- Konu Sahibi unbelivable
-
Merhaba arkadaslar,
Kasim ayinda tup bebek tedavisine baslayacagiz..doktorum dondurulmus embiryo transferi tavsiye etti. Yumurta toplandiktan sonra kadin rahminin dinlenmesi lazim diyor..yumurta toplandiktan 5-6 hafta sonra transfer edecek..
Acaba hangi yontem daha iyi bu konu beni cok dusunduruyor, aranizda bu ikilemi yasayan var mi?
canım insallah yeni tedavinle bebeğin sana gelir... bende ocak ayında taze embryo transferi yaptırdım ama sonuç negatif çıktı, doktorum 1 adet atlattıktan sonra 2. adetimle yeni tedaviye başlayacağımızı söyledi ama ben psikolojik olarak iyi hissetmediğim için 2 adetten sonra 3. de gittim, dondurulmuş embryom vardı, tabi embriyo kalitesi de önemli benimki compact idi yani 1. kaliteydi ve şükür Rabbimin yardımı ile tuttu, yaptığım araştırmalara göre eğer kaliteli embriyo transferi yapılıyorsa dondurulmuş ile tutma ihtimali yüksekmiş ama şöyle de bir risk var düşme ihtimali de yüksek demişti doktorum bana, 12. haftayı atlatana kadar doktorum hep riskten bahsetti ama şükür 29. haftaya geldim, rahim dinlendiği için dondurulmuş embriyo transferleri başarılı oluyormuş gerçekten
Merhaba arkadaslar,
Kasim ayinda tup bebek tedavisine baslayacagiz..doktorum dondurulmus embiryo transferi tavsiye etti. Yumurta toplandiktan sonra kadin rahminin dinlenmesi lazim diyor..yumurta toplandiktan 5-6 hafta sonra transfer edecek..
Acaba hangi yontem daha iyi bu konu beni cok dusunduruyor, aranizda bu ikilemi yasayan var mi?
merhaba canım doktorun güzel düşünmüş bence bende 3 tüp bebek denemesinden sadece dondurulmuşlarla sonuç aldım kimyasal dı belki ama tazede değerim hiç çıkmamıştı o yüzden bende kasım gibi dondurulmuşları deneyeceğim canım sen hangi merkeze yaptırıyorsun
canım insallah yeni tedavinle bebeğin sana gelir... bende ocak ayında taze embryo transferi yaptırdım ama sonuç negatif çıktı, doktorum 1 adet atlattıktan sonra 2. adetimle yeni tedaviye başlayacağımızı söyledi ama ben psikolojik olarak iyi hissetmediğim için 2 adetten sonra 3. de gittim, dondurulmuş embryom vardı, tabi embriyo kalitesi de önemli benimki compact idi yani 1. kaliteydi ve şükür Rabbimin yardımı ile tuttu, yaptığım araştırmalara göre eğer kaliteli embriyo transferi yapılıyorsa dondurulmuş ile tutma ihtimali yüksekmiş ama şöyle de bir risk var düşme ihtimali de yüksek demişti doktorum bana, 12. haftayı atlatana kadar doktorum hep riskten bahsetti ama şükür 29. haftaya geldim, rahim dinlendiği için dondurulmuş embriyo transferleri başarılı oluyormuş gerçekten
Rahmin dinlenmesi açısından donmuş tedavisi daha mantıklı. Hatta ohss olan kadınlarda kurtarıcı bir yöntem. Ancak donmuşlarda beni korkutan çözülürken malesef bozulma ihtimalleri var. En iyisini dr.un bilir, ancak eğer embrio sayın çok olursa hiç deyilse 1 tane tranfer edile bilir. Tabii ohss olmazsan.
kesinlikle haklısın çözünme sırasında bozulanlar zaten kalitesiz olanlar. bana 2 tane transfer yapıldı biri "güçlü" diğeri "compact" dediler, inan bana hiçbir zaman tutsun diye dua etmedim, hep Allahım hayırlı sağlıklı olacaksa nasip et dedim, şükür biri benimle o da compact olan. insallah sen de , isteyen herkes de miniklerine kavuşursunuzbende soyle dusunuyorum eger cozunurken bozulacaksa demekki kaliteli degildi embiryo?? ya da bilemiyorum yaa..cok zor karar vermek mecburen doktorun dedigini yapacagiz tabiki..ohss olmaktan hic bahsetmiyor doktor direk dondurulmus dedi artik herkes bu yonteme yonelecek ilerde diyor, ben her yaz konferanslara gidiyorum egilimler bu yonde artik diyor..hepimiz icin hayirlisi insallahh
kesinlikle haklısın çözünme sırasında bozulanlar zaten kalitesiz olanlar. bana 2 tane transfer yapıldı biri "güçlü" diğeri "compact" dediler, inan bana hiçbir zaman tutsun diye dua etmedim, hep Allahım hayırlı sağlıklı olacaksa nasip et dedim, şükür biri benimle o da compact olan. insallah sen de , isteyen herkes de miniklerine kavuşursunuz
canım negatif demişssin ama 2 gün sonra yani 12. günde değerin artarmı acaba? idrar tahliline güvenme zaten 12. günde git beta hcg yaptır bence insallah değerin katlanırben de dün negatif aldımm hersey iyiydi 5 gün ve 2 tane transfer edildi dün 10 günüm dü ve degerim 14,5 cıktı yarin bidaha bakılacak bu sabah idrarda negatifi gördümm yarine bidaha bakılacak ama ben hemen dondurulmuşla denemek istiyorumm..en erken ne zaman yaptırabilirim acaba henüz doktorla görüşmedik
canım negatif demişssin ama 2 gün sonra yani 12. günde değerin artarmı acaba? idrar tahliline güvenme zaten 12. günde git beta hcg yaptır bence insallah değerin katlanır
hadi güzel haberlerle gelKan verdi cnm bugun 12 gunn bakalim ne cikcak belki son 2 guun artmıştır degerimm bende merakla bekliyorum
Kan verdi cnm bugun 12 gunn bakalim ne cikcak belki son 2 guun artmıştır degerimm bende merakla bekliyorum
Kizlar degerim 45.60 bugun 12 gun 10 gunku defer 14.5 artisa gore vargibi sanki demi doktor var dedi bakalim belki çarşamba bidaha yaptiririmm..insan heycanlanamiyo bile ya
Yok cnm 2 tane konuldu valla insan muallakta kalioo bende sevinemiyorum tam anlamiyla inss güzel sonuclar alirim
Kizlar degerim 45.60 bugun 12 gun 10 gunku defer 14.5 artisa gore vargibi sanki demi doktor var dedi bakalim belki çarşamba bidaha yaptiririmm..insan heycanlanamiyo bile ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?