- 7 Ağustos 2017
- 9.952
- 37.274
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Olsaydi iyiydi yasayan bilir birbirimizin halinden anlardikMorsever’le akrabalık bağı falan mı var acaba.
Millete güvenerek evlenilmez
Eşinizin ve sizin maddi gücünüz varsa ne ala yoksa kimseden bir şey bekleyemezsiniz
Yok albüm yok takı vs vs bunlar gereksiz detaylar
Asıl sorun şu: siz bu kadar yokluğun içinde neden bebek yapıyorsunuz?
Gorumcelerinin guzel bir hayat yasamalari seni ilgilendirmez. Onlar da ya calisiyorlar ya eslerinin durumu iyi. Bu devirde asgari ucrete ilk aydan cocuk yapmak buyuk cesaret, biz cift devlrt memuru maasina 4 yil beklemistik
Nişanlıyken durumları bilmiyor muydunuz?
Bu yoklukta evlenmenin, çocuğun ne acelesi vardı?
Size düğün bile yapmamışlar gidişat çoktan belliymiş.
İnsan tabiki aileden destek görmek ister en doğal hakkınız ama yapmıyorlarsada ne diyebilirsiniz.
Ben onlar ya da sizin için değil çocuk için üzüldüm. Bende çok yokluk içinde büyümüş bir çocuğum. Rızk ile gelir anne sütü için denmiştir bana göre. Umarım ileride o çocuk bu yokluğun zorluğunu çekmez.
Konuyu fazla okumama gerek kalmadı... Aşağıdaki yorumların hepsine katılıyorum.
1. sizin gözünüzü kapatarak mı evlendirdiler bu adamla?
2. hadi o kadar kördünüz, hiç mi tahmin etmediniz olacakları?
3. bu kadar maddi sıkıntılar içerisinde çocuk sahibi olmak ve onun "rızkı Allah verir" mantığı ile yokluk içerisinde büyütmek? Ne kadar mantıklı?
4. bu yaşananlarda hiç mi eşinizin hatası yok? Kayınvalideniz altınları alırken eşiniz neredeydi? Görümceleriniz o şekilde davranırken eşiniz neredeydi? Bu yaşadıklarınızda eşinizin rolü nedir?
5.Hiç beddua etmeyin, kim ne ekerse onu biçer... Kayınvalideniz size bakmak zorunda değil, kendisine ev alıyorsa, size ev almak zorunda değil, evet altınlarınızı borç olarak almış olabilir, vermeme gibi bir şansınız da vardı, eğer eşiniz müdahale etseydi duruma! Vermeseydiniz altınlarınızı. Ama ne kayınvalide ne de kayınpeder size bakmak zorunda değil.
6. Evlilik işte böyle birşeydir, umarım bunu herkes idrak eder. Evlilik= Kendi ayakları üzerinde durabilmek, eşin ile birlikte kurduğun yuvada herşeyin üstesinden eşin ile gelebilmek. Aile desteği her zaman önemlidir, fakat aileler destek verecek diye bir kaide yok, bunu aklınızdan çıkartın.
7. Şahsi olarak problemler yaşıyorsanız da, mesafe kurmayı öğrenin...
Bikere su hesap sorar gibi 12345 konusmayalim karsinizda cocuk yok sayilari ogretiyosunuz yada hesao soruyosunuz seni eski konundan bilirim esine yanlis teshis konusulmustu kanser die nasil yikilmistin degilmi cunku seviyosun sevdigin adam.bende esimi cok seviyorum evlendim onunla basta ailem vermiyo beni 2 yil boyunca vermediler "aileme o olmazsa olmaz " dedim sonunda pes ettilr verdiler niemi vermiyolardi ailenin nasil insan olduklarini biliyodu.biz insanlik yaptik 3.yilda nisanli kaldim kp yalvar yakar anneme biz iflas ettik gelinimizi verin borcumuz borc yapcaz bana guvenin dedi annem tamam dedi boynumda bi kolye bile yoktu sadece uc tane yuzugum vardi gorumcem o yuzugudr ondan almicakmisiniz die sitem etti.hamile kaldim diyer gorumce cocugun ismini ne katmaya dusunuyonus dedi (mirac) dedim ama kesib degil annemde emir istiyor iki isim olsa olmazmi dedi olur dedim nie olmasin (emir mirac ) olsun dedim.en kucuk benle yasit olan gorumcem geldi aa mirac guzel degil hem annem katcak ismini bak seni anneme soylerim dedi .soyle dedim .gorumce annesini aradi baktim gulmeye basladi.noldu nie guldun dedim annem dediki ( cocugun ismini ben katcam kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz )dedi. Onlarin cocugumun ismini bile katmaya hakki varken benim bana olan borclarini istemeye hakkim yokmi.sen birinden borc aldiginda vermiyomusun.senin evladin zor durumda olsa basini rahatca yastiga koyabilirmisin eger bunlari yaparim diosan ilerdr olacak gelinine Allah'tan sabir diliyorimKonuyu fazla okumama gerek kalmadı... Aşağıdaki yorumların hepsine katılıyorum.
1. sizin gözünüzü kapatarak mı evlendirdiler bu adamla?
2. hadi o kadar kördünüz, hiç mi tahmin etmediniz olacakları?
3. bu kadar maddi sıkıntılar içerisinde çocuk sahibi olmak ve onun "rızkı Allah verir" mantığı ile yokluk içerisinde büyütmek? Ne kadar mantıklı?
4. bu yaşananlarda hiç mi eşinizin hatası yok? Kayınvalideniz altınları alırken eşiniz neredeydi? Görümceleriniz o şekilde davranırken eşiniz neredeydi? Bu yaşadıklarınızda eşinizin rolü nedir?
5.Hiç beddua etmeyin, kim ne ekerse onu biçer... Kayınvalideniz size bakmak zorunda değil, kendisine ev alıyorsa, size ev almak zorunda değil, evet altınlarınızı borç olarak almış olabilir, vermeme gibi bir şansınız da vardı, eğer eşiniz müdahale etseydi duruma! Vermeseydiniz altınlarınızı. Ama ne kayınvalide ne de kayınpeder size bakmak zorunda değil.
6. Evlilik işte böyle birşeydir, umarım bunu herkes idrak eder. Evlilik= Kendi ayakları üzerinde durabilmek, eşin ile birlikte kurduğun yuvada herşeyin üstesinden eşin ile gelebilmek. Aile desteği her zaman önemlidir, fakat aileler destek verecek diye bir kaide yok, bunu aklınızdan çıkartın.
7. Şahsi olarak problemler yaşıyorsanız da, mesafe kurmayı öğrenin...
Calisirim bakarim cocuguma cocugumu ac acikta birakcak halim yok heraldeEvde erzak azaldı
Evin kirasını ödeyemedik derken bebek yapıp bir de hiç pişman değilim diyen biri bana göre çocuktur
Senin bebeğin masrafları ile en ufak fikrin yok galiba?
Yani bebisimi nie aya atiyonuzki iyi valla her durumu sıkısık olan belki omur boyu duzelmicek olanlar cocukta yapmasin nedeolsa Allah belalarini vermis cocukta yapmaya hak yok degilmi
Calisirim bakarim cocuguma cocugumu ac acikta birakcak halim yok heralde
Niye herkes bebege takmis anlamadim, anne olmak cok guzel bir duygu, cok ta kutsal. Kisinin kendine kalmis isteyip istememesi, hanimefendi bu bebegi istedigini soyluyor, ama israrla bebege baglaniyor konu...ilginc!!??
Canim suclamak isteyen bi yolunu buluyo iste hadi diyelim benim bu cocugu yapmam hata.ki asla oyle degil..bu kv kp gorumcelerin yaptigi hatadan dahami buyukNiye herkes bebege takmis anlamadim, anne olmak cok guzel bir duygu, cok ta kutsal. Kisinin kendine kalmis isteyip istememesi, hanimefendi bu bebegi istedigini soyluyor, ama israrla bebege baglaniyor konu...ilginc!!??
Canikim benim kafamda o altinla ilgili planim var isyeri acariz die dusunuyorum asgari ucretten cok kazancamiza eminim.esim de cok sitem etti ama takmiyolar rahat insanlar bi kulaktan giriyo digerinden cikiyoEşin niye baştan altınları almalarına izin verdi.Aramıyorsunuz karımı diye hesap sormak bişey ifade etmiyor ki.En kritik zamanlarda müdahale etmemiş.Şimdi sen bu kadar üzülürken hala gidip almıyor altınları.Eve çıkıcaz yardım edin demeyecektiniz,eve çıkıcaz altınları verin diyecektiniz.Eşin neden bu kadar suskun kalıyor karşılarında.Bebek gelince hepten artacak masraflar.Tek doyurmakla bitmiyorki.Ummadığın anda ne masraflar çıkıyor.Elinde bir kuruş yokken allah korusun hasta olsa napıcaksın.Doktoru ilacı tahlili.Eşin artık harekete geçsin madem altının var.Gitsin istesin.Gerçi hazıra da dağ dayanmaz ama bir süre idare edersiniz en azından.
Sana mı soracağız ne yazacağımuzı?
Fikrini söylr geç[/QUO
Yoo bana niye sorasinki.
Canikim benim kafamda o altinla ilgili planim var isyeri acariz die dusunuyorum asgari ucretten cok kazancamiza eminim.esim de cok sitem etti ama takmiyolar rahat insanlar bi kulaktan giriyo digerinden cikiyo
Canim suclamak isteyen bi yolunu buluyo iste hadi diyelim benim bu cocugu yapmam hata.ki asla oyle degil..bu kv kp gorumcelerin yaptigi hatadan dahami buyuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?