- 19 Ocak 2011
- 694
- 262
- 103
canım biliyorsun tedavi sürece doktorun tarzına ve hastanın durumuna göre değişiyor, benim doktorum çok garantici bir adam, kalp atışlarına kadar estrofeme devam ettim, 12. haftaya kadar folik asite progestan iğneye devam, bana hem progestan iğne hemde günde 3 kere progestan fitil vermişti, 12. haftadan sonra iğneyi kesip fitili 4 e çıkardı, kalp atışından sonra proluton iğne de verdi haftada bir onu 20. haftada kestik. aaa birde transferden sonra sütle içilen ilaç vardı deltacortilmiydi neydi, keseden sonra kesti onu da... biraz karışık olmuş okuyunca, özetle transferden sonra estrofem, deltacortil, folik asit, progestan iğne+fitil, clexane iğne kullandım ben
ben ankarada tedavi gördüm recai papuccu da , ama bahçecinin başarılı olduğunu çok duydum, telaş etme, insallah hayırlısıyla tutar...canım çok sağol ben bahçecide tedavi oldum senin merkezin doktorun kim acaba eksik bişeyler olduğunu düşünüyorum
ben ankarada tedavi gördüm recai papuccu da , ama bahçecinin başarılı olduğunu çok duydum, telaş etme, insallah hayırlısıyla tutar...
sizlere bir süredir yazamadım, ama merak etmeyin demiştim. malum yoğun bir kurs proğramına başlamıştım ya , sanırım iyi olmuş,
13 ağustos regl oldu, kontrolde iki yumoş vardı, fakat 3.gün bayağı büyüktü bu yüzden naturel tüp yapalım dedik, güzel olan endometrium kalınlaşıyordu, yani ilaçsız kalınlaştı kızlar. bu mücize gibi birşey, 3 ay uğraşıp endo 5,7 mm yi geçmezken, bu kez 7, 7,5
7,8 ve enson 8,2 mm oldu. opuya kadar sadece bir yumoş gelişti ve ilaçsız olunca acil opuya alındım dün saat 18.00 de, neyse yumoş dolu çıktı fakat olgun değilmiş... bu kötü haber.
iyi haber de şu: endometrium belki bir daha kalınlaşmayabilir diye donmuş embiryodan 1 tane transfer olacağım.. cumartesi transferim var... dualarınızı eksik etmeyin. hepinizi öpüyorum
ayrıca adetin 3.günü fsh 6,96 , e2 133 çıktı... dr derki e2 yüksekse fsh düşük çıkarmış bilginiz olsun... normalde benim fsh 18 ila 22 arasında idi hatırlarsanız.
bu arada herşey kendiliğinden gelişti ve ilave hiçbir şey yok... inşallah saati günü gelmiştir kızlar, zamanım az , yaş 44 olunca panikledim yani.
pufynin dediğine göre endo kalınlaşıyorsa menapozu unutmalıymışım. inşallah öyle olsun.
Iyi olmana cok sevindim
Evet serklajim yapildi gunleri. Sayiyorum.
insallah ilk olarak 2 8haftayi atlatirim
evet benimde kizim olucak ve hafif hafif hareketlerini hissediyorum.
inßllah hßpimiz saglikla kavusuruz kizlarimiza
kızlar mrb umarım hepimiz bebeklerimize kavuşuruz en kısa zamanda size Bir sorum olacak KIZLAR 3 GÜN ÖNCE DONMUŞ blast 2 adet embriyo transferi yapıldı transferden sonra hangi ilaçları kullandınız sizinkiler tuttuğu için soruyorum bana pek ilaç vermediler bazılarına iğneler vermişler acaba bişeylerr eksikmi yapılıyor çok endişeliyim yardım edin SADECE JEL coraspin estrofem prednol hiç iğne yok cevap verirseniz sevinirim kızlar
haberler sevindirici yumoşun olgun olmamasına üzüldüm ama vücudun dinlendiği için endimetrium kalınlaşıyor bence bazen tedaviler vücududa rahimi de yoruyor. sonunda transferin olacağı için çok sevindim benim kuzum da 7.2 ile tutundu bana. Allah ol dedikten sonra gerisi hikaye. dualarım seninle..
maşallah size. kızlar topiği oldu desene. inşallah hepsi sağ salim doğarlar.
her doktorun ilaç protokolü farklı. ben son denememde kendi isteğimle progestan iğne kullandım 8. haftaya kadar iğne sonrasında vajinal fitile geçtik 13. haftadan sonra da ağızdan tablete döndük. hala içiyorum doğuma kadar içicem erken doğum riskim olduğu için.
estrofem i merkezimin isteğine göre 12. haftaya kadar içtim.
jel zaten progestan desteği. coraspin ben de içtim hala da içiyorum. doktoruna güven. ilaç protokolleri farklı olsa da etki alanları aynı. bana da mesela doktorum haftalık pruloton depot denilen iğneyi vermeyi uygun görmedi. onun da başka komplikasyonları var gereksiz yere veremem dedi. her doktorun düşüncesi farklı.
insallah canım. herseyi yazarım. bır kişiye umut olsak ne mutlu bıze. iyi bakın kendınıze aman ha. nazar değmesın hıcbırınızeNe dir aklimdaydin. Cumartesi buyuk gun desene
rabbim hayirlisini nasip etsin insallah bundada vardir bir hayir.
Gelismeleri yaz olurmu.
hadi bakalim senin minnosunun gelismelerinide okuyalim insallah.
zaman nasıl gecıyor . ilk transferimiz beraberdi. amin insallh bu sefer benim de tutarcanım bu forumda nice mucizeler okuduk, insallah bu mucizelerden biri de sen olursun. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin
haberler sevindirici yumoşun olgun olmamasına üzüldüm ama vücudun dinlendiği için endimetrium kalınlaşıyor bence bazen tedaviler vücududa rahimi de yoruyor. sonunda transferin olacağı için çok sevindim benim kuzum da 7.2 ile tutundu bana. Allah ol dedikten sonra gerisi hikaye. dualarım seninle..
canım cevap verdiğin için çok teşekkür ederim genelde foruma baktığımda iğne kullananlarınki tutmuş dediğin doğru kişiye göre tedavi yapılıyorda ama yinede aklıma takıldı sende iğne kullanmışsın tutmuş benim bugün 3 gün acaba bende kullansammı geç mi kaldım ya öf o kadar soru işareti varki kafamda çok stres yaptım ben sen ne zaman kullanmıştın acaba
bide diğer ilaçların nelerdi
sakın kendi kafana göre iş yapma canım. ben ilk transferimde vajinal fitil kullandım. dondurulmuş embriyo tedavisinde fitil uyguluyoruz dedi doktorum. o da tuttu mesela ama kimyasal gebelik oldu.
2. de ben özellikle kendim istedim senin gibi takıntı yaptım daha iyi geleceğini düşündüm. o da verdi ama ekledi etkileşimleri aynı diye. vajinal fitili de hiçe sayma direk rahim içine uygulanıyor ve rahim tarafından %85 i emiliyor. iğne kas içine yapılıyor. gebelik takibi yapan doktorum ikisi de aynı dedi. fitil direk rahim içine uygulandığı için emilimi daha yüksekmiş. iğne tam bir eziyet.
ben transferden 3 gün önce başladım ve bebek 8 haftalık olana kadar yaklaşık 2.5 ay birfiil hergün kalçadan iğne oldum. zor tabi. hergün iğne. ama o an gözüm hiçbişeyi görmüyordu kendime ettiğim işkence önemli değildi yeterki tutunsun diyorsun. 8. haftadan sonra fitile geçtik daha rahat uygulamak. coraspin ve folbiol içtim ekstradan. endometrium kalınlaşsın diye de cyclo progynova içtim günde 4 tane. 12. haftada onu da kestik.
canım rutin kontrolmü? endişe ile geçiyor hamileliğimiz, ben ayrıntılı ultrasondan sonra yani 20. haftadan sonra rahatladım, 10 gündür rahatım biraz daha, Allah emeğimizi boşa çıkarmasın, güzel haberlerin için dua ediyoruzArkadaslar merhaba ::79:
Yarin sabah dr kontrolum var. Ne olur dua edin iyi haberlerle geleyim.
Arkadaslar merhaba ::79:
Yarin sabah dr kontrolum var. Ne olur dua edin iyi haberlerle geleyim.
feryal canım inş kontrolun güzel geçecek burda güzel haberlerini paylaşacaksın bizimle kontrolden gelir gelmez yaz canım merakta bırakma bizi
canım rutin kontrolmü? endişe ile geçiyor hamileliğimiz, ben ayrıntılı ultrasondan sonra yani 20. haftadan sonra rahatladım, 10 gündür rahatım biraz daha, Allah emeğimizi boşa çıkarmasın, güzel haberlerin için dua ediyoruz
kızlar allahın izniyle maşallah çok iyi gidiyorsunuz sizler ve bebeklerinz. dualarım inanın hep sizlerle. sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alacaksınız inşallah.....
Hosgeldin
Dr kontrolum iyi gexti cok sukur.
bebefimin gelisimi haftasi ile uyumlu ve vajinal ultrasondada serviks olcumunu normal.
bir sonraki kontrolum 11/09 da.
Ben sadece ikili test yaptirdim ve dortlu ultrasoni istemedim. Sonucta benim icin sonuc degismiycek.
Sanirim bu yuzden detayli ultrasonum 06/09 da
Ilk hedefimiz kayip yasadigim 24. Hafta bir sonraki 28. Hafta ge kiametse ilerileri
canım ben sadece biliyon detaylı ultrasona girdim heranki bir sıkıntı varsa baştan hastane falan ayarlamak için işinin ehli bir doktorun elinde doğum yapmak için çok şükür ondada herşey yolunda çıkmıştı seninde bundan sonra öyle rabbimin izniyle devam edecek ve rabbim sağlıkla 40 haftayı doldurup meleğini kucağına aldığın günü gösterecek
Aminnnnn.
Senin az kaldi masallah.hazieliklar nasil gidiyor.
kızlar mrhb Allahım nasip ederse bende kurban bayramından sonra dondurulmuş bebeğimi alıcam tutunması daha mı kolay oluyo dondurulmuş emb. tedavi nasıl ilerliyo anlatır mısınız iğne vs veriyorlar mı tutunması için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?