Domuz eti yememem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bu yüzden insan dengi ile evlenmeli.
Evlenmeden önce konuşulması kafaya takılması gereken şeyleri çok geç konuşmaya başlamışsınız. Burda okuduğum yorumların çoğunu şok içerisinde okudum. Herkes ne kadarda rahat. Siz hangi sebeple eve aldırmıyorsunuz bilmiyorum. Ama inançlardan dolayı ise asla aldırmayın eve. Yemişim saygısızlığını

Simdi siz cocuklariniz konusunda nasil hak sahibiyseniz esiniz de hak sahibi. Siz yemek istemeyebilirsiniz ama babalari guzel buldugu bir yemegi tattirmak isterse ya da bir restauranta gittiginizde cocuk icin onerilen guzel bir yemek domuz etindense ne diyebilirsiniz ki? Oradaki seceneklerde cok fazla domuz eti var cunku.

İkinci olarak da icki konusunda esiniz hakli, benim esim de cok icmezdi ama ben bir seyler icerken bana eslik ederdi. Yillarca birlikte birkac kadeh bir sey ictiyseniz, esiniz bu paylasim artik olmayacagi icin bozulmus ve dolayisiyla size takilmis olabilir.

Eger dini hassasiyetleriniz arttiysa, bunu esinizle sakince konusmalisiniz, adam sizin davranislarinizdan cikarimda bulunmak zorunda kalmamali

YIyene karismam diyip eve sokturmuyosunuz. Kadinin evi oldugu kadar adamin da evi. Ben makarnayi cok sevsem kocam eve sokmasa sinir gelir bana. Hani o zaman benim tercihime saygi jerde kaldi? Adamin tek hatasi kadina israr etmesi
Yiyene karışmam derken aile üyelerinden bahsetmedim hanımefendi.
Domuz eti ile makarna benim açımdan kıyaslanabilir yiyecekler değil.
Sizinle polemiğe girmek gibi bir niyetim de yok.
Bu benim düşüncem benim inancım.

Abla onu da Allah yaratmış, neden pis falan diyorsun? Doğaya faydası var ki öyle bir hayvan var.
Kardeşim ben inancım gereği etinin necis yani pis olduğuna inanıyorum.
Doğaya faydası olmasa zaten yaratmazdı yaradan.
Bilmem anlatabildim mi?

Ben de domuz yemiyorum. Yemek istememekte de haklısınız bence. Ama eve almasına ve onun yemesini engellemeye hakkınız yok. Eve alıp o pisirecekse alabilmeli.

Evlilik birbirinin sınırlarına saygı duymak değil mi ? İnançtan ya da istemediğinden ne fark eder.Ben bağırsak , kokoreç ,kelle tarzı şeyleri hiç sevmem hiç yapmadım ,eşim ne dalga geçti ne kızdı o da pırasa ,kabak hiç sevmez kokusuna dayanamaz onları da evde hiç yapmadım. 20 senelik evliyim.Birbirine bu kadar bile saygı duymuyorsan niye evlilik birliği içinde olasın????
Git dışarda ye evde yemezsen ölmezsin.....

Oo bu konu çok kelle götürecek gibi. Bi çok kadın evinde balık pişirmiyor kokuyor mutfak batıyor diye. Ki balık çok sağlıklı yenmesi gerekiyor. Ben de çocuk olana kadar balık yapmadım evde dışarda isteyen yedi şimdi mecbur alıştım. Yemek istiyorsa dışarda yesin. Günah veya sağlıksız olmadığı halde herkesin yemediği böyle keskin tadı olan yiyecekler yok mu sarımsak gibi sirke gibi ? Niye baskı yapıyor mecbur musun istemediğin bir şeyi yemeye. Eşin tam Bi yobaz. Ayrıca sadece sağlıksız diye çocuğumuza yedirmediğimiz bir çok yiyecek oluyor. Çok sağlıklı bir şey olsa belki adam çocuğu niye bu sağlıklı yiyecekten dini hassasiyetin sebebeiyle mahrum bırakıyorsun demeye hakkı olur ama değil.

Siz doğumdan sonra çok sinirliyim dediniz diye söylüyorum bence bir terapi alın, muhtemelen eşiniz ilgiyi çocuğa yöneltti diye size kızgın, siz de belki çok istemeden almanyaya göç ettiyseniz eşinize kızgın olabilirsiniz. Entegrasyon sorunu da yaşıyorsunuz sanırım çünkü bulgur, sebze bile gözünüze batmış ama yani gerçekten bulgurun da sebzenin de alasi var almanyada. Bence önce terapi, sonra dil okulu ve minijob. Biraz uyum sağlayıp çevre edinince daha az sorun yasayacaksiniz.

Bu arada eşiniz çok ısrarcı biriymiş ben hiç tahammül edemem valla bir durur iki durur üçüncüde ağzını burnunu dağıtmamak için baya çaba harcardim

Ama yine de sizin gibi ay her yer kokuyor, et kokuyor, kuzu kokuyor, domuz kokuyor falan diye gezen insanlara da hiç tahammül edemiyorum ya. Hele almanyada çikolatada bile domuz var mı diye mercekle gezen bir kitle var yani artık selam bile vermiyorum. Çok yorucusunuz. Yememek başka bir şey ama bir kısım böyle tarikat gibi hayatını domuz eti çevresine kurmuş ya. Bunun temeli de bence yine eşinize olan öfkeniz ve entegrasyon sorununuz. Durduk yere savaş açtığınız sanmıyorum.

Abla onu da Allah yaratmış, neden pis falan diyorsun? Doğaya faydası var ki öyle bir hayvan var.

hayvana değil etine demiş.
eşeğinde doğaya faydası var
her doğaya faydası olan yenilebilir olmaz ki.
kendi dışkısını yiyen bir hayvan olduğu için eti yasaktır müslümanlara.

hayvana değil etine demiş.
eşeğinde doğaya faydası var
her doğaya faydası olan yenilebilir olmaz ki.
kendi dışkısını yiyen bir hayvan olduğu için eti yasaktır müslümanlara.
Tavuklar da kendi diskisini yiyor, ben cok kez sahit oldum. Kriter bu olmamali bence o yuzden

Mazallah sonra Adana ya gönderirler falan

Benim eşimde dışarda domuz yiyebiliyor, alkol kullanıyor zaten. Ben etten hoşlanmadigim için domuzu zaten ağzıma sürmüyorum, alkolü de hayatım boyunca kullanmadım. Eşimle aramızda bunun dalgasını geçiyoruz ama hiç gerilmedik. Çünkü ben dinj sebeplerle yapmıyorum bunu hoşlanmıyorum, kullanmıyorum yemiyorum
Biraz alınganlık yapmış olabilir misiniz? Toplum içinde lütfen sesinizi yükseltmeyin çünkü bir iki kez burada yüksek sesle kavgaya sahit olduk maalesef ikisi de türktu. İnanılmaz aayida Türk olduğu için siz farketmeseniz bile etrafınızdaki insanlar sizi anlıyor olabilir. Almanya'dayim diye düşünmeyin. Ve evet domuz kokuyor baya da kötü. Hatta marketteki danalari da kullanamiyoruz çünkü helal kesimle arada lezzet farkı oluyor. Eti hep türk marketi den alıyoruz helal kesim olması için.

Ben ateistim bugüne kadar hiç domuz yemedim ki zaten türkiyede bulmak çok kolay değil. Ama kültürel bir önyargı da oluşuyor nerede yaşadığınıza bağlı olarak, şuan domuz eti yiyemem mesela. eşiniz size takılmış bence ve biraz fazla abartarak takılmış. Ben de sakatat yiyemiyorum ve kokusundan da nefret ediyorum ama eşim çok sever ben kendim pişirmem bile, arada bir alır pişirir. kendisi alıp pişirirse sıkıntı kalmaz. eşinizin domuz eti yediğini bilerek evlenmişsiniz, evlenirken bir şartta koymadığınıza göre sonuçta adam yiyebilir yani. Hem üstte de denildiği gibi, dışarıda yese de adamı gün sonunda öpüyorsunuz sonuçta.

Domuzlar geviş getiremiyor ve evet kendi pisliğini yiyor yediği genelde pislik zaten yem yese bile yemin pis olanini balçık olani yiyor kendinpisligi içinde yaşıyor bir çok hayvan var kendi pisliğini yiyen tavuk genelde.pisligini yemek yerine deSiniyor yani oynuyor yese bile vücuduna yayılmıyor vücut onu atıyor ve temizleniyor temiz yerde yaşıyor ama domuz yediği dışkısı kana karışıyor dolasıyla organlarina yani bütün vücudu dışkı oluyor aslında yenen şey b.k oluyor ve bunun ıçindeki bir madde yendiği takdirde insan kanina karışıp hastalığa sebeb oluyor

Bütün bunlardan dolayı yasak ve haram islamiyete göre ve yaradılışı zaten dışkı yesin diye yaratıldı ayrıca bu hayvan kıskançlık yada diğer hayvanlarda olan iç güdü yok direk yemeye odaklı pisliğe odaklı önüne les koysanda yiyor b.k koysansa

öyle açıklanmış benim bildiğim nedeni bu belki başka birşeyde vardır.
tavuğu bilmiyordum. neyseki hormonlu diye onu da yemiyorum yıllardır
Yukarda bildiğim kadar açıkladım dahada ayrıntısı var tabiki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…