inan bu anlattıklarım, olumsuz muameleler yaşadıklarımın yarısı bile değilhamileliğinde yaşadığı sorunu anlatan arkadaşın mesajını okuduğumda sinirimden deliye döndüm. nasıl geberip gideceksin diyebilir o haldeki kadına diye.
ama bana çok iyi doktorlar da denk geliyo ya, bi tane doktorum var mesela, utanmasam hastalanasım geliyo diyeceğim![]()

sumuzz arkadaşım, dr.ların haddinden fazla çalıştığını, yaptıkları işe oranla çok az kazandıklarını, yaptıkları işle övünmekte haklı olduklarını daha önceki mesajımda da yazmıştım. bir arkadaş bebeğini öldürmüşler gibi bir yorum yaptığında okudunuz mu bilmiyorum ama verdiğim cevap şu şekildeydi: "benim bebeğimin ömrü bu kadardı. öyle ya da böyle ölecekti ama arada ben de gidiyordum" . yani anlatmaya çalıştığımız şey şu. normal olan şey vardır, normal olmayan şey vardır. biz burada genelde normal olmayan şeylerden bahsediyoruz. kendimi örnekleyerek açıklamaya çalışayım: evet benim bebeğim ölebilir (ki ilk bebeğimdi), benim rahmim alınabilir, şiddetli kanama geçirebilirim, bunlar normal olan şeylerdi benim durumumda. ama o esnada durumumu doğumhaneye bildirmeyen ya da "gebereceksin" diyen zihniyetteki dr.ları eleştiriyoruz biz. ki siz, "hastalanmayın, beğenmiyorsanız gelmeyin, çok biliyorsanız gidin kendi ilacınızı alıp için" gibi söylemlerde bulunursanız burada belirttiğim dr.lardan ne farkınız kalır ki??Beni rahatsiz eden su konu neden doktorlar bu kadar elestirilir.. Neden yaptiklari ise sayginiz yok.. Yukarida örnek verdim ... Bir bayanla ilgili yani bütün dünya doktorlari mi böyle... Hic mi hatasiz.. Bu kadar mi affedilemez.. Bir araba vurup ölseydi.. eceli gelmis denilir.. Hastanede ölse doktor hatasi .. Farketmiyor kac yasinda olursa olsun bu mudur... Ya da hastane kapisinda ölür doktorun üstüne yürürler.. Doktor napsin, basinda hastalari varken gidip bahce kapisinda mi beklesin... Hic kimse ölümsüz degildir.. Zaten hasta olmasa rahatsizligi olmasaydi hastaneye gitmezdi.. Gece evinde de ölebilirdi.. Ayni sekilde 85 yasinda kanser hastasi ölüyor ve doktoru öldürdüler.. Bunda da mi doktor hatasi var ? Ecel geldiyse en iyi doktorda gelse kurtaramaz...
Belki bir cok doktor suratsiz dir havalidir vs vs . Bu karekterle alakali bir sey. Ayni seyi baska yerde yasamiyormuyum... Yasiyorum ortalik u.....larla dolu... Bir ögretmen ben doktorun asagi yukari ne verecegini biliyorum demis...ee biliyorsan o zaman doktora gitme .. yaz ilacini git eczaneden al... Oldu bitti.. Bu kadar güvensiz bir meslekse bu kadar nefretiniz varsa gitmeyin..
ayrıca ben, bana doğru yaklaşan dr.lardan da bahsettim. onlar için her fırsatta dua ediyorum. minnetimi de belirttim. bir çok arkadaş da benim gibi iyi ve kötü yönleriyle değerlendirmeye çalıştı dr.ları.
siz de işinizi iyi yaptığınızı düşünüyorsanız eleştirileri değil, minnetle yazdığımız kısımları üzerinize alının lütfen. bunu laf sokmak için falan söylemiyorum. çok samimiyim... ayrıca nasıl size "paşa paşa, kuzu kuzu" gibi tabirleri kullanan arkadaşların üslupları hoş gelmiyorsa kulağa, sağlıkçı arkadaşların da bu ifadeleri kulağa hiç hoş gelmiyor inanın.
her iki taraf da sanki düşüncelerini aktarırken biraz kabalaştı ve gereksiz gerildi...
herkes sağlıcakla ve mutlulukla kalsın inşallah...