- 25 Nisan 2018
- 5.126
- 9.978
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnanki yorumuna bayıldımay aile hekiminin de beyin cerrahı havaları nedir allah aşkına? hastaların raporlu ilaçlarını yazmıyorlar sanki hiç? gayet de sırf ilaç yazdırmaya gelen bir sürü hastaları oluyor. bence sizin üslubunuzda bir hata olmuş olabilir zira kibarca dişim için antibiyotik yazmanızı rica ediyorum deseydiniz bence yazardı.
İyide raporlu ilaçla ısmarlama ilaç aynı seymi sizce? Raporlu ilaç adi üstünde raporlu, uzman dr tarafından belli süre kullanılması gerekli görülmüş. Branşı dışında kafasına göre ilaç yazmamış doğruyu yapmışay aile hekiminin de beyin cerrahı havaları nedir allah aşkına? hastaların raporlu ilaçlarını yazmıyorlar sanki hiç? gayet de sırf ilaç yazdırmaya gelen bir sürü hastaları oluyor. bence sizin üslubunuzda bir hata olmuş olabilir zira kibarca dişim için antibiyotik yazmanızı rica ediyorum deseydiniz bence yazardı.
Hayır gayette kendi branşı olmadığı için diş hekimliği bölümüne yönlendirmiş karşılığında 15gün sıra var cevabını almış. Üstüne üstlük tutupta benim hastalığım şu bana şu ilacı yaz diye ukalalık yapamaz kimse.Hastanın tavrı ve talepleri son derece yanlış ama doktorun hasta secebilmesi maddesi hastanın lehine tedaviyi sonlandırma veya başka doktora yönlendirmesi şeklinde açıklanıyor. Yani öyle kafasına göre ilaç yaz diyen hasta kadar seni tedavi etmiyorum diyen doktor da gayrı hukuki iş yapıyor. İnsani olarak çok sinirlenip tepki göstermiş olabilir bu normal ama hekimin hasta seçmesi sizin dediğiniz şekilde belirtilmemiş.
Eczaneden de alamaz ki recetesiz.diş doktoru yerine aile hekimine gidip eczaneye gitmiş gibi sipariş veriyorsunuz. bi de gidip şikayet ediyorsunuz. gerçekten doktor olmak zor kimlerle uğraşıyorlar
E raporun bi amacı da o ya zaten.ay aile hekiminin de beyin cerrahı havaları nedir allah aşkına? hastaların raporlu ilaçlarını yazmıyorlar sanki hiç? gayet de sırf ilaç yazdırmaya gelen bir sürü hastaları oluyor. bence sizin üslubunuzda bir hata olmuş olabilir zira kibarca dişim için antibiyotik yazmanızı rica ediyorum deseydiniz bence yazardı.
Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı
Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı.
Size iki defa durumu açıklamış üçüncüde artık farklı frekansa geçmiş o da insan yani. Endikasyon dahilinde ( yetkisine göre tedavi için uygun ve gerekli durum) verilen bir ilaca bağlı oluşan olumsuz durumlar komplikasyon (istenmeyen sonuç, yan etki) olarak değerlendirilir. Ama hekim bu tedaviyi endikasyon dışı ya da yetkisi olmadan verir ve olumsuz bir durum gelişirse bu malpraktis ( kötü uygulama) olur. Uzmanlık alanı değil o riski almak istememiş olabilir. Özel ya da acil de olsa diş hekimine muayene olmalı ve ısrar etmemeliydiniz. Bir hastaya ilaç reçete edebilecek yeterliliğe erişmek için en temel düzeyinde bile 6 yıllık bir eğitim alınıyor. Köfte yapcam bir kilo yağsız kıyma alabilir miyim edasıyla ilaç istenmez. Branşı uygun olan hekime muayene olunur tedavi takdirine bırakılır.O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı
sadece uslüp konusunda size katılabilirim daha sakin olunabilinir hekim değiştirmeninizi öneriyorum deyip hiç yazmamalıydı reçeteyi ama ben olayın konu sahibinin anlattığı kadar sakin olduğunu düşünmüyorum. bi kere antibiyotik istenmez doktora şunu yaz bunu yaz denmez (raporlu ilaçları hariç tutuyorum onlar zaten yazılıyor). hem ısmarlama ilaç istiyor hem ısrar ediyor bi de üstüne şikayet ederim diye tehdit ediyor,kusura bakmayın aynı şey size yapılsa siz de belki bu kadar sert olmayabilir ama bi tepki verirsiniz. 'hergün kaç hasta geliyor' bir klişe değildir aynen şu şekil hadsiz insanlarla sürekli muhattap olup bakanlığın size dayttıklarıyla uğraşıp bir de üstüne laf yiyip işinizi size öğrettiklerinde gelin konuşalım kamuda hangi sektörde görevdesiniz bilemiyorum ama sağlıktaki insanların tavırları haliyle diğer sektördekiler gibi olmuyordaha bi ajite daha bi ukala ve saldırgan sizin efendiniz benim,senin maaşını ben veriyorum tavırları o kadar fazla ki sizin bu kadar karşılaştığınızı düşünmüyorum. karşılaşsanız zaten 'klişe' demeye diliniz varmaz. .özel sektörde kimse kimseye senin maaşını ben veriyorum tavrında değil,en ufak bişeyde koşa koşa cimere yazalım demiyorlar. size abartı geliyor belli ki ama vatandaşa hizmet edemeyelim diye uğraşılıyor sanki onu yazma bunu yazma şu kadar hastaya bak şu sayıdan fazla tetkit yapılmasın izin alma maaşın gider.... o kadar fazla ki ben artık bakanlığın bize düşman olduğunu düşünmeye başladım. bir de sizin gibi insanlar şu şekil bakış açısına sahip oldukça gerçekten moral motivasyon sıfırlanıyor. ben ortada bi hakaret saygısızlık göremedim, azar nerede? karşılıklı ağız dalaşı bile yok doktor bir daha gelme diyor, hekim değiştirsin memnun değilse konu sahibi 'seni şikayet ederim' demese reçetesini alıp gidecekti doktoru kışkırtan konu sahibidir, gelme bidaha dedi diye tehdit etmesi mi gerekiyor?! o zaman tabi ki reçetesini siler çünkü bu sefer malpraktis davasıyla uğraşır araştırılır çünkü madem niye yazıldı diye,her antibiyotik diş apsesine yazılmaz kl''an var ag'''in var var da var her diş hekimi aynı antibiyotiği vermiyor neden kendisini şikayet edecek adam için böyle bi risk alsın hanımefendi? asıl klişe olan 'ne olursa olsun saygıyı elden bırakamayız' demenizdir. sizi biri tahrik etsin şikayet ederim diye tehdit etsin işinizi öğretsiz siz de güleryüz gösterin ?!? saygıyı elden bırakmamak gerekir ama bu olayda doktoru tahrik eden konu sahibidir herkesin sabır sınırı da sizinki gibi olmayabilir, reçetesini alıp hekimini e nabız üzerinden 2 dk lık bi işlmele değiştirebilirdi.Ne olursa olsun doktorun üslubunu hiç beğenmedim ben. Her gün kaç hasta geliyor klişesi bahane olamaz şu tavra asla. Özel sektörde hemen her meslek kolunda günde kaç müşteriyle muhatap olunuyor ama kimse bu şekilde senli benli konuşup emir kipiyle azar kaymıyor. Bu insan kendini ne sanıyor da bir daha gelme diyebiliyor anlam veremiyorum. Ben de kamuda çalışıyorum ama yanıma gelen bir vatandaşa asla şu tarz konuşmadım konuşamam da. Vatandaşa hizmet etmek için oradayız her talebini karşılayamayız tabii ki ama saygıyı da elden bırakamayız sonuçta.
Mesajınız için çok teşekkürler Doktor hanım. Aile hekimi neymiş ne yapmalıyımış okusun değerli arkadaşlarBen doktorum ve aile hekimi tamamen haksız, konu sahibinin tedavisi her doktorun bileceği gibi antibiyotik. Hastayı tedaviyi reddetmiş. Ayrıca hastanın mesajına bakınca siparişle antibiyotik isteyen biri değil, diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor . Aile hekimi tamamen görevini kötüye kullanmış. Onun görevi zaten birinci basamakta bu sorunları çözebilip acile git o zaman demek gibi başka bölümlerin görev tanımına girmeyen anlamsız yüklerini arttırmamak. Yani hem sizi hem acildeki doktorları görevini kötüye kullanıp zor durumda bırakmış. Birinci basamaktaki doktorlar sorun çözmek için var. Tüm gün oturup reddedip işini yapmadan eve dönüp ertesi gün aynılarını tekrarlamak için değil.
+1000000Ben doktorum ve aile hekimi tamamen haksız, konu sahibinin tedavisi her doktorun bileceği gibi antibiyotik. Hastayı tedaviyi reddetmiş. Ayrıca hastanın mesajına bakınca siparişle antibiyotik isteyen biri değil, diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor . Aile hekimi tamamen görevini kötüye kullanmış. Onun görevi zaten birinci basamakta bu sorunları çözebilip acile git o zaman demek gibi başka bölümlerin görev tanımına girmeyen anlamsız yüklerini arttırmamak. Yani hem sizi hem acildeki doktorları görevini kötüye kullanıp zor durumda bırakmış. Birinci basamaktaki doktorlar sorun çözmek için var. Tüm gün oturup reddedip işini yapmadan eve dönüp ertesi gün aynılarını tekrarlamak için değil.
Neden bu kadar coştunuz anlamadım satırlar döşemişsiniz. Konu sahibinin dediğine göre şunu yaz bunu yaz dememiş yazabilir misiniz acaba diyip rica etmiş üslup sorunu göremedim anlattığı gibiyse. Ayrıca benim işimin yoğunluğuna kadar yorumlarda bulunmuşsunuz ve kafanızda daha az önemli bulmuşsunuz sanki gerçekte gelip beni gözlemlemiş gibi gerçekten ilginç. Özel sektörde de gayet insanlar çalışanlara maaşını kendileri vermiş gibi davranıyor aksini iddia etmeniz gerçekten tuhaf. Size bir tek doktorların işinin zor gelmesi ve olaydaki doktorun tavrının normal gelmesine ne diyeyim bilemedim. Sağlıkçısınız galiba. Başka yorumlarda doktorlar avrupaya gidiyor falan denmiş sanki avrupada bir vatandaşı böyle azarlayabilir veya kovabilirmiş gibi. Kolaysa yapsınlar bakalım. Sırf doktorun hastaya bir daha gelme diyebilmesi ve yorumlarda bunun haklı görülmesi bile ülkece neden gelişmediğimizin cevabı niteliğinde aslında.sadece uslüp konusunda size katılabilirim daha sakin olunabilinir hekim değiştirmeninizi öneriyorum deyip hiç yazmamalıydı reçeteyi ama ben olayın konu sahibinin anlattığı kadar sakin olduğunu düşünmüyorum. bi kere antibiyotik istenmez doktora şunu yaz bunu yaz denmez (raporlu ilaçları hariç tutuyorum onlar zaten yazılıyor). hem ısmarlama ilaç istiyor hem ısrar ediyor bi de üstüne şikayet ederim diye tehdit ediyor,kusura bakmayın aynı şey size yapılsa siz de belki bu kadar sert olmayabilir ama bi tepki verirsiniz. 'hergün kaç hasta geliyor' bir klişe değildir aynen şu şekil hadsiz insanlarla sürekli muhattap olup bakanlığın size dayttıklarıyla uğraşıp bir de üstüne laf yiyip işinizi size öğrettiklerinde gelin konuşalım kamuda hangi sektörde görevdesiniz bilemiyorum ama sağlıktaki insanların tavırları haliyle diğer sektördekiler gibi olmuyordaha bi ajite daha bi ukala ve saldırgan sizin efendiniz benim,senin maaşını ben veriyorum tavırları o kadar fazla ki sizin bu kadar karşılaştığınızı düşünmüyorum. karşılaşsanız zaten 'klişe' demeye diliniz varmaz. .özel sektörde kimse kimseye senin maaşını ben veriyorum tavrında değil,en ufak bişeyde koşa koşa cimere yazalım demiyorlar. size abartı geliyor belli ki ama vatandaşa hizmet edemeyelim diye uğraşılıyor sanki onu yazma bunu yazma şu kadar hastaya bak şu sayıdan fazla tetkit yapılmasın izin alma maaşın gider.... o kadar fazla ki ben artık bakanlığın bize düşman olduğunu düşünmeye başladım. bir de sizin gibi insanlar şu şekil bakış açısına sahip oldukça gerçekten moral motivasyon sıfırlanıyor. ben ortada bi hakaret saygısızlık göremedim, azar nerede? karşılıklı ağız dalaşı bile yok doktor bir daha gelme diyor, hekim değiştirsin memnun değilse konu sahibi 'seni şikayet ederim' demese reçetesini alıp gidecekti doktoru kışkırtan konu sahibidir, gelme bidaha dedi diye tehdit etmesi mi gerekiyor?! o zaman tabi ki reçetesini siler çünkü bu sefer malpraktis davasıyla uğraşır araştırılır çünkü madem niye yazıldı diye,her antibiyotik diş apsesine yazılmaz kl''an var ag'''in var var da var her diş hekimi aynı antibiyotiği vermiyor neden kendisini şikayet edecek adam için böyle bi risk alsın hanımefendi? asıl klişe olan 'ne olursa olsun saygıyı elden bırakamayız' demenizdir. sizi biri tahrik etsin şikayet ederim diye tehdit etsin işinizi öğretsiz siz de güleryüz gösterin ?!? saygıyı elden bırakmamak gerekir ama bu olayda doktoru tahrik eden konu sahibidir herkesin sabır sınırı da sizinki gibi olmayabilir, reçetesini alıp hekimini e nabız üzerinden 2 dk lık bi işlmele değiştirebilirdi.
Doktorsunuzdur eminim ...Ben doktorum ve aile hekimi tamamen haksız, konu sahibinin tedavisi her doktorun bileceği gibi antibiyotik. Hastayı tedaviyi reddetmiş. Ayrıca hastanın mesajına bakınca siparişle antibiyotik isteyen biri değil, diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor . Aile hekimi tamamen görevini kötüye kullanmış. Onun görevi zaten birinci basamakta bu sorunları çözebilip acile git o zaman demek gibi başka bölümlerin görev tanımına girmeyen anlamsız yüklerini arttırmamak. Yani hem sizi hem acildeki doktorları görevini kötüye kullanıp zor durumda bırakmış. Birinci basamaktaki doktorlar sorun çözmek için var. Tüm gün oturup reddedip işini yapmadan eve dönüp ertesi gün aynılarını tekrarlamak için değil.
Neden inanmadiniz ki? Gerci bizde capanin gururu cok goruldu siz de haklisiniz amaDoktorsunuzdur eminim ...
Ben de bir hekim olarak size katılmıyorum. Her doktorun bileceği antibiyotik evet ama o antibiyotik kararını almak için yapılması gereken diş muayenesi eğitimi size tıp fakültesinde verildi mi ? Bana verilmedi. Yetkim olmayan bir alanda ben de sorumluluk almak istemem. Diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor demesi de bizim gibi antibiyotik aşığı bir memlekette benim için birsey ifade etmiyor. Zaten doktor arkadas acile git diye birsey dememis diş hekimine git demiş. Meslektaşlarımızı önce kendimiz karalamayalım durduk yere sonra hastalardan aynısını bekleriz. (Aile hekimi değilim.)Ben doktorum ve aile hekimi tamamen haksız, konu sahibinin tedavisi her doktorun bileceği gibi antibiyotik. Hastayı tedaviyi reddetmiş. Ayrıca hastanın mesajına bakınca siparişle antibiyotik isteyen biri değil, diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor . Aile hekimi tamamen görevini kötüye kullanmış. Onun görevi zaten birinci basamakta bu sorunları çözebilip acile git o zaman demek gibi başka bölümlerin görev tanımına girmeyen anlamsız yüklerini arttırmamak. Yani hem sizi hem acildeki doktorları görevini kötüye kullanıp zor durumda bırakmış. Birinci basamaktaki doktorlar sorun çözmek için var. Tüm gün oturup reddedip işini yapmadan eve dönüp ertesi gün aynılarını tekrarlamak için değil.
diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor
Şu cümle beni de bir şüpheye düşürdü :)Doktorsunuzdur eminim ...