Doldum doldum taştım esimle ortak karar alamıyoruz

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Beraber plan yapamıyoruz. Her dedigimin aksine davranıyor. Bu hafta ailesine gidecekti, izinli idi cuma cumartesi bu arada. Sabahtan gidip görüp gelecekmiş. Ben de bi hafta izinlisin bize vakit ayır zaten her sabah erkenden kalkıyorsun bu hafta da bir gün uyu, haftaya beraber gideriz hem kızı da görürler dedim.
Dinlemedi. Gitti.
Arkadaşlar ben anlamıyorum herkes ne güzel eşi ile birlikte karar verirken biz asla birlikte hareket edemiyoruz, her iki haftada bir yorgun olsa da çok yoğun çalışıyor haftaya gidelim dediğimde onlara sanki sözü varmış gibi asla kulak asmiyor söylediklerime. Artık iyice çıkmaza giriyoruz ne yapmalıyım bu evlilik böyle böyle bitecek çünkü onun bu davranışlarına içim hiç soğumuyor ben de soyleniyorum. O istiyor ki istediğini yapsın karısı da daima sussun. Ailesi artık yeni bir ailesi olduğunu kabullenmek istemiyor. Ne zaman gitsek hep aynı lafları sokuyorlar. Ben artık gitmemeye başlamıştım. Arada gidiyordum. Bu hafta değil de haftaya gidelim dediğimde sabah yatakta bırakıp gitti. Böyle bir erkekle evliliği devam ettirmeli miyim yoksa kızım için devam mı etmeliyim? Çok mutsuzum.

Konustunuz mu esinizle bu sorunu neden birlikte karar alamadiginizi ..?

Konustunuz mu esinizle bu sorunu neden birlikte karar alamadiginizi ..?
Konusmaz olur muyum, o hep kendi basina karar almak istiyor. Ozellikle ailesi söz konusu olduğunda. Oysa ki artık biz evliyiz tek başına olmadığını hep söylüyorum. Ailesi erkek egemen bir şekilde yetiştirmiş o yüzden anlaşamıyoruz.

Esinizin böyle oldugunu bilerek mi evlendiniz ?

Peki siz neden ille de haftaya dediniz

Cuma cumartesi evdeymiş zaten

Yani cuma cts pazar bir yere kaçalım dedim de aileme gideceğim dedi kabul etmedi dersen anlarım

Ama zaten Cuma cumartesi evde olan Adama ille pazar da evde dur niye dediniz belki birine sözü vardır gelirim demiştir vs vs

Neden bu konuşmalar önceden değil de son anda yapılıyor bence ikiniz de düşünce ile yaşamayın düşüncelerinizi paylaşın

Örneğin her seferinde gitmeyip eşinize
"Bu hafta gitme haftaya birlikte gideriz " demeniz de hoş durmuyor adamda kandırılma duygusu oluşturur

Asla. Tartışmıyorduk bile....
Evlenince ailesi kabul edemedi evlendiğini daima ondan ilgi alaka beklediler. Oysa ki onun ilgi göstermesi gereken ilk önce biziz.
Bütün sorun esinizde .. esiniz tam dengeyi kuramamis Ailesi ve kendi cekirdek ailesi arasinda .. bu durumda yapilabilcek en iyi sey bence misilleme .. cünkü konusmussunuz olmamis .. sizde basiniza buyruk davranin biraz bakalim .. belki o zaman anlar esiniz pabucun pahali oldugunu

Biz iki haftada bir aynı sorunu yasıyoruz. O bana son dk golü atip ilk aklina geldigi zman paylasmiyor düşündüklerini. Asıl kandırılan benim. Ailesi ile konuşur gizli tutar ama yeri gelince benim karımsın. Eşlik kavramı pek öyle bisey değil işte. Bu hafta değil de haftaya beraber gitsek ona ailesine verdiği sözü tutamıyor gibi geliyor.

Ben hep ona söyleyip hareket ediyorum, kızımız hasta olduğu halde çoğu zaman ailesine bu hafta gelicem dedi mi kar buz olsa da gidiyor. Bence de misilleme en iyisi ama o da bunu sen de yapıyorsun ben de yapıyorum diyor ve kullanıyor çoğu zaman. Ne yapsam kâr etmedi. Cok yoruldum artık. Beni anladığında sevindim arkadaşım.

Siz de bu gittiginde onunla birlikte gidemez miydiniz??Hem aradan cikmis olurdu.Kalan gunleri istediginiz gibi degerlendirirdiniz..
Biz de eşimle evlendigimizden beri heo aile meseleleri yuzunden kavga ettik..Ben ne zamanki bu karsilastirmalari, oncelik sonralik meselesini biraktim o zaman evliligimiz duzeldi.Once ilgilenmesi gereken biziz demissiniz.Onlar da annesi babasi.Tatilde onlari da gormek isteyebilir.Laf sokmaya gelince en iyisi bile laf sokuyor.Normal bir seymis gibi.Duymazdan gelin.Gormeyin.Oncelik sizin aile huzurunuz olsun.Benim fark ettigim ben gitmeyelim,etmeyelim deyip isteksiz oldugumda eşim ailesinin ustune daha cok dusuyor..Ben de istekli oldugumda o kadar umursamiyor..

Esin ailesinden kopamamis ya .. zor gercekten hele böyle tam anneci Babaci Esleri hic anlamicam .. böyleleri evlenmese keske .. bariz belli yani sorunun esinde oldugu .. sen daha ne yapacaksin ki .. senin ailende yaninda mi eger yanindaysa sende kendi ailene git esin gittiginde ..

Canim sakin misilleme falan yapma.Bence oturup enine boyuna bir kez daha konusun.Ailesine gitmek istemedigini dusunuyor olabilir.Tam olarak neden rahatsiz oldugunu ayrintili bir sekilde,sakince anlat.

Onu da denedim ilk zamanlar nişanlıyken evlendikten sonraki zamanlar istekliydim ama onlarin her dedigini yaptikca esimi ve beni hep kullanmak istediler. Ben de kendimi çekmekte karar verdim çok nadir gidelim dedim. Ben aileme giderim sen ıstersen gelme dedi bana. Hep benim aksime tavırlar alıyor. Hep
Haklisin canım hala ailesi parmağında oynatıyor onu. Her dediklerini yapmadığım için kötü gelin oldum beni sevmiyorlar sevmezler tabi.
Eşim değişmesi gerek ama asla kabul etmiyor.
Napicam ben bir kızım var.. kızım için sürdürüyorum çok yıprandım.

Uzgunum ama boyle bir bakis acısı yok. Cok nadir gidelim demissiniz, adamin ailesi o sizin görüşme sıkligina gore hareket edecek degil, keza etmemis de. Cogumuz istemeyerek dahi olsa eslerimizin ailesini kabulleniyoruz ve gorusuyoruz uzgunum yapacak bir sey yok :)

Evet tutamaz

Yani ben sizi arasam yarın gelirim desem ama haftaya gelsem olur mu

Bunu inatlaşmaya götürmeden aile ile görüşmeyi görev gibi yapmamasını sizin de fikrinizi almasını vs alttan alta işleyin

Bence gitmemeye devam et benim esim ilk evlendigimiz ay oyleydi hergun giderdik orda oturuduk (karsilikli evlerimiz) ben skldim gitmicem dedim sen sevmiyonmu ailemi dedi bende he sevmiyorum gitmiyorum dedim inadima gitti bir hafta sonra ben hadi sen annengile git ne oturuyon bende is yapiyim yatiyim filan diyordum. Simdi ben oraya gitsem ariyorum oraya gel diye ne isin var orda eve git ben gelmem diyor. Hatta ailemin yanina gidiyorum 2 ay filan birkere gidip yemek bile yemez evde peynir yer yani o derece ben zorla goturuyorum. Umursamayinca ustelemiyorlar dene bence hatta boyle sen git filan de ama laf sokar gibi degil normal bi sekilde

Sondaki sorularının her ikisi de aynı kapıya çıkıyor yanlız birlikte karar vermemeye alıştıysa böyle gider başka sorun var mı eviniz de? Bu ayrıl dememiz için yeterli değil

Ben im eşimde başlarda gidelim edelim kırmamak için hep tamam derdim ama artık demiyorum o da dedi ben giderim sen ister gel ister gelme.. kendi gidiyo 2 3 haftada bir ayda bir de ben bana kalsa hiç istemiyorum da.. beni zorlamasın isterse kendi hep gitsin...başlarda biraz zorluyordu tartışma çıkıyordu.. simdi biraz daha azaldı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…