• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktoru şikayet etmek istiyorum

Siz olsanız bu durumu nasıl yonetirdiniz muhtemelen daha etkili bir senaryonuz var öğrenmeyi çok isterim anlatır mısınız?
Ben de şiddetin tehdidin en çok görüldüğü bir meslekte çalışıyorum sanırım ısrarcı olan veliye bir daha gelme desem ne müdürüm ne ilçe amirliklerim ne de milli eğitim bana hak verir. Sorunlu insanlar yok değil buna katılıyorum, üslup her şeydir. Haklıyken haksız olmak sanırım bu olay.

Ben de şiddetin tehdidin en çok görüldüğü bir meslekte çalışıyorum sanırım ısrarcı olan veliye bir daha gelme desem ne müdürüm ne ilçe amirliklerim ne de milli eğitim bana hak verir. Sorunlu insanlar yok değil buna katılıyorum, üslup her şeydir. Haklıyken haksız olmak sanırım bu olay.
Ama ne yapardınız ben onu merak ediyorum. Yapamayacağınızı 2 kere güzellikle söyleyip başka bölüm önerdiniz ve arkada bekleyen hastalar var. Bir sonraki hamleniz ne olacak?

Ama ne yapardınız ben onu merak ediyorum. Yapamayacağınızı 2 kere güzellikle söyleyip başka bölüm önerdiniz ve arkada bekleyen hastalar var. Bir sonraki hamleniz ne olacak?
Gerekirse kırk kez aynı cümleyi kurarım ancak kimseye bir daha gelme gibi bir cümle kurmam. Ayriyeten reçete edemiyorum diyip etmesi ardında iptal etmesi de ayrı bir tutarsızlık. Sağlık biraz da empati işi değil mi karşınızda canıyla cebelleşen bir hasta var.

Gerekirse kırk kez aynı cümleyi kurarım ancak kimseye bir daha gelme gibi bir cümle kurmam. Ayriyeten reçete edemiyorum diyip etmesi ardında iptal etmesi de ayrı bir tutarsızlık. Sağlık biraz da empati işi değil mi karşınızda canıyla cebelleşen bir hasta var.
Evet aynen öyle o empatiyi kurduğum için benim takipli hastalarım ben izinliyken git diye tembih ettiğim halde baska doktora kontrole bile gitmez beni beklerler bunu kimseden öğrenmeye ihtiyacım yok o yüzden ☺️ ama böyle durumlarda maalesef arkada bekleyen hastaların hakkını ve genel işleyişi de gözetmek zorundayız o yuzden 40 kere anlatmak gibi bir sorumlulugu yok kimsenin. Ha güvenliği çağırıp kibarca odadan uzaklaştırmak en güzel çözüm bu arada.

Evet aynen öyle o empatiyi kurduğum için benim takipli hastalarım ben izinliyken git diye tembih ettiğim halde baska doktora kontrole bile gitmez beni beklerler bunu kimseden öğrenmeye ihtiyacım yok o yüzden ☺️ ama böyle durumlarda maalesef arkada bekleyen hastaların hakkını ve genel işleyişi de gözetmek zorundayız o yuzden 40 kere anlatmak gibi bir sorumlulugu yok kimsenin. Ha güvenliği çağırıp kibarca odadan uzaklaştırmak en güzel çözüm bu arada.
Tutarlı olmak da önemli bence. Burda bir de inatlaşma var. Eğitimli insanlarız öyle değil mi, güvenlik çağırma konusunda hemfikiriz.

İlacı yazıpta receteyı elıme verdı sonra bıdahada gelme dedı. Sonra ben de şikayet deyınce iptal ettım ozaman al dedı. Bıde ergen çocuklar gıbı olduuuu hem işini göreyım hem şikayet et dedı. İşini görmek derken orada ne ıcın var bana bakıyosa maaşını da alıyo devletten. Hasta kovulur mu hadı hakaret ederim ne bılıyım bagırırım falan belkı bı nebze onda bıle yazamam kusura bakmayın sıradakı hasta gelsın der kestırır atar en azından.

Bakin ben yurt disinda yasiyorum ve sinuzitim var. 20 gunun sonunda hala hastaligim gecmedigi icin doktora gittim tekrardan bana bitkisel sinuzit ilaci ve 5 gun rapor verdi. Antibiyotigin, A si gecmedi gorusme sirasinda.
Dis agrim icin ben aile hekimine gitsem burada yuzume bos bos bakar sen ne ariyorsun burada diye.
Daha bu konuda kavramlar tam oturmamis cogu insanda. Dis sorunun varsa disciye gidersin cok basit. Esimin disi agriyordu. Disciye gittik, orada disine baktilar, antibiyotik verdiler 3 gun sonra gel tekrar bakalim dediler.
Kaldi ki Turkiyede acile gitmek ve acilde tedavi gormek bile cok kolay. Ben burada gercekten olmuyorsam acile gitmiyorum, gidemiyorum almazlar cunku.

Back
X