- 15 Temmuz 2014
- 1.201
- 965
- 358
Yok cok haklilar zorla hatya tehdit altinda cocuk yaptıran kotu kalpli doktorlarsiniz siz. Bugun burdaki bakış acilarina hayran kaldim yani agzim acik okudum bazen. Bilinçsizlik sikayet etmeye odaklamis insanlari. Belki bazilari haklidir bir talihsizlik yasamistir ama arkadas tum doktorlar mi kotu tum teshisler mi yanlis tum ilaclar mi yararsiz yahu ne bu nefret? Yarin basi agriyinca kosa kosa gidecek olanlar da ayni insanlar ama. Biraz daha bilinc biraz daha arastirma ve biraz daha duyarlilik diyorum sadece. Herkes her aklina estiginde her basi agridiginda acile gitmesin diyorum mesela.Bence siz ifademi anlamakta sorun yaşıyorsunuz
Çocuğu olmayan evli insanlara gecikmeden çocuk yapmalarını önermeyen tek bir kadın doğumcu yok etrafımda
Profesyonellik sınırlarını da kendi kafanıza göre belirleyemezsiniz
Bir kadının ileri yaşlara gelmeden çocuk sahibi olmasını tıbbi açıdan destekliyorum,doğru buluyorum ve öneriyorum
Bence anlamlı,mantıklı ve doğru
Bütün kk ya da tavsiyem
Geciktirmeden çocuk yapın,deneyin,vakit kaybetmeyin !
Belki hastaliginizin seyri o hastabeye gittiginizde degismistir? Hemen doktoru suclayamayiz. Simdi diycem ki cok sikayetciyseniz gitmeyiverin nasilsa islerini yapmiyorlarmis ne gerek var orda gerilmeye? Ama olmuyor degil mi? Çünkü aslında hayatlarimiz onlara emanet. Birtek onlara emabet edebiliriz kendimizi. Yani elestirileri yaparken boyle genellemeler cok yanlis hanimefendi. Belki 1 doktor size ters davrannistir. Insanlik halidir gergin bir anidir ya da dediginiz gibi kotu ilgisiz bir doktordur. Ama bu genelleme cok acimasizca degil mi sizce de? Ayrica acile gidip teshis bekleyenler de cabasi. Sanırım ince acilin amacını hizmetlerini ve kimlerin gitmesi gerektigini ogrenmek lazim. Sunu da eklemek isterim ki acilde gereksiz kalabalik yapan duyarsiz çok vatandas var ki belki birilerinin zamanından calip hayatinaa mal oluyor. Biz bilinclenir bos sebeplerle acili bulandirmazsak, randevumuzu ilgili bolumden alirsak herseyin çok daha normal isledigini goruruz.
Varsayımda değil öneride bulunuyorum.Hanımefendi, çocuk istemeyen evli çiftler yok mu?
Çocuk isteyen evli çiftlere elbette gecikmemelerini önermeniz mantıklı.
Tüm evli çiftlerin çocuk istediğini varsaymanız ise yanlış. Etrafınızda öyle doktorlar varsa onlarınki de yanlış. Belki hayatları boyunca çocuk istemiyorlar, doktorlarından bunu duymalarının manası ne? Babaanne tavsiyesinden, mahalle baskısından öteye geçiyor mu?
Diğer örneklerde de ben sizi haklı göremedim kusura bakmayın sadece bu konuyu size açıklamak istedim . Hala tetkik diyorsunuz hanımefendi randevulu ameliyat değil o . Tetkik dünyanın hiç bir yerinde yapılmaz çünkü kaynaklarda da böyle . Neyse size de iyi geceler .Burada beni sasirtan daha sonradan fark ettigim ameliyat öncesi tetkiklerin yapilmamasi. Operasyonla ilgili bir derdim tabiki yok ancak yazdigim ilk yorum da dört farklı ornek verdim ve siz sadece bu durumla ilgilendiniz. Sizi anliyorum uygulamada bir sorun gormediginizi belirttiniz. Bunu kabul ediyorum ancak bununla birlikte verdiğim diğer örneklerin normal olmadigini da belirtmenizi isterdim.
Kabul ederseniz ki her mesleğin hakkini veren de var veremeyen de...
Ben isini iyi yapamayan ya da yanlis tutum sergileyen öğretmen arkadasimi eleştirip hatasini gorebiliyorsam bunu doktorların da yapmasini beklerim.
(Konu doktor olduğu için bunu söyledim ancak bu durum her meslek için geçerlidir)
Yeteri kadar acikladigimi düşünüyorum iyi geceler
Yok cok haklilar zorla hatya tehdit altinda cocuk yaptıran kotu kalpli doktorlarsiniz siz. Bugun burdaki bakış acilarina hayran kaldim yani agzim acik okudum bazen. Bilinçsizlik sikayet etmeye odaklamis insanlari. Belki bazilari haklidir bir talihsizlik yasamistir ama arkadas tum doktorlar mi kotu tum teshisler mi yanlis tum ilaclar mi yararsiz yahu ne bu nefret? Yarin basi agriyinca kosa kosa gidecek olanlar da ayni insanlar ama. Biraz daha bilinc biraz daha arastirma ve biraz daha duyarlilik diyorum sadece. Herkes her aklina estiginde her basi agridiginda acile gitmesin diyorum mesela.
Diğer örneklerde de ben sizi haklı göremedim kusura bakmayın sadece bu konuyu size açıklamak istedim . Hala tetkik diyorsunuz hanımefendi randevulu ameliyat değil o . Tetkik dünyanın hiç bir yerinde yapılmaz çünkü kaynaklarda da böyle . Neyse size de iyi geceler .
Bozacının şahidi şıracı misali oldu yeminle...
Çok komik görünüyor.
Demek biz öğretmenler de birbirimizi savunurken böyle komik oluyoruz.
Asla hata yapmazlar demedim her insan hata yapar ama burdaki elestiriler o yonde degil. Doktorlardan bikmis sikayetler dolu bir topluluk var ve ben bunu cok talihsiz buldum. Sizin de cok ciddi bir mesleginiz var ama hala hata yapabiliyorum diyen bunu kabul edebilecek kadat erdemli bir insansiniz. Yani onlar da hata yapabilirler. Basiniza gelen talihsizlik icin sizin adiniza cok uzuldum cok gecmis olsun. Hastaliginizi bulamamis olan doktorlari savunmuyorum asla. Savundugum sey cok baska. Bu talihsizlikten dolayi öfkenizi de bir insan olarak cok cok iyi anliyorum. Ben sadece sunu yanlis buldum. Herkese buskopan yapan bakmadan gonderen doktorlar. Acilde olmasi gereken zaten budur orda zaman yoktur ve cok daha acil durumlar vardir. Tani isteniyorsa acile gidilmez. Ben buna kafa yordum yani sizin durumunuzda tartisacagim birsey yok. Tekrar gecmis olsun.Hayir hastalik gayet normal seyrinde ilerlemis. 7 yildir cekilen tum mrlari rontgenleri adamin karsisina koydugum an agrinin seklini tarif ettigim an ankilozan spondilit dedi. Sagolsun. Diyorum ya elleri opulesi doktor. Hastalik ahmet mete isikaranin hastaligi omurilik egriliyor. Eczaciysaniz bilirsiniz belki ne kadar ciddi oldugunu.
Tabi ki hayatlarimiz onlara emanet. En kutsal meslek. En hata kabul etmez meslek. Neden gitmicekmisim. Mukemmel doktorlar da var. Aldigi parayi kurusuna kadar hakedeni de var. Cok vebal altina gireni de var. Ben magdur oldum. Tedavim 7 yil gec basladi. Siz benim bu kadar yil cektigim aciyi biliyor musunuz? Ozel muayenehanelere meshur romatoloji profesorlerine de gittim universitelere de. Yaptikkari tek sey bi mr daha cekelim. Bi mr daha. Benim dedigim yerden bi tane daha. Bir de su acidan bakalim. Bak bak hicbir sey goremediler.
Ama ben durur muyum. Ankilozan spondilit raporumu cikartip o doktorlara tekrar gittim. As miyim gercekten bir daha bakin lutfen diye. Sonuc degismedi. Hepsi o uzman doktorun teshisini onayladi.
Neyin savunmasini yaptiginizi anlayamiyorum ben. Her okuyan mukemmel insan mi? Ucak muhendsiyim. Doktora yapiyorum. Ve meslegimde hala hata yapiyorum. Isini b.k gibi yapan prof suruyle. Ben niye savuniyim onlari mesela aaaa biz cok okuyoruz asla hata yapmayiz diye.
Acil konusuna gelince acillerde dereceler var. Kirmizi sari yesil diye. Kalp krizi geciren hasta kirmiziya alinir. Ama elini yakan da acildir. Pansumani yesilde yapilir. Iz mi kalsin elinde adamin. Aaaa ne agir hastalar var benim cok acil drgil diye gitmesin mi?
Evimden 24 saat uzakliktaki bir şehirde universite okurken sürekli bas dönmesi şikayetiyle gittiğim doktor bana aynen sunu söyledi
"Sen sevdiğini birakip gelmissin sevdaluk cekiyorsun başka derdin yok !
Bölümünü kullanip burada bize hikayeler anlatip bizi kandiriyorsun"
(Türkçe öğretmenliği okuyordum)
Ben odaya girer girmez daha ben agzimi açmadan reçete yazmaya başlayan cildiye doktoru...
Bana apandisit acil ameliyat deyip ameliyata alan ama ciktiktan sonra senin sancilarinin sebebi kistmis ama biz apandisit zannettik, kistleri temizledik apandisitin de aldik diyen doktor..
Ama bunların yaninda birde tas dusurdugum dönemlerde en az 20 dakika muayene edip bana her şeyi güzelce aciklayan doktor...
Allah herkese mesleğini hakkiyla yapabilmeyi nasip etsin
Komşuma bu iyi gelmiş diyip kullaniyorlar ama doktor yazinca kabahat.. bizden iyi bildikleri kesin zaten..Bence arkadas kendi ilaclarina kendi karar versin bundan sonra kendi iyi gordugu ilaclarin yazilmasini rica etsin sen sag ben selamet. Cok guldum ya. I kadar prosedurden testten geçmiş ilac iyi degil. Ha bir de herkese ayni abtibiyotik aman tanrim. Bu arkadaslar evlerine 1000 mg Augmentin depolayip her bogazim agridi burnum akti dediklerinde onu dayiyan annelerine de bu tepkiyi veriyor mudur acaba?
Yok cok haklilar zorla hatya tehdit altinda cocuk yaptıran kotu kalpli doktorlarsiniz siz. Bugun burdaki bakış acilarina hayran kaldim yani agzim acik okudum bazen. Bilinçsizlik sikayet etmeye odaklamis insanlari. Belki bazilari haklidir bir talihsizlik yasamistir ama arkadas tum doktorlar mi kotu tum teshisler mi yanlis tum ilaclar mi yararsiz yahu ne bu nefret? Yarin basi agriyinca kosa kosa gidecek olanlar da ayni insanlar ama. Biraz daha bilinc biraz daha arastirma ve biraz daha duyarlilik diyorum sadece. Herkes her aklina estiginde her basi agridiginda acile gitmesin diyorum mesela.
O zaman baska :) ben doktora elestiriye elesturi yaptimHanımefendi ben de doktorum. Konunun doktor eleştirisiyle alakası yok.
Hatta aynı branştayız konuştuğumuz üyeyle.
Sorununuz ne bilmiyorum bir talihsizlik yasadiysaniz ayri ben yapilan genellemeye genel bir elestiri getiriyorumAcile gitmeyip senelerce hem devlet hem ozel doktor peşinde randevuyla dolasip yine de doktor olamamis doktorlar yuzunden hayati değişen insanlar için ne gibi önerileriniz var?
Bende mesleğinizde ki bu kötü insanları savunmanizi okudukça hayretler içinde kalıyorum...
Eleştiren doktor olunca sorun yok normal vatandaş olunca mı sorunO zaman baska :) ben doktora elestiriye elesturi yaptim
Hayir doktor elestirisi yapmiyorum dedigi icin tartismadim hanimefendiEleştiren doktor olunca sorun yok normal vatandaş olunca mı sorun
Cok cok gecmis olsun canim. Cok uzuldum. Kanserli hastayi nasil farketmez eve yollarlar aklim almiyor gercekten.
4 tane konu dediniz okudum tekrar 1. De sizle dialog kurmak istemiş şakayla karışık . karşınızdaki insan robot değil . O an rahatsız olduğunuzu söyleseniz peki derdi . 2.de sıkıntınızın ne olduğunu söylemediniz mi yani nasıl ağzınızı açmadan ? Abartmayalım. 3.kaç kere yazdık bence tam yapılması gereken.4. Çok iyi bir doktor nesini eleştiriyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?