dondurulmus embriyo ile eylul-ekim 2012 de baslayacaklar!!!!

Evet denk gelememisik.
Ama gonuller bir olsun.bir yumurtam var opu olucak deyince merak ettim sukur saglikla dollenmis.

İnsallah en kisa surede yavruna kavusursun canim dualarimdasin.

canım benim güzel duanı Yüce rabbim hepimiz için kabul etsin.

serklaj , çizik atma değilmi, ben doktora onu yapalım mı dedim, ispatlanmış bişey değil dedi...... gerçi bu ay 6,5 mm yi gördüm, daha iyi yani. belki kendililğinden (myom ameliyatı sonrası) düzelebilir....... kendine ve bebişe iyi bak,,,,,,,

Canim aerklaj rahim icine atilan cizikler degil.
serklajyetmezligi rahim agzinin zamanindan once acilmasiyla bebegin kaybedilmesine sebep olan bir sorun.
rahim agzinin dikilmesiyle zamanindan once acilmasi engellenmeye calisiliyor ama bircok eksiside var islemin

Ama kar zarar islemi gozetilerek uygulaniy ve bircok kiside gebelik miadina gelir

İnsallah emb.iatedigin sayiya ulasir ve bebegine kavusursun.

Canim iyiyim sukur

Masallah sizlerde iyisiniz.insallah dr kontrolun iyi gecer hakkinda en hayirli karar veerilir.
Serklaj artilari kadar riskleride olan bir operasyon cunku.

Biz test gününden 10 gün sonra kese görmeye gitmiştik canım seni daha mı geç çağırdılar yoksa zaman mı geçmiyor:)
İkili testimiz temiz çıktı çok şükür rahim uzunluğum da ölçüldü doğum doktorları alttan bakmak istemiyor idrara sıkışık üstten baktı 34mm iyi dedi şuan için operasyona gerek görmedi. Gerekirse daha sonra atarız diyor ama sıkı takip edip atmamaktan yana sanırım.
Bebek iyi bu rahim uzunluğuydu testin sonucuydu derken cinsiyetini de sormadım sağlıklı olsun da varsın 1 ay sonra öğrenelim.

Canim bana iki haftadan sonrasina gun verdiler. Sanirim hem kese hem kalp atisi icin.inan gunler gecmiyor garip bir korku var ((((((

Serviks olcumu icin vajinal olcum yapilmasi gerekiyor canimtakip altinda tutulacak demisain yanlis anlama ama bir ay cok uzun degilmi
diger topicte yazini okudum progeston gunde bir adet demissin.vajinal kullanmani tavsiye ederim.cunku bu sekilde rahim tarafindan %85 emiliyor.

Bebeegin saglikli olmasi en onemlisi bizler icin.kiz olsun erkek olsun onlar bizim en degerlimiz.

Dr un kim canim insallah riskli gebelik uzmanidir.

feryal canım nasılsın kontrole azkaldı inş kese yi görüp kalp atışını duyup geleceksin rabbimin izniyle canım kontrolden geldiğin gibi yaz tamammı merakta bırakma bizi seni takipteyim nasıl gidiyo inş herşey yolundadır canım

canım benim inş bu sefer herşey istediğin gibi olur rabbim bu sefer hayırlısıyla rahminin istenilen kalınlığa ulaşıp bebişler transfer edildikten sonra inş sıkı sıkı tutunmalarını nasip eyler rabbim daha fazla bu yolda uğraştırmasın hayırlısıyla kuzucuklarına kavuştursun seni inş

canım inş operasyon geçirmene gerek kalmaz sağlıklı güzel bir gebelik geçirip sağlıklı sıhatli bebişini kucağına alırsın

canım bir sonraki kontrolun ne zaman hayırlısıyla cinsiyetin netleşir sen sormadan doktorun söyler sana cinsiyetini meleğinin

İyiyim canim sagol merakla cuma gununu bekliyorum
insallah hrsey yolundadir ve kalp atislarinida duyarim.

Sen nasilsin annenmi bakiyor hala
Bebeginin hareketlerini hissetmeye basladinmi

Medikal park a gidiyorum hayır riskli gebelik uzmanı değil canım bilmiyorum ilk ölçümde riskli birşey görmediği için 1 ay sonra çağırdı sanırım yani işine de karışılmasından hoşlanmıyor bu zamana kadar fitil olarak kullandım şimdi ağızdan a çevirdi bilemiyorum ki güvenmek istiyorum doktoruma daha önceden de kürtajımı o yapmıştı. Riskli gebelik uzmanına 10. Haftada gittik bir sıkıntı görmedi her zaman çağırmadı 22. Haftada ayrıntılı ultrasona çağırdı rutin kontrollere medikal de devam et dedi gerek olmayacağını düşünüyor o da dikişe. Endişeler bitmiyor belki dayanamayıp 2 hafta sonra giderim.

29 haziran canım ama dayanamayıp daha önce de gidebilirim.

İyiyim canim sagol merakla cuma gununu bekliyorum
insallah hrsey yolundadir ve kalp atislarinida duyarim.

Sen nasilsin annenmi bakiyor hala
Bebeginin hareketlerini hissetmeye basladinmi

feryal canım hayırlısıyla az kaldı bebişini görmene rabbiminde izniyle cuma günü pıt pıt larıda duyacaksın

canım ben idare ediyom annemi mayısın 2. haftası yolladım bende yemeklerimi yapıp yatıyom işte fazla yormuyom kendimi hayırlısıyla şu 5 ayı doldurayım heralde bıraz daha rahat olurum canım arada gıdıklama seyirme gibi hissediyom inş 20. haftadan sonra daha net hissedecekmişim zaten şimdi doktorum bile dedi öyle net hissedemezsin sağlıklı olsunda sağlıklı gelişsinde tekmeleme zamanı geldiğinde net hissederim rabbimin izniyle

canım doktorun 1 ay da bir çağırmaya başladı dimi benimkide 12. haftadan sonra ayda bire çıkarttı kontrolleri bıraz beklemesi zor oluyo ama işte günlerde rabbimin izniyle geçiyo ben nasipse 21 haziranda gideceğim rabbim bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günüde gösterir inş

calarım hepinizin miraç kandili mübarek olsun rabbim yapmış olduğumuz duaları kabul buyursun inş

senin takviminde bugün bebeğiniz avucunuza sığacak kadar büyüdü yazıyor :) ne güzel 14 cm diyor boyuna benimki de 7 cm :) senin kuzunun yarısı.
canım ben de 12. haftadan beri seyirme damar atması gibi bişeyler hissediyorum ara sıra büyüklere tecrübelilere sordum bebek olduğunu söylediler. belli bir noktada seyiriyor ince ince sızlıyor gibi oluyor bazen. hissetmeyi ben de çok istiyorum ama daha 1 ay dan fazla var net hissetmem için sen yine daha belirgin hissediyorsunudur şuan.

benim de rahim boyunu ölçtü progestanı da 1 e düşürdü onu da ağızdan alıcam artık gayet rahattı doktorum hatta 5 hafta sonra gel dedi dayanamam dedim 24 haziranda yıllık izinden dönüyomuş ondan sonra istediğin zaman gel dedi. ama eşim cumartesi olsun randevu deyince 29 haziran a aldık tam 4 hafta cumartesi biri geçmek üzere :)
aslında normali artık 1 ay. çünkü kadın beni her hafta gördü bu zamana kadar en fazla 10 gün sonra gel dedi ikili teste gittiğimde 11 haftalıktı ölçemedi 5 gün sonra gel dedi hep gördüm bebeğimi öyle çok iyiydi :) o yüzden 1 ay uzun geliyor. bazen başka bir doktora gideyim bir sonraki cumartesi diyorum bu serklaj uygulanıcak mı başka bir doktorun da fikrini alayım hem de bebeği de görmüş oluruz diyorum. sonra da doktoruna güven başka doktora gitme bu sefer iki doktorun fikri kafanı karıştırır diyorum.
bakalım ne yapıcam iyi olduğunu bilsem beklerim ama :)
sen ne zaman kesmiştin canım progestanı?

canım rabbimin izniyle inş serklaja gerek kalmadan sağlıklı bir gebelik geçirip yavrunu kucağına alırsın canım bende öyle oluyom doktordan geldimmi ilk hafta rahat oluyom hele 15 gün geçince acaba başka doktoramı gitsem diye düşünüp duruyom sonrada diyomki doktordan doktora fikirler bile değişiyo kafamı karıştıracak bişey söyler moralim bozulur bu seferde sabrediyom çok kişide okudum meraktan farklı doktora gidenlere o doktor bile kafadan ilaç yazıyo ondan bence kendi doktorun ne derse onu yap sende 4 hafta bekleme ben en fazla 25 günde bir gideceğim öyle ayarlıyacağım inş

canım kuzucuklarımız büyüyo inş kucağımıza aldığımız günüde gösterir rabbim canım ben arada hissediyom seyirmeden farklı ama bunu çoğu kişi gaz da olabilir diyo bazen bakıyorum karnımın belli bir noktasında sertlik var toplanmış orda duruyo büyüdükce daha farklı oluyo rabbim sağlıklı sıhatli gelişmelerini sağlıklı sıhatlı kucağımıza almamızı nasip eylesininş

canım ben progestanı 15. haftada bıraktım ama her hafta düşüğü önlemek için kalçadan iğne vuruluyom sen kan sulandırıcıyıda bıraktın galiba ben onu 9 ay vurulacağım rabbim bebeklerimize sağlık versin sağlıklı sıhatli gelişip büyüsünler herşeye katlanılıyo

feryal canım günler saate döndü inş yarın kalp atışlarınıda duyacaksın kuzunun

kan sulandırıcı bende pıhtılaşma yok o yüzden sadece daha önceki düşüğümden dolayı 100 lük coraspin içiyorum doktorum doğuma 1 ay kala ya kadar kullanıcaz bunu dedi. ona devam yani.
progestana da ağızdan devam 1 ay daha azaltarak düşürdü dozunu. ben de 60 gün iğne vuruldum transferden sonra kuzum 8 haftalık olana kadar. sonra da haftalık iğneleri sordum fitile geçmiştik o zaman ekstradan onu da kullansam dedim. o iğnelerinde farklı komplikasyonları olabilir gerek yok dedi. sanırım kanama falan olmadığı sürece vermek istemiyor. hem temkinli hem de fazla ilaca karşı. gerek olursa verir diye ben de ısrar etmedim.

ben de başka doktora gitmicem sanırım 3 hafta sonra giderim kendi doktoruma. dediğin gibi aklımı bulandırmak istemiyorum. iyidir inşallah meleğim 1 haftası geçti bile. benim de hissedeceğim zamanlar gelir inşallah sertlik olan yerde duruyodur bebiş. alışverişe başladın mı havin? cinsiyetiniz de belli :)
benim annem almış bir bir önceden beri bugün onları gösterdi çok sevindim mutlu oldum. tabi genelde sarı yeşil :) bugün de gittik 2 tane kırmızılı zıbın aldık kız da giyer erkek de giyer mantığına dayanarak :) alışveriş etmek beni mutlu ediyor motive olup daha huzurlu bekliyorum bebeğimi. ama kalan şeyleri artık cinsiyetten sonra alırız hastane çıkışı havlusu battaniyeleri vs...

feryalcim büyük gün yarın inşallah kalbi de atacak minik feryalin :) heyecanla senden gelecek haberi beklicem. bu arada transferden sonra dan itibaren hangi ilaçları kullandın bundan sonra neler kullanacaksın yazarsan da sevinirim.

Arkadaslar bugun itibariyle bebegim 6+3 gunluk.
Ve hem keaeyi hemde kalp atiaini gorduk.

kismetse bir sonraki kontrol 15 gun sonra

Ercelf
Ben transfer itibariyle progeston 200*3 vajinal estrofem 3*1 ve folbiol 1*1 kullandim ve onumuzdeki hafta itibariyle sadece.folbiol kullanicam.

canım benim çok sevindim demiştim rabbimin izniyle pıt pıtlarıda duyarsın diye rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin sağlıklı bir hamilelik geçirip meleğini sağlıkla kucağına alırsın inş

canım her doktorun yöntemi başkaa tüp bebekle hamile kalsakta bana doktorum rahime daha iyi kan pompalansın diye bebeğin tutunmasına yardımcı olsun diye yazmıştı iğneyi sonra benim doktorum maliyeti yüksek gelir diye güvendiği başka bir doktora yönlendirdi beni şimdiki doktorumda ilaçları kullanıp kullanmama konusunda tüp bebeği yapan doktorumla konuşup ona göre karar verdi anlıcan sen erken kurtardın ben 9 ay iğnelere devam hayırlısı hiç şikayetci değilim bebişim sağlıklı sıhatli gelişip büyüsün ben doğuma kadar iğnelere razıyım rabbim sağlıkla kucağımıza aldığımız günü göstersin inş

bencede canım başka doktoro gitme gerçekten çok kafa bulandırıyolar

canım ben 7 ayınakadar çöp bile almıyacağım zaten ailemde alma diyo heralde kıyafetleri teyzelkeri annanesi alıcak bende 7. aydan sonra beşik falan bakmaya başlarım artık nedense şu anda bebeğime alış verişte yapmak istemiyom erken geliyo

Son düzenleme:
Çok şükür canım çok sevindim beklediğine değdi:) Allah tamamına erdirsin hepimizinki. Ben estrofem i 12. Haftaya kadar içtim progestana da hala devam ediyorum erken kesiyor doktorun herkesin doktoru farklı bir yol izliyor tabi tek gebeliğini inşallah sorun yaşamadan devam ettireceksin canım.

Benim de annem almış baya bişeyler ben daha başlamadım. Ama 7. Aya kalmam son aylarımda yatmam gerekebilir. Biraz daha büyüsün. Seninle aramızda 4 hafta var. Feryal ile de 8 hafta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…