Doktorların hastalara karşı tutumları !

banada geçen sene tüm uyarılarıma rağmen resmen zorla iğne yaptılar.sonuç olarak iğne bana çok ağır geldi ve iğne yapıldıktan sonra bir süre yattım ayağa kalkar kalkmaz bayılmışım ve öldüm sanmışlar bayılmış gibi değilmişim yani uyandığımda bütün hastane doktorlar başımdaydı ve benim hayatım boyunca bu kadar korkmuş bir kadro görmemiştim doktorun yüzündeki korkuyu görmeliydiniz.umarım akıllanmıştır ve bir daha kimseye böyle birşey yapmazlar.

Geçmiş olsun.
Allah korusun, ölebilirdiniz de.
Ve bunun hesabını soracak bir sistemimiz olmadığı için de olan yıllarca bu adaletsizliğin acısını içinde taşıyacak olan yakınlarınıza olurdu.

Kendimden örnek vermek istiyorum.. Bir yakinim bu kis büyük bir rahatsizlik gecirdi.. Bir ilce de olduklari icin BT bir hastanede olmadigi icin teshis konulamadi.. Doktorlar hastayi 150 km uzakliktaki büyük merkeze sevk edemediler,cünkü hastanin vital bulgulari kötüydü.. Yani hasta yakinlari götürmek istegi alde izin vermediler. Cünkü yolda kimse ne olacagini bilemez.. Ve ambulansla bir doktorun yaninda gitmesini SS karsilamiyordu.. hastanin bulgulari düzelir gibi oldu ve sevk ettiler...hastanin Btsi cekildi ve 2 günde iyilesti... Simdi burada doktorlar mi kötü ?hayir sadece sistem :26::26::26::26:

diğer yorumlarda acıklayacagım kadar acıklama yaptıgımı düşünüyorum yinede söyliyim bir doktor kaç saat calısıyor haberınız var mı? kaç hastaya bakıyor bılıyormusunuz diyebilirsin ki bunlar bizi ilgilendırmez haklısınız ama bu durum doktoruda ılgılendırmez beden yorgunlugu beyın yorgunlugu bir araya gelınce malesef ıstenmeyen seyler ortaya cıkıyor ha bu durumda sorumlu kım o doktora calıs dıyen sistem arada istisnalar var elbet görevını ıyı yapamayan ınsanlarda var yok dıyemem ... ,arkadasın verdıgı örneklere gelınce olayı ben yasamadım bakan doktor adınada konusamam elbet ama şunu söyleyebılırım bazen komplikasyonlar sonradanda gelısebılıyor

sizede bi örnek vereyim bi tanıdığımız gencecik kız ayağı şişiyor kanser diye kesiyorlar sonra nemi çıkıyor darbeye bağlı şişlik meğer kanser değilmiş.hakim allahtan sizin gibi düşünmüyor yüklü bi tazminat vede hapis o doktora.ama kız benim bacağım gitmiş evlenecekken ne hallere düştüm diyor.kız şimdide psikolog tedavisi görüyor.BENİM HERKESE TAVSİYEM TEK BİR DOKTORA GİTMEYİN SAKIN.

Allah kalbinize göre versin.
Gerçi vermiş ki her konuda böyle konu sahibine aklınızca "laf söylemek" için yer arıyorsunuz.
Ne sıkıntınız varsa sizin artık?

Doktorların bir kısmının sorumsuz, çok kısmının da paragöz olduğunu ispat eden bin tane örnek verilse burada sizi ilgilendirmez; aslında doğru diyorsunuz demezsiniz/diyemezsiniz; çünkü sizin gibileri ilgilendiren tek şey söyleyeceği 3 IQ'lük lafın yaratacağı hazdır. Sizin bunu yaptığınıza defalarca şahit oldum.

Vallahi Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Benim mesajım sanamı yazıldı,senin ne tarafını gerdi.
Psikolojik problemlerini doktor arkadaşlara sor,ben anlamam.
Editör arkadaşa anlatırsın benimle olan problemini.

Son düzenleme:
sizede bi örnek vereyim bi tanıdığımız gencecik kız ayağı şişiyor kanser diye kesiyorlar sonra nemi çıkıyor darbeye bağlı şişlik meğer kanser değilmiş.hakim allahtan sizin gibi düşünmüyor yüklü bi tazminat vede hapis o doktora.ama kız benim bacağım gitmiş evlenecekken ne hallere düştüm diyor.kız şimdide psikolog tedavisi görüyor.BENİM HERKESE TAVSİYEM TEK BİR DOKTORA GİTMEYİN SAKIN.

bu böyle uzar gider biliyormusunuz ,uzlasmaya varmamız imkansız o yüzden allah iyilerini çıkarsın karşınıza ,ayrıca lütfen düşüncelerimi yargılamayın size düşmez çünkü

bu böyle uzar gider biliyormusunuz ,uzlasmaya varmamız imkansız o yüzden allah iyilerini çıkarsın karşınıza ,ayrıca lütfen düşüncelerimi yargılamayın size düşmez çünkü[/QU
sizde insanlara saldırmaktan vazgeçin.sağlıkçısınız diye savunmaya geçiyorsunuz.hukukçu olsaydınız kesin onları savunmaya geçerdiniz.size tavsiyem tarafsız yaklaşın.hasta her zaman haklıdır.allahtan sağlık bakanı bunun farkındada her türlü hakkımızı arıyoruz.s.sde bu rahatsız etti sanırım

malesef ben de konuyu açan arkadaşımızı haklı buluyorum..çok sık doktora gidecek bi şey yaşamam ama gittiğimde de ya üstünkörü bakıp ilaç yazıp gönderenlerle ya da işini düzgün yapıyor olsa bile sürekli burnu havada bi hal içinde olanlarla karşılaşıyorum.belki de benim şanssızlığımdır bilemem.ama şu da bi gerçek ki lisede yatılı okulda okurken gözüm iltihaplandığı için gittiğim doktor beni başından savmak yerine bi göz damlası bi de 1-2 günlük rapor verseydi sonraki gün havadaki tozlardan tekrar mikrop kapmaz ve 1 ay boyunca arı maya gibi gezmek zorunda kalmazdım.bunun gibi o kadar çok örneğim var ki iki çift laf etme hakkı buluyorum kendimde.ama tüm bunların yanı sıra işini düzgün yapan ve hastaya nasıl davranacağını bilen doktorların da olduğundan şüphem yok tabi..

malesef ben de konuyu açan arkadaşımızı haklı buluyorum..çok sık doktora gidecek bi şey yaşamam ama gittiğimde de ya üstünkörü bakıp ilaç yazıp gönderenlerle ya da işini düzgün yapıyor olsa bile sürekli burnu havada bi hal içinde olanlarla karşılaşıyorum.belki de benim şanssızlığımdır bilemem.ama şu da bi gerçek ki lisede yatılı okulda okurken gözüm iltihaplandığı için gittiğim doktor beni başından savmak yerine bi göz damlası bi de 1-2 günlük rapor verseydi sonraki gün havadaki tozlardan tekrar mikrop kapmaz ve 1 ay boyunca arı maya gibi gezmek zorunda kalmazdım.bunun gibi o kadar çok örneğim var ki iki çift laf etme hakkı buluyorum kendimde.ama tüm bunların yanı sıra işini düzgün yapan ve hastaya nasıl davranacağını bilen doktorların da olduğundan şüphem yok tabi..

Doktor havadaki tozu hesaplayamamis...:26::26::26: Yani gelip yattiginiz yatili okuluda kontrol etmesi lazimdi .. Cok yazik....

var tabiki bizim buradaki beah yeni açıldı ya tüm doktorlarmı şeker gibi olur.5 yıl oluyor bütün kaliteli doktorları seçip vermişler sanki.herkeste bunun farkındaki diğer hastanelere göre çok kalabalık.sabahın köründe gidip sıra alıyorsun.günde 60 70 hastaya bakıpta halen daha güler yüzlü olmak ve çok iyi ilgilenmek profosyonellik ve insanlıktır bence.burada savunmaya geçenlere lafım günde bilmem kaç hasta ile ilgileniyor bilmem ne bunlar bahane değil.

Doktor havadaki tozu hesaplayamamis...:26::26::26: Yani gelip yattiginiz yatili okuluda kontrol etmesi lazimdi .. Cok yazik....

ters ters hayvan gibi konuşacağı yerde en azından bilgilendirebilirdi ama

gerçi arkadaş yazmamış da devlet hastanelerindeki doktorların genel konuşması öyle olur.

mutlaka sorun yasayan olabılır,bende o zaman dıyorum kı madem biliyorsunuz doktorda ne işiniz var ki yanlıs anlamayın ama ben doktor olsam ve bana böyle birşey söylense o zaman kendı tedavını kendın yap derım

hangı hastaneye gittiniz bilmiyorum ama arastırma hastanelrrı ya da unıversıte hastanelerı yapıyor bu arastırma işlerini

Yok yere göğsü alınan, 40 derece ateşle eve gönderilen hastaların yakınları da doktorlara öğretmesinler işlerini değil mi, ukala canım bu insanlar, değil mi?

Siz de sağlık sektöründeymişsiniz, düşünme tarzınızla zaten burada yakınılan doktorlardan bir farkınız olmadığı görülüyor.
İnsan göz göre göre yanlışı savunur mu ya? Hem de insan sağlığı ile ilgili bir konuda.
Kimlere kalmışız, vah vah vah!

Tecrübelerinizi paylaşırken kurum veya kişi karalamayınız, yasaktır.
Gittiğiniz doktorların yanlış teşhisi, yanlış reçete yazdığı kanaatindeyseniz ilgili merciilere şikayet ediniz, burası yeri değil...

ironi yeteneğinize hayranım.benim burda anlatmaya çalıştığım ben ısrarla durumun ciddiyetini anlatmaya çalışmama rağmen bana 'bi şey olmaz iki günde geçer' diyen doktorun vurdumduymazlığı.basit bi damla ve de en azından 1 gün dinlenme izni verse gerçekten iki günde geçecekti.derdim doktorun havadaki tozu hesaplayamamış olması değil hastalık hastası insanlar yüzünden kafasında bi dolu ön yargı oluşturmuş olması.gidip adam gibi derdini anlattığında bile amaaan senin canın çok kıymetli canım tavrına bürünmesi ...

şikayetçi oldunuz mu .....çünkü bazen ne yaparsanız yapın ..hasta tam tecizatlı yoğun bakımda yatıyor olsa bile kurtarılamaz...öncelikle sağlık sektöründen mucizeler beklemeyeceksiniz......sağlık dünyası sizi tedavi etmek üzerine kurulmadı sizi ilaçlara bağımlı yapıp ilaç şirketlerinin para kazanması üzerine kuruldu

Ve de o lüks içinde yüzen ama para kazanmadıklarını iddia ettiğiniz doktorların ilaç şirketlerinden 'paylarını' alıp daha da zenginleşmeleri üzerine...

İlaç mümessili, doktor ve özel bir hastanenin laboratuvarında çalışan olmak üzere çok yakın tanıdıklarım var, o yüzden hikayelere inanmıyorum. Gerçeğini zaten biliyorum.

Yok yere göğsü alınan, 40 derece ateşle eve gönderilen hastaların yakınları da doktorlara öğretmesinler işlerini değil mi, ukala canım bu insanlar, değil mi?

Siz de sağlık sektöründeymişsiniz, düşünme tarzınızla zaten burada yakınılan doktorlardan bir farkınız olmadığı görülüyor.
İnsan göz göre göre yanlışı savunur mu ya? Hem de insan sağlığı ile ilgili bir konuda.
Kimlere kalmışız, vah vah vah!

bu böyle uzar gider biliyormusunuz ,uzlasmaya varmamız imkansız o yüzden allah iyilerini çıkarsın karşınıza ,ayrıca lütfen düşüncelerimi yargılamayın size düşmez çünkü[/QU
sizde insanlara saldırmaktan vazgeçin.sağlıkçısınız diye savunmaya geçiyorsunuz.hukukçu olsaydınız kesin onları savunmaya geçerdiniz.size tavsiyem tarafsız yaklaşın.hasta her zaman haklıdır.allahtan sağlık bakanı bunun farkındada her türlü hakkımızı arıyoruz.s.sde bu rahatsız etti sanırım

burası birbirinin düşüncesini yargılama yeri değil saygı çerçevesınde fikir paylaşım alanıdır ,ben sizin düşüncelerinizi yargılamıyorsam sizde benımkılerı yargılamayın lütfen

ayrıca bende sizi anlamıyorum nedir bu kin öfke unutmayın hastalandıgınızda yıne hastaneye gıdeceksınız

Son düzenleme:
Gittiğiniz doktorların yanlış teşhisi, yanlış reçete yazdığı kanaatindeyseniz ilgili merciilere şikayet ediniz, burası yeri değil...

iyi de kız buraya şikayet dilekçesi yazmamış ki,doktor sinirini bozmuş, dertlenmiş ,buraya yazmış,şu sözün eşiyle problemi olana git eşinle konuş buraya yazma ,kaynanasıyla problemi olana git kaynanana söyle buraya yazma demek gibi bir şey olmuş.

bu konu çok tartışıldı aslında forumda..ama hep kötü şekilde sonuçlandı..

hamileyken iki farklı kadın doğum doktorum vardı..biri beni hayattan soğuttu,neredeyse erken doğumla bebeklermi kaybedecektim onun yüzünden.kendi araştırmalarım sonucunda bazı testleri istedim de kan pıhtılaşmam olduğu ortaya çıktı.yoksa ilaç kullanamayacaktım ve ölecekti bebeklerim..

diğer kadın d.doktorum ise tam bir melekti..gerçekten öyleydi..harika bir insan,harika bir doktordu.onun sayesinde hayatım kurtuldu.beni ve karnımdaki yavrularımı o hayaat döndrüdü..ve hala görüşüyoruz,hala bırakmadı bizi.minnettarım ona..

işte sizi iki farklı doktor portresi,biri felaketti biri de tam tersi..yani her meslekte olduğu gibi sağlık sektöründe de gerçekten çok iyiler de var çok kötüler de.

Mune karalamak mi diyorsun buna .
Buyur ,kapa o zaman topiği .Sessiz kalalım herşeye ,her zaman ki gibi .

sayın editör!
insanlar canını sıkan birşey olduğu zaman,fikir almak istediği zaman,dertleşmek istediği zaman yakınları ile paylaşıyor rahatlamak adına.burası bir derdim var köşesi ve herkes burada artık aile gibi oldu.tabi bazıları klavyeme kuvvet diyip döktürmese daha iyi olacak.madem kimse buarada bir sıkıntısını tecrübesini paylaşamayacak bu kulübü kurmasa idiniz:kkk:

iyi de kız buraya şikayet dilekçesi yazmamış ki,doktor sinirini bozmuş, dertlenmiş ,buraya yazmış,şu sözün eşiyle problemi olana git eşinle konuş buraya yazma ,kaynanasıyla problemi olana git kaynanana söyle buraya yazma demek gibi bir şey olmuş.

AĞZINIZA SAĞLIK:kkk:

Back
X