Domuz eti yememem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bulgur mu yok ben bugün kısır yedim ama toprakmıydı yoksa

ayol heryer Türk marketi siz nerdesiniz

Ayrıca alkol içmiyor diye karısını darlamakta nasıl bir karaktersizliktir kendince intikam alıyor
Magdeburgdayım yok valla Türk markette yok arap marketten alıyorum bulgur falan. Alman marketlerinde yok ben de çok şaşırdım. Kauflandda bir kere gördüm o da küçük bir reyonda

Eşiniz koskoca adam evine alıp yemesine karışamazsınız. Siz de saygısızsınız bu konuda.
Dini hassasiyetleriniz sizi bağlar bireyseldir.
Siz yemeyin. Ama o yiyebilir
O istiyor diye aldım yemeğini de yaptım ona bana çok koktu o da bana yaptın ye tadı kötü değil sen abartıyorsun bilmem ne dedi. Ama benim eşimin huyu bu aşırı ısrarcı bir adam. En basit bir şeyde bile darlıyor. Hayır istemiyorum diyorum yok. Sonsuz darlıyor hayır lafından anlamıyor. O yüzden ben de aldırmıyorum. Aslında dinen bir takıntım yok sadece yemek istemiyorum. Çok basit bir şey ya. İnsan yemek seçemez mi? Onun ısrarı yüzünden de o etle ya da kıymayla yemek yapmak istemiyorum.

Göçmen bir eşle birlikte olmak çok iyi biliyorum Allah yardımcın olsun çok severler yemeğe - içmeğe sen yapmayınca da tuhaflarına gider rahmetli kayınpeder sabaha kadar içer bizi de karşısına diker vırvır konuşurdu eşimi de beni de zorlardı için diye

Adam bildiginiz ergen gibi davraniyor.

Hayatimda enginar yememis biri olarak simdi ben neci oluyorum?
Bazi yiyecekleri tuketmek ya da tuketmemek hani kisinin kendi kararidir ya, esinizle alayci bi sekilde konusun bu konuyu benim bogazim benim kararim diyin. Ama siz de evde yedirmiyomussunuz bunu tatsiz buldum. Bu durumda size takilmasi normal. Eve alsin kendi pisirsin siz karismayin. Alkol olayi da emziren kadin icin zaten sacma bunu zorlamasi mantiksiz olmus.

Göçmenlerin domuz eti yediğini ne duydum ne gördüm hem anne hem baba tarafından kök ailesi Bulgaristan göçmeni biri olarak.
Bu bir kenarda dursun.
Evlilik tam olarak böyle bir şey.
Bazı konularda kafana göre takılamıyorsun.

Bazılarına göre geri kafalılık olabilir bununla birlikte domuz etini ne mutfağıma sokarım ne de kokusunu çekerim.
Necis bir hayvan bu nedenle de haram biz inananlar için.

İnanmayan, o pis hayvanın etini midesi kabul eden istediği yerde yesin ona karışmam.
Bununla birlikte ev ortak alan, ‘ben evimde istediğimi yerim sen karışamazsın’ diye yaklaşamaz eşiniz.
Özgürlük alanımız başkalarının sınırlarına saygı ile sınırlı olmalı diye düşünüyorum.

Siz de bunu sakince anlatın ve ısrardan hoşlanmadığınızı söyleyin.

Keşke evlenmeden önce konuşsaydınız yada evlilik öncesi böyle biriydi evlenmeseydiniz

Domuz etini yemeyi bırakın evde bulunması bile haramdır dini yönden bakarsak

Size dinci deyip dalga geçmesi saygısızlık sizinde markette bağırmaniz ... böyle bir sorun var bunu evinizde halledin

Bu konuda hassasiyetiniz varsa neden domuz eti tüketen biri ile evlendiniz? Artık eleştirmek ve böyle tepkiler vermek için çok geç.Bu arada ben ve eşim sülale boyunca Bulgaristan göçmeniyiz ve domuz eti asla tüketmeyiz, tüketenlere saygı duyarım tabi ki ama Bulgaristan göçmeni diye niye özellikle vurguladınız?

Siz yemeyebilirsiniz kimse silah zoruyla ağzınıza sokmuyorsa eşinizin yediği herhangi bir şeyi eve sokmuyorum demek çok yanlış. Sadece domuz eti özelinde söylemiyorum, kereviz de olabilir bu. Eşiniz size takılmış sadece, Almanya Türkiyeye benzemez bir arkadaş daha yazmış. Ortalık yerde öyle şeyler yapmayın.

Abla onu da Allah yaratmış, neden pis falan diyorsun? Doğaya faydası var ki öyle bir hayvan var.

Kokuyor diye evinde balık pişirtmeyen bir sürü kadın biliyorum, bunun ondan ne farkı var. İnsanın tercihleriyle dalga geçilmesi çok saygısızca. Domuz etinin nasıl koktuğunu iyi bilirim. Sanırım inancım olmasaydı da mutfağımda pişirilmesine izin vermezdim ki artık balık bile pişirmek istemiyorum, dışarıda yiyorum. Eşiniz çok istiyorsa öyle yapsın, seçenek çok orda. Şu an kardeşim de Almanyada, yeri geldiğinde pişiriyor çünkü öyle bir yerde çalışıyor ama asla yemiyor. Ona çok saygılılar vegan ya da tavuk seçeneklerini muhakkak sunuyorlar. Bu dalga geçmeyi, sürekli ağza almayı ben bizim Türklerde görüyorum. Kompleks mi ne yapıyorlar anlamadım. Dincilikle ne alakası var. Sakatat vs bir sürü yenmek istemeyen, mutfağa sokulmayan yiyecek varken iş domuz etine gelince çağ dışı muamelesi görmek komik. Ama siz yine de böyle yükselmeyin, hele dışarıda hiç tartışmayın. He he deyip geçin çünkü ciddiye alınacak bir hali yok eşinizin, tahammülünüze gelince bunu kaynağına inmek daha doğruymuş gibi geliyor. Eşiniz size karşı neden böyle, diğer konularda da anlayışsız bir eş mi bunları gözden geçirin.

Eşinizin yaklaşımı çok çirkin olmuş. Dinci oldun derken yobaz oldun demek istemiş; sizi horlayacağına kendini geliştirsin biraz. Dinimizce yasak kabul edilmesinin sebebi zaten insan sağlığına zararlı oluşundan ileri geliyor. Siz de gayet bu öğüdü dikkate alarak da bu şeylere mesafeli durabilirsiniz, bunun nesi kötü ki? Başkaları yerken "ay günah, pis hayvan, nasil yiyorsunuz?" Tarzı yorumlar yapmadığınız taktir de sizin yiyip yememeniz kimseyi ilgilendirmez. Çocugunuz konusunda da gayet dogru bir yaklasim belirlemissiniz bence.

Balık pek sevmiyorum, pişerken ve sonraki kokusundan hiç hoşlanmıyorum çocuklar doğana kadar evde pişirmedim. Onlardan sonra bir dönem denediysem de yine çoğunlukla dışarıda yedik. Bu basit bir örnek. Dışarıda da yenecek bir seyi illa evde yiyeceğim deyip sizi zorlamasinin bir manası yok bence. Domuz eti değil başka bir şeyden hoşlanmasaniz bu kadar dalga geçerek konuşmazdı esiniz muhtemelen. Sebebi belli.

Dinci olduysan da oldun , kime ne? Türkler domuz yemiyor kardeşim bunu bütün Avrupa biliyor artık. Ben de domuz yemiyorum, buzdolabına da sokmam berbat kokuyor. Domuz şahane olduğu için yemiyor kimse, ucuz olduğu için yiyorlar bifteğe paraya kıyamadıkları icin Almanlar domuza ucuz olduğu için sevdalı kesinlikle. Sen de koy lafını konu sahibesi, ben az daha para verip daha kaliteli etleri yemeyi tercih ediyorum de.

Abla onu da Allah yaratmış, neden pis falan diyorsun? Doğaya faydası var ki öyle bir hayvan var.
Allah yarattı tabiki ama neden ve nasıl yarattı bi araştırın okuyun bu kadar masum değil

Islamiyete göre haram eti yenmez evde bulunmaz
Haram.. bu haram durumunu yine yüce yaradan yapmış müslümanım diyen biri domuz eti yiyemez yasak emir kesin ayet kesin

Kokuyor yada kokmuyor bilemem yasak mi haram mi bitti ...

Konu sahibine sözüm.. Evine al ne olucak adam yesin ne olucak gibi gibi diyenler olmuş saygisizsin diyenler olmuş...bunun saygıyla kokuyla ilgisi yok dinen haramsa bitti tartışılmaz bile..ha bu tarz şeyler evlilik öncesi konuşulur ki sonradan sorun olmasın sorun yapacaksa evlenmezsin

Ayrıca bu konu dinle ilgili durum olucak ve polimik olucak Mune ablacığım bakarmisin konuya

Kokuyor. Bana zaten buradaki her şey kokuyor ama domuz fena halde kokuyor. Aldım denedim o eyle yemek yaptım ona ama dayanamadım kokusuna. Artık aldırmıyorum. Berbat bir şey.
Ben de ilk öyle düşündüm. Yani eşiniz eve aldırmıyorsunuz diye içten içe sinirlenip üstünüze gelmiş gübi hissetmiştim ama alıp denemişsiniz de. Yemeğini kendi yapacaksa alsın dicem de yine kokar. Evet dinci oldum diyin çıkın işin içinden, erkek adam öyle çok konuşmaz susmak sünnettir diyin bide,emziren eşine azcık anlayış zor gelmesin eşinize

Bulgur Fransa'ya bile Almanya'dan geliyor. Aldigim Turk marka Almanya uretimi aslinda. Sen hrnuz kesfetmemisin. Bence grrilme biraz sakinlesmeye ihtiyacin var. Burdan ben hissettim sinirini.

YIyene karismam diyip eve sokturmuyosunuz. Kadinin evi oldugu kadar adamin da evi. Ben makarnayi cok sevsem kocam eve sokmasa sinir gelir bana. Hani o zaman benim tercihime saygi jerde kaldi? Adamin tek hatasi kadina israr etmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…