Doluyum..

_Nur_

Less is more🪐
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
4.582
12.110
208
34
Çok doluyum ya, ben daha 1 senelik evliyim 5 senelik evli çocuğu olmayan biri gibi muamele neden ya zaten bu benim de yaram bende istiyorum ama daha bir sene bir biiiir diye bağırasım geliyo, hani nasip hani kısmet hani inanç ya. Gerçekten artık çocuğu kendim için değil sırf insanlar sussun diye istiyorum. Cevap verin ağzını kapatın insanların demeyin bana gerektiği şekilde cevap versem de insanları kırmamaya özen gösteririm çünkü onlar benim büyüklerim, saygı duyduklarım, ama hani bana duyulan saygı? Hiçbir sorunu olmayan insanların bile başına gelmiyo mu bu ya, ama ben bile artık kendimi sorunlu olarak görüyorum kistim var alt tarafı herkeste olan bişeyken o kadar büyüdü ki gözümde kanser gibi hissediyorum kendimi ya yıldım, yıldım.

Turkiye'de kadin olmaya hos geldiniz! Simdi bebek nerde diyecekler. Bebek olunca emiyor mu? Emmiyor mu? Mama mi veriyorsun? Ikinci nerde? Calisiyor musun? Calismiyor musun? Bakici mi tuttun? Sebze mi yedirdin? Organik mi yedirdin? Spora mi yazdirdin? Ozel okula mi verdin? vs vs vs Ne yapsaniz yanlis ya da eksik olacak. Sanirsiniz etrafiniz profesor dolu. Herkes her seyi bilecek. Herkesin hayatiniz hakkinda bir lafi bir beklentisi olacak. Icinize sine sine "Bi ...tir git" demeyi ne kadar erken ogrenirseniz o kadar iyi...

Şu bebek meselesi için darlamayan aksine baya large olan bi bizim aileler sanırım
Bizimde 1 sene oldu eşimin yaşı da 30 aslında zamanları da sayılır ama ne konusunu açan var ne bişe en ufak bi çıtlatma bile yok.
Beni anneliğe yakıştırmıyolar heralde :KK45: :KK53:
Bu kadar baskı görsem nasıl tepki verirdim bilemiyorum ama bu kadar stres sizi etkiler izin vermeyin

Hemen hamile kalana da daha evliliğinin tadını çıkarmadan niye hamile kaldın ki diyorlar. Size özel bir durum değil, haddi olmayan mevzuda burun sokma hali. Ya kıracaksınız ya da umursamamayı Öğreneceksiniz. Ben uzun süre umursamadım, bunu beceremediğim noktada da kırmaya başladım. Tazmanya canavarı gibi döne döne kırıyorum. Biraz da onlar üzülsün.

Onlara göre yaşarsanız ooooo😊 çocuğu yaparsanız daha çok söz söylerler. Az mi emdi, ondan niye yemiyor, çok şımartmışsın, kucağa alıştırmışsın, tuvaletini öğret artık, onu verme gaz yapar falan filan. Sonra da ikinci ne zaman diye sormaya başlarlar. Siz kimseye takılmayın kendi yolunuzda ilerleyin bence

Bir tane olunca ikinci ne zaman derler, çok ara verme derler. En iyisi fazla görüşmemek, muhatap olmamak.

Çok doluyum ya, ben daha 1 senelik evliyim 5 senelik evli çocuğu olmayan biri gibi muamele neden ya zaten bu benim de yaram bende istiyorum ama daha bir sene bir biiiir diye bağırasım geliyo, hani nasip hani kısmet hani inanç ya. Gerçekten artık çocuğu kendim için değil sırf insanlar sussun diye istiyorum. Cevap verin ağzını kapatın insanların demeyin bana gerektiği şekilde cevap versem de insanları kırmamaya özen gösteririm çünkü onlar benim büyüklerim, saygı duyduklarım, ama hani bana duyulan saygı? Hiçbir sorunu olmayan insanların bile başına gelmiyo mu bu ya, ama ben bile artık kendimi sorunlu olarak görüyorum kistim var alt tarafı herkeste olan bişeyken o kadar büyüdü ki gözümde kanser gibi hissediyorum kendimi ya yıldım, yıldım.
Eli boşlar hep bise söylerler canım.. çocuk olsaydida derdi neydi hemen daha 1 sene oldu derlerdi .. evlenince herşeyi duymayacak görmeyecek bilmeyeceksin .. salla sen sakin ol doktoruna git umarım tez zamnda olur bebeğin 😍😘😎

Evlendim balayına gittik döndüğümüzde söylenen şu "siz bi tane yapın bakalım oluyor mu?" Sanki deneme yanılma yöntemiyle oluyor çocuk. Hiç birini sallamadım. Tek üzüldüğüm annem kanserdi. Bebeğim oldu vefat etti. O zaman sadece keşke hemen yapsaydım dedim. Onun dışında çok düşünmedim.

Emin ol cogu sirf muhabbet olsun diye soruyor. O yuzden hic umursama. Saygili bir sekilde de cevap verebilirsin sonucta. Hayirlisi de gec. Hayatinin her devresinde bu tarz sorularla karsilasacaksin. Insanlar bu sorulari sormayinca karsilarindakine ayip oldugunu falan dusunuyorlar sanirim. Onlarin ilgilenme tarzi bu. Guya seni dusunuyorlarmis iste 😁

Bebek ne zaman diye sorana "bir sure daha bebek haberi beklemeyin, korunuyoruz" diyebilirsin

Benim platformdan tanıdiğim Nurov, baskalarinin cahilliginden etkilenip kendisini uzmez. Bebegin olacak :)
ve sonrasinda da yedirdigin, giydirdigin, gonderdigin okul mesele olacak. Cunku ulkemizdeki iliski dinamigi bu. Burun sokmak uzerine...
Keşke yedirdiğim, giydirdiğim sorun olsa,şuan kendimi eksik, hastalıklı hissetmek kadar kötü olamaz, kendime çok büyük sözüm olsun ilerde çocuklarıma bunun konusunu dahi açmıcam, çünkü isteyen zaten uğraşır didinir istemezlerse de kendileri bilirler bakacak olan yine onlar, teşekkür ederim desteğiniz için, sizler de olmasanız♥️

Vallahi bana da söylüyorlar aynısını sanırsın 10 senedir evliyim.. 1 senem olacak neredeyse.. Bir keresinde ablası eşime dahi söyledi ve eşim ablasını çok fena bozdu.. Size ne dedi belki biz istemiyoruz belki anne baba olmaya hazır değiliz ayıptır ayıp dedi ablası bozuldu tabi bu durumda sanki ben söylemişim gibi ablası trip atıyor şimdi :D ah özellikle bu soruyu soranlar bayanlar.. Sanki onların hemencecik çocukları olmuş gibi davranırlar onlara sorsan 2 yıl sonra oldu derler..

5 senelik evli ve çocuğu olmayan biri gibi muamele nasıl oluyor?
Eğer kötü bir durumsa, öyle olanların yaşadıkları normal mi?
Benzetmenizi çok yakışıksız buldum.
O cümleyi yazarken o durumda olanları düşündüm hoş olmadığını farkettim ama 5sene olmadıysa tedavi düşünülebilir bunu demek istedim aslında belirtmesem de bizim daha 1 sene olmuşken doktor doktor gezmem bekleniyor bunun rahatsızlığıydı benimki

Keşke yedirdiğim, giydirdiğim sorun olsa,şuan kendimi eksik, hastalıklı hissetmek kadar kötü olamaz, kendime çok büyük sözüm olsun ilerde çocuklarıma bunun konusunu dahi açmıcam, çünkü isteyen zaten uğraşır didinir istemezlerse de kendileri bilirler bakacak olan yine onlar, teşekkür ederim desteğiniz için, sizler de olmasanız♥
Bende 4 yıldır evliyim 3 yıldır uğraşıyoruz rabbim vermiyorsa bildiği vardır bizim ailelerden cok komşular soruyo gına geliyo sorularından hayırlısı diyorum yada erken diyip geçiştiriyorum ama icim yanıyor
Etraftan hamile haberlerini duyunca kendimi eksik hissediyorum yinede kendini üzme 1 yıl cok kısa canım insaAllah rabbim doğru zamanda verir 🤲

O cümleyi yazarken o durumda olanları düşündüm hoş olmadığını farkettim ama 5sene olmadıysa tedavi düşünülebilir bunu demek istedim aslında belirtmesem de bizim daha 1 sene olmuşken doktor doktor gezmem bekleniyor bunun rahatsızlığıydı benimki
Anladım, ama öyle olanlar okuduklarında yaralanabilir.
Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin inşallah.

Herhalde çocuk mevzusunda ters baskıya maruz kalan bir tek benimdir.
1 sene evliyken istemeden oldu ‘aa daha yapmayacaktınız seneye olsaydı keşke’ dediler.
Doğurduktan 5 ay sonra hamile kaldım, resmen mutsuzluk sebebi oldu ailelere.
Öyle ki ikinci bebeğim doğmuş, eve gelmişiz çocuk ayına yaklaşmış hala kayınvalidem ‘çok yakın oldu araları, az daha bekleseydiniz’ diyor.
‘Yahu çocuk emiyor anne, bunu konuşmanın bize şuan ne gibi faydası var’ dedim.
Annem deseniz sanki kendileri bakıyormuşcasına bir tavırla ‘aman ha sakın 3. deme topluca tımarhaneye gideriz’ diyor.
Bizim ev bakırköyün ek binası gibi haberi yok.
Sokakta gören teyzeler ‘aaa ikiz gibi ama yazık değil mi zor büyür bunlar’ diyor.
Ohoo say say bitmez.

Ters baskı yaşadığımdan diğer türlüsünü bilemiyorum, ama bu bile çok zordu.
Kime ne!

5sene cocugum olmadı boyle yazmanız daha 5sene cocugu olmayanları kırabılır
Mıllet ıcın cocuk dogurulur mu?
Sırf mılletın agzı kapansın dıye..
Sadece sız ıstedıgınız ıcın olsun. Bırakın ne dusunurlerse dusunsunler asla dusunmuyoruz deyın :KK53: :21:

Bende 4 yıldır evliyim 3 yıldır uğraşıyoruz rabbim vermiyorsa bildiği vardır bizim ailelerden cok komşular soruyo gına geliyo sorularından hayırlısı diyorum yada erken diyip geçiştiriyorum ama icim yanıyor
Etraftan hamile haberlerini duyunca kendimi eksik hissediyorum yinede kendini üzme 1 yıl cok kısa canım insaAllah rabbim doğru zamanda verir 🤲
Komşu olsa keşke gerçekten umrumda olmazdı

Back
X