- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
İyi geceler ama hic bekleme harbi yorum yapmicakKızlar kendi mekanıma geldim ben,uykum geldi,hepinize iyi geceler
Nevreste
@nananais
Kakao ve Ben
@EnHarbiKiz(anladın sen onu)
Teşekkür ederim canımDeyneeepppne yaptın kuzum sen ya,döktürmüşsün yine ellerine sağlık canım enfes görünüyor,bir de üşenmemiş arka fona yaprak sarmış koymuşsun canım çekti valla,tatlın çok güzel görünüyor Bu kategoride diğer yarışmalar gibi benim için eğitici ve öğretici oldu,çok tarif yaparım ben bu yarışmadan çıkanlardan Yarışmada başarılar dilerim canım.
Bu arada yine son günlere bıraktığın gözümden kaçmadı
Sarma mı tatlı mı başlangıçta anket açsaydım iyi olacaktı herhalde.Sarma mı o arkadan gülen arkadaşoyumu sana veriyorum sarıgül aman deynep sarman gönlümü fethetti. Tatlı zaten şerbetli olması bile yeter bana eline sağlık başarılar
Bizde söz sözdür gardaşSarma mı tatlı mı başlangıçta anket açsaydım iyi olacaktı herhalde.Tatlıdan daha çok dikkat çekti .Oylama başlayınca sözünüzden dönmezsiniz inşallah
Hamur açmayı bende çok beceremiyorum ama bu tarif daha kolay.Üst üste konulunca merdaneyle zorlanmadan büyüyor zaten.Şekli de zaten oklavaya burulacağından şeklin önemi olmuyor.Beğendiysen oy ver canım,kendini mecbur hissetmeeline sağlık canım .eminim güzel olmuştur ben beceremem herhalde hamur açmayı beceremiyorum zira.kahvaltı sofralarından bir oy borcum var sana hakkımı burda kullanıyorum bir oyum sana hadi bakalım başarılar dilerim.
zaten bir oy hakkım varmış oylayınca farkettim aklımda bir tatlı daha vardı ama sağlık olsun oyun bol olsun.eline sağlık canım .eminim güzel olmuştur ben beceremem herhalde hamur açmayı beceremiyorum zira.kahvaltı sofralarından bir oy borcum var sana hakkımı burda kullanıyorum bir oyum sana hadi bakalım başarılar dilerim.
rica ederim bu kulupte arkadaş dayanışması yapyacaksak ölelim ama dimiHamur açmayı bende çok beceremiyorum ama bu tarif daha kolay.Üst üste konulunca merdaneyle zorlanmadan büyüyor zaten.Şekli de zaten oklavaya burulacağından şeklin önemi olmuyor.Beğendiysen oy ver canım,kendini mecbur hissetme(neyse hediyeyi geri göndermek ayıp olur,tamam kabul ).Teşekkür ederim canımmm.
Teşekkür ederim canımm.O tarifi daha çok beğendiysen ona ver istersenzaten bir oy hakkım varmış oylayınca farkettim aklımda bir tatlı daha vardı ama sağlık olsun oyun bol olsun.
yok tatlım sadece o tarifi yapıp denemiştim ona istinaden oy kullanacaktım.oyumu sana verdim tabikiTeşekkür ederim canımm.O tarifi daha çok beğendiysen ona ver istersen
Merhaba kızlar.
Tadını çok sevdiğim ,ilk defa yaptığım bir tarifi yarışma bahanesiyle yapmaya karar verdim.Korktuğum kadar zor olmadıHer ihtimal belki beceremem,malzeme ziyan olmasın diye yarım ölçü yaptım.Ben beğendim,inşallah sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1818746
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke(daha çıtır olması için)
3-4 bardak un
Buğday nişastası(açmak için)
bir fiske tuz
İç malzeme olarak fındık,ceviz,fıstık isteğinize kalmış
Şerbeti ben ağır şerbet sevmiyorum 4 bardak suya 3 bardaş şeker kullandım .
Yapılışı;
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir ,en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 1818747
Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde 40 bezeye ayrılır(ben yarım ölçü kullandığım için 20 beze çıktı )
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır,daha sonra 4 veya 5 beze üst üste konarak aralarına nişasta kullanılarak açılır.
Eki Görüntüle 1818748
Tek yufka açmaktan daha pratik.
Daha sonra açılan yufkalara fındık içi sepilip ,ortadan ikiye kesilip,oklavaya sarılır ve büzdürülür,yavaşça oklavadan çıkarılır,tepsiye dizilir.
Dizme işlemi bitince ben kendi yaptığıma paket yağın üçte birini+yarım bardak sıvıyağ döktüm.
Eki Görüntüle 1818749
Eki Görüntüle 1818820
Tatlı ve şerbet ılıkken dökülür.
Eki Görüntüle 1818753
Eki Görüntüle 1818754
Eki Görüntüle 1818755
Aman boşver ,hazır baklavalık yufkayla yap,oruçlu oruçlu ne uğraşacaksınZeynep oğlanı uyudu o senin bu tarifi yapicam
Aman boşver ,hazır baklavalık yufkayla yap,oruçlu oruçlu ne uğraşacaksınSeni düşündüğümden diyorum canım,yoksa yaptıktan sonra foto yükleyip,benim ince narin burmalarımı gölgede bırakırsın diye demiyorum.
Ben bilmemHahahha yanlız evde sutum yok :/ alternatif ne olabilir
Ben bilmemNevreste bilir.Onun burma baklava tarifi de vardı ,baktım O da süt koymuş. .Şimdi googleye baktım,başka bir tarifte süt,yoğurt yok ama nasıl olur bilemedim.
Süt olmadan hiç denemedimBen bilmemNevreste bilir.Onun burma baklava tarifi de vardı ,baktım O da süt koymuş. .Şimdi googleye baktım,başka bir tarifte süt,yoğurt yok ama nasıl olur bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?