Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok cok haklilar zorla hatya tehdit altinda cocuk yaptıran kotu kalpli doktorlarsiniz siz. Bugun burdaki bakış acilarina hayran kaldim yani agzim acik okudum bazen. Bilinçsizlik sikayet etmeye odaklamis insanlari. Belki bazilari haklidir bir talihsizlik yasamistir ama arkadas tum doktorlar mi kotu tum teshisler mi yanlis tum ilaclar mi yararsiz yahu ne bu nefret? Yarin basi agriyinca kosa kosa gidecek olanlar da ayni insanlar ama. Biraz daha bilinc biraz daha arastirma ve biraz daha duyarlilik diyorum sadece. Herkes her aklina estiginde her basi agridiginda acile gitmesin diyorum mesela.

Doktor da bir insan. Doktor oldu diye robot gibi olacak hali yok. Gunde 100 200 insanla konusuyor sorunlarini dinliyor. Doktor bey benim boyum 1.80 ama kısalıyorum, doktor bey ben kafami cevirdim boynum kirildi galibaa vs vs. Tuhaf tuhaf insanlar geliyor bir sure sonra karsisindakini kaale almamaya basliyor.

sonra doktorlar neden dayak yiyor diyorsunuz, haberlerde surekli goruyoruz. Acilde yaka paca dovulen suruklenen hemsireler doktorlar. Kadin erkek fark etmeden. Sebep sadece doktorlarin ilgisizligimi sadece?

Sizin anne babaniz ne is yapiyor? Oldu o zaman sizin anne babaniz isini benim istedigim gibi yapmadigi zaman yaka paca dovelim?

memleketimin insani zaten tuhaff, hele hastanelere gelen insanlar daha da tuhaf. Biraz empati kurarsaniz anlarsiniz. Illa doktor siz evinde agirlar gibi mi agirlasin acilde?

Hayir hastalik gayet normal seyrinde ilerlemis. 7 yildir cekilen tum mrlari rontgenleri adamin karsisina koydugum an agrinin seklini tarif ettigim an ankilozan spondilit dedi. Sagolsun. Diyorum ya elleri opulesi doktor. Hastalik ahmet mete isikaranin hastaligi omurilik egriliyor. Eczaciysaniz bilirsiniz belki ne kadar ciddi oldugunu.

Tabi ki hayatlarimiz onlara emanet. En kutsal meslek. En hata kabul etmez meslek. Neden gitmicekmisim. Mukemmel doktorlar da var. Aldigi parayi kurusuna kadar hakedeni de var. Cok vebal altina gireni de var. Ben magdur oldum. Tedavim 7 yil gec basladi. Siz benim bu kadar yil cektigim aciyi biliyor musunuz? Ozel muayenehanelere meshur romatoloji profesorlerine de gittim universitelere de. Yaptikkari tek sey bi mr daha cekelim. Bi mr daha. Benim dedigim yerden bi tane daha. Bir de su acidan bakalim. Bak bak hicbir sey goremediler.

Ama ben durur muyum. Ankilozan spondilit raporumu cikartip o doktorlara tekrar gittim. As miyim gercekten bir daha bakin lutfen diye. Sonuc degismedi. Hepsi o uzman doktorun teshisini onayladi.

Neyin savunmasini yaptiginizi anlayamiyorum ben. Her okuyan mukemmel insan mi? Ucak muhendsiyim. Doktora yapiyorum. Ve meslegimde hala hata yapiyorum. Isini b.k gibi yapan prof suruyle. Ben niye savuniyim onlari mesela aaaa biz cok okuyoruz asla hata yapmayiz diye.

Acil konusuna gelince acillerde dereceler var. Kirmizi sari yesil diye. Kalp krizi geciren hasta kirmiziya alinir. Ama elini yakan da acildir. Pansumani yesilde yapilir. Iz mi kalsin elinde adamin. Aaaa ne agir hastalar var benim cok acil drgil diye gitmesin mi?

Varsayımda değil öneride bulunuyorum.
Keşke daha önce deneseydim,keşke şu kadar yıl önce yapsaydım diye keşkelere bulanmış bir sürü hastadan sonra önemli bir öneri olduğunu düşünüyorum
Çocuk doğuran kadında meme ca,endometrium ve over kanseri riski de azaldığından endometriozis gerilediğinden tıbbi açıdan da doğru bir öneri yaptığımı düşünüyorum
Kendi ekonomik ve sosyokültürel durumunu düşünmek ise hastaya kalıyor

Diğer örneklerde de ben sizi haklı göremedim kusura bakmayın sadece bu konuyu size açıklamak istedim . Hala tetkik diyorsunuz hanımefendi randevulu ameliyat değil o . Tetkik dünyanın hiç bir yerinde yapılmaz çünkü kaynaklarda da böyle . Neyse size de iyi geceler .

Hanımefendi ben de doktorum. Konunun doktor eleştirisiyle alakası yok.

Hatta aynı branştayız konuştuğumuz üyeyle.

Yani doktorun sirf benim uzak memleketten geldigimi bildiği için beni muayene etmeden sikayetimle ilgili tek bir soru dahi sormadan bana " senin hicbir şeyin yok sevdaluk cekiyorsun" demesi ve sirf türkçe öğretmenliği okuduğum için bana " bölümünü kullanip bize burada hikaye anlatip kandiriyorsun " demesi çok normal öyle mi ?

Asla hata yapmazlar demedim her insan hata yapar ama burdaki elestiriler o yonde degil. Doktorlardan bikmis sikayetler dolu bir topluluk var ve ben bunu cok talihsiz buldum. Sizin de cok ciddi bir mesleginiz var ama hala hata yapabiliyorum diyen bunu kabul edebilecek kadat erdemli bir insansiniz. Yani onlar da hata yapabilirler. Basiniza gelen talihsizlik icin sizin adiniza cok uzuldum cok gecmis olsun. Hastaliginizi bulamamis olan doktorlari savunmuyorum asla. Savundugum sey cok baska. Bu talihsizlikten dolayi öfkenizi de bir insan olarak cok cok iyi anliyorum. Ben sadece sunu yanlis buldum. Herkese buskopan yapan bakmadan gonderen doktorlar. Acilde olmasi gereken zaten budur orda zaman yoktur ve cok daha acil durumlar vardir. Tani isteniyorsa acile gidilmez. Ben buna kafa yordum yani sizin durumunuzda tartisacagim birsey yok. Tekrar gecmis olsun.

4 tane konu dediniz okudum tekrar 1. De sizle dialog kurmak istemiş şakayla karışık . karşınızdaki insan robot değil . O an rahatsız olduğunuzu söyleseniz peki derdi . 2.de sıkıntınızın ne olduğunu söylemediniz mi yani nasıl ağzınızı açmadan ? Abartmayalım. 3.kaç kere yazdık bence tam yapılması gereken.4. Çok iyi bir doktor nesini eleştiriyosunuz?

Komşuma bu iyi gelmiş diyip kullaniyorlar ama doktor yazinca kabahat.. bizden iyi bildikleri kesin zaten..

Acile gitmeyip senelerce hem devlet hem ozel doktor peşinde randevuyla dolasip yine de doktor olamamis doktorlar yuzunden hayati değişen insanlar için ne gibi önerileriniz var?

Bende mesleğinizde ki bu kötü insanları savunmanizi okudukça hayretler içinde kalıyorum...

Sorununuz ne bilmiyorum bir talihsizlik yasadiysaniz ayri ben yapilan genellemeye genel bir elestiri getiriyorum

4. Konu dediğimizi eleştirmek için değil gerçekten de dinleyen ilgilenen aciklayan doktorlar olduğunu belirtmek için ornek verdim fark edemediniz sanirim.

Gercektende cildiye polikinliginde odaya girer girmez doktor receteyi yazdi yalan söyleyecek değilim.

Diğer doktorun ise saka yaptigini anlamis olurdum beni dinleyip muayene etseydi ancak yapmadi. Lütfen biraz olayları net görelim hep birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…