Doktora uygun bir dille bu hislerimi nasıl anlatırım

aynen öyle

ha yüzüne diyemiyorum kitleniyorum vs diyorsan da yaz işte bir kağıda götür

bir de seninle birlikte yaşayan birisi varsa ona anlat annen eşin vs vs

o da gelip doktora durumu anlatsın

genellikle psikiyatr çevre gözlemi de istiyor çünkü

Bence doktora bir sonraki seansınızda ailem sizde ısrarcı ama ben size karşı hoş olmayan hisler içindeyim, tedaviden fayda sağlayamıyorum başka bir doktora daha görünmek istiyorum ailemle konuşur musunuz diye sorun.

Evet bencede yanlış tanı koymuş sizin ayakta değil yatarak tedavi olmanız gerekiyor ki kimseye zarar veremeyesiniz

Doktorunuz eş- dost akraba değil. Duygularınızı gizlemeden rol yapmadan ne hissettiğinizi açık açık söylemelisiniz.
Hastalarının hoşlanmalarını nasıl olağan karşılıyorlarsa nefretlerini de olağan karşılarlar. Onlar her duruma ve tepkiye alışıklar siz rahat olun.

Diyelim ki doktorun yanında rahat olamadınız sürekli aynı yerde takılı kaldınız öyleyse başka bir doktora gidebilirsiniz. Ama sürekli doktor değiştirip durmayın. Art arda farklı yöntemler farklı ilaçlar iyi gelmez.

Burada teşhis koyanları da dikkate almayın.

Burda yazdığınız gibi söyleyin.
Doktor zaten bu alanin uzmani... sizin gibi kac kişi kim bilir nefret besledi adama.
Doktorun işide zor, yillarca beyin patlat dirsek çürüt sonra bir hastan nefretini kussun yüzüne...

Birde yanlış tani konulduğunu nerden cikartdiniz? İlac vermeyip adam ne yapsın? Bu dürtüleriniz cekirdek citlatarak gecmiyor

Ben olsam pat diye söylerdim. Beöki korkarak uzaklaşır ve başka bir doktora giderim diye

İçinizden geçenleri her bunaldığınızda bir deftere yazın, tarih atıp kapatın. Sonraki kontrole kadar böyle devam edin. 'Doktorumdan nefret ediyorum ve onu öldürmek istiyorum' diye de yazabilirsiniz. Kocaman harflerle sayfayı da doldurabilirsiniz. Yazı etkili bir terapi aracıdır. Kontrole gittiğinizde de defteri kendisine uzatıp 'kontrole gelene kadarki sürecim böyle geçti, lütfen inceleyin' diyerek bekleyin. Sizin tek bir kelimenizden bile ruh halinizi analiz edebilir. Ama defterde dürüst olun. Bu ayıp değil aksine tedaviye yardımcı bir seçenek.

En acilinden doktorunuzu değiştirin.
Kimse sizi zorla ,istemediğiniz bir doktora götüremez. Sizin akıl sağlığınız söz konusu.
Doktorun yanında rahat olamadıktan sonra ne anlamı var doktora gitmenin.Ailenize düzgün bir dille anlatın.

baka doktor mu yok, açıklama yapmadan onu bırakıp başka seveceğiniz bir doktora gidin.
illa niye açıklama yapmak zorundasınız ki?

Dürüst davranın karşınizdaki doktorunuz ve amaçlı sizi tedavi etmek, buraya yazdığınız gibi ona da aynen anlatın ki o bu hislerinizin altinda yatan sebebi bulup size yardım eder. Doktor hasta ilişkisi size göre şahsidir ama ona göre profesyoneldir Yani o sizi kınamaz, ayıplamaz, sizden nefret etmez. En güzeli içinizden nasıl geliyorsa onunla öyle konuşun. Merak etmeyin iyi bir tedaviyle sağlığınıza kavuşursunuz yakında ama bunun için dürüst davranmanız şart.

Arkadaşım bu yazdıkların sana acaba hasta olabilirmiyim çağrışım yapmıyor mu?yapiyorsa daha vahim...
O veya bu Dr ama tedavine devam et lutfen

Hassas bir psikolojidesin ve burada karşısındakini düşünmeden acıtır mı diye umursamadan yorum yapan çok kişi var. Yanlış yerden fikir almaya çalışıyorsun. Gördüğüm kadarıyla hastalığını inkar etmiyorsun bu çok güzel. Doktoruna hislerini olduğu gibi anlat ki sana yardımcı olamayacaksa başkasına yönlendirebilsin. Belkide yöndendir eyip bu durumu seninle çözmeyi dener. Ama kendini kapatıp seni anlamasını bekleme. Ne kadar açık olursan o kadar iyi yardım alabilirsin ve seni rahatsız eden durumlar o kadar kolay düzelir.

Drunuzu degistirin

Öfke kontrolu için boks sporuyla ilgilenmeni tavsiye ederim. İçindeki negatif enerjiyi o çuvalı yumruklayarak atabilirsin. Senin psikiyatriste değil, boks eldivenine ve bir şeyleri yumruklamaya ihtiyacın var. O zaman vücudundaki fazlalık öfkeden kurtulacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…