- 12 Temmuz 2006
- 8.474
- 280
- 698
- Konu Sahibi KelebekAfyon
-
şimdi aşı henüz insanlarda denenmemiş bir aşı,dolayısıyla
millet aşı çıktığı anda hücum edecek,ama diğer arkadalşların dediği gibi
aşının zararları bir hayli fazla,acaba bazı olayları fazla mı büyütüyoruz anlayamıyorum,
elbette bizlerde korkuyoruz ama bakın arkadaşlar
aşıyı ilk Türklerde deneyecekler gibi bir söylenti var,tabi ne derece doğru bilemiyoruz ama
söylentilere görede hareket etmemek lazım...
insanlarla öpüşmemek,uzaktan selamlaşmak,sık sık el yıkamak ve temiz olmak
ve sanırım maskeyle dolaşmak şart diye düşünüyorum...
her kış bir hastalık çıkıyor,deli dana,kuş gribi,keneler,domuz gribi,
bakalım daha neler duyacağız tabi bu gidişle yaşarsak...
sevgiyle ve sağlıkla kalın...
Kızlar aşı hiç denenmemiş değil.
İlk aşılamayı 1 Ekimde Japonya'da öğrencilere yapmışlar, öyle ciddi bir yan etkisi de yokmuş.
Almanya'da ve bi kaç başka ülke de başlamış aşıya.
Ayrıca bir çok grip vakası evde dinlenmeyle ve verilen ilaçlarla 7 günde düzeliyormuş.
Ama bu bir kıstas değil tabi ki.
Ankara'daki hasta sayısı da 10'a yükseldi, okul belediye tarafından dezenfekte ediliyor.
500 veliye ve tüm öğrencilere tahlil yapılıyor.
Yani yayılması aslında o kadar kolay ki... bizzat benim kızımın en yakın arkadaşlarından bir tanesi o okulun öğrencisi.
Ben şahsen sürekli yurtdışından gelenlerin gidenlerin olduğu büyük bir firmada çalışıyorum.
Yani nereye kadar ne kadar koruyabileceğiz kendimizi hiç bilmiyorum.
Allaha emanet artık.
dedıgın gıbı arkadasım bende pes dıyorum yenı saglık bakanı baska sey söyluyo eskısı cıkıyo odabaska .hatta adam domuz grıbinin cok abartılıyo toplum korkutulmaya calısıyo aşı zararlı ve turkıyenın kobay olarak kullanılacagını söyluyo.pekı bız toplum kıme ınanacagız ve ne yapacagız.allh sonumuzu hayır etsın ya.eski sağlık bakanı aşının testlerinin tamamlanmadığını
yan etkilerinin oldukça fazla olduğunu ve
Türkiyenin üçüncü dünya ülkelerinde olduğu gibi kobay olarak kullanıcağını söyledi
hatta aşının prospektüsündede 4 yaş altı çocuklar için kullanılamayacağı ve yan etkileri yazıyormuş
hamileler ve çocuklar uzak durmalıymış
şimdiki sağlık bakanı ise aşı kullanılmadığı taktirde domuz gribinden ölenlerin sayısının oldukça fazla olacağı görüşünde
pes diyorum ve yorumunuza bırakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?