Doktorların hastalara karşı tutumları !

Maritsa

Bazen sktri cekmek lazim
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
4.185
25
108
İzmir
Arkadaşlar çok muzdarip olduğum bir durumdan bahsedeceğim .

Geçen gün annem başındaki şiddetli ağrı ve kireçlenmesi için doktora gitti .Şikayetlerini anlattığında doktor ,herhangi bir tahlil istemeden ,gelişi güzel ilaçlar yazmış ! ilaçların prospektüslerini incelediğimde deliye döndüm .İnanılmaz yan etkileri olan bir ilaçlar ve tahlil sonuçlarına bakılmadan ,yazılabilecek şeyler değil bana göre .

Tamam anlıyorum ,gün içinde sayısız hastaya bakıyorsunuz ,yoğunsuz :ssz: ama doktor-hasta ilişkisi bu şekilde olmamalı .
İnsan sağlığını hiçe sayarak,gelişi güzel ilaç yazmayı etik bulmuyorum !

Son düzenleme:
Bu durum biraz farklı mesela başının hangi bölgesinin ağrıdığını sorduysa, her hangi bir ilaç türüne alerjisi olup olmadığını sorduysa çoğu durumda tahlile gerek olmadan teşhis koyulabiliyor. Böyle bir durum mu acaba, ciddi bir rahatsızlığı varsa bilemem tabi:26:

Bu durum biraz farklı mesela başının hangi bölgesinin ağrıdığını sorduysa, her hangi bir ilaç türüne alerjisi olup olmadığını sorduysa çoğu durumda tahlile gerek olmadan teşhis koyulabiliyor. Böyle bir durum mu acaba, ciddi bir rahatsızlığı varsa bilemem tabi:26:

Canım hangi ilaca karşı alerjin var diye maalesef kimse sormuyor

pupiqqciğim başında uzunca bir süredir şiddetli ağrı ,tutulmalar vardı .Gerçekten verdiği ilaçlar ,gerçekten çok ağır .

Sadece şikayetlerimizi dinleyip ,ilaç yazmaları doğru değil.

Kızlar sizin başınıza hiç gelmedi mi bu tarz durumlar ?

Son düzenleme:
pupiqqciğim başında uzunca bir süredir şiddetli ağrı ,tutulmalar vardı .Gerçekten verdiği ilaçlar çok ağır .

Geçmiş olsun arkadaşım anneniz uzman bir doktora mı gitti yoksa aile hekimine mi gitti bence bir beyin cerrahın görmesinde fayda var sanırım kireçlenmede var diyorsunuz

pupiqqciğim başında uzunca bir süredir şiddetli ağrı ,tutulmalar vardı .Gerçekten verdiği ilaçlar çok ağır .

Kızlar sizin başınıza hiç gelmedi mi bu tarz durumlar ?

Canım bizim başımızada geçen sene geldi annem aile hekimine gitmişti öksürük falan vardı akşamları hiç yatamıyordu aile hekimide bir kaç ilaç yazmış bunları kullan geçer diye fakat geçedi daha sonra uzman bir doktora gitti yanında kullandıgı ilaçlarıda götürdü film falan çektiler bronşit olmuş kullandıgı ilaçları gördü doktor ve orda çöpe attı çünkü o ilaçlar öksürügünü iyice artırıyormuş uzmanın verdigi ilaçları kullandı şuan geçti.

Şunu söylemek isterim fizik muayene denen bir şey var ve adam yıllarca boşa okumuyo siz söyleyin peki ne tahlili istemeliydi ? Bana göre diyorsunuz hep, sağlıkçı değilseniz bilginizin olduğu bir konu değilse size göre diye bir şey yok kusura bakmayın madem güvenmediniz alın o ilaçları, yanınıza da annenizi gidin başka bir doktora anlatın bunları.

Son düzenleme:
Bu zamana kadar bana da hiçbir doktor sormadı şu ilaca alerjin var mı ya da herhangi bir tahlil isteyen olmadı..
Sadece kadın doğumcum çocuk isteyip istemediği sorup ona göre ilaç verdi onu da bir zahmet yapsın di mi ama..

Geçen sene ayakta bile duracak gibi değildim başım ağrıyor ateşim var ve sadece boğazıma bakıp ateşimi ölçüp bana rapora gerek duymuyorum dedi..Bir başka doktora gittim nasıl vermez ateşiniz çok yüksek diyerek 2 gün rapor yazdı..Böyle ilginçler..

Son düzenleme:
çok doğru bir konu açmışsınız..
geçen gün ben de doktora gittim sağlık raporu almak için...ve hiç bir muayene yapmadan, hadi muayeneyi geçiyorum bari nasılsın diye formalite icabı olsa da sor..ama yook... adımı soyadımı yazdı, imzayı attı ve gönderdi...

gözleriyle anladı sağlık durumumu anlaşılan :8:

bende ses etmedim ama bilinçsizce hareket eden doktorlarında varlığının farkındayım...
insan hayatını bu kadar basite almamaları gerek.. okudukları yılların hakkını hiç olmazsa vermeliler...

gerçek doktorlarla her gün izlediğimiz doktorlar bir olmuyor maalesef :40:

anneniz içinde Allahtan şifa diliyorum..
çok geçmiş olsun...

Geçmiş olsun arkadaşım anneniz uzman bir doktora mı gitti yoksa aile hekimine mi gitti bence bir beyin cerrahın görmesinde fayda var sanırım kireçlenmede var diyorsunuz

Sağol yelizcim .Aile hekimlerinin de çoğu, baştan sağma ilaç yazıyor böyle :19:

Devlet hastanesinin ,nöroloji bölümüne gitmişti .

Mathilda ben sağlıkçı değilim, ama en azından beyin filmi istenilebilirdi diye düşünüyorum ! Bu fevri tavrınızı da anlamış değilim .

Son düzenleme:
Mathilda ben sağlıkçı değilim, ama en azından beyin filmi isteyebilirdi diye düşünüyorum ! Bu fevri tavrınızı da anlamış değilim .[/QUOTE]

Fevri bir tavrım yok bu konudan muzdaripseniz çözüm yolu başka bir doktora gitmek çözüm yolu arıyorsunuz ki yazmışsınız buraya bende çözüm yolu önerdim hangi yöne çekerseniz o şekilde anlarsınız.

Canım, geçen gün Kasım annelerinde de bunu konuştuk..

Kasım annelerinden bir arkadaşın kardeşi, sırf doktorun bu umursamaz tavırları yüzünden az kalsın rahmini aldıracakmış..Neyse ki başka doktorlara da gitmişler ve büyük bir hatadan dönmek kısmet olmuş..

Ben de birkaç gün önce sağlık ocağına gittim..Doktora rahatsızlığımı anlattığım vakit bana aynen şöyle dedi :

"Bu anlattıklarınıza göre rahatsızlığınıza kesin teşhis koymak için tahlil yapmam gerekir..Ama tahlilden çıkan sonuca ne kadar güvenebiliriz ki?"

Böyle söyleyip bir ilaç yazdı ve gönderdi beni..

Yalnız her zaman söylediğim birşeyi yine söylemek isterim ki :
Bazı doktorlar maalesef ya işlerine gerekli özeni göstermiyorlar ya da o anki korkumuzdan ve paniğimizden faydalanma yoluna gidiyorlar..Gerçi her meslekte bu tip insanlar var ama sağlığın yeri ayrı muhakkak ki..

Yine de herşeye rağmen ne mutlu ki gerçekten işini seven ve insana değer veren doktorlar da var..Allah hep öyle doktorları öyle insanları çıkarsın karşımıza..

Fevri bir tavrım yok bu konudan muzdaripseniz çözüm yolu başka bir doktora gitmek çözüm yolu arıyorsunuz ki yazmışsınız buraya bende çözüm yolu önerdim hangi yöne çekerseniz o şekilde anlarsınız.

Biliyorum çözüm yollarını ve bundan sonra neler yapılması gerektiğini .

Bu topiği açma amaçım ,sesimi bir nebze olsun duyarmak ,doktorların sorumlulukların farkına varmasını sağlamak .
1 doktor bile bunu okusa ,ders çıkartsa yeter benim için .

Umarım anlaşılır olmuşumdur .

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok muzdarip olduğum bir durumdan bahsedeceğim .

Geçen gün annem başındaki şiddetli ağrı ve kireçlenmesi için doktora gitti .Şikayetlerini anlattığında doktor ,herhangi bir tahlil istemeden ,gelişi güzel ilaçlar yazmış ! ilaçların prospektüslerini incelediğimde deliye döndüm .İnanılmaz yan etkileri olan bir ilaçlar ve tahlil sonuçlarına bakılmadan ,yazılabilecek şeyler değil bana göre .

Tamam anlıyorum ,gün içinde sayısız hastaya bakıyorsunuz ,yoğunsuz :ssz: ama doktor-hasta ilişkisi bu şekilde olmamalı .
İnsan sağlığını hiçe sayarak,gelişi güzel ilaç yazmayı etik bulmuyorum !

İlacın prospektüsüne bakıp doğru ilaç olup olmadığını anlayabiliyorsanız gitmeyin hiç doktora.
Kendi teşhis ve tedavinizi yapabilecek yeterliktesiniz demekki:19:

En kötü ihtimal eczacı bir tanıdığa gidin tedaviye.:6:

Geçenlerde oğluma (1.5 yaşında) endoskopi yapılacak dedi bir cerrah.

Eşimle korktuk ve başka doktora gittik hemen.

Tanıdık bir çocuk doktoru bize bu işleme asla gerek yok ama içinizin rahat etmesi için sizi prof. çocuk cerrahı ile telefonda görüştüreyim dedi. Prof neler söyledi diğer cerrah için =) "Daha doymamışlar mı bunlar paraya anlamıyorum, kendi evladı da olsa aynı işlemi yapacak mıydı acaba vs" dedi. Gerçekten çok üzüldüm. Bu kadar mı basit insanın sağlığı. Yazık doğrusu... Artık çok temkinliyim doktorlara karşı. Gebeliğimde de 2 doktora gidiyordum, şimdi oğlumu da herhangi bir durumda tek doktora göstermiyorum....

Doktorlardan nefret ediyorum, kardeşimin rahatsızlığını pat diye söylemişlerdi. İnsan sindire sindire söyler
Çok acımasız oluyorlar...

ben kolumda bişiler çıktı alerji sandım gittim doktora alerji dedi o da ilaç yazdı ilacı kullandım kollarımda yaralar büyüdü şişti geceden sabahlara kadar acıdan ağladım
cilt doktoruna gittim egzamaymış ve diğer doktor yanlış ilaç yazmış ya madem bilmiyosun yazma cildiyeye git de dimi hakkımı helal etmiyorum o doktora ne acılar çektim ben yanlış ilaçtan

evet bazı hastalıklar için tahliller istenmeden ve araştırılmadan tedaviye başlanması doğru değil ama şöyle iki durum söz konusu:
birincisi,devlet hastaneleri,üniversite araştırma hastaneleri o kadar kalabalık o kadar yoğun oluyor ki doktor bir gün içinde yüzlerce hastaya bakmak zorunda kalıyor ve dolayısıyla hem hastanın durumunu takip etmesi hem de hayati bir tehlike görmedikçe bütün tetkikleri tahlilleri isteyip incelemesi için fırsat olmuyor yani maalesef elinden gelen bu kadar oluyor bu da doktora değil sağlık sistemine mal edilmesi gereken bir durum diye düşünüyorum.
ikincisi doktorlar onca yıl okuyup üstüne yıllarca ihtisas yaptıkları gibi bir de yılların deneyimine sahip oluyorlar ellerinden binlerce belki on binlerce hasta gelip geçmiş oluyor ve bu sayede hastalıklara,şikayetleri dinleyip fiziksel muayene yaparak da yüksek oranlarda doğru teşhisi koyabiliyorlar elbette gerekli araştırmaları yapmadan yüzde yüz bu budur diye iddia etmez hiç bir doktor ama büyük ihtimalle hastalığınız şu der ona göre bir tedavi düzenler.ihtimaller üzerinden tedavi etmeye kalkışmışken de büyük ve hayati bir risk alarak o ilaçları vereceğini hiç sanmıyorum adam ismini lekelemek istemez.kendi adıma konuşacak olursam doktorun tecrübesine güvenip tahlil tetkik yaptırmadan tedavi gördüğüm hiç bir hastalığımda ciddi bir sorun yaşamadım en fazla etki etmediği olmuştur ama başka bir soruna neden olduğu olmadı.
yine de içinize sinmeyecekse ikinci bir doktora ve hatta imkanınız varsa mümkünse özel muayenehane ya da özel hastaneye gitmenizi öneririm çok daha dikkatli inceleyip teşhis koyacaklardır,soru işareti kalmaz kafanızda.
geçmiş olsun..

en azından bi beyin tomografisi isteyebilirdi
ben de doğru bulmuyorum bu davranışları
mesela duyuyoruz yanlış teşhis yüzünden ölen insanları
adamın biri bi doktora gidiyo birşeyin yok diyo gönderiyo başka bi doktora gidiyo kötü bi hastalığı olduğunu öğreniyo..ve belkide geç kalınmış oluyo.
insan sağlığı kadar önemli bi mesleği olan doktorların bu kadar üstünkörü davranmaları hoş değil.
vee bu yüzden açılan davalar var.

banada geçen sene tüm uyarılarıma rağmen resmen zorla iğne yaptılar.sonuç olarak iğne bana çok ağır geldi ve iğne yapıldıktan sonra bir süre yattım ayağa kalkar kalkmaz bayılmışım ve öldüm sanmışlar bayılmış gibi değilmişim yani uyandığımda bütün hastane doktorlar başımdaydı ve benim hayatım boyunca bu kadar korkmuş bir kadro görmemiştim doktorun yüzündeki korkuyu görmeliydiniz.umarım akıllanmıştır ve bir daha kimseye böyle birşey yapmazlar.

Back
X