Dolandırıldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi tarsum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kartın numarası yetmez; son kullanma tarihi ve cvv de lazım. Sonrasında smsle gelen kod da lazım ama hadi bazen gerek kalmıyor diyelim kartın güvenlik ayarlarına göre ama bu konuyu çözemedim, açıklama yorumlarını da okudum gene çözemedim 🙈
kartının resmini falan yollamış olmasıh, ad soyad'a instagram hesabından belli zaten

.

Ben olayi anladım arkadaşlar.

Simdi hanimefendi 3750liralik havale gecmis.
Havale aciklamasina urunun siparis kodunu girmis, yanlis demisler, telefon etmisler internet bankaciliginin ekran goruntusunu isteyip, bakiyesini gormusler.

Sonra bakiye tutari kadar bir siparis kodu yollamislar ve hanimefendi bu kodu havale aciklamasina degilde havale tutarina yazmis.

Göndere basincada hesap bosalmis, ancak neden bunu havale tutari kismina yazmis, niye yazmis anlamadim, zira havale aciklamasina kod yazsa hesap neden bosalsin ki?

Maalesef dolandırıcı her yerde, yanlış kod dediği an dolandırıcı demek. Bir arkadaşımda maalesef böyle dolandırıldı. Instagram üzerindende değil bildiğin bir siteydi. Yanlış kod denmesi, ısrarla istenmesi, size ait bilgilerinden istenmesi hepsi dolandırıcı demek her an uyanık olmak zorundayız, çok yaygın ve hiçbir şey yapılmıyor ilginç bir şekilde.

Şöyle anlatmışlar : para gönderim açıklamasına kodu yanlış girmişsiniz deyip instagramdan arıyolarmış. Sonra seni banka hesabına sokuyolar. Tekrar havale ekranına getiriyolar. Bu işlemi yapınca biz sana paranı geri iade etmiş olucaz diyolar. Açıklamaya iade yaz, tutara da şu kadar miktar yaz böyle oluyor iade diyolar. Göndere tıklayınca geçmiş olsun paranı gönderdin.
Birçok insan uyanmış işi, sadece ürün alıcaklar diye gönderdikleri parayla kalmışlar. Bazıları da konu sahibi gibi inanıp göndere basmış göndermiş

Havale aciklamasina urunun siparis kodunu girmis, yanlis demisler, telefon etmisler internet bankaciliginin ekran goruntusunu isteyip, bakiyesini gormusler.

Sonra bakiye tutari kadar bir siparis kodu yollamislar ve hanimefendi bu kodu havale aciklamasina degilde havale tutarina yazmis.

Göndere basincada hesap bosalmis, ancak neden bunu havale tutari kismina yazmis, niye yazmis anlamadim, zira havale aciklamasina kod yazsa hesap neden bosalsin ki?
Evet böyle oldu ama beni o esnada instadan aradı konuşarak şaşırttı normalde temkinli davranırdı panik oldum onaylaya bas dedi dasar basmaz farkettim ama giden gitti o anda zaten malesef

Helal olsun size vallahi dediğiniz gibi olmuş

Evet böyle oldu ama beni o esnada instadan aradı konuşarak şaşırttı normalde temkinli davranırdı panik oldum onaylaya bas dedi dasar basmaz farkettim ama giden gitti o anda zaten malesef
Burdan bunu dondurmeniz cok zor ama hemen bankanizla iletisime gecseydiniz bir ihtimal halledebilirdiniz ama kendi rizanizla halletmissiniz, cok uzucu.

Geçen hafta sonu aynı şekilde biz de dolandırıldık. Hesap ismi de @saraylitesettur paylaşayım ki kimse aynı hataya düşmesin. Sistem aynı sipariş verip iban üzerinden ödeme yaptık 1000 TL. Açıklama kısmına yazmamız için gönderdikleri sipariş kodunu yanlış yazdığımızı söylediler. Akşam 22:30 gibi bir numara aradı. Muhasebe departmanından arıyorum böyle böyle olmuş diye. Dedim ki annemin hesabından gönderildi kendisi şu an yanımda değil. E sizin banka hesabınız yok mu size geri yollayalım siz tekrar bize atın dedi. Dedim ki niye böyle bir şey yapalım. Paranızı mı yedik falan dedi. Dedim bu ne biçim bir konuşma şekli siz önce müşteriyle konuşmayı öğrenin. Attınız mı geri annemin hesaba parayı dedim. Attık dedi. Öyle deyince ben suratına kapadım telefonu. Gerçekten attıklarını düşündüm. Dolandırılma hiç aklıma gelmedi. Ama o arada anneme instagramdan yazıp hesap hareketi görüntüsü isteyip almışlar zaten. Annemde anlamadığından atmış. Sonra her yerden engellediler direk bizi zaten. Giden 1000TL oldu yalnızca. Çok şükür daha fazlası olmadı ama yine de 1 lira bile olsa niye yesinler paramı yani. Direkt arayıp annemin banka hesaplarını kapattırdık. Şehir dışındayız şu an dönünce savcılığa şikayette bulunacağız.

Neyi onayladın ne yaptığını hala anlamadik

Açıklamada sadece ürün kodu mu var X ücreti diye bir ibare yok mu? 40 bin mi yazdın gönderirken? Bankayı aradın mi bari

Tamamda kodu neden havale tutarına yazıyor. Sonuçta üründe gelmeyecek sanırım. Ben Instagramda internet sitesi olmayan, iadesi olmayan , güvenli ödemesi olmayan sayfadan alışveriş yapmam. Yani yaptiklarimda zaten normalde bilinen firmalar Instagram'mds reklam ürün görürsem sayfasına bakıyorum.
Peki şimdi ne yaptınız az uz para değil. İfşa dolandırıcılar diye bir sayfa var. Orada genelde çözüyorlar bir şekilde oraya yazın bari az pars değil ya

İşlemi siz yapmadıysanız bankaya bildirin iade alın benzeri başıma geldi iade aldım

Çok üzgünüm kullanmaya kıyamadığım hesabımda beklettiğim 42 binliram dün vicdansız pislikler tarafından çekildi.
instadan bir butkten sipariş oluşturdum IBAN atın gönderim sağlayalım dediler iban attim açıklama kısmına sipariş kodu verdiler girin diye bu şekilde 3750 TL'lik ödeyemeyi yaptım.
Sonra beni instagram mesajlaştığumız yerden aradı kodu yanlış girmişsinşz tekrar kod göderiyorum bunu girin dedi o arada hesap hareket sayfasınınekran görüntüsünü istedi aktarım olmuş mu bakalım bizsize parayı iade edecez tekrar gönderin siz yeniden diye .
Daha sonra kodu verdi açıklama kısmına yaz dedi bana aynı zamanda tutar kısmınada yaz onayla derken beyin tutulması mı panikmi oldum bir anda hesabım boşaldı o anda konuşmayı kapattı ulaşamadım tekrar .
Polise gittim bankaya git hesaplarını komple kapat dedi savcılığa suç duyurusu yap dediler.o kadar zoruma gitti ki kıyamadığın Parana elin vicdansız merhametsiz pisliklerinin eline geçmesi .içim yanıyor
Gitti artık gelmez tecrübe oldu size üzgünüm

Neyi onayladın ne yaptığını hala anlamadik

Açıklamada sadece ürün kodu mu var X ücreti diye bir ibare yok mu? 40 bin mi yazdın gönderirken? Bankayı aradın mi bari

Tamamda kodu neden havale tutarına yazıyor. Sonuçta üründe gelmeyecek sanırım. Ben Instagramda internet sitesi olmayan, iadesi olmayan , güvenli ödemesi olmayan sayfadan alışveriş yapmam. Yani yaptiklarimda zaten normalde bilinen firmalar Instagram'mds reklam ürün görürsem sayfasına bakıyorum.
Peki şimdi ne yaptınız az uz para değil. İfşa dolandırıcılar diye bir sayfa var. Orada genelde çözüyorlar bir şekilde oraya yazın bari az pars değil ya

Ben acikladim ya yukarida, yanlis siparis kodu girmissiniz diye aramislar, yeni siparis kodu vermisler (bu da hesaptaki tl tutari kadar) bu koduda nasil ikna ettilerse aciklamaya degilde havale tutarı kismina yazdirmislar.

Konu sahibi imkansizi basarip kendi elleriyle adamlara parasini yollamış, yani epey acik bi dolandiricilik, ben dolandirici olsam musterim buna kanmaz diyerek vazgecerdim oyle basit bi hile

Ben acikladim ya yukarida, yanlis siparis kodu girmissiniz diye aramislar, yeni siparis kodu vermisler (bu da hesaptaki tl tutari kadar) bu koduda nasil ikna ettilerse aciklamaya degilde havale tutarı kismina yazdirmislar.

Konu sahibi imkansizi basarip kendi elleriyle adamlara parasini yollamış, nasıl ikna ettikleri kismi ise tam bir muamma.
Yok yazdın da aklım almıyor ndnffn daha kendisi nasıl olduğunu anlatamiyor online bankacılık kullanmayı bıraksın bence.

Yok yazdın da aklım almıyor ndnffn daha kendisi nasıl olduğunu anlatamiyor online bankacılık kullanmayı bıraksın bence.
Vallahi benimde almiyor, o telefon konuşmasını hayal ediyorum, kafamda kuramiyorum bile. Kendimi dolandiricinin yerine koydum, telefonu kapatir kapatmaz, yok artik ya cok ayip ettik bu kadar nahif bi kadini kandirdik der vicdan yapar parayi geri atardim.

Konu sahibi imkansizi basarip kendi elleriyle adamlara parasini yollamış, yani epey acik bi dolandiricilik, ben dolandirici olsam musterim buna kanmaz diyerek vazgecerdim oyle basit bi hile
Sen güzel açıklıyorsun ama ben anlayamıyor 🥹🥹 benide kandırırlar hissine kapıldım bu kadar anlatılani anlamayarak neyse aklımda olsun bunlar cokta anlayamıyorum ya havaleye nasil girer ya ay üzüldüm

Sen güzel açıklıyorsun ama ben anlayamıyor 🥹🥹 benide kandırırlar hissine kapıldım bu kadar anlatılani anlamayarak neyse aklımda olsun bunlar cokta anlayamıyorum ya havaleye nasil girer ya ay üzüldüm
Konu sahibinin yasi kac bilemiyorum ama mesela suna benim cok uyanik babamda duser, gozler iyi gormuyor, telefondada biri yok amca asagidaki kutu degil yukaridaki kutu gibi uyarsa mesela, gozlugude yoksa kesin düşer.

Benim anladığım ekran görüntüsü isteyip hesap bakiyesini görmüşler ve tam 42 bin TL tutarı için yeni kod oluşturmuşlar. Yani 3.750 için tekrar kod göndermediler 42 bin için gönderildi. Şaka gibi hesabın ekran görüntüsünü atmak için nasıl bir akıl tutulması yaşanır? 42 bin değil 420 bin olsa onu da çekeceklerdi. Kod güya güvenli yöntem, hırsızlar o yöntemi de aşmışlar. İnstagramda bedava ürün olsa almam. İyi satıcılar zan altında kalmasın ama risk büyük, dolandırıcı sayısı daha fazla.

Back
X