Doktorun Canımı Sıkan gereksiz Yorumu

ya bence böyle şeylere takılıp yanlış şekilde konuşmayın.
belli ki çocuğu doğuracaksınız, bana göre en doğrusu da bu.
artık bebğiniz için dua edin bol bol. sağlıkla sıhhatle aranıza katılsın diye.
yaşınız genç olduğu için aslında art arda hamilelikler iyi değil. rahmin toparlanması, çocukların kendi başlarına hareket edebilmeleri iyiy olurdu. ama olan olmuş. sağlıkla kucağınıza alın inş.

Ya kusura bakmayın kendimi tutamadım ama biz arıyoruz olsun diye siz yakınıyosunuz neden 3. oldu diye. Allah aratmasın. Aramanın nasıl bısey olduğunuı bılseydınız boyle dusunmezdınız.

Çok geç olmuş gerçekten neredeyse menopoza gireceksiniz ne çocuğu. Hem o buyuyene kadar siz bu dünyadan göçer gidersiniz...

ben dediğini yaşadım ya, :) konuyla alakasız oldu biraz ama. İlk çocuğumu 22 mde doğurdum. Çok gencim ara vereceğim dedim. İkinci için denemelere 29 da başladım. 30 oldum tık yok, meğerse erken menapoza giriyormuşum. İnsanın aklının ucundan geçmiyor 30 da bunu yaşayabileceği. Annem 50 yaşında hala regl oluyor. Türkiye nin en iyi tüp bebek doktorlarından birinin bana dediğidir bu; çocukların arasında 6-7 yıl olması doğurganlık açısından iyi bir durum değil, çok ara vermişsiniz. Yani bu iş senin mesajındaki gibi şakayken, kaka da olabiliyor insanın başına gelip

Şimdi tedaviyle uğraşıyorum. Bir de tek çocukla. Tecrübeyle sabit söylüyorum ki, ister 30 da başla, ister 20 de, bu çocuk işini çok uzatmadan ard arda yapmak en mantıklısı . Annem 27 yaşında 3 ocuğu bitirmiş. Şimdi hasta ama çocuklarının biri olmasa biri hep başında. Birbirimize desteğiz. Bence en mantıklısı.

Çok nadir başa gelen bir olay o ama. Binde bir bile değildir erken menopoz görülme oranı.

Doktorun söylediği bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Annem beni 17 yıl sonra, ablam yeğenimi 14 yıl sonra dünyaya getirmiş. Kuzenim şimdi hamile büyük oğlu 13 yaşında. Hepimiz de tedbirsizlikten olan, isteyerek yapılmayan bebekleriz. Doğurganlık biraz genetik, biraz bünyeyle alakalı bişey. 6-7 sene ara verenler sıkıntı yaşasaydı çoğu insan ikinci üçüncü bebeği yapamazdı. Genelde biri biraz büyüsün, okula başlasın ikinciyi sonra yapalım diyor insanlar, yapıyorlar da.

Ister egitimli ister egitimsiz saygiyi insana fikrine zikrine hayatina saygiyi bir turlu ogrenemedik..
Bosver canim niye bi dengesize takiliyorsun..boyleleri her zaman her yerde var guzel cvb vermissin...
Teyzem korunurken hamile kaliyor ve uzerine gordugu icin alti aylikken hamile oldugu anlasiliyor doktorlar neler dedi neler yasida ilerlemisti cocugu canli canli katletmek istediler engelli olur kondom yuzune yapismistir falan filan..tevekkul etti ve dunyalar guzeli masmavi golu sarisin bi evlat dunyaya getirdi nereye gitse yaninda arkadas olur.

Beni öyle bi muayene etiki asistan içeri girmeye vakti olmazdi 10saniye tuttu ultrasonu tek gebelik bebek 7-8haftalık dedi tamam girmemle çıkmam bir oldu
Biz hamile kalamadık diye kafayı yiyelim siz şikayet edin şükret canım ona da gül gibi bakarsın inş sağlıklı güzel günlere gelsin bebisin tebrik ederim mucize o allahın lütfen öyle dusunme

Biz hamile kalamadık diye kafayı yiyelim siz şikayet edin şükret canım ona da gül gibi bakarsın inş sağlıklı güzel günlere gelsin bebisin tebrik ederim mucize o allahın lütfen öyle dusunme
Rabbim isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin korunduğum halde olduğu için şaşkınım bide oğlum küçük diye üzüldüm ama nasip

Rabbim isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin korunduğum halde olduğu için şaşkınım bide oğlum küçük diye üzüldüm ama nasip
üzülme o da bir can artık, istenmeyen olduğunu düşünmesin. ailenin bebeği olacak size sürpriz oldu işte. yıllar sonra diyeceksiniz biz düşünmüyoduk ama sen oldun iyiki de olmuşsun:)

Benimki tabi ki çok başınıza geleceği tahmin edebilecek bir durum değil, ama gerçek işte. Ve hala aklım almıyor. işin içine girmeden bu piyasanın ne kadar büyük bir piyasa, bu ruh halinin ne kadar kötü bir ruh hali olduğunu ve ne kadar çok insanın bu dertlerden muzdarip olduğunu anlamıyorsunuz. O kadar çok ki aslında. Yani benim de olacak allah ın izniyle dediğiniz gibi, çünkü doktora göre çok olumsuz bir tablo değilim şu anda. Ama o kardeşler arası o kadar yıla değmiyor bir kaç senenin rahatlığı.

Ya şunu anlarım ben, kadının bakacak durumu yoktur, koca serserinin tekidir, hala 4-5 gidiyordur, çocukları doğurup salıyordur, önünü sonunu düşünmeden. O zaman dersin hiç bunların geleceğini düşünmüyor musun diye.

Ama maddi gücü yetiyorsa, psikolojisi bunu kaldırıyorsa 3. Yü de yapar, 4. Yü de. İnsanlar neden bu konuda olumsuz yorum yapıyorlar anlamıyorum. Özellikle eğitimli annelerin çok büyük kazanım olduğunu düşünüyorum. Şimdi oğlum yalnız diye, mahallenin arkadaşlarını topluyorum eve, oyun oynatıyorum, test çözdürüyorum, sure ezberi yaptırıyorum, kitap okutuyorum. Çok büyük bir enerji alıyor, yabancı çocuklarla bunları yapmak ama oğlumun hatrına. Bunları kendi çocuklarımla yapabilmek çok daha güzel olurdu. Ve 20 lerimde yapabilmek daha güzeli. Çünkü oğlumu doğurduğum yaşlardaki enerjim şimdi yok.

Yani ileride kardeşler de ayrılır eder ama çocukluğunda bir annenin çocuğuna ve kendine verebileceği en güzel hediye bir kardeştir. 3 den sonrası artık annenin insiyatifine kalmış ama en az iki çocuk olmadan aile dinamikleri oturmuyor. Çocuktan çok büyük bir tecrübeyi çalıyorsunuz. Oyun oynaması için, ileride çocukluğunu yad etmesi için, gelişimi için.

Velhasıl konu sahibinin durumu gayet normal bir durum, hatalı olan da doktorunkisi. Geniş aile olma isteği yadırganacak bir durum değil çünkü, bir hak, bir tercih.

Doktorun benim önceki dogumumla simdikinin arasindaki süre farkini bilmiyorduki doktor tıbbı açıklama yapmadı kişisel özel hayatımı aşaladı

Hekimin sizin ozel hayatinizi asagilamak gibi bir niyetinin olmasi mumkun degil. Özel hayatinizda asagilanacak bir durum YOK cunku. Konuyla ilgili sizin ozel bi hassasiyetiniz var sanirim...

Bu konuda çok katılmıyorum ben malesef. Tabi ki tercih meselesi ama karşıma 26 yaşında 3 çocuk sahibi bir kadın çıksa ben de ne acelen var derim açıkçası. Yüzüne soylemesem bile aklımdan geçer açıkçası.

Şu ülke şartlarında ben üç çocuğa yetecek imkanın kolay kolay sağlanabileceğini dusunmuyorum ben açıkçası. Mutlaka biseyleri eksik kalır eğer ciddi anlamda sağlam bir gelirleri yoksa. En basitinden iyi bir kolej 15-20 bin ilkokul seviyesinde. Üç çocuk için 45-60 bin. Bu rakamlar çoğu ailenin yıllık gelirinden bile fazla. E bunun daha kursu var, aktivitesi var, sosyallesmesi var. Var oğlu var yani. Aynı şekilde manevi olarak da eksiklik olur gibi düşünüyorum. Anne tek çocukla igilendigi gibi ilgilenemez üç çocukla. Kendine hiç vakit ayıramaz, anneliğe kendini adamış olur. Üç çocukla ne çalışabilir ne sosyallesebilir ne de kendine zaman ayırabilir.

Ben çocuk konusuna mesafeli bir insanım belki bu yüzden bu kadar katı görüşlerim var bu konuda bilmiyorum ama aralarında yaş farkı olsa bile üç çocuk bana çok ütopik geliyorken yakın yaşlarda üç çocuk kelimelere dokulemez

Konu sahibi yanlış anlamayın. Sağlıkla dogsun bebeginiz.

:) ya bu konular tabi ki çok şahsi tercihler. Ben sizi çok iyi anlıyorum, bundAn üç sene önce aynı cümleleri kuruyordum ben de. Şimdiyse çok farklı düşünüyorum. Önemli olan bu fikirleri saygı çerçevesinde, tartışmadan paylaşabilmek, böylece hem konu sahibi farklı açılardan algılayabiliyor durumu, hem de doğal bir sohbet ortamı oluşuyor işte.

Ama şunu söyliyeyim kadın doğumcular için de en güzel yaşlar 20 ler, daha dün ameliyattan çıktım, devamlı hastanelerdeyim iki senedir, 30 ve üstü anneler kesinlikle genç anne olarak görülmüyor bilimsel açıdan da. 35 ten sonrası dikkatle takip ediliyor normal gebelikte bile. Yani 26 sında, durumu müsait, üç çocuklu anneye ben görsem afferin kız derim herhalde 4-5 yıl sonra hayatına devam eder kaldığı yerden. Tabi iş durumları filan farklı, özel sektör bambaşka. Ben öğretmen olduğum için daha farklı bakıyorum iş durumuna.

26 yasinda 3. Cocuk ne kadar guzel genc Anne olmak... Bende cok istedim genc yasta 4 çocugum olsun kismet olmadi simdiye kadar insallah simdiden sonra olur... Bence sevinmelisin hatta cok sevinmelisin ...

Bende öyle derdim eskiden böyle kazayla kalanları duyunca ama şimdi anlıyorum hap kullandığım halde hamile kaldım
Canim boşver bak benim 5 yil olmadı oğlum 10 aylık yaşım 30 tamam yaşlı değilim ama ikinci Allah bilir ne zaman olur....
Ne güzel işte rizki varmış gelmiş hem cevabını ne güzel vermişin sağlıkla kucağına al inş

Ya kusura bakmayın kendimi tutamadım ama biz arıyoruz olsun diye siz yakınıyosunuz neden 3. oldu diye. Allah aratmasın. Aramanın nasıl bısey olduğunuı bılseydınız boyle dusunmezdınız.
Rabbim sanada tez zamanda versin canim olmamasının ne kadar zor olduğunu bilirim STRES yok bol dua inş

Bende şu duruma sinir oluyorum. "Bizim yıllardır çocuğumuz olmuyor, siz hamilesiniz ve üzülüyorsunuz. Olacak iş mi? Yahu Bayanın 3. Gebeliği. Ve kısmet olursa dünyaya gelecek bu bebek. Belki psikolojik olarak hazır değildi, belki maddi sıkıntıların içinde ve çocuğuna yetememe endişesi taşıyor? Bi kaç rahatlatıcı söz duymaya ihtiyacı var. Olamaz mı? Rabbim isteyen herkese bebek sahibi olmayı nasip etsin. Ama lütfen böyle konularda kıyaslamaya girilmesin. Herkesin yaşadıkları, sorunları farklı farklı

Benim annem en küçük kardeşimize yalnışlıkla hamile kaldı. Aramızda 18 yaş fark var. O zaman annemde cok yakındı dovundu. ama bak ben evledım ortanca kardeşim dışarda okuyor. İkisi başbaşa kaldı. Üç çocuk cok değil. kabullenememek cok mu doğru. Allahın gücüne gider. Evlatla kımseyi sınamasın Rabbım. Çocuk hasta doğarsa Allah korusun vicdan azabı çekilmez mi. Ben istemedim diye. Olan olmuş ALLAH sağlıkla kucağına almayı nasıp etsın. Bir daha cocuk ıstemzse sezeryan olur tupleri bağlatır. kesin çözüm bu.

Aslında burada durum biraz daha ters oluyor.

Şöyle ki; kadın 3 çocuğa da bakarım inşallah diyor. Doktor başta buradaki bazı hanımlar aaaa genç yaşta 3 çocuk olur mu diyor, çocuk için uğraşan arkadaşlar da, tüh tüh diyenlere bu nimetin kıymetini bilin diyor :) biraz zincirleme isim tamlaması gibi oldu durum. Yani konu sahibinden bahsetmiyorlar.

üç çocuk fazla diyenler olmuş üç çocukta yaşınızda gayet ideal bence ,Allah kolaylık versin hamileliginiz hayırlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…