bazal metebolizmanın altına düşüldümü kıtlık formuna geçildiğinin en güzel örneği geçmişte var.1945 lerde hitler pekçok yahudi insanı kamplarda açlıktan öldürmeye niyetlenmiş.bu insanlara 400-500 callik beslenme vermişler.bu rakamla bu insanların bir kaç ayda ölmeleri gerekirken bu insanlar yaşamış.insan vücudu acayipdir.bu yüzyıla kadar insanların gelmelerindeki en önemli etkenlerden biride herşeye dayanıklı olmamız yani uyum sağlıyabilmemiz.kutuplardada yaşıya biliyoruz,çöllerdede.ee işte bu genetiğe sahip bir insanın vücudu kıtlık durumunu algılarsa depolamaya gidiyor.kardeşim 96 kilodan 60 kiloya indi.1 senede.sadece yürüdü ve yemedi.yani günlük 200-300 callik beslendi.kimi günde hiç yemedi.kilo verdi ama normal yemeye geçemiyor.günlük 800 cal civarında bile almıyor ancak 5 kilosunu geri aldı.3-5 ayda 10 kilosunu geri alacak 1 sene olmadanda eski kilosuna geri dönecek.çünkü bunu daha öncede yaptı.aç yaşadı.hatta açlıktan baygınlık geçirdi.zayıfladı ama geri kilo aldı.bu ensağlıksız durum.şimdi 1 lokma yese kilo alıyor.hayatının sonuna kadar 300-400 arasında beslenmeli, 500 cıksa 100 depolayıp hemen kilo alıyor.sizce bu normalmi.deyil.ona okadar anlatım anlamıyor.bende vazgeçtim.burnunun dikine doğru hareker ediyor.ben az yiyip bırakamıyorum diyor.laf anlamayınca anlatmak boşuna.nasıl olsa dönecek o kiloya.ben abla olarak üzülüyorum.yaş geçtikçe hastalıklara neden olacak tansiyon hastalığı ve benzeri hastalıklara yakalanacak diye korkuyorum.ama en yakın bacıma yanlış yaptığını anlatamıyorum.birde ağırlık kaldırıp kaslarını güçlendirmedi kolları yarasa gibi sarktı.öyle spor yapamazmış.yapamazsa sarkar.askılı giydimi kollarının derisi sarkıyor.şimdi yeniden kilo aldığında derisi pörsüyecek.dahada genç.spor yapıp kas artırımına gitmek önemli.plates ağırlık kaldırma muhakkak yapılmalıçbenden size tavsiye.çook zayıflayıpda deri sarkıp kıyafetin altında bir top oluşturması hiç iyibir görüntü deyil.
super gidiyorsun maasallah.
gordugum kadariyl bayagi spor yapiyorsun. dur sana bir sey tavsiye edeyim.
belki biliyorsundur: insanity diye bir program var, 9 haftalik bir program.
ilk 4 hafta gunde ortalama 30 dakika
bir hafta gunde 45 dakikalik hafif bir program
son 4 hafta ise gunde ortalama 1 saatlik bir program.
ben aylardir yapiyorum, cok cok cok memnunum. benim haytimda yaptigim en iyi program. spora yeni baslayanlara onerilmiyor cunku mantik kisa zamanda cok kalori yakmak oldugu icin oldukca yorucu bir program ama sana bayagi zaman kazandirir.
dunku programina baktim 2,5 saatte 900 kalori civari yakmissin
insanity'le 1 saatte 700 civari yakabilirsin
videolari internette var, youtube da falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?