Doldum doldum taştım esimle ortak karar alamıyoruz

Beraber plan yapamıyoruz. Her dedigimin aksine davranıyor. Bu hafta ailesine gidecekti, izinli idi cuma cumartesi bu arada. Sabahtan gidip görüp gelecekmiş. Ben de bi hafta izinlisin bize vakit ayır zaten her sabah erkenden kalkıyorsun bu hafta da bir gün uyu, haftaya beraber gideriz hem kızı da görürler dedim.
Dinlemedi. Gitti.
Arkadaşlar ben anlamıyorum herkes ne güzel eşi ile birlikte karar verirken biz asla birlikte hareket edemiyoruz, her iki haftada bir yorgun olsa da çok yoğun çalışıyor haftaya gidelim dediğimde onlara sanki sözü varmış gibi asla kulak asmiyor söylediklerime. Artık iyice çıkmaza giriyoruz ne yapmalıyım bu evlilik böyle böyle bitecek çünkü onun bu davranışlarına içim hiç soğumuyor ben de soyleniyorum. O istiyor ki istediğini yapsın karısı da daima sussun. Ailesi artık yeni bir ailesi olduğunu kabullenmek istemiyor. Ne zaman gitsek hep aynı lafları sokuyorlar. Ben artık gitmemeye başlamıştım. Arada gidiyordum. Bu hafta değil de haftaya gidelim dediğimde sabah yatakta bırakıp gitti. Böyle bir erkekle evliliği devam ettirmeli miyim yoksa kızım için devam mı etmeliyim? Çok mutsuzum.

Bence eşinizi ikna edip terapi alın.Boşanmak için yeterli bir sebep gibi gelmedi bana.Yaşadıklarınızı bir siz bilirsiniz tabi ama ortak dengeyi kurmada sorun yaşıyorsa eşiniz profesyonel destek sizin haricinde birinin konuşması bence yararlı olabilir.

Birde tam tersini dene sen her boş dakkada hadi gel annenlere gidelim de. Bıktır yani. Bazen ișe yarar

Bir ailesini karısıyla aldatıyor zanneden erkek modeli daha...Kendi ailesi olduğunu kabul edememiş, karısıyla vakit geçirirse anne babası sülalesine karşı suç içliyor, onları ihmal ediyor gibi düşünen aileye borçlu hisseden erkek modeli...Temelinde kendini ailesine karşı borçlu hissetmesi var, ömür boyu borçlu hissedecek...Maksat evlendi bizi unuttu denmesin...

Bu kafa yapısını bu zihniyeti konuşarak kavga ederek anlatarak çözemezsin...Tek çözün terapist..
Zihniyette ciddi sorunlar var, aileye karşı hala kendini sorumlu ce borçlu hissediyor

Eşiniz ortak planınızı bozmamış ki. Size son anda haber verdiyse, evet hoş değil. Ama siz de son anda plan değiştirmeye kalkmışsınız. İkiniz de aynı hatayı yapıyorsunuz yani.
Sizin isteğinizle son anda plan değiştirmek zorunda değil zaten. Ortak karar almak demek bu değil.

Daha önce de "çok nadir gidelim" demişsiniz. Böyle bir şey söylemeye hakkınız yok.
Bu lafın üzerine ailesine gidip gelme konularında sizi dinlememesi çok normal. Olayı güç savaşına çeviriyorsunuz gibi algılanıyor.

Back
X