Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sizin ilk mesajınız . Şaşırdınız ve bunun doktorlar ilgisi ne ? :
Bana apandisit acil ameliyat deyip ameliyata alan ama ciktiktan sonra senin sancilarinin sebebi kistmis ama biz apandisit zannettik, kistleri temizledik apandisitin de aldik diyen doktor..

Bütün yorumlarıı okudum acil servis için Dr dedikleri doğru bos yere meşgul eden insanlar var fakat su biz bilmem kaç yıl okuduk lafına gıcık oluyorum hep yanında çalışan ebe ,hemşire ,sekreteri babasının Uşağı sananlar var coguuuu paranın ve kariyerin büyüsüne kapılıp burunlarını kaf dağına kaldırıyorlar kibirlerinin esiri oluyorlar .

Karın ağrısı şikayetiyle acile gittim doktor gaz sancisi dedi eve gonderdi muayene odasindan çikarken düşüp baygınlık geçiridim bunu üzerine kan değerlerine bakmak aklina geldi. 6, 7 saat sonra acil ameliyata alindim o süre boyunca sürekli kan değerlerim düştü kimse tam teşhis koyamadi kaç doktor bakti ne tetkikler yapildi.. 2 hastane degistirdim ve 2. Hastanedeki baska bir doktor hayatimi kurtardi. Ameliyat sonrasida ilgilendi, doktor akrabamla 15 20 dk telefonda konusup durumumu anlatti, sık sık halimi hatrimi sordu. Dikislerim alinirken ah vah desem hemen beni teskin etmeye calisti. Allah ondan bin kere razi olsun. Hem işinin ehli hem de kibar ve güler yüzlüydü. Hala da ona duaciyim. Yani demem o ki, ilk acilde gittigim de doktor bu da doktor.

Ben sanırım şanslıyım,4 yıl önce safra ağrısından 2 gecede 1 acillik olurdum,devlet hastanesinde o dediğin dicloron buscopan yaparlardı ,çok iyi gelirdi ,her gidişimde ameliyat ol artık diye uyarırdı doktor,hepte nöbetçi ona denk gelirdim ,adam artık görür görmez geç iğneye derdi,hamileyken birkaç test için gittim,labratuardaki adam telefon no mu alıp sonuçları haber verdi,hatta 1 saat arayla gidip kan vermem lazımdı ,1 saati geçti aradı hanfendi gelmediniz diye,sonra geçenlerde bebeğimin ultrasonu için gittim ,öğle paydosuna yakındı ,bizle beraber 3 bebek daha vardı ,giren herkese öğleden sonra dediler ,bize bebekleri alıcaz bekletmeyelim dediler ve çabucak bitti işimiz ,sonra çocuk doktoruna çıktık ,güzelce izah etti ,hadi gel bide muayene edelim dedi talepte bulunmadığım halde,tartı bebişi ,sırtını dinledi ,maşşşallah maşşallah diyerek yolladı,özellerde de şimdiye dek hiç sorun yaşamadım ,ya ben iyilerine denk geldim yada gerçekten şanslıyım sanırım .

devlet hastaneleri eğer dört dörtlük olsaydı özeller işlemezdi ..

nefret ediyorum ,devlette gördüğüm muameleden sonra hiç gitmedim ..

Tamam ben bu yorumumun yanlis olduğunu şuan kabul ettim. Ancak burada çoğu kişi karsilastigi olumlu ve olumsuz örnekleri verirken siz neden sadece savunma amaçli cevaplar veriyorsunuz bunu anlayamadım.

Bunu söylemek ya da kabullenmek çok mu zor. İsini hakkiyla yapan meslektaslarim olduğu kadar yapamayan veya yapmayan meslektaslarim da var. Bunu söylemek kimseyi zarara sokmaz.

Burada karalama kampanyası yapilmiyor ki siz sadece savunma mesajları yazasiniz. İnsanlar karsilastiklari durumları yazip eleştirilerini yapıyorlar. Ancak siz sürekli aciklama yapmak pesindesiniz. Haksiza haksizsin derken hakliya da haklisiniz demeyi bilmeliyiz.

Acilde acil mudahale edilir. Ne zamandan beri ve hangi bolge gibi sorular bekliyorsaniz o zaman randevu alip doktora gitmelisiniz. Adamin size en cok neresi agriyor diye sorarak harcayacagi zaman, cok acil bir hastanin hayatina mal olabilir.
"Ben acile gittim" gibi bir cümle kullanmış mıyım acaba?

Bu sorundan ben de muzdaribim. İyiler var ama şimdiye kadar kaçıyla karşılaştın desen 5 i geçmez. Böyleleri yüzünden 6 aydır boşa kürek çekiyorum.

Hicbirseyden memnun olmayan hastalardan kimse bahsetmiyor. Oturdugum yerdeki saglik ocagina 50 li yaslarda bi doktor gelmisti. Her hastasiyla ozenle ilgilenen, mutlaka hosgeldiniz, gecmis olsun diyen, hastaligiyla ilgili bilgiler veren bi doktordu. 3 ay sonra goremedim doktoru. Ogrendim ki hastalar sikayet etmis adami. Cok sira bekliyoruz diye. Gorev yeri degismis megersem. Bizim insanimizda hicbirseyden memnun degil anlayacaginiz.
Ama bende herkese doktor diyemiyorum malesef. Bazilari gozunun onundeki seyi bile goremezken, bazilari da leb demeden lebleyi anlar gibi dogru teshisi koyuyor. Allahtan ki onlar var.

Saat 10 da aldigimiz randevuda anca aksamustu sıra gelince doktoru samimi bulup sorduk eşimle: 'neden boyle?'

Doktor dedi ki, hastanenin sistemine göre ben uç dkda bir hastaya bakmak zorundayım. Uç dkda hastayı mi dinleyeyim, tahlil mi isteyeyim, muayene mi edeyim.

Hakli bulduk, biraz da doktorların bu bıkkınlık hali çalışma şartlarının zorluğundan kaynaklanıyor. E bi de insan hep hasta insanla uğraş hep bi sıkıntı dert, insanda güler yüz moral kalmaz herhalde..

Doktorların hastalarını baştan çıkarmaya çalışması çalışması diye okudum,dedim noluyo,bu ülke nereye gidiyo

Altı aydır erkeğim yurtdışında malum

Artık özel hastanelerde bile durum böyle,uzman hekimler daha ilgili sanırım ama acillerde böyle durumlarla çok karşılaştım

Bazı arkadaşlar işin ehli deyimini dile dolamışlar, anında tanı koyan işin ehli koymayan değil. Çok yanlış bir düşünce.
Şunu unutuyorsunuz 2+2=4 eder bu bellidir, başka bir sonucu yoktur. Ama hastalıkların başlangıç ve seyirleri o kadar farklıdır ki aynı hastalık çok farklı semptomlarla karşınıza çıkabilir. Her hastalığa hemen tanı koymak mümkün değildir.

Bazı hastalıklar vardır ki örneğin romatizmal bir hastalık olan Ankilozan Spondilit sadece eklem ağrısı şeklinde başlayıp yıllar içerisinde ilerleme gösterebilir ki o zamana kadar kan, röntgen, MR sonuçlarıı sağlıklı bir insanınki gibi normaldir. Yine aynı hastalığın başka bir seyri vardır ki direkt eklemlerde şişlik, şiddetli ağrı, kandaki romatizmal değerlerde aşırı yükselme,röntgende bulgular verir. Eğer sonuçlarınız (kan,röntgen vs.) normal çıkıyorsa hemen tanı konulamaması hastalığın klinik ve laboratuvar tablosu oturduktan sonra konulması çok normal bir durum.

Yine mesela siz A hastalığı için uzmanlık alan B olan doktora giderseniz haliyle tanı koyamaz, başka bir bölüme yönlendirir. Ama biz direkt bu doktor işin ehli değil diye etiketleriz. Hastalığımızın onun uzmanlık alanı olup olmadığı önemli değil, benim tanımı koyamadı önemli olan o!!!!

Mesleğiniz ne olursa olsun internetten, kulaktan dolma bilgilerle gelip sizeHERGÜN saçma sapan sorular sorulsa ya da internetten okudum ben de şu olabilirmiş benden şu tahlili iste, bu tahlili iste deseler ve sizde bu hastalık olamacağını anlatmanıza rağmen ısrar etse kızmaz mısınız?? Örneğin gidip çocuğunuzun öğretmenine sınavda şu soruyu ya da x dersinizi şu şekilde anlat şeklinde komut verip işine müdahale edebilir misiniz? Zaten doktorlar dışında herkes çok anlayışlı ve sabırlı?? Kendimizin insanlara göstermediği sabır ve anlayışı doktorlardan beklemek ne ironik.

Performans ile alakalı yorumlar yapılmış. Emin olun hiçbir doktor performans için her gün 100 küsür hasta bakmak istemez. Neden 100 küsür hasta bakıyor biliyor musunuz, siz 101. hasta olarak gelip de doktor artık hasta almayı bıraktı denilince kavga gürültü çıkartmayın diye. Kaç kez bu nedenle kavga gürültü yaşandığına şahit oldum. Her doktor hasta sayısını günlük 40-50 ile sınırlasa hastanede kıyamet kopar inanın. O nedenle sadece para için o kadar hasta bakılıyor demeyiniz.

Tabi ki her doktor iyidir demiyorum ama hastalıklar toplama-çarpma işlemi gibi tek sonuçlu değil, her hastada farklı seyir gösterebilidğinden hemen tanı konulamayabilir. Bu nedenle sizin hastalığınıza tanı koyamadı diye bir doktorun kaç yıllık eğitimini, mesleğini bir kalemde silip ahkam kesmeniz hiç doğru değil.

Aynı durum daha geçen salı kardeşimin başına geldi..
Birkaç aydır kolu ağrıyor, nedensiz.. Sürekli voltaren sürüp, ovuyor.. Sıcak havlular filan..
Bir kaç kere sağlık ocağına gitti, dirsekten iğne yapmışlar. O biraz hafifletmiş ama 1 aydır yine aynı.. En son 'ameliyat olman gerek' demişler.
Salı günü doktora gitti, sgk ya.. Adam buna yine voltaren yazıp, 'kol askısı al' diye geçiştirip, yollamış.!
Şimdi doğru dürüst bir doktor ve hastane arıyoruz..!

Ben savunmuyorum yersiz bulduğum eleştirilere cevap yazdım sadece konunun bütününe laf etmedim arada okuyup ama bu çok haksız bir eleştiri dediklerime yazdım . Buraya zaten herkes yazıyor .yani kimse dememiş kalabalık devlet hastaneleri o yüzden diye . Bence de haklıya haklı diyebilmeliyiz .tutup bu konu yanlış başlık şöyle de demedim . Olabilir insanların sıkıntısı ama okuduklarımda genel bir bahaneye dayalı Öfke var. Hastanenin kalabalık oluşu doktorun suçu çünkü kasap gibiymiş hızlı bakıyormuş. Kim ister öyle çalışmayı . Dayak atmasınlar ama sonra niye atıyorlar demesinler diyen var . Ben de açıkçası bu yaklaşımdan nefret ediyorum. Halkta doktor yüksek maaş ve umursamaz algısı var. Hayır öyle değil . Bunu anlatıyorum . Performans sistemini kimse eleştirmemişti doktor için eğer hasta bunu düşünüyorsa doktora o muameleyi yapan yönetime de belli etmeli . Doktor hariç kampanya da yapılmadı. Neyse ben sizi anlıyorum . Genel bir savunmam yok. Dikkat edin doktor uzunca dinlemiştir demedim kimseye.

Kadın doğuma devlet hastanesine gerçekten gidilmez.
Bütün "acaip" jinekologlar devalet hastanelerine toplanmış sanki...

17. Sayfadaydı galba yorumun diğer yorumları okuyunca onu gördüğümde gülmekten karnıma ağrı girdi

Yazınızı görünce yazma gereği duydum.
Annemde ileri derece reflü rahatsızlığı var.İntestinal metaplazi.
İlaç kullanımına rağmen acı su geldiği için yemek borusu ve dilinin arkası boğazı hep yara oldu.
ve sizde olduğu gibi yutma güçlüğü yaşıyor.kabuklu şeyleri yutamıyor boğazıma takılıyor diyor.
bizdeki nedeni reflü.reflünün sonucunda yutma problemi yaşadık.
biz gastroenteroloji doktoruna gidiyoruz.diğer bölümler bizi çok oyaladı.hastalığı ilerledi.

Neye göre geçiştirmek diyorsunuz bu konuda bilginiz nedir ? Ortopedi de hemen ameliyat yapılmak istenmez dayanılmayacak durumda ameliyat yapılır . Bizim toplumumuz nedense ameliyat yapılsa iyi doktor der . Neden kardeşinize yazılan ilaç ve askı için böyle düşünüyorsunuz illaki ameliyat mı edilmeli kanaatindesiniz.

Bende yutma güçlüğümün reflüden olduğunu düşünüyorum, verdikleri ilaçları kullanıyorum ama bir sonuç yok maalesef
Az önce yine gittim doktoruma, ilaçlara devam et şu an yapacak bir şey yok dedi, iki gecedir ancak iki saat oturarak uyuyabildim, boğaz sorunu bende de var maalesef, yutma güçlüğümde bundan gibi geliyor. İhmalkar biri değilim, doktora gidiyorum ama çözüm bulamadıkça geriliyorum, baştan savma da burada devreye giriyor işte, ben hasta olarak üzerime düşeni yapıyorum ama doktorlar ciddiye almıyor, gece yatamıyorum mide içeriğim sürekli ağzıma geliyor diyorum uyursun uyursun kafana takma diyor, çıldırıcam

Doktor hanım branşınız değil sanırım ama size bir sorum olacaktı.
Bir fikriniz vardır sanırım.10 yılı aşkın aşırı saç dökülmem var.
hiç azalma yok.doğum sonrası dökülme gibi aynı neyse
yıllardır doktora gidiyorum bir sonuç alamadım.
en son biyopsi yapıldı.telogen effluvium çıktı.
Bir doktor yakınımız bazı deri hastalıklarının bir çözümü yok gibi bişey demişti.
sanırım saç dökülmesi içinde geçerli değil mi?
artık tedavisi yok diye ümidimi kestim zira olsaydı erkekler kel kalmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…