Doktorların hastalara karşı tutumları !

hamileliğinde yaşadığı sorunu anlatan arkadaşın mesajını okuduğumda sinirimden deliye döndüm. nasıl geberip gideceksin diyebilir o haldeki kadına diye.
ama bana çok iyi doktorlar da denk geliyo ya, bi tane doktorum var mesela, utanmasam hastalanasım geliyo diyeceğim :1:
inan bu anlattıklarım, olumsuz muameleler yaşadıklarımın yarısı bile değil:50::50:
Beni rahatsiz eden su konu neden doktorlar bu kadar elestirilir.. Neden yaptiklari ise sayginiz yok.. Yukarida örnek verdim ... Bir bayanla ilgili yani bütün dünya doktorlari mi böyle... Hic mi hatasiz.. Bu kadar mi affedilemez.. Bir araba vurup ölseydi.. eceli gelmis denilir.. Hastanede ölse doktor hatasi .. Farketmiyor kac yasinda olursa olsun bu mudur... Ya da hastane kapisinda ölür doktorun üstüne yürürler.. Doktor napsin, basinda hastalari varken gidip bahce kapisinda mi beklesin... Hic kimse ölümsüz degildir.. Zaten hasta olmasa rahatsizligi olmasaydi hastaneye gitmezdi.. Gece evinde de ölebilirdi.. Ayni sekilde 85 yasinda kanser hastasi ölüyor ve doktoru öldürdüler.. Bunda da mi doktor hatasi var ? Ecel geldiyse en iyi doktorda gelse kurtaramaz...
Belki bir cok doktor suratsiz dir havalidir vs vs . Bu karekterle alakali bir sey. Ayni seyi baska yerde yasamiyormuyum... Yasiyorum ortalik u.....larla dolu... Bir ögretmen ben doktorun asagi yukari ne verecegini biliyorum demis...:53::53: ee biliyorsan o zaman doktora gitme .. yaz ilacini git eczaneden al... Oldu bitti.. Bu kadar güvensiz bir meslekse bu kadar nefretiniz varsa gitmeyin..
sumuzz arkadaşım, dr.ların haddinden fazla çalıştığını, yaptıkları işe oranla çok az kazandıklarını, yaptıkları işle övünmekte haklı olduklarını daha önceki mesajımda da yazmıştım. bir arkadaş bebeğini öldürmüşler gibi bir yorum yaptığında okudunuz mu bilmiyorum ama verdiğim cevap şu şekildeydi: "benim bebeğimin ömrü bu kadardı. öyle ya da böyle ölecekti ama arada ben de gidiyordum" . yani anlatmaya çalıştığımız şey şu. normal olan şey vardır, normal olmayan şey vardır. biz burada genelde normal olmayan şeylerden bahsediyoruz. kendimi örnekleyerek açıklamaya çalışayım: evet benim bebeğim ölebilir (ki ilk bebeğimdi), benim rahmim alınabilir, şiddetli kanama geçirebilirim, bunlar normal olan şeylerdi benim durumumda. ama o esnada durumumu doğumhaneye bildirmeyen ya da "gebereceksin" diyen zihniyetteki dr.ları eleştiriyoruz biz. ki siz, "hastalanmayın, beğenmiyorsanız gelmeyin, çok biliyorsanız gidin kendi ilacınızı alıp için" gibi söylemlerde bulunursanız burada belirttiğim dr.lardan ne farkınız kalır ki??
ayrıca ben, bana doğru yaklaşan dr.lardan da bahsettim. onlar için her fırsatta dua ediyorum. minnetimi de belirttim. bir çok arkadaş da benim gibi iyi ve kötü yönleriyle değerlendirmeye çalıştı dr.ları.
siz de işinizi iyi yaptığınızı düşünüyorsanız eleştirileri değil, minnetle yazdığımız kısımları üzerinize alının lütfen. bunu laf sokmak için falan söylemiyorum. çok samimiyim... ayrıca nasıl size "paşa paşa, kuzu kuzu" gibi tabirleri kullanan arkadaşların üslupları hoş gelmiyorsa kulağa, sağlıkçı arkadaşların da bu ifadeleri kulağa hiç hoş gelmiyor inanın.
her iki taraf da sanki düşüncelerini aktarırken biraz kabalaştı ve gereksiz gerildi...
herkes sağlıcakla ve mutlulukla kalsın inşallah...

Tamam pes; doktorlar kötü, doktorlar ilgisiz.Günde 200 hastaya bakmıyor hiç bir doktor.Sistem muhteşem, hiç sıra beklemeden halledebiliyoruz her şeyi.Bol bol doktor, hastahane, sağlık personeli var.Ama işte ah o doktorlar yok mu..

Henüz tıp eğitiminin başında iken ve bir doktor olarak hastaneye girmemişken
şimdiden sistemden yakınmaya başlamışsın bile.

Ah şu hastalar olmasa,doktorluk ne güzel olurdu değil mi :)

şöyle de bakabiliriz.aslında yeni nesil daha duyarlı olmaya çalışıyor.
doktor arkadaşlarımız belki de bu yönden bu kadar savunmaya çalışıyorlar.
her meslekte böyle.emekliliği gelen öğretmen olsun doktor olsun daha bıkkın,ilgisiz oluyor gibi.

güzellikle yazdım yine aynısın :)
e bilemem artık şifreli konuşmaları.ad geçse zaten üye hakkında atıp tutmadan ceza alırsın..ne ima ettiysen kendin bilirsin.ama komiksin dedikodu yapar gibi başka topikte yazmalara devam ediyorsun..
senin de sorunların olduğunu düşünüyorum bu kadar alındın herkesin söylediklerine.evet insansınız siz de sizin de sorunlarınız olucak elbette :)

sana SALDIRIDA bulunmadım.Allah aşkına ilk yazdığım mesaj saldırı içerikli mi? niye öğretmeni katıyorsun işin içine dedim.

bir dahaki hastalığımda sana gelicem.artık bana hangi virüs olduğunu söylersin.doktorumuza gidiyoruz,başım ağrıyor burnum akıyor ateşim var aynı ilaçlar :) hiç kimse de şu şu virüsten kaynaklı rahatsızlık demiyor.

Dedi kodu mu? saka gibisin arkadasim o topige ben herzaman yaziyorum.. Olayi sahsi alman cok ilginc.. Insider konusmalar geciyor.. hakaret etmedim.. Örnek verdigim icin elestirdin.. Suan cikip desem evet bazi egitmenleri yetersiz buluyorum . Onunlarin yaptigi isi ben biliyorum zaten okul da da gördüm desem ne dersiniz..

Burada bir bas hemsire ,... bas hemsirelerde sinavlar yaparak pratisyen olsun ben bu konuya sicak bakiyorum dedi.. Juno ve ben ne kadar elestiride bulunduk ..... buyrun okuyun onlari da .ama bu meslegi bu kadar hafife almanizda komik bir durum.. Doktor nasilsa ayni yaziyor ben bu durumlarda evde varsa kullaniyorum yazmissiniz..

Belki antibiotik gerektiren bir durum yoktu.. Belkide infektion yayilabilirdi baska rahatsizliginiz ortaya cikabilirdi.. Bunlar malesef göz ardi ediliyor...Herkes doktorluk yapiyor dedim buna bile alindiniz... Ama icerigini bilmeden buz daginin arkasini bilmeden konusuluyor..

şöyle de bakabiliriz.aslında yeni nesil daha duyarlı olmaya çalışıyor.
doktor arkadaşlarımız belki de bu yönden bu kadar savunmaya çalışıyorlar.
her meslekte böyle.emekliliği gelen öğretmen olsun doktor olsun daha bıkkın,ilgisiz oluyor gibi.

ya emeklılıge yaklastıkca ılgısızlık artar. ona yıne tamam da ben doktorların bazısını kotu bılırdım ama elestırıye tamamen kılıtlı bılmezdım. hıc mı toz kondurulmaz yaa.
neyse ne desek bos herkesin ilk yorumu neyse su anda da o degısmıyor . aman kabullenmeyın e mı ben de cııyorum bu konudan yaa off ıllallah!!

Juno,son dönemde nöbetler ve acil servis sebebiyle fazla yorulup sıkıldığın belli oluyor.
Ama hastalara ve hasta yakınlarına karşı tavrın gerçekten üzücü.
Gelen hastalar hastane prosedürlerini bilmeyebilirler veya sevdiklerinin yanında olmak isteyebilirler.
Bu onları gerizekalı yapmaz.Burada kimse doktorlara hakaret etmiyor ama sen doktor olarak hastalara hakaret ediyorsun.
Maalesef bu tavrın,aslında doktorlardan en çok şikayetçi olunan tavırlardan.Yani duyarsızlık,acımasızlık,empati kurmamak vs...

meleknaz kimsenin yüzüne karşı gerizekalı demiyorum merak etme. ben hastalırama oldukça saygılı, neyi olduğunu sormadan önce merhaba, geçmiş olsunla başlayıp sizli bizli konuşan biriyim, nedense karşıdan öyle göremem orası ayrı.
bak şimdi burda aynen anlatıyorum.

beyefendi maalesef hasta yakını almamız yasak alamıyoruz.
gelelim işte nolcak, boş mu gidecek araç.
olmaz beyefendi sağlık bakanlığı yasakladı maalesef alamıyoruz.
bu diyolog karşı tarafın ısrarı ve bizim alamıyoruz dememizle uzuyor gidiyor, en sonunda kararlı olduğumuzu gören hasta yakınları Allah belanızı versin, şikayet edicem gibi hakaret ve tehditlerle kendi araçlarına gidiyorlar, genelde ısrar edenlerin araçları da oluyor zaten. kaldı ki bunu yapanlardan biri de hemşireydi bir de.
şimdi kim kime hakaret etmiş oluyor?
peki sırf ambulansa almak yasak olduğu için almadım diye binmeye çalışanlardan sürekli hakaret duymak zorunda mıyım ben.
yukarda da dedim ben bir hasta yakını ya da hasta olarak anlayabiliyorum ama sağlık çalışanlarını anlamıyorlar.
en basit örnek, 20lik dişimi aldırdım ve komplikasyon oldu bende, kimsede de duymamıştım önceden.
dilimin bir kısmı uyuşuk kaldı uzun süre, hatta hala hassas ve çenem tutuldu 1.5 ay yemek yerken kuş lokması gibi yedim, acıdan ağladım.
ama gidip de benim dişimi alan diş hekimine hakaretler yağdırmadım, Allah belanı versin ne biçim dişçisin demedim.
kaldı ki bizim başımıza gelen hekimlikle bile alakalı değil, prosedürü uygulamaktan.
ya da bir örnek daha trafik kazası olur, yaralılar olur, destek istersin, destek gelene kadar da yaralıları ilk müdahale yaparsın, boyunluk takarsın, damar yolu filan, travma tahtasına dikkatlice alırsın. ama etraftaki çok bilmişler niye hastaneye gitmiyosunuz, niye şunu şöyle yapmıyorsunuz filan diye bin tane laf sayar. sen hiç bir bankacıya neden şunu böyle yapmıyorsun diyeni duydun mu?

Henüz tıp eğitiminin başında iken ve bir doktor olarak hastaneye girmemişken
şimdiden sistemden yakınmaya başlamışsın bile.

Ah şu hastalar olmasa,doktorluk ne güzel olurdu değil mi :)

Ee hastaneye gitmedim mi hiç hasta olarak ? devlet hastanelerindeki sırayı görmedim mi hiç? ya da hiç bir şeyinden haberim olmayan bir mesleğe direk atladım mı sanıyorsunuz ? Çok araştırdım.Çok doktorla konuştum.Başka mesleklerden bir çok insanla da ayrıca.
Her doktor bana ; sakın! dedi. Çok düşündüm emin olun.Ama ben hayat kurtarmak istediğimi, ve dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yapmak istediğimi fark ettim.Ben mühendislik yaparak mutlu olamazdım.Bu yüzden seçtim.

İlkokulu bile bitiremeyip bana akıl veren dediğiniz insanlar belki çok sevdikleri anne baba eş ya da evlatları için orada çırpınıyor olabilirler...Bir universite mezunu şu hastaneye götürün dediğinde daha mı ciddiye alıyorsunuz?
Peki hangi hakla insanlara gerizekalı deme hakkını buluyorsunuz kendinizde? Allah esirgesin psikiyatrist falan olsanız herhalde hastalarınıza "gerizekalı-aptal-beyinsiz" gibi teşhisler de koyarsınız...
6 yıllık üniversite okumanız sizin şu ettiğiniz laflardan sonra görüyorum ki insanlığınıza hiçbirşey katmamış katamaz da...

hayır o akıl verenler alakasız kişiler oluyor genelde.

bak ben sana soruyorum neden evet dogru kotu yonlerı de var demıyorsunuz? sence dort dortluk mu her doktor aynı mı lutfen sadece buna cevap yazar mısın?

Hic bir kisi doktor olarak dogmuyor. Bir doktorun tabiri caizse 4 dörtlük olmasi icin en az 15 yil egitimiti + is hayati.. Asistanlara egitim verilmiyor.. Pratisyenlere ise hic egitim verilmiyor. Asistanlikta pratisyenlikte bildiginiz ciraklik dönemi... Bu iki grup tecrübe kazanarak is hayatinda bilgisini pekistirerek bilgisini genisletiyor.. Bu durumda halen ülkede pratisyen ve asistan varsa her bir doktor 4 dörtlük degil... Her yil yenileri ekleniyor..Önceden de demistim icerigi bilmeden cevap yazmayin elestirmeyin...

Son düzenleme:
Pekçok soru sordum ve cevapsız kaldı...Belki tıp bitirmediğimiz için muhatap olmak istemediler ya da verecek cevap bulamadılar..
insanları tahsil durumlarına göre değerlendiren, aynaya bakmasını bilemeyen insanlara daha fazla yazılacak şey yok..
Umarım Rabbim böylesi doktorların eline düşürmez...Çünkü hastanenin altını üstüne getiririm öyle "ilkokulu bile bitiremeyen" vatandaşım gibi sessiz kalamam böylesi haksızlıklara..

Hic bir kisi doktor olarak dogmuyor. Bir doktorun tabiri caizse 4 dörtlük olmasi icin en az 15 yil egitimiti + is hayati.. Asistanlara egitim verilmiyor.. Pratisyenlere ise hic egitim verilmiyor. Asistanlikta pratisyenlikte bildiginiz ciraklik dönemi... Bu iki grup tecrübe kazanarak is hayatinda bilgisini pekistirerek bilgisini genisletiyor.. Bu durumda halen ülkede pratisyen ve asistan varsa hic bir doktor 4 dörtlük degil... Her yil yenileri ekleniyor..Önceden de demistim icerigi bilmeden cevap yazmayin elestirmeyin...

ya hu ben zaten anlamam bu ıslerden tek derdım ılgısızlık hala neyın pesındesınız anlamadım yaa???
benım sordugum soru neyı soruyor ne cevap alıyorum gercekten cok sıkıldım yaa

tamam sızler haklısıznız yaa:27:

Pekçok soru sordum ve cevapsız kaldı...Belki tıp bitirmediğimiz için muhatap olmak istemediler ya da verecek cevap bulamadılar..
insanları tahsil durumlarına göre değerlendiren, aynaya bakmasını bilemeyen insanlara daha fazla yazılacak şey yok..
Umarım Rabbim böylesi doktorların eline düşürmez...Çünkü hastanenin altını üstüne getiririm öyle "ilkokulu bile bitiremeyen" vatandaşım gibi sessiz kalamam böylesi haksızlıklara..

Sorularinizi ben görmedim buyrun sorun cevaplayayim :26::26:

Dedi kodu mu? saka gibisin arkadasim o topige ben herzaman yaziyorum.. Olayi sahsi alman cok ilginc.. Insider konusmalar geciyor.. hakaret etmedim.. Örnek verdigim icin elestirdin.. Suan cikip desem evet bazi egitmenleri yetersiz buluyorum . Onunlarin yaptigi isi ben biliyorum zaten okul da da gördüm desem ne dersiniz..

Burada bir bas hemsire ,... bas hemsirelerde sinavlar yaparak pratisyen olsun ben bu konuya sicak bakiyorum dedi.. Juno ve ben ne kadar elestiride bulunduk ..... buyrun okuyun onlari da .ama bu meslegi bu kadar hafife almanizda komik bir durum.. Doktor nasilsa ayni yaziyor ben bu durumlarda evde varsa kullaniyorum yazmissiniz..

Belki antibiotik gerektiren bir durum yoktu.. Belkide infektion yayilabilirdi baska rahatsizliginiz ortaya cikabilirdi.. Bunlar malesef göz ardi ediliyor...Herkes doktorluk yapiyor dedim buna bile alindiniz... Ama icerigini bilmeden buz daginin arkasini bilmeden konusuluyor..

yazdığını biliyorum arada ben de geldim yazdım.atıştığımız zamanda orda da o yazıyı görmek açıkçası can sıkıcı.ya banaydı dedim ya da lakeoftearsa.neyse boşver..
söyle eleştir,çünkü yan gelip yatanı da var hazır para diye;emek gösteren de.yeri geliyor ben kendimi eleştiriyorum.özeldeyim ben ona rağmen çocuklarımın kimisi çok vasat.kendimi kötü hissediyorum bazen acaba bir şey veremiyor muyum diye?

mesleğinizi hafife almıyorum,almıyoruz.sadece kötü karşılaşılan çoğunluk anlatıldı.

ama sen ısrarla gidin okuyun,nasılsa doktorluğu çok iyi biliyorsunuz diyorsun.zaten ilgim olsa seçerdim.bana göre değil ki.burda forumda,sokakta,komşularımda ne çok eleştiriyorlar öğretmenleri.mesela en komiği niye çocuğum yazılıdan 3 aldı? yapabildiği bu ki bunu aldı.bize de karışıyorlar yani.yapıcak bir şey var mı?

ya hu ben zaten anlamam bu ıslerden tek derdım ılgısızlık hala neyın pesındesınız anlamadım yaa???
benım sordugum soru neyı soruyor ne cevap alıyorum gercekten cok sıkıldım yaa

tamam sızler haklısıznız yaa:27:

Önceden de söyledim anlamadiginiz bir seyi nasil elestirirsiniz diye .. söyledigimiz zaman ukala doktor oluyoruz...:47::47:

Hic bir kisi doktor olarak dogmuyor. Bir doktorun tabiri caizse 4 dörtlük olmasi icin en az 15 yil egitimiti + is hayati.. Asistanlara egitim verilmiyor.. Pratisyenlere ise hic egitim verilmiyor. Asistanlikta pratisyenlikte bildiginiz ciraklik dönemi... Bu iki grup tecrübe kazanarak is hayatinda bilgisini pekistirerek bilgisini genisletiyor.. Bu durumda halen ülkede pratisyen ve asistan varsa her bir doktor 4 dörtlük degil... Her yil yenileri ekleniyor..Önceden de demistim icerigi bilmeden cevap yazmayin elestirmeyin...

arkadaşın kastettiği 4 dörtlük doktorluk eğitimi değil sanırsam...

cok dogru yazdın benım de hala cevapsız sorularım var ama yani yok onlar toz kondurmasa da bız zaten halk olarak her seyın farkındayız. ilkokulu bıle bıtıremeyenler olarak !

Annemin olmayan bel fıtığını "acil" ameliyat etmek isteyen sevgili prof. doktara sonsuz hürmetler..
Tabii ki çok çalışıyor yoruluyor, hastalar çok üzerlerine gidiyor, olur böyle vakalar,
"OMURİLİĞİNDEKİ TÜMÖR GÖZÜNDEN KAÇMIŞ"..(allahtan annem ameliyatı kabul etmemişti)

Kuzenimi (2 yaşında) doktora götürdük. (çocuk doktoru)
Muayene edecek , bildiğin duvar.. Yahu şaklabanlık yapmana gerek yok ama sen çocuk doktoru olmuşsun..gülümse en azından...
Benim içim acıdı ya o an... bebe doktorun suratına abi abi abi diyor, o resmen asmış suratını tek kelime etmedi ve göz teması kurmadı çocukla... Tamam işini yapıyor diyenler olacak da... muayene ettiği mekanik bir cihaz değil ki "insan" yahu "bebek"

Bunun yanında, elbette hayatımın sonuna kadar hayır dua ile anacağım bir çok doktor da var.. Allah işini layıkıyla yapanlardan razı olsun. Başımızdan eksik etmesin.

Önceden de söyledim anlamadiginiz bir seyi nasil elestirirsiniz diye .. söyledigimiz zaman ukala doktor oluyoruz...:47::47:

bılerek mı bana bunu yapıyorsun yaa ben senden de savunanlardan da vazgectım arkadasım sormuyorum cevapta ıstemıyorum gercekten

Annemin olmayan bel fıtığını "acil" ameliyat etmek isteyen sevgili prof. doktara sonsuz hürmetler..
Tabii ki çok çalışıyor yoruluyor, hastalar çok üzerlerine gidiyor, olur böyle vakalar,
"OMURİLİĞİNDEKİ TÜMÖR GÖZÜNDEN KAÇMIŞ"..(allahtan annem ameliyatı kabul etmemişti)

Kuzenimi (2 yaşında) doktora götürdük. (çocuk doktoru)
Muayene edecek , bildiğin duvar.. Yahu şaklabanlık yapmana gerek yok ama sen çocuk doktoru olmuşsun..gülümse en azından...
Benim içim acıdı ya o an... bebe doktorun suratına abi abi abi diyor, o resmen asmış suratını tek kelime etmedi ve göz teması kurmadı çocukla... Tamam işini yapıyor diyenler olacak da... muayene ettiği mekanik bir cihaz değil ki "insan" yahu "bebek"

Bunun yanında, elbette hayatımın sonuna kadar hayır dua ile anacağım bir çok doktor da var.. Allah işini layıkıyla yapanlardan razı olsun. Başımızdan eksik etmesin.

kesinlikle iletişim,güleryüz çok önemli..kendi annemden biliyorum kanser hastalarına bile doktor olsun,hemşire olsun yumuşak davranan çok nadirdi.hatırladıkça o günleri hala çok üzülüyorum :( bu serum akmıyor,bakar mısınız demeye bile korkardık.

Back
X