- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yazılanların hepsini okumadım ama başıma gelen bir şeyi anlatmak istedim ben de...
gebeyken dr.um tarafından ayrıntılı ultrason için işinin ehli!, ankaranın en ünlülerinden olan bir prof. perinatoğa gönderildim. ayrıntılı ultrasonum 6 dk.sürdü. ve avuç dolusu para ödedim. her şey NORMAL!!di.. kendi dr.uma gittiğimde muayenenin 6 dk. sürdüğünü bunun normal olup olmadığını sordum. baktı, baktı, raporu görmek istedi. "allah allah hoca böyle bir yanlışı nasıl yapar?" dedi ve ciddi bir gebelik rahatsızlığım olduğunu ama diğer her şeyin ÇOK İYİ!! olduğunu söyledi. 4 gün sonra bebeği hissetmiyorum dr.a gidelim dediğimde eşim: " bir dr. iyisin diyor diğeri değilsin diyor, bu sefer başka bir dr.a gidelim, hangisi doğru söylüyor anlarız" dedi.
hastaneye gidip dr.a durumu aynen anlattığımda aramızda şu diyolog geçti.
ben: durum bu. bende bu rahatsızlık var mı yok mu merak ediyorum ama esas endişelendiğim bebeğim. bir bakabilir misiniz acaba?
dr1: tamam, tamam anladık. senin tek derdin dr. dr. gezmek!
ben:ama bebeği de hissetmiyorum, endişeliyim bir baksanız..
dr1: tamam tamam. ultrasona git şimdi!
2 saat sonra ultrason sırası gelir. birden odaya başka dr.lar çağırılır. soru sormama, "bebek ölmüş değil mi? benim neyim var?" diye sormama rağmen tek bir cevap dahi alamam ve dr.una git diye odadan apar topar çıkarılırım..
dr1: bebek ölmüş, acil ameliyata alınman lazım, doğumhaneye gidin!
ben ve eşim:
şoka girip tek kelime edemeyiz. yine odadan apar topar çıkarılıp eşim tarafından sürüklenerek ameliyathaneye sokuluyorum. ben sadece ağlıyorum. hemşireler beni soyup damar yolumu açıp suni sancı vermek üzereyken bir dr. bağırarak odaya girdi hemşirelere: dr2: suni sancıyı verdiniz mi?
hemşire: hayır
dr2: hastayı geri giydirin, inanamıyorum ya az daha öldürüyorduk! niye kimse bana bu kadının hastalığını söylemedi!!
meğer dr1!! durumum hakkında hiçbir bilgi vermeden sadece doğurtun diye tel.açmış doğumhaneye.. allah razı bin kere razı olsun kadın (dr2) dikkatli davrandı da şu an yaşıyorum... beni tekrar muayene etti ve teşhisi onayladı.
dr2: canım bak ameliyatını burada yaparsak masada kalırsın, kurtaramam seni. iyi bir hastane ve dr. ayarlaman lazım.
ben:ben nasıl ayarlayayım ki!!
sonra dr2 gerekli yerleri arar, adını duyduğum dr.u zorrrla, yalvar yakar ayarlar ve beni ambulansla sevk eder.
sonraki hastanede muayene esnasında, beynim durmuş şekilde dr.a:
ben: benim bir daha bebeğim olur mu dr. hanım?
dr3: NE BEBEĞİ BE!! GEBERİP GİDİYORSUN HABERİN YOK!!!
neyse denecek daha fazla şey yok.sakın doktorlara gıkınızı çıkarmayın arkadaşlar.
prospektüsleri de okumayın,doktora olabildiğince sonsuz güvenin.
hatasız kul olmazmış,sağlık da hataya getirilebilir.
çok üstüne gidiyormuşuz çünkü doktorların.
Valla ben sağlık sektöründen mucizeyi bırak hiçbirşey beklemiyorum
anneannem 80 yaşında kadın düşmüş evinde doktora götürmüşler doktor ayağına kalçasına falan bakıp göndermiş ,kadın beyin kanaması geçirip öldü.
kuzenim bağırsak düğümlenmesi olmuş ,doktora götürmüşler doktor röntgen de çekmiş üstelik aman canım bişeyi yok deyip eve göndermiş.Ailesi de normal bir ülkede ,normal bir doktorla karşılaştığını zannederek tabi ki eve gelmiş ama kızın ağrıları birtürlü geçmeyince başka bir hastaneye götürmüşler,o hastanedeki doktor röntgeni eline alınca sizi buraya mı yönlendirdiler demiş bunlar da yooo eve gönderdiler demiş,hemen kızı ameliyata almışlar aama kurtaramadılar.19 yaşında gencecik bir insan öldü.
Bir olay daha var kendi ailemden ,başka bir kuzenimin çocuğu düşüyor ve çocuğun bir gözü kayıyor,hemen doktora götürüyorlar doktor bu çocukta bişey yok diyor ve hatta diyor ki 'sen ne biçim annesin çocuğunun şaşı olduğunu farketmedin mi hiç' diyor.Allahtan çocuğu alıp başka bir hastaneye götürüyorlar da oradaki doktor işini yapıyor.Çocuğun gözünü tutan bi doku mu ne varmış o kopmuş ameliyatla onu düzeltiyorlar.
yani şimdi bu 3 olayın sağlık sisteminin kötü olmasıyla alakası yok .Evet sağlık sistemi çürümüş olabilir ama bunların hepsi doktor hatası.Bence siz de sağlık çalışanları olarak içinizdeki çürük elmaları korumak yerine onlara karşı tavır almalısınız.
Şimdi ben Allah korusun hasta olsam hangi doktora güveneyim ,çocuğum falan olsa hele kafayı sıyırırdım herhalde.
kuzeninim eşi 2 ay önce 4000 küsür tl ile başladı...uzman değil yeni mezun ...
Benim için ölümcül bir hastayı veya yaralı bir gözü aman canım bişeyi yok diye eve gönderen doktor kötü ,tedavisini yapan doktor iyi doktordur.
Bu ülkede hastalanmayacaksın kardeşim.Olayın özü bu.
devlet hastanesindeki hasta ve yakınlarının konuşması nasıl oluyor ....aman canım genel konuşmaları öyle onlar bir kere muhatap oluyor beğenmediği birşey olduğunda bir kamyon dolusu insan getirmeyi çok iyi biliyorlar şikayet edecek merci de yokters ters hayvan gibi konuşacağı yerde en azından bilgilendirebilirdi ama
gerçi arkadaş yazmamış da devlet hastanelerindeki doktorların genel konuşması öyle olur.
yorum yapamiyorum ,gercekten cok ilgincsiniz... bu kadarina pes diyorum....
hastalanma arkadaşım aklın varsa sen kendine iyi bakacaksın
Ve de o lüks içinde yüzen ama para kazanmadıklarını iddia ettiğiniz doktorların ilaç şirketlerinden 'paylarını' alıp daha da zenginleşmeleri üzerine...
İlaç mümessili, doktor ve özel bir hastanenin laboratuvarında çalışan olmak üzere çok yakın tanıdıklarım var, o yüzden hikayelere inanmıyorum. Gerçeğini zaten biliyorum.
Her meslekte oldugu gibi isini iyi yapamayanlar mevcut buna lafim yok.. Bir cok doktor en son tedavi seklini uygulamali .. Hatta bu konuda sürekli update yapmali... Bunun icin medicin guidlines var.. yeni tedavi seklini arastirilip yeni yapilan testlerin sonucuna göre hastasini tedavi etmeli.. Yanliz türkiye de bu sistemin oturmasi icin iyi bir alt yapinin ve sistemin degistirilmesi gerektigini düsünmekteyim.. Yukarida bir yakinim hakkinda örnek verdim.. Ailem beni arayip doktor sence iyi mi diye sorduklarinda, beklemelerini söyledim.. Yasadiklari yer bir ilce öyle kücük bir yer degil (100.000 nufüslü).. Ama bir BT yok.. Bu konuda bir cok mercilere sikayetimi bildirdim...Hatta yardim toplanmasi icin oranin belediye baskaniya yazdim... Bir is adamin yardimlariyla büyük bir miktar toplandi.. O ilcenin devlet hastanesine bir Bt alinacak...Bazen bir seyleri görmek icin gözüne sokmak gerektigini (sikayet vs ile) düsünüyorum..
ben de size pes diyorum,iki lafınızdan biri "herkes tıp okumuş herhalde".
bu mesleğin içindeyim diye işini kötü yapanı da savunmayın lütfen..
arkadaş prospektüsü okuyup kendince kanıya vardı diye kıza sen tıp mı bitirdin diyorsunuz.herkes okuyor eminim,ben de okuyorum.hem ilaç hakkında bilgilenmiş oluyoruz hem de gerçekten benim şikayetim burda yazıyor mu diye.
her doktor mükemmel olacak diye bir şey var mı? hepsi işini iyi mi yapıyor? e işini iyi yapmayanı da eleştirmeyecek miyiz?
sonra çok üstlerine gidiliyor diyorsunuz.
bence doktorların değil bazı hemşirelerin tavırları çok kötü. devlet hastanelerinde çalışanlar kadar vurdumduymaz yok
haaa bi de hasta bakıcılar, hastane personeli... doktorlardan havalılar, devlet boş para ödüyor çoğuna
sumuz olaya zaten gittik müdahale ettik.ögg heryerde var sadece hastanede değil okulda bile var.savunma olayına anlam veremiyorum dediğim şey oradaki arkadaşlar adama saldırmak yerine uzaklaştırabilirlerdi.senmisin doktora saldıran diyip taarruza geçmeselerdi ben onu diyorum.bizlerde orada şiddete maruz kalıyoruz.amirimiz bıçakla yaralandı.ozaman bütün güvenlikler toplanıp adamı linçmi edelim.demem o ki şiddete şiddetle karşılık verilmez.burada kimseyi suçlamıyoruz ama arkadaş burada konu açmış çok biliyorsan hastaneye gitme kendi kendine tedavi ol denilmiş.bu savunma olayı ne onu anlamıyorm.
Artık doktorların bakış açısıda değişti karşısında güzel alımlı ve konuşması düzgün biri gidince farklı kapalı türbanlı biri gidince farklı davranıyorlar![]()
yani doktoru eleştiren herkes tıp kazanmak istemiş ama kazanamamış olanlar öyle mi,
yani doktorların bu herkesi aşağılama merakı buradan geliyor demek ki
ama kusura bakmayın yok öyle bir şey
ayrıca ben de doktorların maaşının çok da yüksek olduğunu düşünmüyorum
eğer dertleri para ise isterse yeni mezunu 10000 lira alsın bence uygundur
ama işini iyi yapsın
olması gerektiği gibi yapsın
mesela şu tam gün yasasına ben destek vermiştim hatta bu hükümetin yaptığı belki de tek iyi şeydi ama galiba döndü geri olmadı çok takip edemedim ama.
o konuda son durum nedir?