Doktorların hastalara karşı tutumları !

neyse denecek daha fazla şey yok.sakın doktorlara gıkınızı çıkarmayın arkadaşlar.
prospektüsleri de okumayın,doktora olabildiğince sonsuz güvenin.
hatasız kul olmazmış,sağlık da hataya getirilebilir.
çok üstüne gidiyormuşuz çünkü doktorların.

yazılanların hepsini okumadım ama başıma gelen bir şeyi anlatmak istedim ben de...
gebeyken dr.um tarafından ayrıntılı ultrason için işinin ehli!, ankaranın en ünlülerinden olan bir prof. perinatoğa gönderildim. ayrıntılı ultrasonum 6 dk.sürdü. ve avuç dolusu para ödedim. her şey NORMAL!!di.. kendi dr.uma gittiğimde muayenenin 6 dk. sürdüğünü bunun normal olup olmadığını sordum. baktı, baktı, raporu görmek istedi. "allah allah hoca böyle bir yanlışı nasıl yapar?" dedi ve ciddi bir gebelik rahatsızlığım olduğunu ama diğer her şeyin ÇOK İYİ!! olduğunu söyledi. 4 gün sonra bebeği hissetmiyorum dr.a gidelim dediğimde eşim: " bir dr. iyisin diyor diğeri değilsin diyor, bu sefer başka bir dr.a gidelim, hangisi doğru söylüyor anlarız" dedi.
hastaneye gidip dr.a durumu aynen anlattığımda aramızda şu diyolog geçti.
ben: durum bu. bende bu rahatsızlık var mı yok mu merak ediyorum ama esas endişelendiğim bebeğim. bir bakabilir misiniz acaba?
dr1: tamam, tamam anladık. senin tek derdin dr. dr. gezmek!
ben::53::53:ama bebeği de hissetmiyorum, endişeliyim bir baksanız..
dr1: tamam tamam. ultrasona git şimdi!
2 saat sonra ultrason sırası gelir. birden odaya başka dr.lar çağırılır. soru sormama, "bebek ölmüş değil mi? benim neyim var?" diye sormama rağmen tek bir cevap dahi alamam ve dr.una git diye odadan apar topar çıkarılırım..
dr1: bebek ölmüş, acil ameliyata alınman lazım, doğumhaneye gidin!
ben ve eşim::53::53::14::14::14:
şoka girip tek kelime edemeyiz. yine odadan apar topar çıkarılıp eşim tarafından sürüklenerek ameliyathaneye sokuluyorum. ben sadece ağlıyorum. hemşireler beni soyup damar yolumu açıp suni sancı vermek üzereyken bir dr. bağırarak odaya girdi hemşirelere: dr2: suni sancıyı verdiniz mi?:53:
hemşire: hayır
dr2: hastayı geri giydirin, inanamıyorum ya az daha öldürüyorduk! niye kimse bana bu kadının hastalığını söylemedi!!
meğer dr1!! durumum hakkında hiçbir bilgi vermeden sadece doğurtun diye tel.açmış doğumhaneye.. allah razı bin kere razı olsun kadın (dr2) dikkatli davrandı da şu an yaşıyorum... beni tekrar muayene etti ve teşhisi onayladı.
dr2: canım bak ameliyatını burada yaparsak masada kalırsın, kurtaramam seni. iyi bir hastane ve dr. ayarlaman lazım.
ben::53::53: ben nasıl ayarlayayım ki!!
sonra dr2 gerekli yerleri arar, adını duyduğum dr.u zorrrla, yalvar yakar ayarlar ve beni ambulansla sevk eder.
sonraki hastanede muayene esnasında, beynim durmuş şekilde dr.a:
ben: benim bir daha bebeğim olur mu dr. hanım?
dr3: NE BEBEĞİ BE!! GEBERİP GİDİYORSUN HABERİN YOK!!!

Size çok büyük geçmiş olsun.

Şu örneklere empati yapayanlara gerçekten biraz insanlık diliyorum.
Bu şimdi sistem hatası mı, doktor hatası mı?

İnsan hayatını, herhangi bir eşya ile ilgili şikayete vb. bir şeye benzetenlerin iflah olabileceklerini düşünmüyorum zaten de, ne diyeyim.

neyse denecek daha fazla şey yok.sakın doktorlara gıkınızı çıkarmayın arkadaşlar.
prospektüsleri de okumayın,doktora olabildiğince sonsuz güvenin.
hatasız kul olmazmış,sağlık da hataya getirilebilir.
çok üstüne gidiyormuşuz çünkü doktorların.

:1::1::1::1::1::1::1:

yorum yapamiyorum ,gercekten cok ilgincsiniz... bu kadarina pes diyorum....

Valla ben sağlık sektöründen mucizeyi bırak hiçbirşey beklemiyorum

anneannem 80 yaşında kadın düşmüş evinde doktora götürmüşler doktor ayağına kalçasına falan bakıp göndermiş ,kadın beyin kanaması geçirip öldü.
kuzenim bağırsak düğümlenmesi olmuş ,doktora götürmüşler doktor röntgen de çekmiş üstelik aman canım bişeyi yok deyip eve göndermiş.Ailesi de normal bir ülkede ,normal bir doktorla karşılaştığını zannederek tabi ki eve gelmiş ama kızın ağrıları birtürlü geçmeyince başka bir hastaneye götürmüşler,o hastanedeki doktor röntgeni eline alınca sizi buraya mı yönlendirdiler demiş bunlar da yooo eve gönderdiler demiş,hemen kızı ameliyata almışlar aama kurtaramadılar.19 yaşında gencecik bir insan öldü.
Bir olay daha var kendi ailemden ,başka bir kuzenimin çocuğu düşüyor ve çocuğun bir gözü kayıyor,hemen doktora götürüyorlar doktor bu çocukta bişey yok diyor ve hatta diyor ki 'sen ne biçim annesin çocuğunun şaşı olduğunu farketmedin mi hiç' diyor.Allahtan çocuğu alıp başka bir hastaneye götürüyorlar da oradaki doktor işini yapıyor.Çocuğun gözünü tutan bi doku mu ne varmış o kopmuş ameliyatla onu düzeltiyorlar.

yani şimdi bu 3 olayın sağlık sisteminin kötü olmasıyla alakası yok .Evet sağlık sistemi çürümüş olabilir ama bunların hepsi doktor hatası.Bence siz de sağlık çalışanları olarak içinizdeki çürük elmaları korumak yerine onlara karşı tavır almalısınız.

Şimdi ben Allah korusun hasta olsam hangi doktora güveneyim ,çocuğum falan olsa hele kafayı sıyırırdım herhalde.

benim kimseyi koruduğum ya da tuttuğum falan yok.....doktorların hayat standartlarına bir bak allahaşkına yemeyen uyumayan.....gündüz akşama kadar pür dikkat çalıştığı yetmiyor sistam gece yatağından kaldırıp çağırıyor senin sağlığın çok önemli de benim sağlığım önemli değil mi annelerimizin gözyaşları önemli değil mi birileri ortalığı ayağa kaldırıp bana saygısızca davrandığında onu şikayet edememem önemli değil mi...çalışma şartları eskisi gibi değil......ha bana desen ki senin çalışma şartların umrumda değil banane benim keyfim yerinde gerekirse parayı bastırır özele giderim....o zaman sen de bu sistemden hiç birşey beklemeyeceksin ben bu saaatten sonra hata yapmamaya baakarım ve hasta benim sorumluluğmda ölmesin diye bakarım saç dökülmesiyle ilgilenmem bile benim de insanlardan bir beklentim olmaz
sana şunu söyleyim bugün bana yarın sana

Burada mesleği tabiki kötüleyemem. Allah razı olsun dediğim arkasından hayır dua ettiğim doktorlar da var. Ancak konumuz hastaları "sallayan" zihniyet. Hani görmesem sırf anlatılsa "aman büyütüyorlar canım" der geçerim. Üstünkörü baktığı ultrasona dayanarak "bu çocuk kesin özürlü aldıracaksın" dediği annem nur topu gibi sapasağlam kardeşimi doğurdu. Şuan 22 yaşında, düşünebiliyor musunuz dr. dinlese annem sapasağlam çocuğu kürtaj yaptıracaktı.

Ben de devlet hastanelerindeki doktorların özel hastanedekilerden daha duyarlı olduğunu düşünüyorum. Özel hastanede dr. ne kadar tahlil film vs. isterse o kadar para kazanıyor. Ama devlet hastanesinde gerek görmediği sürece fazladan tetkik yaptırmıyorlar. Kuru öksürük şikayetiyle 3 özel hastane gezdim. Tam 1 buçuk yıl geçmedi öksürüğüm. Bu sırada bari tam olsun, güvenilir olsun diye hep özele gittim. Bu sırada grip ilaçları, verem ilaçları, antibiyotikler, penisilin iğneler, vs. kullanım. Bünyem, midem altüst... Her kontrole gittiğimde benden röntgen istediler ve her röntgende ciğerlerim tertemiz çıktı. Ama hala deli gibi öksürüyorum ama içten öyle bir ses geliyor ki inanamazsınız. En sonunda akıl edip sağlık ocağına gittim. Bana nebül ilacı aldırıp nebülizatöre soktular ve 10 dk. lık 2 seansta iyileştim:53: Meğer faranjitim varmışta haberim yokmuş. Bir faranjiti 1 yılı aşkın süredir nasıl bulamazlar. Ya onca ilaç?

kuzeninim eşi 2 ay önce 4000 küsür tl ile başladı...uzman değil yeni mezun ...

ben pratisyenim hiç de 4000 küsür almıyorum gittikçe de maaş düşüyor.
net maaş 1500 bile değil.
şimdi döner möner diyeceksiniz ki o da her hastanede olmuyor, olan yerlerde de bazen veriliyor bazen yok.

Benim için ölümcül bir hastayı veya yaralı bir gözü aman canım bişeyi yok diye eve gönderen doktor kötü ,tedavisini yapan doktor iyi doktordur.

Bu ülkede hastalanmayacaksın kardeşim.Olayın özü bu.

hastalanma arkadaşım aklın varsa sen kendine iyi bakacaksın

ters ters hayvan gibi konuşacağı yerde en azından bilgilendirebilirdi ama

gerçi arkadaş yazmamış da devlet hastanelerindeki doktorların genel konuşması öyle olur.
devlet hastanesindeki hasta ve yakınlarının konuşması nasıl oluyor ....aman canım genel konuşmaları öyle onlar bir kere muhatap oluyor beğenmediği birşey olduğunda bir kamyon dolusu insan getirmeyi çok iyi biliyorlar şikayet edecek merci de yok

Butun cevaplari okumadim, sadece konuya cevap vermek istiyorum. Her bas agrisina tahlil yapmiyorlar. Fiziksel muayene yeterli olabiliyor, doktor bulgularina gore hareket eder. Eger tahlillik durum varsa tahlil yapar, yoksa ilacla ya da ilacsiz gonderir. Tabii ne kadar fiziksel muayene yapti bilemiyorum.

Her ilacin yan etkisi vardir, yan etki istemiyorsaniz hic doktora gitmeyin, ilac kullanmayin. Benim esas anlamadigim sey, madem bu kadar rahatsiz oldunuz neden tahlil istemedi diye, nicin doktora o an sormuyorsunuz da gelip buralari ayaga kaldiriyorsunuz? Hic anlamadigim sey bu yani. O an bir tedirdingiliginiz varsa sorarsin "doktor bey, tomografi ya da baska bir islem gerekmiyor mu?" dersin. Eve gidip kendini parcalamaktansa o an sorup cevabini alirsin. Yani sizi yargilamak icin soylemiyorum bunu, ben olsam oyle yapardim. Doktordan icim rahat cikardim.

:1::1::1::1::1::1::1:

yorum yapamiyorum ,gercekten cok ilgincsiniz... bu kadarina pes diyorum....

ben de size pes diyorum,iki lafınızdan biri "herkes tıp okumuş herhalde".
bu mesleğin içindeyim diye işini kötü yapanı da savunmayın lütfen..
arkadaş prospektüsü okuyup kendince kanıya vardı diye kıza sen tıp mı bitirdin diyorsunuz.herkes okuyor eminim,ben de okuyorum.hem ilaç hakkında bilgilenmiş oluyoruz hem de gerçekten benim şikayetim burda yazıyor mu diye.
her doktor mükemmel olacak diye bir şey var mı? hepsi işini iyi mi yapıyor? e işini iyi yapmayanı da eleştirmeyecek miyiz?
sonra çok üstlerine gidiliyor diyorsunuz.

hastalanma arkadaşım aklın varsa sen kendine iyi bakacaksın

her mesajıma üşenmeden cevap verdiğin için teşekkür ederim ,
kendime iyi bakmaya çalışıyorum tabi allah muhafaza 'sizin için nöbet tutuyorum o kadar yoruluyorum geberirseniz geberin siz benim uykumu düşünüyomusunuz' diyen biriyle falan karşılaşırım diye.
Gerek duyduğumda da 'parayı bastırıp'özele gidiyorum zaten oralar bir nebze daha iyi.Ne de olsa bir kamyon dolusu insanı getirmedim hiç hastanelere ,bir tek onlardan çekiniyormuşsunuz ya.

Ve de o lüks içinde yüzen ama para kazanmadıklarını iddia ettiğiniz doktorların ilaç şirketlerinden 'paylarını' alıp daha da zenginleşmeleri üzerine...

İlaç mümessili, doktor ve özel bir hastanenin laboratuvarında çalışan olmak üzere çok yakın tanıdıklarım var, o yüzden hikayelere inanmıyorum. Gerçeğini zaten biliyorum.

bilirsin bilmemek ayıp değil öğrenmemek.....bir zamanlar doktorlar eczacılar bakkalar manavlar iyi para kazanırdı şu an artık her meslekte taşeronlaşma var......muayenehaneler kapatılalı çok oldu......doktorlar gençliklerini öldürdüğüyle kaldı
lakin benim söylemeye çalıştığım çok başka birşeydi örnek verelim babanızın kolesterolü yüksek değil mi doktor hemen kolesterol ilacı yazmak zorunda çünkü dünya sağlık örgütü bunu emretmiştir oysaki bu şekilde tedavi olamazsın ne kalp krizin engellenir ne beyin damarı tıkanıklığı ilaçların yan etkisi olan kanser de çabası ...bu durumun tek tek ve doğal tedavisi vardır vücudundaki omega 6 yıı balık yağındaki omega 3 le dengelemen gereklirir.....diyetindeki paketlenmiş gıdaları ve şekeri çıkarman gerekir ama dünya sağlık örgütü ilaç şirketlerinin para kazanmasını gerektirecek durumları emreder.....mümkün olduğunca senin hasta ve ilaçlara bağımlı olmanı ister ....sen sistemin umrunda değilsin bunu anlatmaya çalışmıştım
kendi kedinin doktoru ol....türkiye de avrupa da amerikada hastanelerin eline düşmemeni tavsiye ederim

doktordan doktora fark eden bir durum aslında ve yaptğı muayne de önemli. benim başımda da lise1 de şiddetli ağrılar oluyordu doktra gittik muayne etti ağrının nasıl olduğunu hangi bölmde olduğnnu ne yaptğmda hafifledğni arttğnı sordu söyledim mr ve tahlil istedi ve bişey çıkmaynca yiyecek takbne başlandı migren çıktı ortaya.
ama doktor fiziksel muayne ile neyi olduğunnu da anlayablr o kadar sene okuyorlar birşeyler gördü ki sadece ilaç verdi ve ilaçlarn birsürü yan etkisi var diyorsunuz ama artık günümzde birçok ilacın yan etkisi var. benim babm astım hastası içtiği ilaçlarn yan etkisini görsenz hasta yaşasn daha iyi dersinz bunlar çok çok minik olablcek şeyler önlem olsun bilinsin diye yazılıyor zaten genelde. cildinze sürdüğünüz salislk asit içeren kremin yan etkiler kısmına baktğnzda bile birsürü yan etki çıkıyor.
illa memnun değilseniz başka bir doktora gidebilrsnz ama bazı doktrlar gerçkten ilgisz o da ayrı.

ha ha ha. şimdi burada yazanlar (bekarlar, anne olmayanlar ) anne oldugunda sorarsın çocugunun ne olmasını istersin diye % 70i doktor der. bunu facebookta milupa gibi bebek sitelerin çoğu sitenin sorularında gördüm. ne büyük çelişki saydır saydır sonra da ne kadar özendiği bir meslek oldugunu da ordan gör.

Her meslekte oldugu gibi isini iyi yapamayanlar mevcut buna lafim yok.. Bir cok doktor en son tedavi seklini uygulamali .. Hatta bu konuda sürekli update yapmali... Bunun icin medicin guidlines var.. yeni tedavi seklini arastirilip yeni yapilan testlerin sonucuna göre hastasini tedavi etmeli.. Yanliz türkiye de bu sistemin oturmasi icin iyi bir alt yapinin ve sistemin degistirilmesi gerektigini düsünmekteyim.. Yukarida bir yakinim hakkinda örnek verdim.. Ailem beni arayip doktor sence iyi mi diye sorduklarinda, beklemelerini söyledim.. Yasadiklari yer bir ilce öyle kücük bir yer degil (100.000 nufüslü).. Ama bir BT yok.. Bu konuda bir cok mercilere sikayetimi bildirdim...Hatta yardim toplanmasi icin oranin belediye baskaniya yazdim... Bir is adamin yardimlariyla büyük bir miktar toplandi.. O ilcenin devlet hastanesine bir Bt alinacak...Bazen bir seyleri görmek icin gözüne sokmak gerektigini (sikayet vs ile) düsünüyorum..

ben de size pes diyorum,iki lafınızdan biri "herkes tıp okumuş herhalde".
bu mesleğin içindeyim diye işini kötü yapanı da savunmayın lütfen..
arkadaş prospektüsü okuyup kendince kanıya vardı diye kıza sen tıp mı bitirdin diyorsunuz.herkes okuyor eminim,ben de okuyorum.hem ilaç hakkında bilgilenmiş oluyoruz hem de gerçekten benim şikayetim burda yazıyor mu diye.
her doktor mükemmel olacak diye bir şey var mı? hepsi işini iyi mi yapıyor? e işini iyi yapmayanı da eleştirmeyecek miyiz?
sonra çok üstlerine gidiliyor diyorsunuz.

Sorununuz var onu anladim ..ögretmensiniz maasinizin aciklanmasi , tatilden söz edilmesi hosunuza gitmedi onu da anladim.. Yukarida aciklama yaptigimi defalarca söylememe ragmen geri dönüp okumadiniz da , pes diyorum bu kadar kolay bir meslegi rezil edilebilirsiniz ... Güvenmiyorsaniz gitmeyin.. Hasta oldugunuzda kendi basiniza bir seyler yapin ,nasilsa tibbi bilginizde mevcut.. Ne ugrasiyorsunuz ki...

Son düzenleme:
bence doktorların değil bazı hemşirelerin tavırları çok kötü. devlet hastanelerinde çalışanlar kadar vurdumduymaz yok

haaa bi de hasta bakıcılar, hastane personeli... doktorlardan havalılar, devlet boş para ödüyor çoğuna

Madem öyle düşünüyorsunuz söyleyin o hemşireye,hasta bakıcıya vs ben sizden hizmet almak istemiyorum diye hasta haklarınızı kullanın. Bazı insanlara fazla sağlık hizmeti.

sumuz olaya zaten gittik müdahale ettik.ögg heryerde var sadece hastanede değil okulda bile var.savunma olayına anlam veremiyorum dediğim şey oradaki arkadaşlar adama saldırmak yerine uzaklaştırabilirlerdi.senmisin doktora saldıran diyip taarruza geçmeselerdi ben onu diyorum.bizlerde orada şiddete maruz kalıyoruz.amirimiz bıçakla yaralandı.ozaman bütün güvenlikler toplanıp adamı linçmi edelim.demem o ki şiddete şiddetle karşılık verilmez.burada kimseyi suçlamıyoruz ama arkadaş burada konu açmış çok biliyorsan hastaneye gitme kendi kendine tedavi ol denilmiş.bu savunma olayı ne onu anlamıyorm.

o hastanedeki güvenlik görevlilerinden çok şikayetçiyim...işlerini gerçekten yapmıyorlardı ....ben sözlü saldırıya uğruyorum güvenlik görevlisi anne şefketi gösteriyordu....aaaa yapma ama çok ayıp olmaz vs... madem konumuz sağlık herkes işini iyi yapsın değil mi

Artık doktorların bakış açısıda değişti karşısında güzel alımlı ve konuşması düzgün biri gidince farklı kapalı türbanlı biri gidince farklı davranıyorlar :20:

hangi irezil tohtormuş bu. tez şikayet edin nasıl böyle davranır? özgürlükler ülkesinde yapılacak şey mi?

yani doktoru eleştiren herkes tıp kazanmak istemiş ama kazanamamış olanlar öyle mi,
yani doktorların bu herkesi aşağılama merakı buradan geliyor demek ki
ama kusura bakmayın yok öyle bir şey
ayrıca ben de doktorların maaşının çok da yüksek olduğunu düşünmüyorum
eğer dertleri para ise isterse yeni mezunu 10000 lira alsın bence uygundur
ama işini iyi yapsın
olması gerektiği gibi yapsın
mesela şu tam gün yasasına ben destek vermiştim hatta bu hükümetin yaptığı belki de tek iyi şeydi ama galiba döndü geri olmadı çok takip edemedim ama.
o konuda son durum nedir?

Ben doktor değilim yani o yüzden savunmuyorum. Yazdıklarımı doktorları aşağılayan üyeye karşı yazmıştım madem üzerinize alındınız evet aynı lafları size de diyorum. Herkes tıp okumak zorunda değil, doktor olmak zorunda da değil ama bu kadar prestijli bir mesleği böyle karalamanıza da kimse müsaade etmez. Bende hukuk okuyorum biri benim mesleğimi böyle aşağılasa ben de çok sinirlenirdim.. Sizin mesleğinizi de biri böyle küçümsese herhalde bunun tam tersi söylemleriniz olurdu. Her doktor iyi değildir, her öğretmen de iyi değildir, her avukat da iyi değildir böyle sürer gider.. Her branşta mesleğini iyi yapanlar olduğu gibi kötü yapanlar da var elbette. Ama sizin ve bazı arkadaşların sadece bir meslek grubunu hedef alıp saldırması çok abes olmuş.. Herkes karşısındaki kişinin mesleğine saygı göstermek zorunda, kişiliğine değil. Bir doktorla sorun yaşadıysanız bunu tüm doktorlara yoramazsınız..

doktora en çok saydıranların çocugunu Rabbim dktor yapsın. herkes çocuklugunu gençliğini yaşarken o ders çalışsın. hrkes 2-4 yıl üniversite okurken o 6 yıl okusun. herkes lisans eğitimi sonrası mesleğini istediği yerde icra ederken o zorunlu hizmete gitsin. lisans sonrası bir kitap açmadan mesleğini icra ederlken diğerleri o diplomasının ilkokul mezunları tarafından bile aman pratisyen denilerek küçümsendiğiini görsün ve bunun üzerine 8-9 milyarı 5 aylık dershane sürecine versin. sonunda gençlik yıllarını asistanlık denen aslında kölelik sisteminin moderni olan ayda 15 gece nöbetle ve gündüz mesaileri ile tamamlasın. bir memurun ayda yaptıgı mesai 1 haftada yapsın, çocuk yapmak için erteleyip dursun, zira önce uzmanlığını almayı beklemeli, ayda 10-15 gece evde olmayınca cocuk yapılamaz, bu arada asistanken öğretmen kadar maaş bile alamasın, hocalarından bazen işittiği azarlar onur kırıcı olsun, komşun evde dizi izlerken senin çocugun 1800 sayfalık kitabı okusun. ameliyatta kıçından ter damlasın, zira işi hata kabul etmeyen ve geri dönüşü olmayan bir iş. tam uzman olsun herkes aldıgı parayı konussun helal mi, bi şey yapmıyor diye. hatta yaptıgı uzmanlıkta bişey yaramasın yan dal uzmanlıgını yapsın. her uzmanlıgı sonrası zorunlu hizmete gitsin. çalıştıgı yerde tek hekim olsun. günde 130 hasta baksın. akşam eve hastalar gelsin. kıçının üzerine oturtmasın seni hastaneye götürmek için evin kapısına dayansın. gece evinden gitmesen arkadan söylemeyeceği şey kalmayacak ( bu topiktekiler gibi) herkes evinde otururken o gitmek zorunda kalsın (amin)

Back
X