Doktorların hastalara karşı tutumları !

madem bütün sağlıkçılar kusursuzlar ve çok iyilerde bu kadar şikayet bu kadar kötü anı neden ?
herkes bir tarafından mı uyduruyor yaşadıkları kötü şeyleri ??
bende neler neler çektim kendini bilmez BİRKAÇ doktor ve sağlıkçı yüzünden :(

Allah heryerde ve her zaman işini iyi yapanın yardımcısı olsun
işini kötüye kullananıda bildiği gibi yapsın ....

Bunca insanın yaşadıklarından, çıkarttığınız bu mudur ? Kendim ya da sadece annem için açmadım bu topiği :/ yüzlerce kez de tekrarladım neden açtığımı .Babamın ,anneannemin ve çevremdekilerin yaşadıklarından bahsetsem ,en az on sayfa bununla dolar.

Doktor hataları ,tıbbı yetersizlik ve ihmaller yüzünden yılda kaç insan ölüyor ,bunların farkındasınızdır umarım .

Sağlıkcı değilim ,işini düzgün yapanlara da saygım sonsuz :16: ama lütfen kabul edin, her meslekte olduğu gibi, sağlıkcılarında içinlerinde çürük elmalar var . Ne yazık ki benim kendi mesleğimde de var .
Ben bunu kabul ederken ,neden sizler doktor dikkatsizliklerinin olabileceğini kabul etmiyorsunuz .

Konu sahibi konu acmissin ya bilmerek ya bilerek bilmiyorum.. Ya ilgisizlikten ya da ilgiyi yanlis bulanlar var.. Yani halkimiz ne istedigini bilmedikce ya doktor kötü ya da iyi diyecekler... Bunun yaninda cürüklerin oldugunu da kabul ettim.. Annenizin konusu hakkinda da yazdim.. doktorun uyguladigi tedavi standart tedavidir.. HEr hastayi BT göndermezler, cünkü Bt zararlarida var dedim... Ama kabul görülmüyor.. Sayfalara bakarsaniz bir cogunda hastalara hak verdim , bir cogunda da doktorlara.. Yanlis buldugum elestirilerinde altini cizdim..

Doktor her ilacin yan etkisini hastasina anlatmak zorunda degil.. Cünkü bu ilaclar hastaya verilmeden önce test ediliyor.. Yan etkileri arastiriliyor ve kimya s. bu yan etkileri yazmak zorunda. Ama her doktorda bu yan etkileri tek tek tek saymak zorunda degil.. bu dünyanin her yerinde böyle isliyor..

Yani söyle düsünebilirsiniz... Hastanin X rahatsizligi var..X gecmesi icin Y ilaci yazar.. Y ilacin yan etkileri mevcuttur.. Yani sadece bir bölgeye etkisi olan ilac daha gelistirilemedi... Yani bir ilaci aldiginizda bütün vucuda etkisi vardir... Yani doktor X hastaligi iyilestirmek icin Y lun yan etkilerini risk alir.. Ayni sekilde ameliyatlar icinde böyle.. Her ameliyatin bir cok riski var.. Umarim anlatabilmisim dir..

doktorların hepsi aynı değil .benim eşimde doktor hastalara çok ilgili hatta uzun yıllar tüp bebek tedavisi görmüş ve hamile kalmış bir hatası vardı düşük yaptığında çok morali bozulmuştu yani koskoca adam nerdeyse ağlayacaktı .tamam dediğiniz gibi para delisi olmuş doktorlarda var ukalalar da var ama geneli kesinlikle öle değil .

bide böyle daha genç olup artistlik yapanlar yok mu asistansın hemşiresin havan kime, iyi tıp kazandın zekisin çalışkansın ama sosyal ilişkilerinde kendine güvenmiyosan doktor olamasaydın insanlarla iç içe bi meslek olduğunu bilerek okuyosun sonuçta. Gitseydin genetikçi olsaydın labda kimseye huzursuzluk vermeden çalışsaydın :D

bide böyle daha genç olup artistlik yapanlar yok mu asistansın hemşiresin havan kime, iyi tıp kazandın zekisin çalışkansın ama sosyal ilişkilerinde kendine güvenmiyosan doktor olamasaydın insanlarla iç içe bi meslek olduğunu bilerek okuyosun sonuçta. Gitseydin genetikçi olsaydın labda kimseye huzursuzluk vermeden çalışsaydın :D

Daha bir hafta önce ablama damar yolu açması gereken hemşire, onunla muhabbete gelen! artık kim olduğunu bile bilmiyorum, öyle bir kıza damar yolu açtırdı.
Kız soruyor, nasıl açıyorsunuz, nerden açayım, sıkacak mıyım...
Biz tabi şok, tepede dikiliyoruz ya yanlış bir şey olursa diye.
Kızcağız da artık damar yolu da açtım ilk defa ölsem gam yemem falan diyor ama ne hikmetse hemşireden daha çok ilgilendi ve eli de çok hafifmiş.
Belki daha öğrenciydi, ya da ne bileyim işi bu değildi ama sağolsun kimse bakmazken o ilgilendi.
Öyleleri de var.
Şimdi o hemşire doğru bir şey mi yaptı ablamı kobay olarak kullanarak ya da bu kızcağızın işi bile değilken bizimle ilgileniyor olması mesleğinden mi insanlığından mı diye düşünmeden edemedik ailece...

Daha bir hafta önce ablama damar yolu açması gereken hemşire, onunla muhabbete gelen! artık kim olduğunu bile bilmiyorum, öyle bir kıza damar yolu açtırdı.
Kız soruyor, nasıl açıyorsunuz, nerden açayım, sıkacak mıyım...
Biz tabi şok, tepede dikiliyoruz ya yanlış bir şey olursa diye.
Kızcağız da artık damar yolu da açtım ilk defa ölsem gam yemem falan diyor ama ne hikmetse hemşireden daha çok ilgilendi ve eli de çok hafifmiş.
Belki daha öğrenciydi, ya da ne bileyim işi bu değildi ama sağolsun kimse bakmazken o ilgilendi.
Öyleleri de var.
Şimdi o hemşire doğru bir şey mi yaptı ablamı kobay olarak kullanarak ya da bu kızcağızın işi bile değilken bizimle ilgileniyor olması mesleğinden mi insanlığından mı diye düşünmeden edemedik ailece...

herhalde fakültedeydiniz öğrenciye eğitim vermişler......fakültelerde bunu bilerek hizmet alırsınız ....ben de babamda denemiştim

herhalde fakültedeydiniz öğrenciye eğitim vermişler......fakültelerde bunu bilerek hizmet alırsınız ....ben de babamda denemiştim

Hayır fakültede değildik, sadece gece acil çok yoğundu, bu yüzden olmuş olabilir diye düşünüyoruz.
Ablamdan çok daha acil durumlar söz konusu olduğundan sesimizi de çıkartmadık, meşguliyeti de anlayışla karşıladık.
Burada aynı örnekte iki farklı sonuç göstermekti amacım aslında.
Bir yanlış var bir de doğru var.

Şunu da söyleyeyim, dediler arkadaşlar neden iyi örnekleri söylemiyorsunuz diye, aynı gece yer olmadığından ablamı serumu bitene kadar erkek bölümüne yatırdı acil doktoru.
Ve üç saat sonra kendini iyi hissetti, artık çıkabilmek için doktordan müsade istedik.
Gece 2ydi ve geçen cumartesi akşamı oldu bu olay.
Birçok düğünden sonra gelen kalp krizi, kaza, düşme gibi acil durumlar varken yer işgal etmeyelim dedik.(beni içeri almadıkları için acil kapısındaydım, gelen vakaları görüyordum)
Buna rağmen doktorumuz sağolsun çıkmamıza izin vermedi, tedavi yarım bırakılamaz hanımefendi o 4 şişe bitecek ondan sonraki kontrolünüzde iyi olduğunuza karar verirsem ancak o zaman çıkabilirsiniz dedi.
Sonuçta biz de kendimizi kötü hissetmiştik yer işgal ediyoruz diye ama doktorun ciddi bir hassasiyetle bize yaklaşması gerçekten çok güzeldi.

Son düzenleme:
bizim sucumuz yok tıp fakültesine kazanan adam daha 1. sınfta halktan uzaklaşıp burnunu kaldırmaya başlıyor ilerde doktor olacam ben yüksegim ne paralar döner önümde bir çok insandan daha bilgili olacagım psikolojisi var...
sanki dünyayı terkedip uzaya çıkıyolar sacma sapan kompleksler....
tamam önemli iş meslek ama herkes neticede insan ve çağ artık çok ilerlerdi yanına gelen hastalar artık cok daha bilinçli geliyor haklarını biliyor doktorlar hala onlar bilmez ben bilirim anlatsamda anlamaz hesabında tamamı degilsede büyük bir kısmı böyle....
ben bir vatandaş olarak hasta olarak yanına gittiğim birinin önce benimde bişiyleri bilecegim ve degerli oldugumu bilmesini isterim yoksa muayenede olmuyorum zaten....

Benim lise yıllarından tanıdığım çok yakın doktor arkadaşlarım var ve ne üniversite 1. sınıfta,nede tıp fakültesini bitirip uzmanlıklarını aldıklarında burun kaldırdıklarını gördüm.
Burda bişeyler anlatırken enazından kişiliklere hakaret edip,genelleme yapmayın lütfen.

Hangi çılgın bana kalayı basacakmış şaşarımmm :20::20:

Ben onu bunu bilmem bu topicte tarafını iyi seç :ssz:.. Dün her meslekte var iyi kötü dedim diye insan değilsin sen zatenden tut anlamıyorsun zaten bişey diyeni mi ararsın bir arkadaşa da ruhsal bozukluğun var senin dendi :27::27: Doktor olarak girme bu topice:24:

Hayır fakültede değildik, sadece gece acil çok yoğundu, bu yüzden olmuş olabilir diye düşünüyoruz.
Ablamdan çok daha acil durumlar söz konusu olduğundan sesimizi de çıkartmadık, meşguliyeti de anlayışla karşıladık.
Burada aynı örnekte iki farklı sonuç göstermekti amacım aslında.
Bir yanlış var bir de doğru var.

Şunu da söyleyeyim, dediler arkadaşlar neden iyi örnekleri söylemiyorsunuz diye, aynı gece yer olmadığından ablamı serumu bitene kadar erkek bölümüne yatırdı acil doktoru.
Ve üç saat sonra kendini iyi hissetti, artık çıkabilmek için doktordan müsade istedik.
Gece 2ydi ve geçen cumartesi akşamı oldu bu olay.
Birçok düğünden sonra gelen kalp krizi, kaza, düşme gibi acil durumlar varken yer işgal etmeyelim dedik.(beni içeri almadıkları için acil kapısındaydım, gelen vakaları görüyordum)
Buna rağmen doktorumuz sağolsun çıkmamıza izin vermedi, tedavi yarım bırakılamaz hanımefendi o 4 şişe bitecek ondan sonraki kontrolünüzde iyi olduğunuza karar verirsem ancak o zaman çıkabilirsiniz dedi.
Sonuçta biz de kendimizi kötü hissetmiştik yer işgal ediyoruz diye ama doktorun ciddi bir hassasiyetle bize yaklaşması gerçekten çok güzeldi.

Kirmiziyla isaretledigim yerle ilgili burada bir üye konu acti.. Refakatci iceri alinmadigi icin kizmisti.. Hatta hemsireye hakaret etmis.. Hemsirede bu sekilde istemiyorsaniz gidebilirsiniz demis.. Ama k. sahibi kendini hakli buluyordu...Elestiri var elestiri var.. Herkes hakli ama kurallara uyulmuyor..Yasaklar bile bir sey getirmiyor.. Hasta yogun b. da ise lütfen giremesseniz deseler bile.. Hasta yakinlari kimsenin olmadigi anda iceri daliyorlar.. Sonra hijyenden bahsediliyor..:ssz::ssz::ssz: SImdi buyrun halen doktor hatasindan doktorlarin cok suratsiz oldugundan bahsedin...:27::27::27:

Kirmiziyla isaretledigim yerle ilgili burada bir üye konu acti.. Refakatci iceri alinmadigi icin kizmisti.. Hatta hemsireye hakaret etmis.. Hemsirede bu sekilde istemiyorsaniz gidebilirsiniz demis.. Ama k. sahibi kendini hakli buluyordu...Elestiri var elestiri var.. Herkes hakli ama kurallara uyulmuyor..Yasaklar bile bir sey getirmiyor.. Hasta yogun b. da ise lütfen giremesseniz deseler bile.. Hasta yakinlari kimsenin olmadigi anda iceri daliyorlar.. Sonra hijyenden bahsediliyor..:ssz::ssz::ssz: SImdi buyrun halen doktor hatasindan doktorlarin cok suratsiz oldugundan bahsedin...:27::27::27:

bende refakatçilere önce tatlı dille yaklaşıyorum bakıyorum anlamıyorlar sesimi yükseltiyorum.kadının biri oturup para kazanıyorsun bide burada bize afra tafra yapıyorsun demişti :) bende gözün varsa aldığım parayı sana vereyim demiştim.size afra tafra yapayım diye zaten işe aldılar beni demiştim kadın dellendi :)))))))

Ben onu bunu bilmem bu topicte tarafını iyi seç :ssz:.. Dün her meslekte var iyi kötü dedim diye insan değilsin sen zatenden tut anlamıyorsun zaten bişey diyeni mi ararsın bir arkadaşa da ruhsal bozukluğun var senin dendi :27::27: Doktor olarak girme bu topice:24:

hepimiz aynı şeyi söylerken neden anlaşamıyoruz acaba? evet her meslekte iyiler de var kötüler de...

zaten kışkırtmaya çalışan,hakaret edenlere gerekli müdahale yapıldı :42:

hepimiz aynı şeyi söylerken neden anlaşamıyoruz acaba? evet her meslekte iyiler de var kötüler de...

zaten kışkırtmaya çalışan,hakaret edenlere gerekli müdahale yapıldı :42:

Bende bunu çok merak ediyorum Kadesa.. Bu durum hemen hemen her konuda oluyor bununda farkındayım. Marifet 2 gruba ayrılıp bir tarafı yerden yere vurmak, bir taraf sonuna kadar haklı demek değil insanlar bunu anlayamıyor sanırım.. Ne var yani kendini doktor yerine koysa bu kadar sert eleştiren kaldı ki belki çocuğu zamanı gelince tıpı kazanır bu kadar yerden yere vurulacak bir meslekse bu neden insanlar derecelerle alınıyor merak ettim. Sadece doktorları da savunmuyorum.. 3 arkadaş var burada doktorlar sanırım onların üstüne bu kadar gidilmesini anlayamıyorum ne garez var ki gerçek hayatta tanımaz etmezsiniz.. Karşı taraftaki arkadasların da yaşadıkları şeyler çok kötü gerçekten, olmaması gereken hatalar.. Bundan da işini kötü yapan doktorlar sorumlu. Genelleme hiçbir meslekte yapılamaz, hedef gösterilemez.. Bakarsanız hep ikili polemiklerle dolu konu. Halbuki eleştirileri, savunmaları dozunda yapabilsek iş bu noktaya gelmeyecek. Buarada bir lafım da konu sahibine var.. Konusuyla ilgilenmemesi beni çok sinirlendirdi, 3 yorumu da eleştirenleri eleştirmekten ibaret. İlacın ismini göndermesini isteyen doktor arkadaşlara sert çıkmasını da çok kınadım. Burada ona yardımcı olmak zorunda değiller iyi niyetten yardım etmek istemişler.. Konu sahibinin dün konusuna girmesini ve burayı sakinleştirmesini beklerdim en azından bugün olayı tatlıya bağlasaydı.. Neyse özet olarak hiç bir meslek kötü değildir, aşağılama konusu yapılamaz. Ama mesleğini kötü yapan insanlar vardır ve genelleme yapmadan eleştirirseniz hem siz derdinizi anlatmış olursunuz, hem de karşınızdakileri kırmamış olursunuz. Bu kadar basit...

insan hayatının önemli olduğu durumlardan bahsedelim.......eşinizle ve çocuklarınızla tatile çıkmaya karar verdiniz......yolllar duble yeni yapılmış ........araba gıcır içinde kendi canı dahil çocukları ve karısı var....10 saat non stop yoldasın ortalık ana baba günü......arabasını seviyordu yolculuğu seviyordu.......bir anlık dikkatsizlik ......ALLAH KORUSUN......şimdi bu durumda işini sevmeme ve umursamazlık var mı adına ne dersin ....ay canım olacağı vardı bu kadarına da şükür mü dersin.....vay vicdansız diye başlayıp terbiyesizliğin sınırlarını mı zorlardınız
eğer niyetiniz bağcıyı dövmekse
hastasın diye istediğin saygısızlığı yaparsın
gerekirse sağlık çalışanını dövmeye kadar götürürsün
hiç bilmediğin bir konuda haddini aşarak ama mr da istemeliydi der burda şakşakçı toplarsın
beğenmediğin bir doktordan ısrarla hizmet almaya çalışıp burda konu açarsın
burda konu açıp ruhsal masturbasyonunu yaparsın
seninle iyi niyetle konuşmaya çalışan insanları rencide edersin dalganı geçersin
ben sistem mistem dinlemem deyip bencilce anlayışsız bir tavır sergilersin

niyetin üzüm yemekse
beğenmediğin doktoru değiştirirsin tatmin olmadın değiştirirsin hastan için en iyisini araştırırsın ben öyle yapıyorum
olmadı şikayet edersin
ateşin çıktıysa acil yerine polikliniğe giderdim daha tatmin edici bir hizmet alırdım
ilçede kardiyolog yoksa ısrarla oraya kalp ağrılı bir hastayı götürmezdim belli hakkın rahmetine kavuşur allaha kalmıştır işi zaman kaybedersin çünkü
çok eski anılardan bahsetmezdim yasalar baştan aşağı değişti birbirimizi bile anlamıyoruz
hastanede bir cerrah varsa dünyanın en iyi doktoru olsa da ona gitmezdim 24 saat 7 gün çalışır yanlışlıkla sizin dalağınızı alabilir gerek yok
burda bunların haddini bildirelim demek yerine şöyle bir mağduriyetim oldu şikayet ettim sonuç alamadım ne yapmam lazım diye sorardım

Son düzenleme:
burun kanamam için üç ayrı doktora gittim.....biri yanlış yeri yaktı hiç üzerinde durmadım ....üçü de çağre olamadı zamanla kendiliğinden geçti

bir yakınımın babası beyin kanseriydi necmettin pamire gitti......bir ay ömrün kaldı hemen ameliyat olman gerek....ameliyat oldu mu aptal mı bu adam .....prof doktor necmettin pamirin sertifikalarını görseniz avrupadan amerikadan en iyi hastanelerden........sıradan bir uzman doktora gittiler ameliyat olmadı 7 sene yaşadı.....şimdi kötü bir doktormuydu da bu oldu diğeri böyle uygun görmüş
sen de burda bikbik ben sistem tanımam banane herkes işini iyi yapsın haddinizi bilin demek yerine....aklını kullanıp nasıl daha iyi hizmet alacağının peşinde koşacaksın normal insanlar gibi

Buarada bir lafım da konu sahibine var.. Konusuyla ilgilenmemesi beni çok sinirlendirdi, 3 yorumu da eleştirenleri eleştirmekten ibaret. İlacın ismini göndermesini isteyen doktor arkadaşlara sert çıkmasını da çok kınadım. Burada ona yardımcı olmak zorunda değiller iyi niyetten yardım etmek istemişler.. Konu sahibinin dün konusuna girmesini ve burayı sakinleştirmesini beklerdim en azından bugün olayı tatlıya bağlasaydı.. Neyse özet olarak hiç bir meslek kötü değildir, aşağılama konusu yapılamaz. Ama mesleğini kötü yapan insanlar vardır ve genelleme yapmadan eleştirirseniz hem siz derdinizi anlatmış olursunuz, hem de karşınızdakileri kırmamış olursunuz. Bu kadar basit...

Konuyla ilgilenenmemek mi :/ Sabah saat 4'e kadar burada durmadığım için mi bu laflar .Vakit buldukça girdim ve yazdım .Konu açtım diye ,7/24 kk da bulunmamı mi istiyorsun yani ?
İlac ismi isteyen hangi arkadaşa sert çıkmışsım ,allah aşkına bul çıkart . Ben forumdan bir arkadaşa ilaçlarının isimlerini yazdım .10 dk da bir mesaj atabilme durumu yüzünden ,herkese tek tek atamadım .Lütfen biraz empati yapın .

Bu arada ben ne zaman aşağılama yaptım .Mesajlarımı doğru düzgün okumamışsınız bile .

Neyse eğer birilerini bilmeden kırdıysam da özür dilerim .

Konuyla ilgilenenmemek mi :/ Sabah saat 4'e kadar burada durmadığım için mi bu laflar .Vakit buldukça girdim ve yazdım .Konu açtım diye ,7/24 kk da bulunmamı mi istiyorsun yani ?
İlac ismi isteyen hangi arkadaşa sert çıkmışsım ,allah aşkına bul çıkart . Ben forumdan bir arkadaşa ilaçlarının isimlerini yazdım .10 dk da bir mesaj atabilme durumu yüzünden ,herkese tek tek atamadım .Lütfen biraz empati yapın .

Bu arada ben ne zaman aşağılama yaptım .Mesajlarımı doğru düzgün okumamışsınız bile .

Neyse eğer birilerini bilmeden kırdıysam da özür dilerim .

Empati yapayım öyle mi.. Dün öğlen 12.37de konunuzu açmışsınız yaklaşık 2 saat sonra tartışmalar başlamış bu saate kadar sürmüş. Madem siz çok mesgulsunuz ve ilgilenemeyeceksiniz keşke konu açmasaydınız. 7/ 24 Kk da bulunun ya da bulunmayın, ben sizi takip edecek değilim sadece hakaret eden mesajları beğendiğiniz gözümden kaçmadı. Bende üstteki yorumumda aşağılama yaptığınızı değil, aşağılama tarzı yapılan yorumları beğendiğinizi söyledim. Hala da laf yetiştirme derdindesin madem okuyorsun yazılanları, müdahalede bulun o zaman tartışanlara çok mu zor gerçekleri kabullenmek anlayamadım gitti. Bana dert oldu senin konun millet kavga etmesin diye sabahın 4ünde saçma sapan espriler bile yaptım, orta yol bulmaya çalıştım. Ayrıca bu konu yüzünden insan değilsin lafını bile yedim.. Pardon hata etmişim! :20:

Son düzenleme:
Back
X