ilk defa denedim ve inanılmaz lezzetli bir börek oldu arkadaşlar ama ben üzerine domates koymadım. Yinede çok lezzetiydi. denemeyen arkadaşlar mutlaka denemelisiniz. Kaçırılmayacak lezzetler arasında. Tarifi veren arkadaşa teşekkürler.
domates, soğan ve biber yıkanır incecik doğranır. soğan ve biber 2 çorba kaşığı tereyağı ile hafif pişirilir. ince doğranmış domates eklenir baharatlar eklenir suyu az kalana kadar kısık ateste sote yapılır. soğumaya bırakılır.
Hamur için:
un hariç malzemeler karıştırılır. maya eritilir. un ilavesi ile ele hafif yapışan hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 10 bezeye ayrılır. her beze unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ sürülür. ilk beş hamur bu şekilde yapılır üst üste dizilir. kalan beş bezede aynı işlem yapılır. fırın tepsisi hafif yağlanır. üst üste dizilen ilk beş hamur merdane ile tepsi boyunda açılır içine yerleştirilir. hazırladığımız domatesli iç eşit sekilde döşenir kaşar serpilir.diğer üst üste dizilmiş 5 hamurda merdane ile açılır yerleştirilir dilimlenir mayalanmaya bırakılır. mayalanan börek yumurta sarısı sürülür domates dilimleri ile süslenir. önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun:O)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?