Merhaba kızlar.
Tadını çok sevdiğim ,ilk defa yaptığım bir tarifi yarışma bahanesiyle yapmaya karar verdim.Korktuğum kadar zor olmadıHer ihtimal belki beceremem,malzeme ziyan olmasın diye yarım ölçü yaptım.Ben beğendim,inşallah sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1818746
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke(daha çıtır olması için)
3-4 bardak un
Buğday nişastası(açmak için)
bir fiske tuz
İç malzeme olarak fındık,ceviz,fıstık isteğinize kalmış
Şerbeti ben ağır şerbet sevmiyorum 4 bardak suya 3 bardaş şeker kullandım .
Yapılışı;
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir ,en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 1818747
Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde 40 bezeye ayrılır(ben yarım ölçü kullandığım için 20 beze çıktı )
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır,daha sonra 4 veya 5 beze üst üste konarak aralarına nişasta kullanılarak açılır.
Eki Görüntüle 1818748
Tek yufka açmaktan daha pratik.
Daha sonra açılan yufkalara fındık içi sepilip ,ortadan ikiye kesilip,oklavaya sarılır ve büzdürülür,yavaşça oklavadan çıkarılır,tepsiye dizilir.
Dizme işlemi bitince ben kendi yaptığıma paket yağın üçte birini+yarım bardak sıvıyağ döktüm.
Eki Görüntüle 1818749
Eki Görüntüle 1818820
Tatlı ve şerbet ılıkken dökülür.
Eki Görüntüle 1818753
Eki Görüntüle 1818754
Eki Görüntüle 1818755
Mune gordumu bu sunumuMerhaba kızlar.
Tadını çok sevdiğim ,ilk defa yaptığım bir tarifi yarışma bahanesiyle yapmaya karar verdim.Korktuğum kadar zor olmadıHer ihtimal belki beceremem,malzeme ziyan olmasın diye yarım ölçü yaptım.Ben beğendim,inşallah sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1818746
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke(daha çıtır olması için)
3-4 bardak un
Buğday nişastası(açmak için)
bir fiske tuz
İç malzeme olarak fındık,ceviz,fıstık isteğinize kalmış
Şerbeti ben ağır şerbet sevmiyorum 4 bardak suya 3 bardaş şeker kullandım .
Yapılışı;
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir ,en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 1818747
Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde 40 bezeye ayrılır(ben yarım ölçü kullandığım için 20 beze çıktı )
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır,daha sonra 4 veya 5 beze üst üste konarak aralarına nişasta kullanılarak açılır.
Eki Görüntüle 1818748
Tek yufka açmaktan daha pratik.
Daha sonra açılan yufkalara fındık içi sepilip ,ortadan ikiye kesilip,oklavaya sarılır ve büzdürülür,yavaşça oklavadan çıkarılır,tepsiye dizilir.
Dizme işlemi bitince ben kendi yaptığıma paket yağın üçte birini+yarım bardak sıvıyağ döktüm.
Eki Görüntüle 1818749
Eki Görüntüle 1818820
Tatlı ve şerbet ılıkken dökülür.
Eki Görüntüle 1818753
Eki Görüntüle 1818754
Eki Görüntüle 1818755
Bende normal baklavadan daha çok seviyorum canımay ben bunu normal baklavadan daha çok seviyorum ellerine sağlık süper görünüyor. favorim oldu
Teşekkür ederim canım,Arkadaşım harikasın ben yapamadım ama :)) eline sağlık enfes görünüyor
Başarılarının devamını diliyorum
Biz senin sunumlarından ölmediysek ,sen de ölmezsin,ne bu yaaa.,her yer baklava dolmuş. Su anda şurada kıskankçliktan öleceğim.ne ya ne ne bu ne oldu sizlere çoşmuşsunuz.Başarılar dilememe gerek varmi.
BilmemMune gordumu bu sunumu
Eğer görmediyse etiketlede gelsin tatlıya dayanamaz, bide sarmaya valla bayiliverir patdanaBilmem
Ya beğenmezse ,rezil olmak ta var,işin ucundaEğer görmediyse etiketlede gelsin tatlıya dayanamaz, bide sarmaya valla bayiliverir patdana
Ho hoyt o kesin bakmistirda bu gorsellikler karşısında kendine gelmekle meşguldürYa beğenmezse ,rezil olmak ta var,işin ucunda
Yanılmıyorsam sadece Be_ninin şöbiyetine yorum yazmıştı.Ho hoyt o kesin bakmistirda bu gorsellikler karşısında kendine gelmekle meşguldür
Daha bakmaya fırsat bulamadım Kakao
Hayırlı gecelerKızlar kendi mekanıma geldim ben,uykum geldi,hepinize iyi geceler
Nevreste
N Nana
Kakao ve Ben
EnHarbiKiz (anladın sen onu)
İyi gecelerKızlar kendi mekanıma geldim ben,uykum geldi,hepinize iyi geceler
Nevreste
N Nana
Kakao ve Ben
EnHarbiKiz (anladın sen onu)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?