Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pardon ama zorla mı yaptırıyoruz dersiniz?

Siz sanırım kendinizi ifade edemiyorsunuz.

Hastaya çocuk istiyorsanız çok gecikmeyin demek başka bir şey, her hastaya çocuk yap demek başka. Zorla yaptırmamanız her tavsiyenizin profesyonelliğe sığacağını göstermez.

Sosyokültürel olarak da çocuk yapmamaya meyilli bir ülke değiliz zaten, o açıdan da anlamlı değil.

Benim yukarida yazdiklarimi okudunuz mu bilmiyorum ama 7 yildir gereksiz tonla ilac kullandim. Sonuc sifir. 7 yil sonra ankilozan spondilit oldugumu ogrendim. Hem de cok varos bir semtte alakasiz bir hastanede cok yogun bir doktor tarafindan 7 yil sonra kondu teshisim. Ben o adamin ellerini opesim geliyor. Baskasina gitmem artik. Bu yolda o kadar para harcadim ki. O kadar ilaclar bosaymis hepsi midemi mahvetti. Cok ilac kotu doktordur evet. Biz de ondan bahsediyoruz. Doktorlar ilac verip yollamasin.

Neden kotu doktorlari savunuyorsunuz ki? Her meslegin kotusu var. Iyileri de var cok sukur. Sansimiz yaver giderse rastliyoruz. Gunde 10 hastaya bakan profun koyamadigi teshisi 150 hastaya bakan uzman koyuveriyor sansliysak.

Okullar açıldığından beri öğretmen konularından sinirlerim laçka olmuştu. Biraz da siz savunmaya geçin doktorlar
Sonra da sıra bankacılara falan gelsin...

Valla ben hep günümüzde öğretmenlerin yeterli değeri görmediğini ve zor çalışma şartlarını vurgulamıştım
Bundan sonra bir öğretmen konusu olduğunda
Banane banane istemeyen olmasın zorla mı,yapamayan olmasın çocuklara ne hakla ödev verirler,vergilerimizlen çalışıyorlar ühüü fln diyeceğim

Hannesli baban hayatta mi simdi iyilesti mi?

Ne diycen ki saygi duyuyoruz mesleklerine zaten. Ama kanserin teshisi bu kadar zor olmamali...

Salla başı al maaşı ne kadar büyük bir haksızlık . Çalışma koşullarını düşünün biraz . Kim bilir bunu diyen kişi hangi işi yapıyor. Günde 80 hasta bakmak ve sürekli eleştirilmek salla başı olmuş yazık. Madem böyle bir konu var herkes acil konusunda dikkatli olmalı diye bir not düşelim orası acil olan hastalar için . Ayrıca hasta dedesini getirip 20 lik delikanlı isteyen hasta yakınları var. Ben bu yazılanların hiç birinde haklı bir gerekçe göremedim keşke gerçek mağdurlar yazsa.

Acil ameliyat oldunuz degil mi? Acil operasyon durumunda onlar yapilmayabilir zaten. En basitinden biz randevulu sezaryen olacak hastalara bu tetkikleri yaptiriyoruz ama acil sezaryene alinmasi gereken hastadan da bunlar istenemez. Kar zarar durumu.

Acil ameliyat ne demek hastaneye geldiği anda ameliyata alinmak mi ne kadar suresi vardır bunun?

Yaklasik 12 saat sonra ameliyata alindim ben. Bu surede yeterli olabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü diğer ameliyatlarımda tetkiklerin tümünün yapilip anestezi uzmaninin onaylaması en fazla 45 dakikami almistir

Çünkü siz basta herkese ayni ilac yaziliyor ne hikmetse herkese o ilac lazim oluyor dediniz. Ilaveten iyi bilmedigimiz ilaclardab demissiniz. Hemen ardindan tam da bu mesajinizda depresyon icin gidenlere verilen ilaclardan degil demissiniz. Yani cok hakimsiniz simdi kendi hakkinizi yemeyin. Arti bu dedikleriniz zaten yanlis veya gereksiz ilac veriyor demekle bir nevi ayni. Bir de anlamadigim doktor o muadille anlasmali diye bir sey tutturmussunuz. Hadi diyelim ki anlasmali. Size zarari ne? Sizin saglik durumunuzla alakasi ne? Bu durumla beden bu kadar ilgilendiniz anlamadim. Cok cok rahatsiz oluyorsaniz eczaneye gidince ben bunu degil muadilimi istiyorum deyin o ilaci almayin rahat edin olsun bitsin. Ya da iyi bildiginiz ilaçları doktorunuzun yazmasini rica edin.

Hannesli baban hayatta mi simdi iyilesti mi?

Ne diycen ki saygi duyuyoruz mesleklerine zaten. Ama kanserin teshisi bu kadar zor olmamali...

Çok çok iyi ancak bu hastalık mesane alınacak kadar ilerlediğinde yasam suresi belirleniyor.. Yani en fazla su kadar deniyor...Biz o sureyi astik çoktan sadece nezle olsa acaba mi diye korkarak yasamak zor oluyor..

Bizim ülkemizde yasamak "sans isi" ... İyi doktor sansimiza denk gelirse ne ala...

Ne alaka
Haklıya haklı, haksıza haksız yani.
Hayrı bir de kaç kişi yazdı hoş olmadığını.

Bence siz ifademi anlamakta sorun yaşıyorsunuz
Çocuğu olmayan evli insanlara gecikmeden çocuk yapmalarını önermeyen tek bir kadın doğumcu yok etrafımda
Profesyonellik sınırlarını da kendi kafanıza göre belirleyemezsiniz
Bir kadının ileri yaşlara gelmeden çocuk sahibi olmasını tıbbi açıdan destekliyorum,doğru buluyorum ve öneriyorum
Bence anlamlı,mantıklı ve doğru
Bütün kk ya da tavsiyem
Geciktirmeden çocuk yapın,deneyin,vakit kaybetmeyin !

saat kaçta gittiniz hastaneye . Biz size literatürdekini söylüyoruz bu tüm dünyada böyledir . Akut batın anlatılırken tetkik yazmaz acil ameliyat der . Sizin çok yararınıza olan bir uygulama aslında bu . Şaşırmış olmanızı anlıyorum ama öğrendikten sonra problem ne o kısmı anlayamadım

Cok cok gecmis olsun canim. Cok uzuldum. Kanserli hastayi nasil farketmez eve yollarlar aklim almiyor gercekten.

Ne alaka
Haklıya haklı, haksıza haksız yani.
Hayrı bir de kaç kişi yazdı hoş olmadığını.

Yok haklıyla haksız bakanın mesleğine göre değişiyor onu anladım
Mesela öğretmen anaokulunda çocuk terleyince değiştirmiyor çocuk hasta oluyor
Öğretmen her çocukla nasıl uğraşsın,vakti yok,yardımcısı yok denince mantıklı oluyor
Gerçi kaç kişi hoş değil diye yazıyor ama öğretmenler öğretmenleri haklı buluyor
Ama doktor günde bilmem kaç hasta bakıyor,hemşire az,personel yok deyince
E beğenmiyorsa yapmasın vs vs oluyor

Belki hastaliginizin seyri o hastabeye gittiginizde degismistir? Hemen doktoru suclayamayiz. Simdi diycem ki cok sikayetciyseniz gitmeyiverin nasilsa islerini yapmiyorlarmis ne gerek var orda gerilmeye? Ama olmuyor degil mi? Çünkü aslında hayatlarimiz onlara emanet. Birtek onlara emabet edebiliriz kendimizi. Yani elestirileri yaparken boyle genellemeler cok yanlis hanimefendi. Belki 1 doktor size ters davrannistir. Insanlik halidir gergin bir anidir ya da dediginiz gibi kotu ilgisiz bir doktordur. Ama bu genelleme cok acimasizca degil mi sizce de? Ayrica acile gidip teshis bekleyenler de cabasi. Sanırım ince acilin amacını hizmetlerini ve kimlerin gitmesi gerektigini ogrenmek lazim. Sunu da eklemek isterim ki acilde gereksiz kalabalik yapan duyarsiz çok vatandas var ki belki birilerinin zamanından calip hayatinaa mal oluyor. Biz bilinclenir bos sebeplerle acili bulandirmazsak, randevumuzu ilgili bolumden alirsak herseyin çok daha normal isledigini goruruz.

Zamanasızlıktan mı acaba herkese çocuk yap diyorsunuz, anlayamadım. Yani bunu demenin sistemle, doktorların çok işi olmasıyla falan ne ilgisi var?
Alakasız cevaplar bence.
Etraf çocuk yapıp kaçanla göçenle, sokağa atanla, işkence yapanla dolu.
Daha hassas olunabilir bu konuda.
Her gelene çocuk yap demeyi mantıklı bulmuyorum.

Hanımefendi, çocuk istemeyen evli çiftler yok mu?

Çocuk isteyen evli çiftlere elbette gecikmemelerini önermeniz mantıklı.

Tüm evli çiftlerin çocuk istediğini varsaymanız ise yanlış. Etrafınızda öyle doktorlar varsa onlarınki de yanlış. Belki hayatları boyunca çocuk istemiyorlar, doktorlarından bunu duymalarının manası ne? Babaanne tavsiyesinden, mahalle baskısından öteye geçiyor mu?

Biz hiç istemiyoruz misal.
Zaten baymışız herkesin çocuk demesinden, bir de gittiğimiz işinin ehli doktor da derse tam olur yani

Sadece bu lafa takılmanızı da ben garip buluyorum
Insanlar takılacak konu arıyor herhalde
Bir arkadaş yazmış ben de evet benim açımdan da aynı dedim
Dönüp dolaşıp konuyu buna çekmek enteresan
Neyse yarın öbür gün bir öğretmen konusu olur
Ben de olsun vicdan nasıl elverir el kadar bebeyi tuvalete niye tek yolladınız,poposuna niye silmediniz diye bıdı bıdı yaparım artık

Burada beni sasirtan daha sonradan fark ettigim ameliyat öncesi tetkiklerin yapilmamasi. Operasyonla ilgili bir derdim tabiki yok ancak yazdigim ilk yorum da dört farklı ornek verdim ve siz sadece bu durumla ilgilendiniz. Sizi anliyorum uygulamada bir sorun gormediginizi belirttiniz. Bunu kabul ediyorum ancak bununla birlikte verdiğim diğer örneklerin normal olmadigini da belirtmenizi isterdim.

Kabul ederseniz ki her mesleğin hakkini veren de var veremeyen de...

Ben isini iyi yapamayan ya da yanlis tutum sergileyen öğretmen arkadasimi eleştirip hatasini gorebiliyorsam bunu doktorların da yapmasini beklerim.
(Konu doktor olduğu için bunu söyledim ancak bu durum her meslek için geçerlidir)

Yeteri kadar acikladigimi düşünüyorum iyi geceler

Konuyu ne kadar farklı yöne çekmişsiniz çok şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…