Magdeburgdayım yok valla Türk markette yok arap marketten alıyorum bulgur falan. Alman marketlerinde yok ben de çok şaşırdım. Kauflandda bir kere gördüm o da küçük bir reyondaBulgur mu yok ben bugün kısır yedim ama toprakmıydı yoksa
ayol heryer Türk marketi siz nerdesiniz
Ayrıca alkol içmiyor diye karısını darlamakta nasıl bir karaktersizliktir kendince intikam alıyor
O istiyor diye aldım yemeğini de yaptım ona bana çok koktu o da bana yaptın ye tadı kötü değil sen abartıyorsun bilmem ne dedi. Ama benim eşimin huyu bu aşırı ısrarcı bir adam. En basit bir şeyde bile darlıyor. Hayır istemiyorum diyorum yok. Sonsuz darlıyor hayır lafından anlamıyor. O yüzden ben de aldırmıyorum. Aslında dinen bir takıntım yok sadece yemek istemiyorum. Çok basit bir şey ya. İnsan yemek seçemez mi? Onun ısrarı yüzünden de o etle ya da kıymayla yemek yapmak istemiyorum.Eşiniz koskoca adam evine alıp yemesine karışamazsınız. Siz de saygısızsınız bu konuda.
Dini hassasiyetleriniz sizi bağlar bireyseldir.
Siz yemeyin. Ama o yiyebilir
Göçmen bir eşle birlikte olmakSelam arkadaşlar,
Eşim Bulgaristan göçmeni ve ailesi domuz eti yiyor bunu da problem olarak görmüyorlar. Hep saygı duydum benim için sorun olmadı. 8 aydır Almanya’da yaşıyoruz buraya taşındık ve kızım kreşe başladı özellikle domuz eti olmayan yemek menüsü seçtim kızım için. Hem sağlıklı bir gıda olduğunu düşünmüyorum 17 aylık bir bebek için hem de büyüyünce yemek istiyorsa yesin ama ben şu anda buna izin vermiyorum. Eve de domuz eti almasına izin vermiyorum eşimin. Bugün benle dalga geçti. Almanya’ya geldin dinci oldun vs. Diye. Ya ne alakası var domuz yemek istemiyorum diye abartma dedim. Alkol de almıyorsun artık dedi. Emziriyorum dedim. Daha da abartınca kavga ettim. Tut ki dinci oldum sana ne içmiyorum içmicem de keyfimin kahyası mısın diye markette bağardım insan içinde. Ben mi çok alındım ya?? Hatalı mıyım? Domuz yemek zorunda mıyım alkol içmek artık istemiyorum içim almıyor olamaz mı yani?
Adam bildiginiz ergen gibi davraniyor.Haklısınız azcık sesini yükseltince yaşlı teyzeler dik dik bakıyor. Sokakta tramvayda falan hep farkediyorum zaten yargılanmamak için çok dikkat ediyorum ama eşimin beni yargılandığını düşünüyorum artık. Çünkü buraya geldiğinden beri alkol ucuz diye afedersiniz işin ucunu kaçırdı. Ben içmiyorum diye de baya tiye alıyor beni. Ben zaten yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyorum o bu şekilde garip hissettiriyor beni. Sinirime hakim olamadım.
Bu konuda hassasiyetiniz varsa neden domuz eti tüketen biri ile evlendiniz? Artık eleştirmek ve böyle tepkiler vermek için çok geç.Bu arada ben ve eşim sülale boyunca Bulgaristan göçmeniyiz ve domuz eti asla tüketmeyiz, tüketenlere saygı duyarım tabi ki ama Bulgaristan göçmeni diye niye özellikle vurguladınız?Bu her şeye patlama olayı doğumdan sonra oldu bende. Sabrım kalmadı sanırım eşime karşı. Farkettim geçen hatta sabah sakin oluyorum saatler ilerledikçe içimden öfke yükseliyor yükseliyor sonra bammm olmadık şeylere patlıyorum. Almanya’ya gelmek de çok etkiledi. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum burada. Bulgur yok arkadaş burada bulgur. Sebze yok doğru düzgün. Ben yıllarca Antalya’da sebze içinde yaşamış bir insanım. Psikolojim kaldırmıyor hiç bir şeyi artık. Başlarım domuzuna noktasındayım
Siz yemeyebilirsiniz kimse silah zoruyla ağzınıza sokmuyorsa eşinizin yediği herhangi bir şeyi eve sokmuyorum demek çok yanlış. Sadece domuz eti özelinde söylemiyorum, kereviz de olabilir bu. Eşiniz size takılmış sadece, Almanya Türkiyeye benzemez bir arkadaş daha yazmış. Ortalık yerde öyle şeyler yapmayın.Selam arkadaşlar,
Eşim Bulgaristan göçmeni ve ailesi domuz eti yiyor bunu da problem olarak görmüyorlar. Hep saygı duydum benim için sorun olmadı. 8 aydır Almanya’da yaşıyoruz buraya taşındık ve kızım kreşe başladı özellikle domuz eti olmayan yemek menüsü seçtim kızım için. Hem sağlıklı bir gıda olduğunu düşünmüyorum 17 aylık bir bebek için hem de büyüyünce yemek istiyorsa yesin ama ben şu anda buna izin vermiyorum. Eve de domuz eti almasına izin vermiyorum eşimin. Bugün benle dalga geçti. Almanya’ya geldin dinci oldun vs. Diye. Ya ne alakası var domuz yemek istemiyorum diye abartma dedim. Alkol de almıyorsun artık dedi. Emziriyorum dedim. Daha da abartınca kavga ettim. Tut ki dinci oldum sana ne içmiyorum içmicem de keyfimin kahyası mısın diye markette bağardım insan içinde. Ben mi çok alındım ya?? Hatalı mıyım? Domuz yemek zorunda mıyım alkol içmek artık istemiyorum içim almıyor olamaz mı yani?
Abla onu da Allah yaratmış, neden pis falan diyorsun? Doğaya faydası var ki öyle bir hayvan var.Göçmenlerin domuz eti yediğini ne duydum ne gördüm hem anne hem baba tarafından kök ailesi Bulgaristan göçmeni biri olarak.
Bu bir kenarda dursun.
Evlilik tam olarak böyle bir şey.
Bazı konularda kafana göre takılamıyorsun.
Bazılarına göre geri kafalılık olabilir bununla birlikte domuz etini ne mutfağıma sokarım ne de kokusunu çekerim.
Necis bir hayvan bu nedenle de haram biz inananlar için.
İnanmayan, o pis hayvanın etini midesi kabul eden istediği yerde yesin ona karışmam.
Bununla birlikte ev ortak alan, ‘ben evimde istediğimi yerim sen karışamazsın’ diye yaklaşamaz eşiniz.
Özgürlük alanımız başkalarının sınırlarına saygı ile sınırlı olmalı diye düşünüyorum.
Siz de bunu sakince anlatın ve ısrardan hoşlanmadığınızı söyleyin.
Eşinizin yaklaşımı çok çirkin olmuş. Dinci oldun derken yobaz oldun demek istemiş; sizi horlayacağına kendini geliştirsin biraz. Dinimizce yasak kabul edilmesinin sebebi zaten insan sağlığına zararlı oluşundan ileri geliyor. Siz de gayet bu öğüdü dikkate alarak da bu şeylere mesafeli durabilirsiniz, bunun nesi kötü ki? Başkaları yerken "ay günah, pis hayvan, nasil yiyorsunuz?" Tarzı yorumlar yapmadığınız taktir de sizin yiyip yememeniz kimseyi ilgilendirmez. Çocugunuz konusunda da gayet dogru bir yaklasim belirlemissiniz bence.Selam arkadaşlar,
Allah yarattı tabiki ama neden ve nasıl yarattı bi araştırın okuyun bu kadar masum değilAbla onu da Allah yaratmış, neden pis falan diyorsun? Doğaya faydası var ki öyle bir hayvan var.
Ben de ilk öyle düşündüm. Yani eşiniz eve aldırmıyorsunuz diye içten içe sinirlenip üstünüze gelmiş gübi hissetmiştim ama alıp denemişsiniz de. Yemeğini kendi yapacaksa alsın dicem de yine kokar. Evet dinci oldum diyin çıkın işin içinden, erkek adam öyle çok konuşmaz susmak sünnettir diyin bide,emziren eşine azcık anlayış zor gelmesin eşinizeKokuyor.Bana zaten buradaki her şey kokuyor ama domuz fena halde kokuyor. Aldım denedim o eyle yemek yaptım ona ama dayanamadım kokusuna. Artık aldırmıyorum. Berbat bir şey.
Bulgur Fransa'ya bile Almanya'dan geliyor. Aldigim Turk marka Almanya uretimi aslinda. Sen hrnuz kesfetmemisin. Bence grrilme biraz sakinlesmeye ihtiyacin var. Burdan ben hissettim sinirini.Bu her şeye patlama olayı doğumdan sonra oldu bende. Sabrım kalmadı sanırım eşime karşı. Farkettim geçen hatta sabah sakin oluyorum saatler ilerledikçe içimden öfke yükseliyor yükseliyor sonra bammm olmadık şeylere patlıyorum. Almanya’ya gelmek de çok etkiledi. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum burada. Bulgur yok arkadaş burada bulgur. Sebze yok doğru düzgün. Ben yıllarca Antalya’da sebze içinde yaşamış bir insanım. Psikolojim kaldırmıyor hiç bir şeyi artık. Başlarım domuzuna noktasındayım
YIyene karismam diyip eve sokturmuyosunuz. Kadinin evi oldugu kadar adamin da evi. Ben makarnayi cok sevsem kocam eve sokmasa sinir gelir bana. Hani o zaman benim tercihime saygi jerde kaldi? Adamin tek hatasi kadina israr etmesiGöçmenlerin domuz eti yediğini ne duydum ne gördüm hem anne hem baba tarafından kök ailesi Bulgaristan göçmeni biri olarak.
Bu bir kenarda dursun.
Evlilik tam olarak böyle bir şey.
Bazı konularda kafana göre takılamıyorsun.
Bazılarına göre geri kafalılık olabilir bununla birlikte domuz etini ne mutfağıma sokarım ne de kokusunu çekerim.
Necis bir hayvan bu nedenle de haram biz inananlar için.
İnanmayan, o pis hayvanın etini midesi kabul eden istediği yerde yesin ona karışmam.
Bununla birlikte ev ortak alan, ‘ben evimde istediğimi yerim sen karışamazsın’ diye yaklaşamaz eşiniz.
Özgürlük alanımız başkalarının sınırlarına saygı ile sınırlı olmalı diye düşünüyorum.
Siz de bunu sakince anlatın ve ısrardan hoşlanmadığınızı söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?