dondurulmuş embriyo transferi sonrası hamile kalanlar

siyam21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2014
47
12
28
34
merhabalar allah kısmet ederse bu ay dondurulmuş ambriyolarımla ilk tüp bebek denememe başlıycam dondurulmuşlarla hamile kalan arkadaşlar lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.

merhabalar allah kısmet ederse bu ay dondurulmuş ambriyolarımla ilk tüp bebek denememe başlıycam dondurulmuşlarla hamile kalan arkadaşlar lütfen yaşadıklarınızı benimle paylaşırmısınız.
Selamlar.benim de merak ettigim bir konu acmissiniz.benim ikinci denemem dondurulmuslarla olmustu ama maalesef kimyasal gebelikle sonuclanmisti.ilk denemm normaldi hic tutmadi o.3.denemeyi dondurulmuslarla yapacagim.umarim siz olumlu sonuc alirsiniz.

Selamlar.benim de merak ettigim bir konu acmissiniz.benim ikinci denemem dondurulmuslarla olmustu ama maalesef kimyasal gebelikle sonuclanmisti.ilk denemm normaldi hic tutmadi o.3.denemeyi dondurulmuslarla yapacagim.umarim siz olumlu sonuc alirsiniz.
teşekur ederim ben çok korkuyorum tutmaz yada kimyasal olur diye adet olmayı bekliyorum adet olduktan sonra transfer için ilaçlara başlıycam siz 3. denemenizine zamn yapcaksınız

teşekur ederim ben çok korkuyorum tutmaz yada kimyasal olur diye adet olmayı bekliyorum adet olduktan sonra transfer için ilaçlara başlıycam siz 3. denemenizine zamn yapcaksınız
Karar veremedim daha ama hersey yolunda giderse subat gibi dusunuyorum.sanirim sizin ilk denemeniz.umarim son da olur.

Merhabalar, ben dondurulmus embryo ile hamile kaldım, bu mubarek gunde dilerim bekleyen ve dileyen herkese nasip eder yuce allahım..

Merhabalar, ben dondurulmus embryo ile hamile kaldım, bu mubarek gunde dilerim bekleyen ve dileyen herkese nasip eder yuce allahım..
teşekur ederim siz nelere dikkat ettiniz biraz tavsiyede bulunursanız özellikle transfer öncesi ve sonrası hakkında çok sevinirim

teşekur ederim siz nelere dikkat ettiniz biraz tavsiyede bulunursanız özellikle transfer öncesi ve sonrası hakkında çok sevinirim

Canım transfer öncesi ilaçlarını saatı saatine alman, grip, öksürük geçirmemen gerekir. Ben transfere 10 gun kala bronsit oldum. Yapmadıgım şey, içmediğim çay, yemedıgım bitkisel macun kalmadı.. Doktorum hapsurmaman, grip olmaman, ve öksürmemen lazım demişti. Sağlıgına cok dikkat et canım benim. Üşümemeye calıs. Transfer işlemi idrar kesen doluyken yapılıyor, transferden cıktıgında cok sıkısmıs oluyorsun. Çatlayacak gibi. Yarım saat yatagından kalkmaman gerekiyor. Yarım saatin sonunda lavaboya ızın veriyorlar, fakat sen yatagından kalkma bence. Sürgü iste, ve kendini yormadan kasmadan sürgüye işe. Ben hiç kalkmadan merkezde 3 saat yattım.
3 saatin sonunda cok acıkmıstım, kalkıp giyindim tam asansöre binecekken düştüm bayıldım. Şekerim düşmüş. Garantici ol, ya aç kalma, ya da ayaga kalkmadan önce şekerli bişeyler tüketmeye calıs. Sonrasında da 1 hafta yemek ve tuvalet ihtiyacı dısında yatagımdan kalkmadım.

Allah saglicakla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.benim de size bir kac sorum vardi.dondurulmuslarla ilk denemeniz mi.sizdeki sorun neydi,transfere kadar herhangi bir muayene oldunuz mu ve transferden sonra gebelik aşısı oldunuz mu bir de cok sordum farkindayim ama insan herseyi merak ediyor bu surecte. bir de transfere basladiginizda doktorunuz sizden hangi testleri istedi.kisaca yazarsaniz cok memnun olurum.cunku ben 2 kere tup bebek yaptirdim ikisinde sadece hormon testlerriyle basladik tedaviye bir de periferik kan testi.ucuncuye de bu sekilde baslamak istemiyorum .cok tesekkurler

Merhabalar zelal02, dondurulmuş embryolar ile ilk tüp bebeğimdi. İki embryo transfer edildi, tek gebelik gibi görünüyor şimdilik. Eşimde sperm sayısı düşüktü, varikolsel ameliyatı oldu, sayı yukselcekken daha da düştü. Bu yüzden tüp bebek tedavisi olduk. Transfere kadar çok defa muayene oldum, yumurta takibi, olgunlaşması, çatlaması vs. Hangi testleri olduguma cok dikkat etmedim açıkçası, cünkü doktorumuza cok fazla güvenerek gittik hep. Tek düşündüğümüz evlat sahibi olmaktı. Transferden sonra herhangi bir aşı vermedi doktorum. Progeston iğne ve kapsül kullanıyorum, ve aspirin ve folik asit ve estrofem.. Kimisinde yumurta topalnır toplanmaz transfer gerçekleştiriliyor, doktorum bize sormadan embryoları dondurdu ve yumurta toplama işleminden iki ay sonra transfer işlemi gerçekleştirdi. Yumurta takibinde kullanılan tüm ilaçların etkisin gecmesini vucudun kendini toplamasını bekledi. Umarım allahım gönlünüze göre verir, hep dua ediyorum. Allahım bize lutfetti, ama unutmadım zor günleri.. Hem kendim için hem bekleyen herkes için dua ediyorum.. Aklınıza takılanlara sabırla ve bildiğim kadarıyla cevap vermek için üye oldum.

sürgü ne oluyo ,bir de neler yemek lazım hem transfer öncesi hemde sonrası ne yemeliyiz ve ne yememeliyiz sorularım artıyo biliyorum ama gerçekten bunları öğrenmeme ihtiyacım var

sürgü ne oluyo ,bir de neler yemek lazım hem transfer öncesi hemde sonrası ne yemeliyiz ve ne yememeliyiz sorularım artıyo biliyorum ama gerçekten bunları öğrenmeme ihtiyacım var

Sürgü yatar vaziyette altına konulan lazımlık gibi birşey. Kalkmadan çişini yatar vaziyette ona yapabilirsin. Kabızlık sorunu yasıyorsan transfer öncesi dikkatli beslen lifli şeyler tüket. Transfer sonrası kabız olmaman gerek. Sonrasında da kabız olmamak için dikkat etmen gerek. Netten arastırabilirsin neler tüketmen konusunda.

çok teşekur ederim inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın

Ben de donmuş embriyo ile hamile kaldım. 2. denememdi, ilkinde 2 embriyo transfer edildi ama kimyasal gebelik ile sonuçlandı. Bu sefer üç embryo transfer edildi, tek gebelik oldu, 4 aylık hamileyim şu anda, herşey yolunda şimdilik. Transfer öncesi ve sonrası gayet rahattım, özel birşey yapmadım, ilaçlarımı, vitaminlerimi alıp iğnelerimi düzenli oldum, kabız olmamaya çalıştım.
Transferim Cuma günüydü, Pazartesi işe başladım. Transfer sonrası merkezde yarım saat yattım, sonra kalktım normal tuvalete gittim, eve gelince de sürekli yatmadım, TV karşısında uzun oturuş şeklinde uzandım, kalktım yemeğimi yedim, yürüyerek gittim iğnelerimi oldum. Doktorlar sürekli yatmayı tavsiye etmiyorlar kan dolaşımını negatif etkiliyor diye. Evde fazla iş yapmadım, işten gelince dinlenmeye çalıştım ama genel olarak normal hayatıma devam ettim, zaten doktorlar da böyle olması gerektiğini söylüyorlar. Ben de transfer öncesi okudum birşeyler ne yemeli ne yapmalı fln ama herkes ayrı birşey söylemiş, doktoruma sorduğumda özel birşey yiyip içmeye gerek yok dedi, Somalili kadınlar o kadar açlık içerisinde bile hamile kalıyorlar kendiliğinden dedi, olacağı varsa olur yani dedi, en iyisi doktorunun söylediklerine uyman. Merkezdeki insanların hikayelerini dinleyince bu işin gerçekten kader kısmet işi olduğunu anladım zaten.

Son düzenleme:
Allah herkesin gönlüne göre versin, maddi-manevi zor ve yıpratıcı bir süreç, insan yaşayınca anlıyor, emeklerimiz karşılığını bulur inşallah.
inşallah bende sizin gibi pozitif sonuç alırım benim transfer bi aksilik olmasa buay olacak adet olmayı bekliyorum.bir şey sorcam benim doktorum çift emriyo transferinin yasaklandığını o yüzden tek embriyo transfer edeceğini söyledi ama forumda bi çok kişi çift hatta 3 embriyo bile transfer edilmiş bu konuda bilginiz varmı

Cok tesekkur ederim.Allah razi olsun.dunyanin en guzel duygusudur yasadiniginiz duygu.insalla hepimiz yasariz bunu.ben de benzer ilaclar kullanmistim.hangi doktora gittiniz merak ettim.

Merhabalar.ALlah saglikla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsininsallah.benim de 2.denemem kimyasal gebelikle sonuclandi.ilki hic tutmadi.sizde kimyasal gebelikten sonra ikinci tedaviye basladiginizda neler yaptiniz yani hangi ilaclar testler yaptiniz.bende sizin gibi hemen ise baslamistim.hatta tarnsfer gunu ucakla eve donmustum.sizin sorunuz neydi.ben pko luyum.1.5 yillik evliyim.1 asilama 2 tup bebek yaptim.artik gittikce inancim kalmiyor.ama sizin gibileri gordukce umutlaniyorumm

Pes etmek yok. Umudunu sakın kaybetme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…