- 22 Eylül 2012
- 1.483
- 2.011
- 333
sizin ilk mesajınız . Şaşırdınız ve bunun doktorlar ilgisi ne ? :Yanlis bir aciklama olduğunu değil sasirdigim bir aciklama olduğunu belirttim. Ancak arastirdiktan sonra öğrendim neyin ne olduğunu.
Doktorları eleştiren tutumlara onyargi deniliyor fakat sizin cevaplarinizda tarafli ve gard oluşturmuş şekilde. Siz inatla benim yazdiklarimin normal olduğunu belirtirken ben de inatla bazi doktorların gerçekten de ilgisiz olduklarini ve dinlemediklerini söylüyorum.
Tekrar söylüyorum her meslekte isini iyi yapan da vardir kotu yapan da. Bahanelerin ardina siginmadan bu durumu kabul etmeliyiz her meslek için.
geçen jinekologa gittim.
dedim bende 6 aydır adetlerde düzensizlik başladı, tüylenme oldu, sivilce oluyo bilmem ne...
"Yat ablacım şuraya" dedi.
yaşın kaç, kaç yıllık evlisin dedi
sonra "doğursana bi tane" dedi
Hönnkk !oldum tabi ben.
6-7 kere ısrar etti, bişeyin yok bak ultrason temiz hadi güle güle
ama doğur bi tane tamam mı ablacım dedi gönderdi beni.
ne biçim doktor bunlar anlamadım.
bi daha da kadın doğuma devlet hastanesine gitmemeye yemin ettim.
sizin ilk mesajınız . Şaşırdınız ve bunun doktorlar ilgisi ne ? :
Bana apandisit acil ameliyat deyip ameliyata alan ama ciktiktan sonra senin sancilarinin sebebi kistmis ama biz apandisit zannettik, kistleri temizledik apandisitin de aldik diyen doktor..
"Ben acile gittim" gibi bir cümle kullanmış mıyım acaba?Acilde acil mudahale edilir. Ne zamandan beri ve hangi bolge gibi sorular bekliyorsaniz o zaman randevu alip doktora gitmelisiniz. Adamin size en cok neresi agriyor diye sorarak harcayacagi zaman, cok acil bir hastanin hayatina mal olabilir.
Ben savunmuyorum yersiz bulduğum eleştirilere cevap yazdım sadece konunun bütününe laf etmedim arada okuyup ama bu çok haksız bir eleştiri dediklerime yazdım . Buraya zaten herkes yazıyor .yani kimse dememiş kalabalık devlet hastaneleri o yüzden diye . Bence de haklıya haklı diyebilmeliyiz .tutup bu konu yanlış başlık şöyle de demedim . Olabilir insanların sıkıntısı ama okuduklarımda genel bir bahaneye dayalı Öfke var. Hastanenin kalabalık oluşu doktorun suçu çünkü kasap gibiymiş hızlı bakıyormuş. Kim ister öyle çalışmayı . Dayak atmasınlar ama sonra niye atıyorlar demesinler diyen var . Ben de açıkçası bu yaklaşımdan nefret ediyorum. Halkta doktor yüksek maaş ve umursamaz algısı var. Hayır öyle değil . Bunu anlatıyorum . Performans sistemini kimse eleştirmemişti doktor için eğer hasta bunu düşünüyorsa doktora o muameleyi yapan yönetime de belli etmeli . Doktor hariç kampanya da yapılmadı. Neyse ben sizi anlıyorum . Genel bir savunmam yok. Dikkat edin doktor uzunca dinlemiştir demedim kimseye.Tamam ben bu yorumumun yanlis olduğunu şuan kabul ettim. Ancak burada çoğu kişi karsilastigi olumlu ve olumsuz örnekleri verirken siz neden sadece savunma amaçli cevaplar veriyorsunuz bunu anlayamadım.
Bunu söylemek ya da kabullenmek çok mu zor. İsini hakkiyla yapan meslektaslarim olduğu kadar yapamayan veya yapmayan meslektaslarim da var. Bunu söylemek kimseyi zarara sokmaz.
Burada karalama kampanyası yapilmiyor ki siz sadece savunma mesajları yazasiniz. İnsanlar karsilastiklari durumları yazip eleştirilerini yapıyorlar. Ancak siz sürekli aciklama yapmak pesindesiniz. Haksiza haksizsin derken hakliya da haklisiniz demeyi bilmeliyiz.
geçen jinekologa gittim.
dedim bende 6 aydır adetlerde düzensizlik başladı, tüylenme oldu, sivilce oluyo bilmem ne...
"Yat ablacım şuraya" dedi.
yaşın kaç, kaç yıllık evlisin dedi
sonra "doğursana bi tane" dedi
Hönnkk !oldum tabi ben.
6-7 kere ısrar etti, bişeyin yok bak ultrason temiz hadi güle güle
ama doğur bi tane tamam mı ablacım dedi gönderdi beni.
ne biçim doktor bunlar anlamadım.
bi daha da kadın doğuma devlet hastanesine gitmemeye yemin ettim.
Doktorların hastalarını baştan çıkarmaya çalışması çalışması diye okudum,dedim noluyo,bu ülke nereye gidiyo
Altı aydır erkeğim yurtdışında malum
Artık özel hastanelerde bile durum böyle,uzman hekimler daha ilgili sanırım ama acillerde böyle durumlarla çok karşılaştım
Yazınızı görünce yazma gereği duydum.Akciğere kaçma durumu yok, ilaçları yutamıyorum ve çok sert gıdaları
Boğazımda takılıp kalıyor, iki kez acillik oldum
Endoskopide mide fıtığı, helicobacter ve reflü teşhisi koydular, bununla ilgili ilaçları alıyorum
Ancak yutmada hala bir gelişme yok ve reflüm iyice arttı, geceleri yatamıyorum artık
Yemek borusu ve yutakta hayli tahribata sebep oluyor reflü onu da çözemediler
Bir ara psikolojik olabilir dediler, bazı insanlar ilaç yutamaz dediler, ısrarla belirtiyorum bu önceden yoktu, son iki aydır var diye ama dinlemiyorlar bile. Bu şikayetlerin hiç biri bu derece yutma sorunu yaratmaz diyorlar başka bir şey demiyorlar. Özeller bakmıyor zaten, eğitim araştırmaya gidin diyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum, midem ağzımda yaşıyorum, antibiyotiklerden sonra hepten beter oldu. Dün gece saat 3 de deli danalar gibi dolaşıyordum, hiç bir şey fayda etmiyor. İlaçları eriterek alıyorum, gece reflüden yatamıyorum ama bir sonuç yok
Aynı durum daha geçen salı kardeşimin başına geldi..
Birkaç aydır kolu ağrıyor, nedensiz.. Sürekli voltaren sürüp, ovuyor.. Sıcak havlular filan..
Bir kaç kere sağlık ocağına gitti, dirsekten iğne yapmışlar. O biraz hafifletmiş ama 1 aydır yine aynı.. En son 'ameliyat olman gerek' demişler.
Salı günü doktora gitti, sgk ya.. Adam buna yine voltaren yazıp, 'kol askısı al' diye geçiştirip, yollamış.!
Şimdi doğru dürüst bir doktor ve hastane arıyoruz..!
Yazınızı görünce yazma gereği duydum.
Annemde ileri derece reflü rahatsızlığı var.İntestinal metaplazi.
İlaç kullanımına rağmen acı su geldiği için yemek borusu ve dilinin arkası boğazı hep yara oldu.
ve sizde olduğu gibi yutma güçlüğü yaşıyor.kabuklu şeyleri yutamıyor boğazıma takılıyor diyor.
bizdeki nedeni reflü.reflünün sonucunda yutma problemi yaşadık.
biz gastroenteroloji doktoruna gidiyoruz.diğer bölümler bizi çok oyaladı.hastalığı ilerledi.
Doktor hanım branşınız değil sanırım ama size bir sorum olacaktı.Neye göre geçiştirmek diyorsunuz bu konuda bilginiz nedir ? Ortopedi de hemen ameliyat yapılmak istenmez dayanılmayacak durumda ameliyat yapılır . Bizim toplumumuz nedense ameliyat yapılsa iyi doktor der . Neden kardeşinize yazılan ilaç ve askı için böyle düşünüyorsunuz illaki ameliyat mı edilmeli kanaatindesiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?