Dolandırıldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi tarsum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tamam şikayet var’ı okuyunca anladım biraz daha. Anladığım kadarıyla ekran görüntüsü istemişler ve hesabında olan parayı buradan görmüşler ( bazı bankalarda havale detayı sayfasında hesapta kalan para xxxx tl diye yazıyor işlemin altında). Sonra iade edicez paranı sen bu tutarı yaz işlem tutarına gönder demişler konu sahibi de dedikleri tutarı yazıp gönder deyince hesapta kalan parayı da göndermiş olmuş.
Ama bu sayfa gerçekten çok tırt duruyor gidin t.yol’dan ya da pazardan caddelerdeki mağazalardan alasını bulursunuz bunların, instagramda butikte işiniz var, bir de resmen hiç uyanmamışsın pisi pisine elinle alıp vermişsin parayı.parayı iade edeceklerse etsinler sen niye daha havale yapıyorsun. Su iç geçmiş olsun.

Geçmiş olsun bence Mail order'dan falan anlamayan internetten alışveriş yapmamalı hatta kartını internet alışverişine kapatmalı öyle linkler ve karekodları varki internet benim zamanım çıktı içinden geçtik adeta ama ben bile virüstotal kullanmadan resim bile indiremiyorum kaldı ki alışveriş bence milenyum öncesi kuşak için çok riskli

Tamam şikayet var’ı okuyunca anladım biraz daha. Anladığım kadarıyla ekran görüntüsü istemişler ve hesabında olan parayı buradan görmüşler ( bazı bankalarda havale detayı sayfasında hesapta kalan para xxxx tl diye yazıyor işlemin altında). Sonra iade edicez paranı sen bu tutarı yaz işlem tutarına gönder demişler konu sahibi de dedikleri tutarı yazıp gönder deyince hesapta kalan parayı da göndermiş olmuş.
Ama bu sayfa gerçekten çok tırt duruyor gidin t.yol’dan ya da pazardan caddelerdeki mağazalardan alasını bulursunuz bunların, instagramda butikte işiniz var, bir de resmen hiç uyanmamışsın pisi pisine elinle alıp vermişsin parayı.parayı iade edeceklerse etsinler sen niye daha havale yapıyorsun. Su iç geçmiş olsun.
Paranı iade edicez deyip bize para yolla mi demişler?

Çok üzgünüm kullanmaya kıyamadığım hesabımda beklettiğim 42 binliram dün vicdansız pislikler tarafından çekildi.
instadan bir butkten sipariş oluşturdum IBAN atın gönderim sağlayalım dediler iban attim açıklama kısmına sipariş kodu verdiler girin diye bu şekilde 3750 TL'lik ödeyemeyi yaptım.
Sonra beni instagram mesajlaştığumız yerden aradı kodu yanlış girmişsinşz tekrar kod göderiyorum bunu girin dedi o arada hesap hareket sayfasınınekran görüntüsünü istedi aktarım olmuş mu bakalım bizsize parayı iade edecez tekrar gönderin siz yeniden diye .
Daha sonra kodu verdi açıklama kısmına yaz dedi bana aynı zamanda tutar kısmınada yaz onayla derken beyin tutulması mı panikmi oldum bir anda hesabım boşaldı o anda konuşmayı kapattı ulaşamadım tekrar .
Polise gittim bankaya git hesaplarını komple kapat dedi savcılığa suç duyurusu yap dediler.o kadar zoruma gitti ki kıyamadığın Parana elin vicdansız merhametsiz pisliklerinin eline geçmesi .içim yanıyor
Son zamanlarda bu olaylar çok arttı. Umarım en kısa sürede paranızı geri alabilirsiniz, süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ben internetten alışveriş yaparken birikim, maaş ya da kredi kartı gibi hesaplarımın olduğu bankadan yapmam. Hiçbir ürününü kullanmadığım bir bankadan hesap açtım eft ücreti olmayan, sadece internet alışverişi açık. Oraya para atar öyle alacağımı alırım. Hatta telefonumdan uygulamalarını dahi sildim sadece bilgisayardan giriş yapıyorum. Telefondan virüs vs çok kolay bulaşıyor diye. Arkadaşımın komşusu telefonla dolandırılmıştı. Bütün dolar ve altın hesabı boşaltılıp üstüne de ön onaylı kredi çekilmiş, sadece 5 dakika içerisinde. Kadın ''nasıl yaptım,konuşurken kandım hiç anlamadım. Normalde asla kanmazdım'' demiş. Parasını alabildi mi, sonuç ne oldu bilmiyorum. Dikkatli olmak lazım.

İnstagram butiklerinden ben de çok alışveriş yaptım ama size tavsiyem mutlaka ayrıca kendi sayfası da olsun, kartla ödeme kabul etsin ve 3d secure ile ödeme yapın.

Bu enflasyonla artık herkesin gözü milletin cebindeki parada eskiden 1 temkinliyken şimdi 10 temkinliyim size de geçmiş olsun tabi ki alışveriş yapacaksınız ama sarı çizmeli Mehmet ağanın ibanına para filan atmayın, kimseye ekran görüntüsü şu bu atmayın, hele para gelmedi şu bu durumlarında hemen inanmayın sorgulayın. Sitelere kart bilginizi girmeyin gerekirse üşenmeyip her seferinde işlem limiti kadar ayrıca sanal kart oluşturun.

Konu sahibesi öncelikle gecmis olsun, ancak hesabinizda tl olarak tutmak yerine altin alip kenara koysaymissiniz nedense bunu söyleme ihtiyaci hissettim, harcamaya kiyamadiginiz para hesapta bekledikce pul oluyor neticede. Haddimi astigimi düsünmezsiniz umarim, sevgiler.

Edit: butigin hesabina girince bile gariplik fark ediliyor 5 yilda 11 kez isim degismis isletme mi olur, bunu altina yorum olarak yazinca derhal engellendim. Bu sekilde bir alisveris tercih etmeden önce tüketici olarak uyanik olup internette haklarinda bir sikayet olup olmadigina bakmak lazim.

Paranı iade edicez deyip bize para yolla mi demişler?
Şöyle anlatmışlar : para gönderim açıklamasına kodu yanlış girmişsiniz deyip instagramdan arıyolarmış. Sonra seni banka hesabına sokuyolar. Tekrar havale ekranına getiriyolar. Bu işlemi yapınca biz sana paranı geri iade etmiş olucaz diyolar. Açıklamaya iade yaz, tutara da şu kadar miktar yaz böyle oluyor iade diyolar. Göndere tıklayınca geçmiş olsun paranı gönderdin.
Birçok insan uyanmış işi, sadece ürün alıcaklar diye gönderdikleri parayla kalmışlar. Bazıları da konu sahibi gibi inanıp göndere basmış göndermiş.

Şöyle anlatmışlar : para gönderim açıklamasına kodu yanlış girmişsiniz deyip instagramdan arıyolarmış. Sonra seni banka hesabına sokuyolar. Tekrar havale ekranına getiriyolar. Bu işlemi yapınca biz sana paranı geri iade etmiş olucaz diyolar. Açıklamaya iade yaz, tutara da şu kadar miktar yaz böyle oluyor iade diyolar. Göndere tıklayınca geçmiş olsun paranı gönderdin.
Birçok insan uyanmış işi, sadece ürün alıcaklar diye gönderdikleri parayla kalmışlar. Bazıları da konu sahibi gibi inanıp göndere basmış göndermiş.
aslında akıllıca bi dolandırma taktiği bile değil ama kanan kanıyo işte.. beni de engellediler...

İnstagramdan alışveriş yapmayın yahu. Zaten hepsinde aynı şeyler var. Hepsi gidip Eminönündeki toptancılardan falan alıyor. Beğendiğiniz şeyin ekran görüntüsünü alın lensten taratın. Bilindik sitelerde aynı şey mutlaka vardır oralardan satın alın. En azindan iade süreci düzgün işliyor. İnstagram çakalları dolandirici olmasalar ürünü gönderseler bile iade yok gibi saçmalayıp kime geçirirsek hesabı yapıyorlar. Halbuki 14 günlük yasal iade hakkı var.

Bende anlamadım ya tutara 42 k mı yazıyor da tüm hesap boşalıyor

Çok geçmiş olsun, üzmek istemem ama paranın size geri geleceğini hiç sanmıyorum çok var böyle malesf ama umarım ki sizin paranız size geri ödenir 🙁
Hmmm karşı tarafın verdiği kodu açıklamaya yazmamak lazım o zaman öyle mi boşalmış

Arkadaşlar birde benim bildiğim iban değilde bu işi yapmak için kartın numaası olsa yetmiyor mu?

Son düzenleme:
Arkadaşlar birde benim bildiğim iban değilde bu işi yapmak için kartın numaası olsa yetmiyor mu?
Kartın numarası yetmez; son kullanma tarihi ve cvv de lazım. Sonrasında smsle gelen kod da lazım ama hadi bazen gerek kalmıyor diyelim kartın güvenlik ayarlarına göre ama bu konuyu çözemedim, açıklama yorumlarını da okudum gene çözemedim 🙈

Back
X