Doktorların hastalara karşı tutumları !

İşte bunu diyorum ya zaten:)
Madem seviyorsunuz, her şeyin farkındaydınız yapacağınız işin bir meslek ama HAYATi bir meslek olduğunun bilincindeydiniz, o zaman takdir edersiniz ki bunun farkında olmayan insanları da eleştiririz.
Siz belki en iyilerdensizniz ben bilemem ama kimsenin bütün doktorlara kötüsün demediğini söylerim.
O yüzden şahsınız adına yaptığınız savunma biraz yersiz kalmıyor mu?

:46::46::46::46::46::46:

Beni rahatsiz eden su konu neden doktorlar bu kadar elestirilir.. Neden yaptiklari ise sayginiz yok.. Yukarida örnek verdim ... Bir bayanla ilgili yani bütün dünya doktorlari mi böyle... Hic mi hatasiz.. Bu kadar mi affedilemez.. Bir araba vurup ölseydi.. eceli gelmis denilir.. Hastanede ölse doktor hatasi .. Farketmiyor kac yasinda olursa olsun bu mudur... Ya da hastane kapisinda ölür doktorun üstüne yürürler.. Doktor napsin, basinda hastalari varken gidip bahce kapisinda mi beklesin... Hic kimse ölümsüz degildir.. Zaten hasta olmasa rahatsizligi olmasaydi hastaneye gitmezdi.. Gece evinde de ölebilirdi.. Ayni sekilde 85 yasinda kanser hastasi ölüyor ve doktoru öldürdüler.. Bunda da mi doktor hatasi var ? Ecel geldiyse en iyi doktorda gelse kurtaramaz...

Belki bir cok doktor suratsiz dir havalidir vs vs . Bu karekterle alakali bir sey. Ayni seyi baska yerde yasamiyormuyum... Yasiyorum ortalik u.....larla dolu... Bir ögretmen ben doktorun asagi yukari ne verecegini biliyorum demis...:53::53: ee biliyorsan o zaman doktora gitme .. yaz ilacini git eczaneden al... Oldu bitti.. Bu kadar güvensiz bir meslekse bu kadar nefretiniz varsa gitmeyin..

Can'la uğraşıyormuşuz ( ya da kendi adıma konuşayım uğraşacakmışım ) hata yapma lüksümüz yokmuş. Biz insan değilmişiz ya :53:
Evet çoooooooook daha fazla dikkat etmem gerekir, her şeyi en en ince ayrıntısına kadar hesaplamam gerekir çünkü ben sıradan bir iş yapmayacağım.Ama ben 'doktor' dan önce insan olacağım.Hata yapma ihtimalim her zaman var ve olacak.Bunu ne yaparsam yapayım 0' a indiremem.
Bir hanımefendinin komşusu hastanenin kapısının önünde vefat etmiş; Allah rahmet eylesin.Çok üzüldüm cidden.Ama burada doktorun suçu ne ? Hastahanede yer yoksa doktorlar ne yapabilir ? Benim iki saattir anlatmaya çalıştığım şeye geliyoruz işte.Doktorlar değil, sistem, devlet suçlu.Hastahaneler arttırılmalı, sağlık personeli artmalı, hastahane koşulları iyileştirilmeli..
Ben bunları söyledikçe tartışma çıkartmaya çalışıyorsun diyenler var.

özele gıdersenız soruyolar ama aıle hekımı ılac yazmaya bıle acız.. helekı beım aıle hekımım adam ılac yazmaktan korkuyo ya var mı boyle bı sey.

kimse eleştiriye kapalı değil.
ama ne hikmetse sumuzun dediği gibi kimse yapılan iyiliği görme peşinde değil.
eleştirinin de cılkı çıktı ama artık.

konu "bir derdim var" bölümüne açılmış...can sıkıcı bir durum yaşanmış ve konu bunun üzerinde dönmüş...ve maalesef çoğumuzun sağlık ve doktorlarla ilgili can sıkıcı tecrübesi var...tersi bir konu olsaydı belki yapılan iyilikler daha çok göze batardı, herkes yaşadığı güzel şeyleri paylaşırdı...

konuyu baştan sona takip ediyorum ve yapılan hataları ısrarla savunmaya çalışmanız gerçekten anlamsız...(bunu sadece sizin için söylemiyorum) eleştiriye açık olduğunuz söylenemez...

üstelik defalarca "her meslekte olduğu gibi hepsi aynı değil" denmiş...

Can'la uğraşıyormuşuz ( ya da kendi adıma konuşayım uğraşacakmışım ) hata yapma lüksümüz yokmuş. Biz insan değilmişiz ya :53:
Evet çoooooooook daha fazla dikkat etmem gerekir, her şeyi en en ince ayrıntısına kadar hesaplamam gerekir çünkü ben sıradan bir iş yapmayacağım.Ama ben 'doktor' dan önce insan olacağım.Hata yapma ihtimalim her zaman var ve olacak.Bunu ne yaparsam yapayım 0' a indiremem.
Bir hanımefendinin komşusu hastanenin kapısının önünde vefat etmiş; Allah rahmet eylesin.Çok üzüldüm cidden.Ama burada doktorun suçu ne ? Hastahanede yer yoksa doktorlar ne yapabilir ? Benim iki saattir anlatmaya çalıştığım şeye geliyoruz işte.Doktorlar değil, sistem, devlet suçlu.Hastahaneler arttırılmalı, sağlık personeli artmalı, hastahane koşulları iyileştirilmeli..

hastanede yer yoksa yere bı bez atıp uzerınde kalp masajı yapsın zor mu?
ya sen nıye her doktora ve sana kotu demısız gıbı sureklı savunma halındesın kı? sence bı neyı elestırıyoruz nıye elestırıyoruz? ayrıca hala benım hakaretlerımı ve her doktor kotu dedıgım yorumumu alıntılamadın gostermedın bana???

Sumuzz arkadaşım,
niyeyse benim söylediklerime özellikle çok takıldın.az önceki iletinde bile öğretmen bir arkadaş şöyle şöyle dedi diyorsun.o dediğimin de hala arkasındayım.nezlede gripte bana verilen ilaçlar belli.evet ezberledim artık.bazen gitmek yerine elimde olanları kullanıyorum.ki zaten gittiğimiz doktor belli artık,aile hekimi.
benim söylediklerimin diğer arkadaşlarınkinden ne farkı var?
sadece kötüyü eleştiriyoruz.
iyi olana zaten iyi diyoruz.
başka topikte yazdığın gibi "anlayışı kıt biri psikoluğumu bozdu" gibi seviyesiz cümlelere ne gerek var.

en baştaki sorun da zaten hasta ile doktor arasındaki iletişimsizlik..burda bile anlaşamıyoruz.

Evet diyorum ya hep saygi yok... Makineymisiz hatta bir üye gicik oluyormus doktor yemege gidince ..yuh dedim..

Herkes tip okuduktan sonra doktor olabilir.. Buyrun cok iyi biliyorsunuz siz yapin diyesim geliyor.. Siz tipi kazanin , okumanin yasi yoktur . Buyrun girin bir tip üniversitesine okuyun .. Bu yazilari nasilsa silinmiyor.. Sizi de görelim ....:34:

İşte bunu diyorum ya zaten:)
Madem seviyorsunuz, her şeyin farkındaydınız yapacağınız işin bir meslek ama HAYATi bir meslek olduğunun bilincindeydiniz, o zaman takdir edersiniz ki bunun farkında olmayan insanları da eleştiririz.
Siz belki en iyilerdensizniz ben bilemem ama kimsenin bütün doktorlara kötüsün demediğini söylerim.
O yüzden şahsınız adına yaptığınız savunma biraz yersiz kalmıyor mu?

iyi de nedense herkes bi hakaret acımasız eleştiri içinde
hiç mi iyi yokmuş yahu
atıyorum öğretmenler için aynı başlık olsa aynı tepkilerle karşılaşırsınız, kaldı ki olmuştu da.
ben şahsım adına savunma yapmadım, zira savunacak bir şey yok.
beni tanımadığınız için hekimliğimi de yargılayamazsınız.
ama sıktı artık bu eleştiri mevzusu.
ilkokulu bile bitiremeyip de bana şunu yapın şu hastaneye götürün filan diye müdahale etmeye çalışanlardan da bana gına geldi.
bir şeyi 5 kere anlatıp da hala ısrarla anlamayanlardan ya da.
ya da ambulansa hasta yakını almamız yasak deyince bin kere ısrar edip kapıyı açıp binmeye çalışanlardan ya da başaramayınca küfür edenlerden.
biraz da gerizekalı olan hasta ve hasta yakınlarının tavırlarından bahsetsek?
annesini babasını ambulansa almadım diye benden 5 yaş küçük birine bana hakaret etme ve doktorluğumu sorgulama hakkını kim veriyor peki?
biz kendimiz de hasta oluyoruz ya da yakınlarımız
biz de hastanede sıra bekliyoruz ama gidip neden içeri giren bi saatte çıkmıyor diye kavga etmiyoruz.
ama sizler hiç bir zaman bir acil serviste sağlık personeli olarak çalışmadığınız için anlayamayacaksınız.

Son düzenleme:
ya hu neden evet doktorların kımısı boyle maalesef ılgısızler umursamıyorlar dıyemıyorsunuz burada savunanlar bunu demek cok mu zor? bakk ben soyluyorum ogretmenlerın cgu yatarak para kazanıyor basından atıyor cocukları. sırf okula gelms olmak ıcın geleıyor. ama gel gor kı cok ıyı olan da var. bak bıttı ıste bu cok mu zor??

Ben şunu anlamadım şimdi, neden doktor arkadaşlar savunma halinde?
Öğrenciyi döven öğretmen de var, zorla bir şeyler öğreten de.
Malını 2kuruş karla satan da var 2 lira karla da...
Satılmış kalemlerle yazan köşe yazarı da, doğruyu söylediği için öldürülen de.
Her işi bir yapmış olmak için yapan olduğu gibi bir de lağıyığıyla yapan var.
Kim neden gocundu gerçekten merak ediyorum:)

konu "bir derdim var" bölümüne açılmış...can sıkıcı bir durum yaşanmış ve konu bunun üzerinde dönmüş...ve maalesef çoğumuzun sağlık ve doktorlarla ilgili can sıkıcı tecrübesi var...tersi bir konu olsaydı belki yapılan iyilikler daha çok göze batardı, herkes yaşadığı güzel şeyleri paylaşırdı...

konuyu baştan sona takip ediyorum ve yapılan hataları ısrarla savunmaya çalışmanız gerçekten anlamsız...(bunu sadece sizin için söylemiyorum) eleştiriye açık olduğunuz söylenemez...

üstelik defalarca "her meslekte olduğu gibi hepsi aynı değil" denmiş...

doktorum çok iyi diye konu açılsa bile altına eleştiri bombardıma yağacağından eminim ben, deneyelim mi?
her meslekte olduğu gibi hepsi aynı değil sanki arada iyileri de var diyormuş gibi. yaz yaz yaz kötüle ama iyileri de var de sonra, evet :27:

ya sen nıye her doktora ve sana kotu demısız gıbı sureklı savunma halındesın kı? sence bı neyı elestırıyoruz nıye elestırıyoruz? ayrıca hala benım hakaretlerımı ve her doktor kotu dedıgım yorumumu alıntılamadın gostermedın bana???

o işler sizin dediğiniz gibi olmuyor hanfendi maalesef, hayatında 1 defa cpr yapsanız bilirdiniz. kaldı ki 112 ekibi olarak bütün sülalesinin yanında cpr yapmışlığım var ve hiç hoş bir durum olmuyo öyle.

Sumuzz arkadaşım,
niyeyse benim söylediklerime özellikle çok takıldın.az önceki iletinde bile öğretmen bir arkadaş şöyle şöyle dedi diyorsun.o dediğimin de hala arkasındayım.nezlede gripte bana verilen ilaçlar belli.evet ezberledim artık.bazen gitmek yerine elimde olanları kullanıyorum.ki zaten gittiğimiz doktor belli artık,aile hekimi.
benim söylediklerimin diğer arkadaşlarınkinden ne farkı var?
sadece kötüyü eleştiriyoruz.
iyi olana zaten iyi diyoruz.
başka topikte yazdığın gibi "anlayışı kıt biri psikoluğumu bozdu" gibi seviyesiz cümlelere ne gerek var.

en baştaki sorun da zaten hasta ile doktor arasındaki iletişimsizlik..burda bile anlaşamıyoruz.

:1::1::1::1: diyorum ya sorununuz var diye :1::1::1: ayrica o lafta adiniz gecti mi ? neden psikoloji degilde psikologum yazdim biliyormusunuz ? hayir ama yine de devam ediyorsunuz..

Aciklama yaptigim halde konuyu okumadan bir saldirida bulundunuz ...

Ayrica gripal infect varsa.. Bunun farkli virüsleri oldugunu da biliyorsunuzdur.. Bunun icin farkli antibiotiklerinde verildigini biliyorsunuzdur. :ssz::ssz::ssz: Dedigim gibi doktorluk yapiyorsunuz ve seviyorsunuz bu isi...

Ben daha tıp'ın t'sini bile okumadım.Kendi üzerime alınmış olamam.Burada tek tek her yorumu alıntılayacak vaktim olursa yaparım belki daha sonra.
Ayrıca ben size siz böyle diyorsunuz demedim.Böyle diyenler vardı dedim.Tartışma yaratmaya çalışan sizsiniz.
Hastanede yer yok ve bütün doktorların bomboş oturduğunu mu düşünüyorsunuz? İçerideki doktorların da meşgul oldukları başka hastaları vardır.Kapıda bekleyecek halleri yok sanırım ?

ben sordugum sorulara cevap alamıyorum :51: yıne bır ılgısızlık ıste:27:

iyi de nedense herkes bi hakaret acımasız eleştiri içinde
hiç mi iyi yokmuş yahu
atıyorum öğretmenler için aynı başlık olsa aynı tepkilerle karşılaşırsınız, kaldı ki olmuştu da.
ben şahsım adına savunma yapmadım, zira savunacak bir şey yok.
beni tanımadığınız için hekimliğimi de yargılayamazsınız.
ama sıktı artık bu eleştiri mevzusu.
ilkokulu bile bitiremeyip de bana şunu yapın şu hastaneye götürün filan diye müdahale etmeye çalışanlardan da bana gına geldi.
bir şeyi 5 kere anlatıp da hala ısrarla anlamayanlardan ya da.
ya da ambulansa hasta yakını almamız yasak deyince bin kere ısrar edip kapıyı açıp binmeye çalışanlardan ya da başaramayınca küfür edenlerden.
biraz da gerizekalı olan hasta ve hasta yakınlarının tavırlarından bahsetsek?
annesini babasını ambulansa almadım diye benden 5 yaş küçük birine bana hakaret etme ve doktorluğumu sorgulama hakkını kim veriyor peki?
biz kendimiz de hasta oluyoruz ya da yakınlarımız
biz de hastanede sıra bekliyoruz ama gidip neden içeri giren bi saatte çıkmıyor diye kavga etmiyoruz.
ama sizler hiç bir zaman bir acil serviste sağlık personeli olarak çalışmadığınız için anlayamayacaksınız.

Konu başlığı yaşanılan bir sorunu içerdiği için eleştiriler olmuş olabilir mi:)
Siz açın bir konu doktorlardan memnuniyetiniz diye oraya gelip yazalım ne varsa.
Ya da laf anlamayan hastalar diye, orada yaşadıklarımızı paylaşalım.
Ayrıca burada sizi kimse yargılamıyor ama siz öyleymiş gibi davranıyorsunuz.
Ama yaptığınız ilkokulu bitirememiş insanlar tamlamasının çok talihsiz bir açıklama olduğu kanısındayım:)
Hele de 'gerizekalı' gibi bir hakareti böyle ulu orta söylemeniz...
Neyse hanımefendi belli siz çok sıkılmışsınız mesleğinizde çektiklerinizden.
Ama söyleyeyim deva bende değil:)

Ben şunu anlamadım şimdi, neden doktor arkadaşlar savunma halinde?
Öğrenciyi döven öğretmen de var, zorla bir şeyler öğreten de.
Malını 2kuruş karla satan da var 2 lira karla da...
Satılmış kalemlerle yazan köşe yazarı da, doğruyu söylediği için öldürülen de.
Her işi bir yapmış olmak için yapan olduğu gibi bir de lağıyığıyla yapan var.
Kim neden gocundu gerçekten merak ediyorum:)

öğretmenler için filan da bir konu açın da görelim nasıl oluyormuş.
öğretmen arkadaşlar daha fazla hem bizim gibi 3-5 de değil.

öğretmenler için filan da bir konu açın da görelim nasıl oluyormuş.
öğretmen arkadaşlar daha fazla hem bizim gibi 3-5 de değil.

E biz niye açıyoruz, varsa şikayetiniz siz açın hanımefendi:)
Kimin ne ile ilgili şikayeti varsa o açıyor, sizin varsa buyrun lütfen...

Konu başlığı yaşanılan bir sorunu içerdiği için eleştiriler olmuş olabilir mi:)
Siz açın bir konu doktorlardan memnuniyetiniz diye oraya gelip yazalım ne varsa.
Ya da laf anlamayan hastalar diye, orada yaşadıklarımızı paylaşalım.
Ayrıca burada sizi kimse yargılamıyor ama siz öyleymiş gibi davranıyorsunuz.
Ama yaptığınız ilkokulu bitirememiş insanlar tamlamasının çok talihsiz bir açıklama olduğu kanısındayım:)
Hele de 'gerizekalı' gibi bir hakareti böyle ulu orta söylemeniz...
Neyse hanımefendi belli siz çok sıkılmışsınız mesleğinizde çektiklerinizden.
Ama söyleyeyim deva bende değil:)

ben forumdakilerden bahsetmiyorum karşılaştığım örneklerden bahsediyorum.
evet insanın daha ilkokulu bile layıkıyla bitiremeyip bana işimi öğretmeye çalışması çok talihsizce.
gerizekalı bir hakaret değil tespittir derdi bi hocamız, çok doğru :27::27:
benim annem öğretmen, gidip de ona neden şunu şöyle yapmıyorsun, neden o ödevi verdin bunu vermedin filan diyor muyum :)

Son düzenleme:
Ben daha tıp'ın t'sini bile okumadım.Kendi üzerime alınmış olamam.Burada tek tek her yorumu alıntılayacak vaktim olursa yaparım belki daha sonra.
Ayrıca ben size siz böyle diyorsunuz demedim.Böyle diyenler vardı dedim.Tartışma yaratmaya çalışan sizsiniz.
Hastanede yer yok ve bütün doktorların bomboş oturduğunu mu düşünüyorsunuz? İçerideki doktorların da meşgul oldukları başka hastaları vardır.Kapıda bekleyecek halleri yok sanırım ?

hıc mı cok acıl olmayan durumda olan doktor yoktu yani koca hastanede 5dk ıs degıl mı hemsıre bıle yapar masajı.
ya ben nıye sana dert yanıyorum ki işte ordakılerde senın gıbı dusunduklerı ıcın ılgılenmemıslerdır adaml. baska ne sebep olacak konuya bomba gıbı dalan sendın arkadasım bız gayet normal özgur yorumlarımızı yazıyorduk. bak sen de ogretmenlıgı sucla gıkım cıkıyor mu? haklıya haksız mı dıyeyım yani??

Back
X