- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
Kizz Almanya'ya tasinmissin tek derdin bu olsunSelam arkadaşlar,
Eşim Bulgaristan göçmeni ve ailesi domuz eti yiyor bunu da problem olarak görmüyorlar. Hep saygı duydum benim için sorun olmadı. 8 aydır Almanya’da yaşıyoruz buraya taşındık ve kızım kreşe başladı özellikle domuz eti olmayan yemek menüsü seçtim kızım için. Hem sağlıklı bir gıda olduğunu düşünmüyorum 17 aylık bir bebek için hem de büyüyünce yemek istiyorsa yesin ama ben şu anda buna izin vermiyorum. Eve de domuz eti almasına izin vermiyorum eşimin. Bugün benle dalga geçti. Almanya’ya geldin dinci oldun vs. Diye. Ya ne alakası var domuz yemek istemiyorum diye abartma dedim. Alkol de almıyorsun artık dedi. Emziriyorum dedim. Daha da abartınca kavga ettim. Tut ki dinci oldum sana ne içmiyorum içmicem de keyfimin kahyası mısın diye markette bağardım insan içinde. Ben mi çok alındım ya?? Hatalı mıyım? Domuz yemek zorunda mıyım alkol içmek artık istemiyorum içim almıyor olamaz mı yani?
Kendin araştır istersen bilimsel olan kısmı kendin öğren polimik çıkarmaÖf başladılar yine saçma sapan muhabbetlere. Yok kıskanç değilmiş de. Aşırı bilimsel gerçekten.Mune
Bence de sebebi baska bir sey olmali, tavuk benim gordugum en basit ornek cunku. Baska yiyenler de vardir illa kiöyle açıklanmış benim bildiğim nedeni bu belki başka birşeyde vardır.
tavuğu bilmiyordum. neyseki hormonlu diye onu da yemiyorum yıllardır
Ya evet kokuyor ama eşinin hep yediğini biliyor muydun evlenirkenKokuyor.Bana zaten buradaki her şey kokuyor ama domuz fena halde kokuyor. Aldım denedim o eyle yemek yaptım ona ama dayanamadım kokusuna. Artık aldırmıyorum. Berbat bir şey.
Buna gülücük atmak istiyorumBu her şeye patlama olayı doğumdan sonra oldu bende. Sabrım kalmadı sanırım eşime karşı. Farkettim geçen hatta sabah sakin oluyorum saatler ilerledikçe içimden öfke yükseliyor yükseliyor sonra bammm olmadık şeylere patlıyorum. Almanya’ya gelmek de çok etkiledi. Kendimi uzaylı gibi hissediyorum burada. Bulgur yok arkadaş burada bulgur. Sebze yok doğru düzgün. Ben yıllarca Antalya’da sebze içinde yaşamış bir insanım. Psikolojim kaldırmıyor hiç bir şeyi artık. Başlarım domuzuna noktasındayım
ben de domuz eti yemem ki dini bi nedenden değil, sadece sanırım cocukken yemedik die bi değişik geliyo ama illa bi sınır değil benim için.Selam arkadaşlar,
Eşim Bulgaristan göçmeni ve ailesi domuz eti yiyor bunu da problem olarak görmüyorlar. Hep saygı duydum benim için sorun olmadı. 8 aydır Almanya’da yaşıyoruz buraya taşındık ve kızım kreşe başladı özellikle domuz eti olmayan yemek menüsü seçtim kızım için. Hem sağlıklı bir gıda olduğunu düşünmüyorum 17 aylık bir bebek için hem de büyüyünce yemek istiyorsa yesin ama ben şu anda buna izin vermiyorum. Eve de domuz eti almasına izin vermiyorum eşimin. Bugün benle dalga geçti. Almanya’ya geldin dinci oldun vs. Diye. Ya ne alakası var domuz yemek istemiyorum diye abartma dedim. Alkol de almıyorsun artık dedi. Emziriyorum dedim. Daha da abartınca kavga ettim. Tut ki dinci oldum sana ne içmiyorum içmicem de keyfimin kahyası mısın diye markette bağardım insan içinde. Ben mi çok alındım ya?? Hatalı mıyım? Domuz yemek zorunda mıyım alkol içmek artık istemiyorum içim almıyor olamaz mı yani?
İkiniz de gereksiz büyütmüşsünüz gibi geldi.Selam arkadaşlar,
Yurt dışında daha kolay bulunuyor olması ve ucuzlugundandır belki. prasa sevmeyen 5 yaşındaki çocuğa bile saygı duyup ısrar etmemek gerekirken adamın tavrı çok saçma geldiEşinizdeki bu domuz israri ve sevdasi da ayri garipmiş cikip disarda yesin.
Kedime kullandigim mama markasinin domuzlu çesidi var mesela normalde cesit cesit yediririm domuzlu bir kere bile almadim kedime balik, geyik, koyun dururken sanki çok kaliteli bir etmiş gibi niye zorla butun aileye yedirme düşmüş anlamadim yani.
Yurt dışında daha kolay bulunuyor olması ve ucuzlugundandır belki. prasa sevmeyen 5 yaşındaki çocuğa bile saygı duyup ısrar etmemek gerekirken adamın tavrı çok saçma geldi
Bu muzaffer müslüman değil ya, İsa Mesih yolundan ayrılmayasin diye videosu varSizinki iyi ki doğdun Muzaffer gibi Müslüman olup haçlı gezenlerden galiba.
Anmışken tekrar bi izleyelim.
Bu arada "domuz eti" meselesinin de Sümerler'den Yahudi'lere, onların da ortak atalarından İslam dinine geçmiş kültürel bir şey olduğu notunu düşelim buraya. Hayvan ticaretiyle direkt ilgili. Tamamen dinlerin doğduğu topraklardaki iklim elverişsizliği ve yem tedariği yüzünden domuz yetiştirilmesinin zorluğundan.
İnançlı kimseler için "Allah'ın emri" olduğundan sorgulanmaz doğaldır. Yahudiler de yemezler.
Fakat antropoloji ve dinler tarihi araştırmacılarının ortaya çıkardığı gerçekler böyle.
Evet bunu modern dünyada biliyoruz, inceleme teknolojimiz olduğundan.Bildiğim kadarıyla sebepler hijyenik, domuz eti çok sayıda parazit içeriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?