Doktorların hastalara karşı tutumları !

gülsem mi ağlasam mı bilemedim bunların yazdıklarına ,yine hastanede karşılaştığımız doktorlar ortalamanın üstüymüş demek ki ya,
tövbe tövbeeeee yeni birşey öğrenmişiz o zaman anlaşılmayabiliyor diye aletler steril edilmeden kullanılabilir yani.
hey allahım ,bunlara kaldıysak yandık,hoş zaten yandık ben iki yakınımı kaybettim zaten de insanda biraz utanma olmaz mı ya.

sen şimdi bu cümlemden aletlerin steril edilmesine gerek olmadığını anladın hiç algı düzeyi bu durumda olan bir hastam olmamıştı...ne demişler suski alim sansınlar

123pepe123 sana ozel msj atmıstım geldı mı?

Şimdi orta yerimden çatlıyacağım valla!
Kendimi devlet dairesinde gibi hissettim, ne şikayet kabul ediliyor ne eleştiri!
Bir de üstüne yalancı oldum iyi mi...
Siz nasıl görmediğiniz, yaşamadığınız hatta ilk defa bu gece duyduğunuz içeriğini bile bilmediğiniz bir mevzuda öle bir şey yok,lamı cimi yok, geç o sözleri gibi ifadeler kullanabiliyorsunuz?

Konu konuluktan çıktı, eleştiri eleştiriden çıktı...
Bizler mükkemmeliz, sizler yanlışsınıza döndü.

Ne bu şiddet anlayamadım...
Geçmişinizde böyle mevzular mı var da bana yalancılıkla ithamda bulunuyorsunuz????
Yaşadım lanet olsun ben bunu yaşadım!!!
Keşke dediğiniz gibi yaşamasaydım, hem de sadece kötü bir doktor hatası yüzünden böyle hastanelere küsmeseydim hala kapısına başkası için bile geldiğimde gözlerim dolmasaydı arkadaşım!!!
Sen hala neyin lamından ciminden bahsediyorsun bana...
Sen mesleğine laf edilmesine dayanamıyorsun daha, bizlerin bu yaşadıklarımıza, sevdiklerimizin canına dikkatsizlik uğruna gelen kasıtlara mı susmamızı bekliyorsun!!!
Neyle neyi aklama çabası bu?
sizi üzdüysem özür dilerim ama her ölen hastamın acısını içimde hissetmemem gerektiğini çoktan beri öğrendim ben,...yakınınız çok talihsiz bir olay yaşamış ama ajitasyon yapıyorsun ben ailemden kaç kişi kaybettim konumuz bu değil....eğer yakınlarınızı dùşünüyorsanız ne kadar tetkik edilse de kullandirmayın aileden biri kan versin temiz biri olduğunu düşündüğünüz,....enfeksiyon kapma riski yüzde üçtùr ve doktor hatası değildir kime danışırsaniz danışin şterilizaşyonu hastane yapar....allah yardımcınız olsun

sizi üzdüysem özür dilerim ama her ölen hastamın acısını içimde hissetmemem gerektiğini çoktan beri öğrendim ben,...yakınınız çok talihsiz bir olay yaşamış ama ajitasyon yapıyorsun ben ailemden kaç kişi kaybettim konumuz bu değil....eğer yakınlarınızı dùşünüyorsanız ne kadar tetkik edilse de kullandirmayın aileden biri kan versin temiz biri olduğunu düşündüğünüz,....enfeksiyon kapma riski yüzde üçtùr ve doktor hatası değildir kime danışırsaniz danışin şterilizaşyonu hastane yapar....allah yardımcınız olsun

Öncelikle teşekkür ederim.

Siz konuyu okumadınız herhalde.Konu sahibi arkadaş sormuş, böyle şeyler başına gelen var mı diye ona cevap verdim ben.
Ve yakınımın değil benim başıma geldi:)
Hele ki acıtasyonla hiç işim olmaz, eğer olsaydı şurada bir konu açar bütün başıma geleni detayına kadar anlatır, insanların yorumları ve destekleriyle mutlu olurdum.
Siz de bu sefer orada kendinizi savunurdunuz.
Kaldı ki hala bana doktor hatası değil diyorsunuz.
Daha önce yazdıklarıma bakın, kusura bakmayın da ne siz ne diğer bunu reddedenler hukuk ve adaletten üstün değil:)
Ben almışım alacağımı, şimdi tasası olamaz böyle şey diyen, mesleğini savunan arkadaşlara düştü.
ÜZGÜNÜM,NE KADAR REDDETSENİZ DE BAŞIMA GELEN DOKTOR DİKKATSİZLİĞİ:)
Daha da hala benim konula ve yaşadığımla ilgili konuşmalar devam ederse(ki damarım bu konu, hassas noktalarımdan biri!) bu sefer tepkilerim çok daha sert olacak, başka şekilde kendinizi aklayın, başka yollar bulun!
Benim yaşadııklarımdan değil!!!

Son düzenleme:
123pepe123 sana ozel msj atmıstım geldı mı?

telefondan bakamıyorun canım yarın bakarım....bence bu tartışmalara gerek yok herkes hassas iki kişi uslubu bozdu bizim karşılaştığımız zorluklarla dalgasını geçtî diye cevap vermeyip uzatmayacaktık....bence bunlara gerek yok bîrîlerinin hassasiyetine dokundu işte....yine de çok büyük problemleri doktorunu beğenmediyşen değiştir çok basit şıkayet edebiyorsun...sana üç dakika ayırmak zorundaysa çok birşey bekleme diyorum yanlış mı düşùnüyorum....uzman doktorlar gùndüz yetmemiş bir de akşam gece çağırılıyor ısrarla bunu düzene sokmamak neden ingılizler yanlış mı biliyorlar acaba her hastaya yirmi dakika sadece bir konu danışabiliyorsun doktor seçme şansında yok ,...demek kı bizim başarisizlığımız türk ırkına özgü....asık suratımız....

Benim başıma geldi yıllar önce. Astım hastasıyım ve doktor gelişigüzel ilaç yazmıstı. iyileşmeyince ben de başka doktora gittim, ne kullandıgımı sordu sonra ben astım hastası oldugumu söyledim. Doktor diğer doktor için ''nasıl bu ilacı yazabilmiş, şaşırdım'' demişti.

Öncelikle teşekkür ederim.

Siz konuyu okumadınız herhalde.Konu sahibi arkadaş sormuş, böyle şeyler başına gelen var mı diye ona cevap verdim ben.
Ve yakınımın değil benim başıma geldi:)
Hele ki acıtasyonla hiç işim olmaz, eğer olsaydı şurada bir konu açar bütün başıma geleni detayına kadar anlatır, insanların yorumları ve destekleriyle mutlu olurdum.
Siz de bu sefer orada kendinizi savunurdunuz.
Kaldı ki hala bana doktor hatası değil diyorsunuz.
Daha önce yazdıklarıma bakın, kusura bakmayın da ne siz ne diğer bunu reddedenler hukuk ve adaletten üstün değil:)
Ben almışım alacağımı, şimdi tasası olamaz böyle şey diyen, mesleğini savunan arkadaşlara düştü.
ÜZGÜNÜM,NE KADAR REDDETSENİZ DE BAŞIMA GELEN DOKTOR DİKKATSİZLİĞİ:)
Daha da hala benim konula ve yaşadığımla ilgili konuşmalar devam ederse(ki damarım bu konu, hassas noktalarımdan biri!) bu sefer tepkilerim çok daha sert olacak, başka şekilde kendinizi aklayın, başka yollar bulun!
Benim yaşadııklarımdan değil!!!

işte beni gerçekten yanlış anlıyorsunuz sizin hikayenizle ilgilenmemiştim....hepatit virusu kapma nasil doktor hatası olur anlamıyorum olsa olsa kandan bulaşır bu doktor hatası da değildir aklamakla da uğraşmıyorum sor soruştur kafanda bazı şeyleri oturtursun...ben kendi yakınıma kan transfüzyonu mümkün olduğunca yaptırmazdım...sizin hikayenizin yalan olduğunu düşünmedim ben genç bir doktorum ve bu zamanda sterilizasyonun olmadığı bir yer bulamazsinız...eskiden kasaplardı doğrudur...amcam ve halam şırıngadan hepatit c kapıp senelerce çektikten sonra vefat ettiler...bizim anlaşamamamız kuşak farkından kaynaklanıyor sanırım...şırıngayı sobanın ùzerinde sterilize ediyorlardı...siz yine allahın sevdığı kulusunuz...hepatit b nin tedavisi var üzülmeyin

Bizim de başımıza böyle bir olay geldi.Kayınvalidemin rahim kanseri olduğunu öğrenince çapanın dalında önemli bi profuna gittik.Sdamın dediği burada ameliyat tarihi çok uzar ben sizin ameliyatınızı özelde yapayım.Ne dersiniz siz olsanız kabul ettik tabi ki.Hemen olması daha iyi değil mi?

Özel hastaneye gittik ararda iki ameliyatı varmış aynı hastalıkla ilgili ilk olarak kayınvalidemi aldılar bi satte çıktı.Diğer hasta 2 saatte ve doktor kayınvalideme bakıp acele çapadaki ameliyatlarına gitti.Kayınvalidemin durumu çok kötüydü.Meğer doktor böbrekten gelen damarları mesaneye dikerken damarların uçlarını dikmiş yani kapatmış tamamen.İdrar böbreklerde durdu iki gün boyunca onca tahlile rağmen bi şey anlamadılar.Kreatinin 5,7 çıktı.7 olsa ölürmüş doktorun bize söylediğine göre.Acil ameliyata alındı 8 saat ameliyatta kaldı iki günde yoğun bakımda.Ama işkencesi bitmedi.Bir de mesanesinin delindiği ameliyattan 15 gün sonra idrar kaçışları olduğunda anlaşıldı.Sonra bir ameliyat daha.

Burada meslektaşlarınızı körükörüne savunmayın lütfen malesef böyleleri de var.Ki bu doktor ülkenin en önemli üniversitelerinden birinde profesör olmuş!

arkadaslar yazmayın gercekten ömrüm gitti derdimi anlatana kadar ya ama yok yani. zaten bu yazılanlardan da her seyın nedenı anlasıldı. tanımadıgımız kadarını da tanıdık işte. neyse artık dıyecek bır ssey bulamıyorum. kafayı yedım bılgısayar basında yaa :52:

Bi kişinin baş ağrısı sebebiyle açılan konu kim bilir kaç insanın başını ağrıttı.. Hayat işte :ssz::27::27:

Bunca insanın yaşadıklarından, çıkarttığınız bu mudur ? Kendim ya da sadece annem için açmadım bu topiği :/ yüzlerce kez de tekrarladım neden açtığımı .Babamın ,anneannemin ve çevremdekilerin yaşadıklarından bahsetsem ,en az on sayfa bununla dolar.

Doktor hataları ,tıbbı yetersizlik ve ihmaller yüzünden yılda kaç insan ölüyor ,bunların farkındasınızdır umarım .

Sağlıkcı değilim ,işini düzgün yapanlara da saygım sonsuz :16: ama lütfen kabul edin, her meslekte olduğu gibi, sağlıkcılarında içinlerinde çürük elmalar var . Ne yazık ki benim kendi mesleğimde de var .
Ben bunu kabul ederken ,neden sizler doktor dikkatsizliklerinin olabileceğini kabul etmiyorsunuz .

Son düzenleme:
43 sayfa boyunca tartışılmış :9:
Aslında bu kadar uzatmaya gerek yok!
Çok çok iyi doktorlar da var, kötü doktorlar da!
Yine böyle bir konu vardı orada da yazmıştım, hamileyken bana bir ilaç verilecekti ,grip için, birkaç tane doktor oturup konuştular yazalım mı yazmayalım mı diye. Allah razı olsun onlardan. Ki bence işini iyi yapan doktor çok fazla hayırlı dualar alıyor, keşke bize de böyle çok dualar edilse =))

Ama yine söylüyorum önemli bir konu varsa kesinlikle tek doktora gidilmemeli, birinin görmediğini diğeri farkediyor, birinin önemsemediği şey çok diğeri için önemli olabiliyor vs...

Bunca insanın yaşadıklarından, çıkarttığınız bu mudur ? Kendim ya da sadece annem için açmadım bu topiği :/ yüzlerce kez de tekrarladım neden açtığımı .Babamın ,anneannemin ve çevremdekilerin yaşadıklarından bahsetsem ,en az on sayfa bununla dolar.

Doktor hataları ,tıbbı yetersizlik ve ihmaller yüzünden yılda kaç insan ölüyor ,bunların farkındasınızdır umarım .

Sağlıkcı değilim ,işini düzgün yapanlara da saygım sonsuz :16: ama lütfen kabul edin, her meslekte olduğu gibi, sağlıkcılarında içinlerinde çürük elmalar var . Ne yazık ki benim kendi mesleğimde de var .
Ben bunu kabul ederken ,neden sizler doktor dikkatsizliklerinin olabileceğini kabul etmiyorsunuz .

bizim sucumuz yok tıp fakültesine kazanan adam daha 1. sınfta halktan uzaklaşıp burnunu kaldırmaya başlıyor ilerde doktor olacam ben yüksegim ne paralar döner önümde bir çok insandan daha bilgili olacagım psikolojisi var...
sanki dünyayı terkedip uzaya çıkıyolar sacma sapan kompleksler....
tamam önemli iş meslek ama herkes neticede insan ve çağ artık çok ilerlerdi yanına gelen hastalar artık cok daha bilinçli geliyor haklarını biliyor doktorlar hala onlar bilmez ben bilirim anlatsamda anlamaz hesabında tamamı degilsede büyük bir kısmı böyle....
ben bir vatandaş olarak hasta olarak yanına gittiğim birinin önce benimde bişiyleri bilecegim ve degerli oldugumu bilmesini isterim yoksa muayenede olmuyorum zaten....

arkadaşlar burada kimse bütün doktorlar kötü,çok fena,hep hata yapıyorlar demedi ki..neden hemen savunmaya gaçiyorsunuz?öğretmenlerle ilgli de bir sürü konu açıldı ve benim gibi birçok öğretmen arkadaşım evet bu öğretmen hatalı diyebildik..genellemek istemiyorum ama bugüne kadar açılan bu tip konularda doktor arkadaşlarımız nedense hemen bir savunma içine giriyorlar.insanlar konu başlığına uygun olarak yaşadıkları olumsuzlukları anlatıyorlar,ne var bunda?burada eleştirilen tüm doktorlar değil,hatalı davrananlar!

ben doktor hatası yüzünden bebeğimi kaybediyordum nerdeyse ve inanın çok acımasız meslektaşlarınız var..ama hayranlık duyduğum doktorlar da var.Allah razı olsun onlardan.

arkadaşlar burada kimse bütün doktorlar kötü,çok fena,hep hata yapıyorlar demedi ki..neden hemen savunmaya gaçiyorsunuz?öğretmenlerle ilgli de bir sürü konu açıldı ve benim gibi birçok öğretmen arkadaşım evet bu öğretmen hatalı diyebildik..genellemek istemiyorum ama bugüne kadar açılan bu tip konularda doktor arkadaşlarımız nedense hemen bir savunma içine giriyorlar.insanlar konu başlığına uygun olarak yaşadıkları olumsuzlukları anlatıyorlar,ne var bunda?burada eleştirilen tüm doktorlar değil,hatalı davrananlar!

ben doktor hatası yüzünden bebeğimi kaybediyordum nerdeyse ve inanın çok acımasız meslektaşlarınız var..ama hayranlık duyduğum doktorlar da var.Allah razı olsun onlardan.

ben bu konuda okuduklarımdan sonra genelleyeceğim sanırım...yapılan hataları savunmak için hala çaba göstermek bana garip geliyor...

aslında ben bu konuyu hastaların şikayetleri, doktorların savunmaları değil genel kk tavrı içerisinde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum...konuya, söylenenlere baştan sona tekrar bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız (ki anlamışsınızdır) kimsenin amacı üzüm yemek değil...sadece herzamanki gibi söylemiş olmak için söylemek, ben kazandım diyebilmek...

sikayet yok ölseniz bile boyun egeceksınız. buradan bunu anladım. demekkı umursamazlıgın tek nedenı de kendını buyuk gormekle baslıyormus sebebı ogrendık arkadaslar.

varsın hatayı kabul etmesınler

kendı gozumuzle gordugumuz seylerde bıle bızı yalancı cıkarıyorlar.

!hata bızde degıl! savunma seklı cok basıt:27:

ama sayenızde cok ıyı dotorlar var olsada genellememe neden oldunuz. sagolun

Ne alaka ? Sen açmışsın konunu ilgilenmemişsin belli.. Dün gece kavgalar, tartışmalar oldu bi zahmet kendi konunun sayflarını okursan anlarsın. Bende sağlıkçı değilim bende çektim sağlıktan, ölümden döndüm bi dr hatası yüzünden. Başlığın yanlış. DOKTORLAR değil DR. x Vs olmalı. Belli bir meslek grubunu rencide edecek şekilde konu açamazsın zaten. Kaldı ki bu konuyu sırf polemik yaratmak amaçlı açtığını düşünüyorum çünkü ben de dahil buradaki doktor arkadaşlar yorum yapmışlar ilaç ismini mesaj olarak gönder yorum yapalım diye nedense kimseye geri dönmedin. Konu sahibinin görevi tartışmayı körüklemek değil, tatlı dille olayı bağlamaktır. Doktorları aşağılayanları savunup da üstüne yardım etmeye çalışanları azarlarsan hiç bir yere varamazsın. :36::36: Kimse mükemmel değil, hatalar elbet olur. Doktorlukta hataların bedeli daha ağır olur herkes farkında ama sizin belli bir kesimi hedef göstermeniz yersiz.. Ben sizin mesleğiniz için böyle bir topic aşsam kıyameti koparırdınız sanırsam :ssz:

dünden beri ne kadar tartışılmış.:50:arkadaşlar burada sorun şuradan çıkaıyor bence hemen bi savunma ve savunma yapan kişiye saldırı.ben güvenlik görevlisiyim tv lerde ögg birine saldırdı diye haber çıktımı ş........z adam olmuş sanki güvenlik olmuşta diyorum.ozaman ben kendimede mi hakaret ediyorum hayır.sadece o şahsın kendisine.biz hastanede doktorlarla adli vakalardan dolayı polislerle hemşirelerle iç içeyiz.nöbette bizimle sohbet eden çay yada başka şeyler ikram eden doktorlarda var bize simit aldırmak isteyen haddini aşan hadsizlerde var.hepsini aynı kefeye koyamayız herkeste bunu kabul etmiş niye halan daha bu tartışma anlamadım

ahhhhh ahhhhhhhh benim de var bir kaç dr anım.hele bir tanesi yüzünden doktora gitmeyi hep geciktiriyorum ve bu nedenle iyileşmem uzun sürüyor:50:

acile gittim,hastalığımı beğenmedi.bunun için mi geldin acile dedi.bilmem hangi hapı içseydin geçerdi dedi,nereden bileceksem.halbuki geç bir saatte değildi.8-9 civarlarıydı.şimdi hastalığım son noktaya gelmeden gidemiyorum doktora gene beğenmeyecek,bunun için mi geldin diyecek diye:14:

:9: çok hoşşun ya.
ben saç dökülmem için annemde romatizma için gittik birlikte doktora ikimizdende kan istendi.önce anneme çıktık kan odasına boştu kimsede yoktu hemşire beni bir tersledi ver tüpleri çık dışarı sen :53:dedim ne oluyor:27:hiç sesisimi çıkarmadım ama ne cvb vereceğim anam elinde.sonra benim kanı aldırmak için cildiyenin oradaki kan odasına gittik.ne cici kızdı öyle ya.çocukla çocuk yaşlıyla yaşlı gençle genç oluyordu.sanki kırk yıllık arkadaşın otur sohbet et hiç kalkasım gelmedi o koltuktan.annem dediki o diğeride ailesini belli etti buda.allah razı olsun asil bi ana baba evladı bu dedi.kız kendi kazandı.çevreden kız yeri bilen varmı diye sorarlarsa annem direk o kızı söylüyor.:))))))))
ÖYLE AKLIMA GELDİ ANLATMAK İSTEDİM

Bu kadar savunma , bu kadar eleştiri yapmak niye?
Çok mu zor evet bizim de iyimiz , bizim de kötümüz var demek?
Burada kimse kişisel saldırıda bulunmuyor ki.
Herkes memnun kaldıklarını da , beğenmediklerini de,
çekincelerini de yazmış.
Ama bakıyorum da bazıları yanlışları doğru gösterip acımasızca savunmaya geçip
Yıldırım Savaş'ına girmiş.
Bu biraz meslek ile değil de kişilik ile alakalı.
Karşısındakiler kendi düşüncesine ters bir şey söylese hemen itirazlar başlar ,
kendi görüşü kabul edilene kadar savaşır durulur.
Bunu sonu gelmez.

Unutmayın : "Ülkesini en çok seven , görevini en iyi yapandır."

Son düzenleme:
Back
X