donbulun diyet günlüğü

sana katılıyorum.bumerang gibi gidip gidip gelen kilo insana sadece zarar verir.bende teleşe kapılıp diyet ilaçları va abuk subuk diyetler yaptım.yok proteyin diyeti puan hesaplama şu bu.hiçbiri 5 kilodan fazlaveririyor sonra sürdürülebilirliği olmayınca bıraktım hoop giti 5 geldi 10 kilo.bende doğru diyetisyene gitim aldım bir kibrit kutusu peynir yazan diyetimi başladım.diyetisyen ayda 4-5 kilo veririsin dedi.ben veremem dedim.çünkü abuk subuk diyet ve ilaçlarla metebolizma hızımın canına okudum.önce onu düzene sokmalıydım.bu yüzden kilo kaybında çok beklentiye girmedim.üstelik 82,5 kiloda bir obez olarak.neyse sporle az kilo versemde en azından daha fazla görüneyim ve etlerim sarkmasın diye epey haşır neşir oldum.şuan bir düzene oturtum çok şükür.2 aydır görüşmediğimiz arkedaşım beni ziyerete geldi.o görmeyeli 3-4 kilo verdim ama bana erimişsin dedi.erimiş olmama için en az 8 kilo vermek lazım.demeki gözlerde o farkı yaratım.spor bundan çok iyi geldi bana.inşallah bir aksilik olmazda spora ara vermek zorunda kalmam

bugün 30 gr nesfit ve 125 gr az yağlı sütle kahvaltımı yaptım.plates yaparmıyım bilemiyorum.çünkü eşim nöbeten çıkıp gelecek.adam yorgun olunca uyusun diye kıpırdamıyorum bile.bendeniz çok gürültü çıkaran biri olarak raftan bardak alırken bile müthiş gürültü çıkarabilirim

bugünde bazal hızımda beslaneceğim.birkaç gün 1200 lere düşürüyorum.sonra birkaç gün 1400 lerde beslenip bazala yaklaşıyorum.çünküü vücuda alarm verdirmemek lazım.kıtlık algılarsa benim metebolizma hızını artırma çabalarım boşuna olur.insülin direncim halen kırılmadı.kırılsa zaten bukadar spor ve diyetle benim ayda 6 kilo gitmem lazım ben ayda 1kilo ile 2 kilo arasında debelenip duruyorum.neyse bu yaştan sonra manken olamam bana sğlık gerekli olduğu için bırak kilo yavaş ama sağlıkla gitsin ve geri dönmesin.bu şekilde beslenmeye zaten alıştım.bazen canım fazlasını istiyor buda bazen regli günlerinde bazende çok spor yaptıktan sonra.çok spor yakınca hem yediklerimi hemde depoyu halediyorum yediklerimi organlar kulanmadan önce yakınca vücut beslenmek istiyor.aç olmasanda bunu halsizlikle yapıyor.o zaman bira besleniyorum.

bazen canım hiç yemek istemiyor yani günlerce aç kalsam olur.ozaman bile zorla yedim.kıtlık algılanmasın diye.ancak sporu çok yaptığımdan beri bu olmadı.vücudun kendi beni aç olduğu konusunda uyardı.öyle eskisi gibi oburluk olarak deyil gerçek uyarı.hemen halsiz kaıyorsun.çünkü yakıt bitmiş.organların istediği belli oluyor.

bu durumda bırak vücut depedan kulansın diyemiyorsun .çünkü ağıza birşey girmeyince vücut kıtlık algılıyor.bende vücudun organlarının yakacağı1500 cali yiyerek alıyorum diğer hareket ve spor için depoyu yakıyorum.bazal hızın hesaplanma nedenide bu herhalde.vücut organların çalışması için gereken enerjiyi depolardan çekmek istemiyor bunun için hazır geleni kulanıyor.diğer hareketler için depoya yönelebiliyor.organların çalışması için gereken yakıtı alamayacağını anladımı hemen gelen azıcık yakıtı bile depoluyor.artık ölüm orucu gibi açlığa yatarsan bunlardan gıdım gıdım kulanıyor.insan susuz yaşaması 1 hafta bile deyilken açken daha uzun yaşar.ve ölüm anındada ıfır yağla ölmüyor insanlar.yani vücut sıfıra düşmeden pesediyor.vücudun tasarlanması böyle.Allah insanı bu şekilde yaratmış.muhakkak bir bildiği vardır.bu yüzden aman 500 callik besleneyim daha çabuk zayıflarım diye bir mantık gütmeyin.sadece metebolizma hızınızı 1500 callerden 500 indirmekten başka bir işe yaramaz.

spordan hemen sonra protein agirlikli birseyler yersen (mesela yogurt, haslanmis yumurta falan) vucudun sporun yorgunlugunu atmasi daha kolay oluyor, hem de calistirdigin kaslara tamirat icin protein vermis oluyorsun.

spordan hemen sonra protein agirlikli birseyler yersen (mesela yogurt, haslanmis yumurta falan) vucudun sporun yorgunlugunu atmasi daha kolay oluyor, hem de calistirdigin kaslara tamirat icin protein vermis oluyorsun.

haklısın ama benim proteyinle sorunlarım var.kendilerini pek hazetmiyorum.baklagilden daha çok almaya çalışıyorumçancak biliyorumki baklagildeki proteyin eteki kedar kaliteli deyil.ve baklagildeki proteyinin çoğu kolay işlenemiyor.en azından yumurta yiyim diyorum.olur herhalde 2 yumurtayazı işimi görür.bu günlerde proyeteyin alımını çok düşürdüm.dün bir parça tavuk yedim.günlerden sonra.

iki gündür müthiş spor yaptım dün 1 saat challeniks 45 koşu 1 saat yürüyüş 15 dk ağırlık kaldırdım.bayağı zorladım kendimi.bugünde 3 saat 15 dk yürüdüm.bukada kalori yakıyorum ama giden gıdım gıdım.

bugün spor yapmadan dinlenmeyi düşünüyorum.bu hafta bayağı yogunlaştım.sabahtan bu saate kadar yediklerim

2 armut
80 gr buğday ekmeği
90 gr kadar menemen
25 gr peynir
2 siyah zeytin

650 cal kadar oldu

bugün 1200 cal civarı beslenip 1 saat 45 dk spor yaaptım.1 saat callen 15 dk plates ve 30 dk yürüyüş.dinlenme gününde dinlenmeyip spor yaptım.birde temizlik ancak sabah 10 dan beri şimdi oturdum.aslında yatma saatim geldi.

4 gündür bazal hızımı aşmasamda cıs şeyler yedim.ama artık bugün ve dün diyetime uydum.bugün yoğun spor günüm.diyet listemdekileri yiyorum.ama 45 dk yürüyüş bandının 8 ayarında koştum 30 dk makinanın 6 ayarında yürüdüm dışardada 30 dk yürüdüm 30 dk plates 15 dk ağırlık çalıştım.bugün akşamla beraber yediklerim 1450 cal civarında sporumda 900 cal civarında bukadar dşiyet ve sporla günlük 100-200 arası kaybetmem lazım ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.

bugün sağlıkla ilgilibirşeylr okudum.vücuta 3 çeşit kas varmış bunalardan beyez kas hızlı kas olup ençok yağı o yakıyormuş birde vücüu gençleştiren hormonun salgılanmasını saüğlıyormuş.bu kasın çalışması durumunda yağlar daha çabuk yanıp derimiz gençleşiyor organlarımız gençleşiyormuş.kırışıklıklar bile düzeliyormuş.diğer yavaş kırmızı kaslar ise çok yağ yakmamakla birlikte bu kaşların çok çalışması ilerde kalp kırizine neden oluyormuş.örnek olarakta maroton koşucularının kalp kırizi geçirme olasılıklarının çok yüksek olduğu çünkü kalp kaslarının deforme olduğunu yazmışlar

bende bugün bazal metobolizmada beslnendim 1400 küsür ama spor halsizlik yüzünden maalesef 130 cal

bende bugün bazal metobolizmada beslnendim 1400 küsür ama spor halsizlik yüzünden maalesef 130 cal

günaydın tatlım.şimdi diyetisyenlerin neden bazalın altına düşmeyin dediğini anlatayım.basit bir hesap aslında.hücrenin içinde yediğimiz yemekler enerjiye çevrilirken vücut bir enerji harcıyor.yani o karbonhidrat ve yağları yıkan hücre bu işlem için enerjiye ihtiyaç duyar.bunuda enerji yıkımı esnesında kenara ayırır.yanlış hatırlamıyorsam 8 atp enerji üretimi yada 6 atp de olabilir.bunun 2 atpsini öbür yıkımda kulanmak için ayırır.sen bazalın altında alırsan hücre bu 2 atp yi kenara ayıramaz.çünkü organlar için enerji olmasa nasıl yıkım yapacak.bu yüzden bazalı alta düşürür 2 atp yi 1 hatta yarıma düşürür.bu yüzden sen nekadar kaloriden kısarsan vücuta bazalı düşürür.bir süre sonra tekrar yağ depolamaya başlar.enerji ihtiyacını kaslardan yer.sen aç kalıp zayıflarsın ancak zayıf halşne vücudun yağ deposuna döner.yani kası olmayan zayıf ama yağ deposu olursun.1 lokma yedinmi hemen kilo yapar.ve işin ucunu bıraktınmı eskisinden dahada çok kilo alırsın.kardeşim bu sağlıksız yöntemi denedi.günde 300-400 calle beslenip 3 saat yüğrüdü ve uyudu.böylece 96 kilodan 60 düştü ancak şimdi yemek yemediği halde kilo almaya başladı.5 kilosunu aldı bile.hamile kalırsa 110 ları zorlaya bilir.yada sonsuza kadar 400-500 calle beslenecek.tansiyonu düşüyor.bayılıp duruyor ama yersede kilo alıyor.evine ekmek girmediği halde kilo aldı.bunu kendine neden yaptı bilmiyorum.sorunca nefsime hakim olamam yersem duramam diyorişte enbüyük olay zaten nefsi eğitmek.nefsi eğitmesen nekadar diyet yaparsan boş.çok uzun anlatım yine.ama lafın kısası bazalın altına sakın düşme en azından bunu 2-3 günden fazla yapma.halsiz kalmanın nedeni aldığın enerjinin organlarına yetmemesi.organlar ve hareketler arasında payklaştığın enerjin az geliyor.yağ depolarındaki yağın yıkımı içinde enerjiye ihtiyacın var.aynı sobayı yakmak için ateş lazım.unutma.

günde 1.5 lt soğuk su içersen metebolizman 50 kal fazladan yakarmış.birde sabahları içilen 1 bardak çay yada kahve metebolizma hızını%12 artırıyor yani fazlşadan 150 kalori yakmanı sağlıya bilirmiş.bende yazanların yalancısıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…