Doktorların hastalara karşı tutumları !

Doktorlardan nefret ediyorum, kardeşimin rahatsızlığını pat diye söylemişlerdi. İnsan sindire sindire söyler
Çok acımasız oluyorlar...

öncelikle allah acil şifalar versin kardeşinize.
bu aslında doktorların acımasızlığından kaynaklanmıyor,niye üzülmesin o da insan ama o kadar çok vaka ile karşılaşıyorlar ve uğraşıyorlar ki bir süre sonra üzülmemeyi öğreniyorlar duyarsızlaşıyorlar diyelim.bu da duygusuz görünmelerine sebep olabiliyor.çünkü gelen hastaya üzül giden hastaya üzül başkalarına üzülmekten kendi sağlıkları bozulurdu üstelik konsantre olabilmek ve mantıklı kararlar alabilmek için de duygularını bir kenara koymak zorunda kalabiliyorlar.

İlacın prospektüsüne bakıp doğru ilaç olup olmadığını anlayabiliyorsanız gitmeyin hiç doktora.
Kendi teşhis ve tedavinizi yapabilecek yeterliktesiniz demekki:19:

En kötü ihtimal eczacı bir tanıdığa gidin tedaviye.:6:

Doğru ilaç ya değil onu tartışmıyoruz ! Herhangi bir tahlil yapılmadan ,ilaç yazılmasının etik olmadığını söylüyorum .

Ayrıca kullanacağımız ilacın prospektüsünü tabii ki inceleyeceğiz !

Son düzenleme:
Doğru ilaç ya değil onu tartışmıyoruz ! Herhangi bir tahlil yapılmadan ,ilaç yazılmasının etik olmanı söylüyorum .

ne yani alınan ilacın ne işe yaradıgını okumak suçmu bence çok bilincli bir hareket..
doktorlar hasta yorum yapmasın zaten ne bilirler vereyip ilacı kullansın fazla yoruma gerek yok ölemi...
yanlız bu 10 sene önceydi sanırım şimdi internete hastalıgını yazdıgında kullanacagın ilactan nasıl tedavi edildigi veya tedavi ceşitleri
hastalık oluşma nedenleri vs...böyle bir çagta insanlar doktora gittiginde gayet güzel diyalog kurup derdini anlatıp derdine care bulunmasının isteyecektir bu bir haktır....
ama bazı doktorların gözüne bkatıgımda sadece tl işareti görüyorum ne yazıkki...

şimdi diyeceksinizki doktorlara niye bu kadar tepikli bu kız annemin asıl hastalıgı kadın has.dolayıyken bir gece sancısı var diye aniden apandis ameliyatına alındı hemde tıka basa karnı tokken...
anneme acil olarak kanser tedavisi koyuldu tek gögüsünü komple kazıyarak aldılar koltuk altından itibaren kazındı...
sonrasında kemoterapi vera radyo terapi bişiye ihtiyac duyulmadı nedense..sonra şüphelenip özel bir labaratuara götürdük tahlil temiz çıktı prof kayıp ortada yok daha sayayım mı?
ha işini hakkıyla yapanlara sözüm yok ama okadarda masum değiller...
ben doktora giderken genc doktorları seciyorum hem meslege yeni başlıyorlar ilgisi var hemde henüz para işareti gözünde olmuyo...

hastalanmaya bile korkar olduk bu doktor vakaları yüzünden....
benim oğlum 1,5 yaşındayken bir gece çok ateşlendi...saat 4 falan gece acile gittik mecburen.doktor beyimiz epey bi zaman sonra uykudan uyanmış belli gözlerini tam açamıyo saçlar karışmış birbirine neyi var dedi.ateşli olduğunu şurup verdiğimiz halde düşmediğini söyledim.tamam dedi.reçete yazıp tutuşturdu elimize...nöbetçi eczaneye gittik öksürük şurubu ve ateş düşürücü yazmış..ee öksürmüyoki çocuk dedim eczacıya ne yazdıysa o dedi.çocuk 40 derece yanıyo.eve geldik yarım saat geçmeden havale geçirdi çocuğum.öldü resmen elimde.havale de olduğunu anlayamadım o an .cahilim ilk bebeğim yanımda kimsem yok tecrübesizim ateş nasıl düşürülür onu bile bilmiyodum.şimdi çocuk hastalıklarında uzman oldum o ayrı ama...
ertesi gün çocuk doktoru çok suçladı o doktoru...40 derce ateşle nasıl eve yollar dedi ateşini düşürmesi gerek gözlem altında tutması gerekirdi.hem çocuğunuz da üst solunum yolu enfeksiyonu var antibiyotik vermesi gerekdi dedi...tabi biz bunların üstüne çıldırdık..eşim doktora yaka paça daldı.gazeteci eşim gezeteye bastı soruşturma açıldı ..burdaki görevinden aldılar..
demek istediğim hasta haklarımızda var lütfen sessiz kalmayalım...
konu sahibi uzun yazdım canım kusura bakma doluydum bu konuda

oomrumde sadece ıkı doktor tanıdım guler yuzlu . özelliklede biri. genel cerrahı dr Mustafa Nermi Özer. bir insan bu kadar mı guler yuzlu ve ilgili olur.
diğerlerine ise ALLAH düşürmesin. insanın yuzune bile bakmıyorlar şikayetini anlatırken. ya bi bak gözune insanın ne olacak değilmi.
hastaneye gitmeye korkar olduk. hele devlet hastanelerine .....

Arkadaşlar çok muzdarip olduğum bir durumdan bahsedeceğim .

Geçen gün annem başındaki şiddetli ağrı ve kireçlenmesi için doktora gitti .Şikayetlerini anlattığında doktor ,herhangi bir tahlil istemeden ,gelişi güzel ilaçlar yazmış ! ilaçların prospektüslerini incelediğimde deliye döndüm .İnanılmaz yan etkileri olan bir ilaçlar ve tahlil sonuçlarına bakılmadan ,yazılabilecek şeyler değil bana göre .

Tamam anlıyorum ,gün içinde sayısız hastaya bakıyorsunuz ,yoğunsuz :ssz: ama doktor-hasta ilişkisi bu şekilde olmamalı .
İnsan sağlığını hiçe sayarak,gelişi güzel ilaç yazmayı etik bulmuyorum !

öncelikle bazı hastalıkların teşhisini koyarken tahlile gerek duyulmayabılıyor

evet haklısınız doktor hasta ilişkisi bu şekil olmamalı ama doktora 10 dakıkada bır hasta bakacaksın denıyorsa doktorlar ne yapsın,balık baştan kokuyor zaten

bizim asıl sorununumz ülkede hiç bir sektörde özeli devleti fark etmıyor sistem olmaması,olmayıncada halk magdur oluyor tabı

sonuna kadar haklısı eger bir düzensizlik aşırılık varsa hep halk ceremesini cekiyor hep bizden gidiyor....ama nne hikmetse vergiyi ödeyende biziz dimi..

benimde teyzem sadece baş ağrısıyla acile gidiyor devlet hastanesi.sağolsunlar hemen tomografi ardından mr anında o gece teşhis edilen bi tümör. Hakikaetten Allah işini iyi yapan doktorlara düşürsün.ne diyelim

Doğru ilaç ya değil onu tartışmıyoruz ! Herhangi bir tahlil yapılmadan ,ilaç yazılmasının etik olmadığını söylüyorum .

Annenizin rahatsizligi nedir merak ettim. Bütün verilen ilaclarin bir cok yan etkisi var... Sonucta kimyasal ürünler.. Saglik sektöründe calisiyorum... Bir doktor hastanin verdigi belirtilerle hic bir tahlil yapmadan ilac yazabilir...Bazi hastalar icin tahlil gerekebilir. AMa her hastayi BT yapmak o hastaya ayni zamanda zarar verir.Sonucta günes isigi degil radyasyon.r... .Ayrica her yapilan tedavinin riskleri mevcut, yapilan riskli islemlerde hastanin imza atmasi gerekir. Lütfen yorumlari yaparken daha dikkatli olmakta yarar var..

Annenizin rahatsizligi nedir merak ettim. Bütün verilen ilaclarin bir cok yan etkisi var... Sonucta kimyasal ürünler.. Saglik sektöründe calisiyorum... Bir doktor hastanin verdigi belirtilerle hic bir tahlil yapmadan ilac yazabilir...Bazi hastalar icin tahlil gerekebilir. AMa her hastayi BT yapmak o hastaya ayni zamanda zarar verir.Sonucta günes isigi degil radyasyon.r... .Ayrica her yapilan tedavinin riskleri mevcut, yapilan riskli islemlerde hastanin imza atmasi gerekir. Lütfen yorumlari yaparken daha dikkatli olmakta yarar var..

evet su gibi bt istenıyor ve ne acıkı cogu hastada normal cıkıyor ,yani biraz bilipte konusmakta fayda var ki benda sağlık sektörundeyım

Tahlil yapmaya gerek görmemiş demekki doktor.Çoğu hastaya yapılıyor zaten tahlil ve testler.
Herkese tahlil yapılmamasına rağmen hastanelerde bi EKG çektirmek için 6 ay sonrasına veriliyor.
Acil durumu olan insanlar bile sıra bekliyor,demekki yeterli alt yapısı yok hastaneleri ve sizde daha diyorsunuz ki doktor herkese tomografi çeksin.1 sene sonra çektirirsiniz bu durumda tomografiyi.

İlacın prospektüsünü incelemeyin demedim size.İnceleyip kendi kendinize yanlış ilaç olduğuna karar verebiliyorsanız doktora gitmeyin dedim.

bu konuda hassasım ben işin içinde oldugum için ;

bu tip düşünen cok arkadas var,madem tahlıl yapılması gerekıyordu dıyorsunuz,madem ki size göre yanlış ilaç demekkı doktordan daha iyi biliyorsunuz o zaman kendınız tedavı edın hastanızı bundan o cıkıyor ve bunu doktora söyledıgınızde işine karışmak gibi oluyor ve sonra iyi muamele göremıyorsunuz

bu tip düşünen cok arkadas var,madem tahlıl yapılması gerekıyordu dıyorsunuz,madem ki size göre yanlış ilaç demekkı doktordan daha iyi biliyorsunuz o zaman kendınız tedavı edın hastanızı bundan o cıkıyor ve bunu doktora söyledıgınızde işine karışmak gibi oluyor ve sonra iyi muamele göremıyorsunuz

Radyolog takılma bu örneğe .Bak arkadaşlarda yaşadıklarını yazdı ,sadece bu durumda olan bir tek annem mi var sanıyorsun .

Geçen haftalarda ben de saç dökülmesi sorunumla doktora gittim .Mevsimsel dökülüyor olabilir dedi ,geçiştirdi .
Ama bilinçli bir hasta olduğum ve öncesinde de araştırdığım için ,şu şu değerlerime bakılmasını istiyorum dedim.

İyi ki de bakıldı :50: demirimin düşük ve tiroidim olduğunu öğredim :/ bir kaç birşey daha çıktı neyse boşver şimdi .Şimdi sorarım ben sana ,ben eğer üstelemeseydim ,ısrarcı olmasaydım öğrenebilecek miydim bunları .

Ufak bir rahatsızlık olsa bile ,altında yatan nedenleri araştırılıp ,bulunmalı .

Son düzenleme:
Radyolog takılma bu örneğe .Bak arkadaşlarda yaşadıklarını yazdı ,sadece bu durumda olan bir tek annem mi var sanıyorsun .

Geçen haftalarda ben de saç dökülmesi sorunumla doktora gittim .Mevsimsel dökülüyor olabilir dedi ,geçiştirdi .
Ama bilinçli bir hasta olduğum ve öncesinde de araştırdığım için ,şu şu değerlerime bakılmasını istiyorum dedim.

İyi ki de bakıldı :50: demirimin düşük ,triodim olduğunu öğredim ve bir kaç şey daha .Şimdi sorarım ben sana ,ben eğer üstelemeseydim ,ısrarcı olmasaydım öğrenebilecek miydim bunları .

Ufak bir rahatsızlık olsa bile ,altında yatan nedenleri araştırılıp ,bulunmalı .

mutlaka sorun yasayan olabılır,bende o zaman dıyorum kı madem biliyorsunuz doktorda ne işiniz var ki yanlıs anlamayın ama ben doktor olsam ve bana böyle birşey söylense o zaman kendı tedavını kendın yap derım

hangı hastaneye gittiniz bilmiyorum ama arastırma hastanelrrı ya da unıversıte hastanelerı yapıyor bu arastırma işlerini

asıl sorun hastasına yeterli ilgiyi göstermeyip hastaınn gercekten muayene oldugu tatminine ulasamaması onda sonra ilactan bile şüpe eder oluyoruz..
nedense doktoru begenmiyosan kendinizi tedavi edin mantıgı tüm saglıkcılarda var..
kendimize ilaç yazabilip tedavi etsek sektör çöker zaten hastalar sayesinde ordalar...

maalesef doktorlar o kadar çok hata yapıyorlar ki bazen insanların ölümüne neden oluyorlar(anneannem ve kuzenimi doktor hatası yüzünden kaybettim ,biri beyin kanaması geçirmiş diğeri bağırsak düğümlenmesi .. ayrı ayrı yer ve zamanda olan bu iki olayda da doktorlar bişey yok deyip eve göndermişlerdi)

O yüzden de insanların doktorlara olan güveni azaldı ,benim mesela hiç yok Allah onların eline düşürmesin.

herkes sağlıkçılardan bu kadar şikayetçiyse......insanları sorgulamak yerine sistemi sorgulamanızı tavsiye ederim......
parayı doktorlar değil para babaları kazanıyor

Back
X