donbulun diyet günlüğü

bugün adım sayarımı sabahtan evde taktım sporda evde ve özel işlerimi halederken taktım.akşamyemeğinide haledersem herhalde 20000 adım olacak bu rekor.yarın doktora göstermek için yaptım.normalde 2 saati benim sporum gerisi ev ve dışarda halettiğim işlerde kulandığım adımlar.şehrede arabayla indim.yürüyerek olsa herhalde 30000 adım olurdu.onada ben dayanamazdım.

diyetisyene gitim ve geldim.diyetisyende giyinik76.7 evde normal halde 75,5 geldim.yani benim enson halime göre 600 gr diyetisyene göre 700 gr vermişim.2 haftadır kilo gitmiyor aksine ödem toplayıp duruyordum.çok şükür 75.5 yani 75 li rakamları gördüm.diyetisyen yavaş ama emin adımlarla ilerlediğimi söyledi.sporu iyi biçimde yapmamada sevindi.bu şekilde devam et ayda 700 gr gitmesi önemli deyil şuan kas kütlende artış olmuş.görüntü olarak çok farketmişsin dedi.700 gr kaybettim ama basenden 6 beldende 4 cm inceldim.bana ağırlık kaldırmak yerine pilates yap dedi.plates gurupları akşamçben akşam gidemem.ancak plates topum ve ebru şallının cd si var .evde kendim yapmaya çalışıcam.aslında calleniksin kaydı vardı bilgisayarımda ancak ğörüntü gitmiş ses kalmış yapamadım.inteneten onu yapabilirim.neyse herşeyi bir sıraya koymama lazım.daha yeni 40 dk jok atmaya başladım.dayanıklılığım artı.herşey sabır.olmasa şu calleni 1 ay yaparım.bilgisayarım donmasa.

callni seyredip hareketleri sırayla not edersem ezberdende yaparım sayısı önemli olan benim cd de her hareket ortalama 100 kere yapılıyordu.neyse bir bakayım.çizelge hazırklayıp 1 ay yapayım ölçümüde 1 ay sonra alayım.callene bugün başlaya bilirmiyim bilmeme eşimin birkaç işini çarşıda halletmem gerekiyor.birde arkadaşla yürüyüşe çıkayım.belki bir internet yerinden indirte bilirim.bakalım.

aslında salı günü dinlenmem lazım enson geçen salı dinlenmiştim.ancak dinlenmek bugünde zor.hem yarım kalan ev işleri hemde eşimin çarşıdaki işi.arabayı park edecek yer bulmak bile çarşıda insanı yoruyor.sabah diyetisyen için indmiştim sanki maraton koştum.öyle yoruldum.spor beni böyle yormuyor.yoran çarşının kalabalık ve sitresi bitmek bilmeyen trafiği.sanki istanbul trafiği.

yürüyüşümü yaptım bugün jok atamadım karma gün olunca spor salonu kalabalık oluyor.bende dışarda yürüdüm.bugün dışardaki yürüyüşümle 18000 adımı yine aştım.evde takmadım.şehrede arabayla gitim fakat şehir içindeki yürüyüşüm markete gidipgelmem falan bu kadar odu.

bugünün yürüyüşünü yemeğimi hepsini bitirdim.diyetisyenimide halettim.diyet arkadaşım denen bir siteden yediklerimi lokma lokma kaydetim.1 lokma tatlı yedim hemen kaydetim 1200 cal oldu .oraya kaydedince insanın eli yemeğe gitmiyor.bugün her şeye parmak bandım.ama sadece bandım yemeğe dalmadım

diyetisyen aynı listeye birkaç değişiklikle geri verdi.şimdi daha fazla kilo verebilirsin dedi ama ben yine aynı oranda vereceğimi biliyorum

platesi nasıl olsada eklesem.sabah iş yapıyorum öğleden sonra spora gidiyorum.gelincede yemek ve çocukların dersleri.sabah sesiz sesiz yapsam en azından 20 dk fazlası abartı olacak gibime geliyor.çünkü haftanın 6 günü yürüyorum bunun 3 günü 40 dk jok atıyorum.ne yapsam

jok atmadığım günler sabah 20 dk yapabilirim.ozaman öğleden sonra düz yürüyüş yada azıcık alet ekleye bilirim.

1 aylık çizelge yaparım ama bu sefer eşim nöbetçi oldumu 9 gibi eve dönüyor .herşeyi çocukları gönderince yapmalıyım.kendime dinlenmeye hiç vakit ayıramadım bu hafta.7 gün spor yaptım 1 gün dinlenmem gerekiyor dinlenemedim.yarında spor salonunda bayanlar günü 40 dk jok atmalıyım.kendimi çokmu dağıtım bilmiyorum.bugün 75.5 görünce gaza geldim

75.5 görünce 2 yönden gaza geldim.bir yandan 6 kilooya yakın verdin bugün kendini ödülendir dedi.diyer yanımda bukadar amak sarfetin bak kaç adım atın 1 lokma içinbunları çöpe atma dedi.tabi böyle olunca ağrıyan kaslarımı hisedince ödül mödül güme giti.baklavayı parmakladığımla kaldım.

evde kepekli makarnam var 4 gün diyetinde 2 abur cuburum var.150 kal degerinde 2 kere yiye biliyorum.onu makarnadan yana kulana bilirim.bol sebzeden sos yaparım.domates biber kırmızı lahana maydanozlu köz biberli hata patlıcan közüde kulanıp büyük bir sos hazırlar makarnamı onunla karıştırırım.hata makarnamı akşamdan yapıp atayım.yarın eşim iş için kulandığı arabayı tamire götürecek sanayiden onu almak bana düşüyor.birde çarşıda bilgisayar işi var benim haletmem lazım.sabah ancak evi toplarım.yani vakit kalmaz dışardada yiyemem bu yüzden kurt gibi aç geleceğim.sebzemi ve salatamı hep beraber karıştırıp kocamanbir kase makarna salatası yapayım.hata baklagil olarak bezelyede katabilirim.yağ yerinede 1 tatlı kaşığı mayonez ve yoğurt karışımınıda eklersem güzel olur.ancak domatesi makarnaya iyice yedirmeliyimki bu sosları makarna çamur olmadan karıştırayım.neyse onca senelik ev hanımlığı ve annelik var lezetli olmasını sağlayacak yöntemi bulurum.pirincim için bunu yaptım.limon da ekledim acayip lezetli bir pirinç salatası oldu kırmız lahanayı pişirdim çok hoş bir renk ve mükemmel bir lezet verdi.normal lahanayı yiyemediğim için kırmızı lahanayı pişirdim.kara lahanayı hiç denemdim.belki bir gün onuda denerim

Son düzenleme:

75.5 harikaaa bende 64.9 görünce aynı senin gibi oldum ama tabi bi kaçamak yapıp bir hafta uğraşmayı göze alamadım bu kadar yol almışken

günaydın hatunlar kilo bildirimimi hemen yapayım

76.1/75.5/0.6/%0.78

en nihayet 75 şli rakamı tartıda gördüm.bu ay 74 .5 düşsem bile en azından 75 barajını kırdım.ilk barajım 80 di.sonra75 sonrada Allah izin verirse 70 olacak.yavaş yavaş.spor olarak sıkıştırma ve gerilme ekleyim dedim ancak benim callen cd sini açamadım ses var görüntü yok.neyse yürüyüşlü hareketide istemedeim evde 1 kere yaptım ancak zaten ben 2 saat yürüyor ve 40 dk jok atabiliyorum.diyetisyen plates yap dedi.plates topumu çıkardım ve biraz önce şişirdim.platesi biliyorum kendi başımada yapabilirim.lastiğimde var.top üzerinde biraz sıkıştırayım.diyetisyenin hatrını kırmayayım.bakalım 1 ay plates ekleyeceğim ve ölçülmeyeceğim.en son bel=87 basen=108 deydi 30 gün sonra ne olacak.birlikte burda göreceğiz.

75.5 harikaaa bende 64.9 görünce aynı senin gibi oldum ama tabi bi kaçamak yapıp bir hafta uğraşmayı göze alamadım bu kadar yol almışken

sen benim ideal kilomdasın şuanda.ben 65 şe inmeye çabalıyorum.bakalım.spor diyet hep beraber devam.şimdide evde deftere yazmak yerine diyet arkadaşım diye bir siteye üye oldum geçengün burda biri demişti ama kim olduğunu hatırlamıyorum.neyse açtım üye oldum 6 gündür yediğimi lakma lokma yazıyorum yaptığım sporuda ekliyorum.ogün sonunda kaç gr kaybetiğimi gösteriyor.bire bir olmaya bilir çünkü o kaybetiğimiz yağı hesaplıyor kazanılan kas miktarı eklenemiyor.

diyetisyenin bana verdiği liste 1500 cal civarında bukadar beslenmeyle ayda enfazla1.250 gr verebilirsin diyor.sporla bu oran biraz daha artıyor.yani benim ayda 2 kilo kaybetmem çok normal.kısaca bir anormalik olmasa 5 ay sonunda istediğim kilodayım nasipse

30 dk kadar plates yaptım yediklerimi yazdım sporumu ekledim.bugün dünkü gibi sınıra kadar yiyip kendimi zorlamıcam.sınıra kadar yiyince insanın karnı sanki doymuyor gibi oluyor.birde kalori alımının çoğunu sabah saatlerinde yaptığım için akşama doğru zorlandım bu yüzden sınır noktasına kadar yedim.beni kurtaran yaptığım spor oldu.sporu aktif olarak yapınca sınıra kadar yesenizde yinede sorun olmuyor.

1 ay sabreder ve ölçümü almasam ve 1 ay sonra ölçülsem ne güzel olur.ama sabırsızım hemen ölçüyorum.1 ay sonra 4-5 cm toplu görsem güzel olur.neyse belki başara bilirim.kiloyuda öyle.1 hafta sabır etsem olmuyor.sabretmeden çıkıyorum tartıya.halbuki kilo aldımı aylarca tartının üzerine basmıyordum bile.14 gurupta yarıştığım için her perşembe bildirim yapıyoruz.bundan sonra sadece perşembeleri tartılıp diyetisyene gitmeden önce ölçüleceğim.tabi başara bilirsem

bugün

sabah

2 dilim 35 gr çavdar ekmeği
25 gr köy peyniri
1 çay kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pekmez tahin

ara
1 fincan sütlü kahve tatlandırıcıyla yapılmış

şuan yaptığım spor yediklerimin yarısını yakmamı sağladı.öğlede az yersem akşamada ayarlarsam dünkü düzenden kurtulurum.insan bir düzen değiştirdimi diyetin bozulma tehlikesi oluyor.yeme dürtüsü artıyor.yine yeme dürtümü firenlemeyi başardım.tartılmayı ve ölçülmeyi bunun için arada yapmak istiyorum.aslında diyet yapmıyorda yaşam tarzım bu olsun istiyorum.diyet yapmazken hergün tartıya çıkmıyordum yada ölçülmüyordum.bu yaptıklarım kendimi sürekli diyete olduğumu hatırlatıyor.diyeteyim kelimeside beynimde yoksunuk hisini uyandırıyor.bu sefer yüzüne bakmadığım şeyler bile çekici gelmeye başlıyor.bu yüzden bu benim yaşam sitilim olsun haftada 1 tartılıp ayda 1 ölçüleyim ama yediklerimi dikatlice kontrol edeyim.bunu başardımmı bu beslenme tarzını hayat şekli yapmama 1 adım kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…