kandıramıyorsunuz. O yaş grubunda bir çocuğun annesine ihtiyacı var annesinin diplomasına değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…