Ben cümleden rahatsız olduğunuzu düşündüm 1. Durumda yanlış anlamışım.Size devamında birşeyiniz yok dedi ve sonrasında ne hastalığınız varmış ben bu kısmı görmedim.
Yani doktorun sirf benim uzak memleketten geldigimi bildiği için beni muayene etmeden sikayetimle ilgili tek bir soru dahi sormadan bana " senin hicbir şeyin yok sevdaluk cekiyorsun" demesi ve sirf türkçe öğretmenliği okuduğum için bana " bölümünü kullanip bize burada hikaye anlatip kandiriyorsun " demesi çok normal öyle mi ?
Sorununuz ne bilmiyorum bir talihsizlik yasadiysaniz ayri ben yapilan genellemeye genel bir elestiri getiriyorum
Aklı başında insanlar olarak yapacağımız işleri seçiyoruz. Doktorların da şartları her zaman kötüydü ve bunu kendileri seçtiler. Kimse kimseyi alıp zorla 5 yıl okul okutup sonra da 3 yıl uzmanlık cart curt yaptırmıyor. Ne doktorum ne hemşireyim ama şartlarının ne kadar zor olduğunu biliyorum zor değil yani bunj öğrenmek. Keşke insan için bu kadar önemli olan sağlığı emanet ettiğimiz kişiler işinin ehilleri olsalar.[/QUOT
Acile gitmeyip senelerce hem devlet hem ozel doktor peşinde randevuyla dolasip yine de doktor olamamis doktorlar yuzunden hayati değişen insanlar için ne gibi önerileriniz var?
Bende mesleğinizde ki bu kötü insanları savunmanizi okudukça hayretler içinde kalıyorum...
Her mesleğin iyisi kötüsü var.
Konu sahibinin örnek verdiği doktorlar gayet normal,daha önceki yorumumda yazdığım gibi acil servisi gerçekten acil durumlarda tercih edilmeli.Mesela adamın dişi ağrıyor gidiyor,doktor doğal olarak ağrı kesiciyi verip eve yollar,yanda biri beyin kanaması geçiriyor olabilir,biri havale geçiriyor olabilir,hatta biri ölüyor olabilir,o durumda doktor diş ağrısı olan hastayı önem seviyesi olarak düşük görür ki zaten acil servis uzmanının görevi baş,diş ağrıları hakkında açıklama yapmak değildir,kişi dişinde sorun varsa ortodontiste gidilir,o size açıklama yapar.
2- Bir de sonraki üyelerin yazdığı doktorlar var onlar da mesleğin kötü üyeleri bence.Garantici kasap doktorlar,günlük kazancı artırmak için ışık hızında hasta geçiren doktorlar.Bu doktorlara da sırf 6yıl okumuş diye saygı göstermem,okumuş bitmis meslek hayatına atılmış artık,gorevi mesleğini doğru icra emek,yapamayınca ben 6 yıl okudum diyip alan zorluğunun altına sığınmak değil.
ürAcile gitmeyip senelerce hem devlet hem ozel doktor peşinde randevuyla dolasip yine de doktor olamamis doktorlar yuzunden hayati değişen insanlar için ne gibi önerileriniz var?
Bende mesleğinizde ki bu kötü insanları savunmanizi okudukça hayretler içinde kalıyorum...
Soyle duzeltelim mi? Cogu doktor eli opulesi bazi doktorlar elestirilesi. Sanki iyi doktor cok az bulunan birseymis gibi konusuyorsunuz ki bu cok acimasizca ve talihsizce. Zira ben kotu doktor yoktur da demedim inu da soyliyim. Her meslekte oldugu gibi farkli karakterlerde farkli yasan sartlari olan insanlari barindirdigi icin meslege bakis acilari farkli olacaktir. Yalniz buyuk bir bolumu kotuymus gibi konusmak ulkemiz doktorlarina buyuk haksizliktir bence. Bu elestirilerimin bransimla da hic bir ilgisi yok gercekten yürekten ve bir insan olarak bakip yorumluyorum.Genellemelere kizip ardina siz genelleme yapiyorsunuz....
Doktor olamamislar yüzünden büyük acilar yasadgmz halde bizler diyoruz ki "bazi" doktorlar eli öpülesi çünkü dermani bulan yine bir doktor ama sans lazim iste onu bulmak için... her önlüğü giyen doktor olamamis görüyoruz ve yasiyoruz bunu...
6 yıl hanımefendi 5 yıl değil. Keşke hastalar biraz bilinçli olsa . Ben şahsen üniversite sınavlarının Halkta zamanla doktora nefreti körüklediğini düşünüyorum. Çünkü hiç bir fikri olmadan kendi yararına yapılmış ameliyatı eleştiren var burda.benim okuduğum Eleştirilerin hepsi o kadar yersiz ki . Ithal doktorlar geliyor isterseniz deneyin bizim halk yabancıyı korur.
Ben çok duydum valla.Anasağlıği doktorları ışık hızında hasta geçiriyorlar,Giriyorum ne yaptıklarini anlamadan farenjit ya da nezle olup antibiyotikle yollanıyorum.Lise 1 de aşırı öksürüyordum anasağlıgına gittim,içeri girdim yemin ediyorum sana 5saniye dinledi ciğerlerimi,hemen paldır küldür bir reçete verdi,klimayı açma soguk şeyler yeme vs vs..şurup verdi yolladı beni.3gün sonra tatildeyken otelde astım krizine girdim yan odamdaki bayanda sprey olmasa ölecektim o gün neredeyse.Devletin doktorları aşırı çalıştırmasına karşıyım ama ciğeri dinleyip astıma nezle diyen,ben össde çalıstım,6yıl okudum,şimdi paramı alıp sefa sürecegim kafasinda olan doktorlara da karşıyım.Ben 50 tane hasta bakıcam sadece dese orada savaş çıkar dfarenjicillik bile etmezler öldürürler kimse de korumaz . Ben hiç duymadım çok hasta gelsn diyeni. Performans sistemine yapılan protestolara bakın bir tane hasta var mı orda hepsi doktor neden peki hastaya daha fazla vakit ayırmak için . O zaman performans sistemine laf etmek gerek .
6 yıl hanımefendi 5 yıl değil. Keşke hastalar biraz bilinçli olsa . Ben şahsen üniversite sınavlarının Halkta zamanla doktora nefreti körüklediğini düşünüyorum. Çünkü hiç bir fikri olmadan kendi yararına yapılmış ameliyatı eleştiren var burda.benim okuduğum Eleştirilerin hepsi o kadar yersiz ki . Ithal doktorlar geliyor isterseniz deneyin bizim halk yabancıyı korur.
Bakın ben sadece ufak bir düzeltme yaptım geri alın demedim ki :) anlatmak istediğim bu tip bir ön yargı ben 4 yıl okusanız 3 desem siz de düzeltirsiniz ve ben geri alıyım devamını demem . Size öyle bir ima yapılmadı . Burda ben sadece yapılan uygulamalarla ilgili yorum yapıp sebebini yazdım . Yani dediğim gibi doğru olanlar bile yazılıp nasıl yapara getirilmiş. Ben de bu meslekte biri olarak hayır doğru bir ameliyat derim . Başka birşey değil zaten meselem.Hmm 6 doğru, o zaman tüm yazdıklarımı geri almalıyım :)
Şunu anlamıyorsunuz sanırım demek istediğim şu ; ben de hukuk bölümüne karşı aşırı ilgiliyim ancak kişiliğime uygun görmediğim için o bölümü okumuyorum anlıyor musun ? Çünkü genelde ciddi bir insan değilimdir ve o meslek grubunun ağırlığını kaldıramam, benim için iş sadece işyerinde bıraktığım birşey olmalı. Kişi eğer kabul edip bu işe girmişse tüm sorumluluklarını yüklenmeli diyorum. Doktordan neden nefret edilsin ki , onlar veli nimet bizim için tabiki şu savsaklayıp bahanelere sığınanlar değil.
Bu yorumunuzdaki bir cümleyi üzerime alınarak size tekrar sunu söylüyorum. Ben ameliyatin gereksiz olduğunu ya da yanlis olduğunu vurgulamadim. Sadece sasirdigim bir aciklama yapilmisti onu paylastim ancak ben de biliyorum ve farkindayim yapilan operasyon tabiki doğru ve yerinde. Vurgulanmak istenen durum farklı. Burada ilgisiz doktor örnekleri verilirken bunları kimse uydurup yazmiyor. Biraz tarafsiz bakis acisi lutfen
Soyle duzeltelim mi? Cogu doktor eli opulesi bazi doktorlar elestirilesi. Sanki iyi doktor cok az bulunan birseymis gibi konusuyorsunuz ki bu cok acimasizca ve talihsizce. Zira ben kotu doktor yoktur da demedim inu da soyliyim. Her meslekte oldugu gibi farkli karakterlerde farkli yasan sartlari olan insanlari barindirdigi icin meslege bakis acilari farkli olacaktir. Yalniz buyuk bir bolumu kotuymus gibi konusmak ulkemiz doktorlarina buyuk haksizliktir bence. Bu elestirilerimin bransimla da hic bir ilgisi yok gercekten yürekten ve bir insan olarak bakip yorumluyorum.
Ben görmedim zaten genel savunuyomuşum gibi bir şey yok . Gördüğüm hatalı eleştirilere yazıyorum. Solunum sesi 5 snde alınır wheezing duydu mesela ona paralel düşünmüştür . Astım da tanı klinikle konur daha çok gece öksürük nöbeti tekrarlayan atak eforla artan nefes darlığı şikayetlerinizden bahsettiniz mi . Yeni oldu mu dediniz bilmiyorum . O yüzden mesela durumu yazıyorum sadece . Diğer olayda yanlış bir anlama var o yüzden ısrarcı bir şekilde yazdım .Ben çok duydum valla.Anasağlıği doktorları ışık hızında hasta geçiriyorlar,Giriyorum ne yaptıklarini anlamadan farenjit ya da nezle olup antibiyotikle yollanıyorum.Lise 1 de aşırı öksürüyordum anasağlıgına gittim,içeri girdim yemin ediyorum sana 5saniye dinledi ciğerlerimi,hemen paldır küldür bir reçete verdi,klimayı açma soguk şeyler yeme vs vs..şurup verdi yolladı beni.3gün sonra tatildeyken otelde astım krizine girdim yan odamdaki bayanda sprey olmasa ölecektim o gün neredeyse.Devletin doktorları aşırı çalıştırmasına karşıyım ama ciğeri dinleyip astıma nezle diyen,ben össde çalıstım,6yıl okudum,şimdi paramı alıp sefa sürecegim kafasinda olan doktorlara da karşıyım.
Açıklamanın nesi yanlış bunu yazmadınız bir türlü . Yazıp kenara geçiyorsunuz ilk mesajınızda gayet durumu eleştiriyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?