domuz gribinden korkuyorum eşim öğretmen bu konuda ne yapabiliriz hepimiz hamileyiz

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
arkdaşlar ya birkaç gündür aklıma takılıyor eşim okulda ben evdeyim ama yinede bu gripten çok korkuyorum bulaşsa hastanede uygulanan tedavi yönemi bebeklere zarr verirmi yada aşısı hamilelere uygulanıyormu ne düşünüyorsunuz bu konuda..:ecrin_bebek:

sanırım herkes aynı endişeyi taşıyo.açıkçası ben medyada büyütüldüğü kadar olduğuna inanmıyorum.ne tesadüftür ki aşı ülkemize gelir gelmez okullarda bu hastalık çıkmaya başladı.mutlaka var ve salgın ama işin için de başka şeyler, ilaç pazarını kalkındırma...vb. oyunlar da var.onun için ben şahsen çok da korkmuyorum.gerekli önlemleri aldıktan sonra allaha dua etmekten başka yapacak bişey yok.aşıyı da asla yaptırmayı düşünmem bile.ne olduğu ne olacağı belli değil daha yeni geliştirilmiş bir aşı.anne karnındaki bir bebeğe nasıl bir etkisi olacağı şimdi olmasa bile 5-10 sene sonra o çocukta nasıl bir etki yapacağı belli değil.doktorum ol dese bile kesinlikle olmam aşı.

bende ögretmenim ve bugün okuldayken burnum tıkanmaya başladı ve şimdi dökülüyorum. nefes alamıyorum.
çok korkuyorum kızlar bebegim daha 8 haftalık.

kızlar Allah korusun bende öğretmenim hemde Batman da bugün dr a aşıyı sordum vurulma dedi etkileri net değil kendine dikkat et hijyen önemli yediklerine dikkat et dedi Allahım bizi ve bebeklerimizi korusun

cnm haklısın endıselenmekte.bende cok korkuyorum allah korusun.benım esım bılgısayarcı fabrıkada calısıyor dolayısıyla yanı cok kalabalık.bende korkmuyor degılım.allah yardımcımız olsun.3 aylıktan buyuk hamılelere vurulacakmıs bıde cocuklara 24 yas altı genclere ve yaslılara vurulacakmıs zaten...ne yapacaz bılmem.hoscakal...

dün ender saraç bağışıklığı güçlendirmek için soğan-sarımsak yiyin bol bol dedi.pişmiş te olurmuş.bir de karanfil çiğneyin dedi,solunum yollarını koruma açısından...

öncelikle aklınıza getirmeyin kalbinizi temiz tutun size uğramaz beynimiz neye kanalize olursa onu yaşıyoruz çünkü yani ben öle düşünüyorum

Son 23 günüm kaldı şu son dönemde evden çıkmamaya gayret ediyorum..

Hamilelere özel aşı aralık ayında gelicekmiş... televizyonda haberleri izledikçe moralim bozuluyo :-((

ben de eşim de öğretmen üstelik diyarbakırda üstelik varoşlarda napacağımızı bilmiyoruz bi yaptıralım bi yaptırmayalım korku dolu günler. benim de doktorum yaptırma dedi . allah yardımcımız olsun

benim eşim yatılı okulda müdür yardımcılığı yapıyor ve onun için de endişeleniyorum ben mümkün olduğu süre içerisinde evden dışarı çıkmıyorum ama eşim konusunda hala korkularım sürüyor. aşı konusuna gelince ben aşı olmak istemiyorum bana zararı olmayacaksa bile belki bebeğime bi zararı olacak ama eşim olmam konusunda baya ısrarcı ne yapcaz bilmiyorum ama kendime dikkat etmeye özen gösteriyorum temizlik ve hijyen de önemli..

Back
X