Dolandirici mi acaba bi bakin

Qaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
6
1
86
29
Biraz önce Istanbul alan kodlu bi numara aradi. Reklamlar hakkkinda anket yapti benimle. Reklamlari begeni durumumu 1 den 10 a kadar numaralandirmami falan söyledi.Özel olarak da egitim durumu nerede yasadigimi babamin meslegini ve babamin egitim dirumunu sordu sadece sonra telefon yarida kapandi. Icime bi kurt düştu. Acaba dolandiricilar mi ? Verdigim bilgilerle başima bisey gelir mi

valla sizden küçük bir kardeşiniz varsa dolandırılabilirler. bir tanıdığımın oğlunu arayıp babasıyla ilgili böyle bilgi almışlar. sonra kardeşini arayıp babasıyla ilgili bilgileri verip inandırıcı olduktan sonra şu kadar parayı getirmezsen baban tutuklanacak demişler. ufaklıkta inanıp evde ne takı varsa toplayıp giderken olayı fark edip yırttılar.

Bence baba adıyla sorun olmaz zira az once hastaneden randevu aldim annemin baba adini sordular ozel bir soru degil yani (anne evlenmeden onceki soyadi gibi gizli degil) ama ustte bir arkadas yazmis aldigi bilgileri farkli seye kullanamamalari icin ailenizi bilgilendirin bence

Reklam anketiyle yaşadığınız yer, babanızın mesleği ve eğitim durumu ne alakaymış?
Dolandırıcı olabilirler, dolandırıcılık çeteleri organize çalışıyorlar, önce birileri arayıp anne adı baba adı öğreniyor, sonra başka zaman biri arayıp hangi bankada hesabınız olduğunu, diğer bir aramada babanızın annesinin soyadı bilgisi derken bu bilgileri toparlayıp dolandırıcılık yapıyorlar, kimi internet dolandırılığı yapıyor, kimi terör örgütü banka hesaplarınızı ele geçirmiş deyip para sızdırıyor, mümkünse böyle aramaları vaktim yok deyip geçiştirin veyahut kendiniz veya ailenizden biriyle ilgili soruları cevaplamayın.

Her telefonla arayana bilgi verilir mi?
Ailenizi bilgilendirin arayan olursa tuzağa düşmesinler.

Niye ankete katılırsınız ki telefonda
Benim annem yapar kim ararsa konuşur soruları cevaplar acayip sinir olurum vaktim yok De kapat diyorum sizde öyle yapın
Sağa sola niye bilgi veriyorsunuz ki sebep de reklamların beğenisi

Baba adi ve dogum yili bazı sistemlerde tckimlik numaraniza ulasmak icin yeterlidir. Bu bilgileri gelisiguzel paylasmamak lazim

Dolandırıcılığın arttığı bu dönemde tanımadığımız numaraları açmamak daha iyi, neredeyse gün aşırı cep telefonuma tanımadığım numaralardan arama gelir, kimi yurtdışı kimi yurtiçi numaralar, nette ufak bir araştırmayla beni arayan 2 farklı numaranın dolandırıcı çetesine ait olduğunu gördüm, tanımadığım numaraları açmam, binde bir açtıysam da kusura bakmayın işim gücüm var deyip kapatırım.

Annenizi ciddi bir şekilde uyarın, kişisel bilgiler asla verilmemeli, isterse ben savcılıktan, emniyetten arıyorum desinler, hangi savcılık veya emniyetse gider şahsen görüşürüm, telefondaki kim ne bileyim.

Taktik degistiriyorlar benide 1 sene.icinde 3.kere aradilar emniyetten güya hepte ayni yerden ariyor, umraniye karakolundan baskomiser Ahmet, adida ayni , en sonunda bende ingiltere kralicesi elizabet memnun oldum dedim , yuzume kapatti.Ah kapatmasa cok sey soyleyecektim ..Arkadasimida aramislar en iyisi cevap vermemek.

Mune başına gelmez inşallah ama kaç kere uyardım her seferinde okumuş kültürlü kadınım kanmam merak etme diyor
Emekli olduğu için mi bilmiyorum sürekli banka Telekom vırt zırt aramaları eksik olmuyor birde konuşuyor konuşuyor ben oğlumla veya kızımla konuşayım da size dönerim diyor
Yani annem aynı tas aynı hamam devam ediyor bir sefer dolandırıcılar polis kılığında aradılar yanında ben vardım elinden alıp kapattım yoksa iyi bir anlamak için! Konuşmaya devam ediyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…