kesinlikle ççok mantıklı canım vücuda ne kadar az verirsen onunla yaşamını sürdürmeye adapte edior kendini bende bazalın altına düşmem artık yemeyerek değil de sporla zayıflamak hem saha sağlıklı hem de görüntü olarak çok daha güzel her yerim sarksa napim ki öyle zayıf olmayı taş olmalı taşgünaydın tatlım.şimdi diyetisyenlerin neden bazalın altına düşmeyin dediğini anlatayım.basit bir hesap aslında.hücrenin içinde yediğimiz yemekler enerjiye çevrilirken vücut bir enerji harcıyor.yani o karbonhidrat ve yağları yıkan hücre bu işlem için enerjiye ihtiyaç duyar.bunuda enerji yıkımı esnesında kenara ayırır.yanlış hatırlamıyorsam 8 atp enerji üretimi yada 6 atp de olabilir.bunun 2 atpsini öbür yıkımda kulanmak için ayırır.sen bazalın altında alırsan hücre bu 2 atp yi kenara ayıramaz.çünkü organlar için enerji olmasa nasıl yıkım yapacak.bu yüzden bazalı alta düşürür 2 atp yi 1 hatta yarıma düşürür.bu yüzden sen nekadar kaloriden kısarsan vücuta bazalı düşürür.bir süre sonra tekrar yağ depolamaya başlar.enerji ihtiyacını kaslardan yer.sen aç kalıp zayıflarsın ancak zayıf halşne vücudun yağ deposuna döner.yani kası olmayan zayıf ama yağ deposu olursun.1 lokma yedinmi hemen kilo yapar.ve işin ucunu bıraktınmı eskisinden dahada çok kilo alırsın.kardeşim bu sağlıksız yöntemi denedi.günde 300-400 calle beslenip 3 saat yüğrüdü ve uyudu.böylece 96 kilodan 60 düştü ancak şimdi yemek yemediği halde kilo almaya başladı.5 kilosunu aldı bile.hamile kalırsa 110 ları zorlaya bilir.yada sonsuza kadar 400-500 calle beslenecek.tansiyonu düşüyor.bayılıp duruyor ama yersede kilo alıyor.evine ekmek girmediği halde kilo aldı.bunu kendine neden yaptı bilmiyorum.sorunca nefsime hakim olamam yersem duramam diyorişte enbüyük olay zaten nefsi eğitmek.nefsi eğitmesen nekadar diyet yaparsan boş.çok uzun anlatım yine.ama lafın kısası bazalın altına sakın düşme en azından bunu 2-3 günden fazla yapma.halsiz kalmanın nedeni aldığın enerjinin organlarına yetmemesi.organlar ve hareketler arasında payklaştığın enerjin az geliyor.yağ depolarındaki yağın yıkımı içinde enerjiye ihtiyacın var.aynı sobayı yakmak için ateş lazım.unutma.
soğuk su olayı bilimsel bunu formülize edip hesaplamıştım ve burada paylaşmıştım.ancak kahve ve çayı bilemicem.ilkez okudum ve duydum.kafeinin uykuyu alıp canlılık verdiğini biliyorum ancak fazladan kal yakımına etkisini bilemem
kesinlikle ççok mantıklı canım vücuda ne kadar az verirsen onunla yaşamını sürdürmeye adapte edior kendini bende bazalın altına düşmem artık yemeyerek değil de sporla zayıflamak hem saha sağlıklı hem de görüntü olarak çok daha güzel her yerim sarksa napim ki öyle zayıf olmayı taş olmalı taşoda sporla olacak inşallah
kafein ve tein nabzi yukseltip kan basincini arttirdigi icin metabolizmayi hizlandirir (tabi ki bir kac saat boyunca, butun gun degil). Onun icin bircok selutit kreminin icinde kafein vardir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?