Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

Merhaba Adaege,
morfolojiniz % kaçtı ?Yani bir döllenme süreci olup, embriyonuz oluştu değil mi ?
Bizdede morfloji bozukluğu war %3. 6 tane blast emriyomuz oluştu ve bu bana morfolojinin suçlu olmadığın kanısını bıraktı.Yanılıyo muyum sizce ?
Yumurtalar döllense,blast embriyoya kadar gidilse de , sorun morfoloji olabilir mi hala ?

canım morfolojimiz %2 gibi değerdi sanırım. bu arada bizim 9 yumurtadan 7 si döllendi ve son güne kadar giden 3 taneden 2 si donduruldu biri transfer edildi. kimyasal gebeliklerin %90'ı embriyoda bir bozukluk olmasından kaynaklanıyormuş. bunun da nedeni spermdeki morfoloji bozuklukları oluyormuş çoğunlukla.. artık ne derece doğru bilemiyorum. Allah bilir tatlım.. inşallah bizler de anne olacağız canım, inancını kaybetme sakın..

canım benim güzelim ne mutlu bana çok sevindim yazdıklarına
dua etmemmi hepimiz için ediyorum moralin yüksek olsun ulun bey bana demiştiki sakın umutsuzluğa kapılma öyle yada böyle senin çocuğun olacak seni anne yapıcaz sakın kötü düşüncelere kapılma demişti transfere girdiğim de de artık seni burda birdaha görmek istemiyorum yeter bu son olsun artık dedi
ben inanıyorum seninde son olucak Allahın izniyle.

fatmanurcum, senin ilk denemende hamilelik oluşmuş muydu?? bir de tek minnoş mu transfer edildi bu denemende de ?? kaç dondurulmuş minnoşun vardı?? çok sordum kusuruma bakma noolur :)

arkadaşım.ben kıbrısa özllikle tüp bebek için gelmedim.eşimin işinden dolayı tayin olduk.ilk denememi bursa tüp bebekde yaptık.tutdu.ama 13 haftalıkken öldü.bizde bekledik tayin burası olunca bundada var bi hayır dedik.fiyatlar yüksek.tr göre.sadece merkez 5 bin alıyor.geri kalanlarda 2 bin tutuyor.buraya yurt dışından çok gelen var.benim drum hep şu kadınlar kulübünde aralarda reklamı var.görmüşsündür.dr HALİL İBRAHİM TEKİN....kısaca böyle bazıları buraya güvenmiyor.idil07 de bundan bahsetmiş.valla bana burası melegimi vercekse ben razııyım.bide ne bileyim.merkez iyi gibi geldi.ama tabi herkes güvenmeyebilir.ama burda yaşın ne olursa olsun 3 embriyo koyuyolar.yumurta dondurmaya para almıyolar.tam teşkilatlı kan testi istiyolar eşine bile...haa unutmadan bende pko varr.daha başka sorun olursa cevaplarım.ayrıca benim drum istanbulda alman hast.lede çalıyor...

selam hanımlar
şimdi içimdekileri açıklıkla söylesem muhtemelen beni süresiz banlarlar. o yüzden süzerek anlatayım
ben bi tüp bebek tedavimi oldum ama başarısız oldu. o yüzden doktorum başarısızlık sebeplerini araştırmak için 21 kalemlik bi test listesi verdi bana. burdaki tüm özel hastanelere gittim ama hiç biri bu kadar özel test yapabilecek donanımda diilmiş. neyse sordum soruşturdum fakülte yapıyomuş hepsini. gittim randevu almak için bana ilk önce 20 ocağa gün verdiler. sonra 4 ocağa yalvar yakar alabildim. en son araya hiç hoşlanmıyorum ama torpil sokarak 1 aralığa aldım randevumu. neyse gittim hastaneye ve aldığım cevap beni çıldırttı.sipariş üzerine tahlil isteyemezlermiş. ii tamam muayene olim öyle yazın dedim. adam bana bi diklendi. neymiş efendim doktor olan oymuşta falanmış filanmış. ben aksini söylemedim zaten. bende devlet memuruyum,rica ettim. bana bunlardan sonra yazacak olsamda yazmam nerde yaptırırsan yaptır dedi. delirdim tabiki. doğruca başhekimde aldım soluğu. sonuçta ben eğer özelde yapılabilseydi yaptıracaktım.ama yapılamadığı için başka çarem olmadığından fakülteye gitiim. tatlı dille derdimi anlattım ama doktor bozuntuları bas bas bağırdılar bana. bende aradım ankaradan bi özel labaratuarı fiyat alddım. sırf o doktorların ego tatminleri yüzünden burnumun dibinde yapılabilecek tahlillere 750 tl verip ankaraya gidip yaptırcam. sinirimden titreme geldi ya

zaten işimiz devlete kalınca her yol çıkmaz sokak diyorum ben cemrecim. benim de söylemek istediğim çok şey var ama içimde patlıyorlar maalesef.. Allah kolaylık versin, ne diyim..

canım benim inşallah oda olucak Rabbim ol desin katından tertemiz bir soy armağan etsin inşallah.
morfoloji kötü diye sakın üzülmeyin eşinde üzülmesin bir yumurta bir sperm yeterli ki yüzlerce binlerce siperm arasından muhakkak 20 tane 30 tane iyi sperm yakalarlar tedavi için çok bile siz bunlara canınızı sıkmayın sipermle kimyasal gebeliğin bağlantısı varmı bilmiyorum ama bildiğim zamanı ozaman değilmiş Rabbim izin verirse zamanı bu zaman olucak inşallah.

fatmanurcum, senin ilk denemende hamilelik oluşmuş muydu?? bir de tek minnoş mu transfer edildi bu denemende de ?? kaç dondurulmuş minnoşun vardı?? çok sordum kusuruma bakma noolur :)

canım benim 3. denememdi 2 tane kondu 3. gün embiriyosuydu canım
bende baya uğraştım git gel ilaç tedavi çok şükür nasip böyleymiş.

arkadaşlar merhaba.ben aranıza yeni katılıyorum.ege ünv. de 14 ekimde il tüp bebek denemem yapıldı 28 ekimde olumsuz haberi öğrendik.5 tane dondurulmuş 1.kalite embriyomuz var.ocak adetinde dondurulmuşlarla denemeyi düşünüyoruz.ama korkuyorum ya gene olmazsa diye...benide listelerinize eklerseniz sevinirim.

canım benim Allah razı olsun amiin. evet Rabbim Ol dedikten sonra elbette olur ama işte birden okuyunca yazanları eşim çok çöktü ama belli etmemeye çalıştı.. ben de üzüldüm tabi.. inşallah bu defa vaktim gelmiştir, ben de aranıza katılırım. bu defa sağlıkla devam ettirebileceğim bir gebeliğim olur inşallah.. bu tek embriyo kanunu vurdu bizi ama vaktim geldiyse onun da bir önemi yok elbet..

kızlar hepinize selam..

oncelikle basımdan gecenleri bir anlatmak istedim..

- gecen sene cocuk denemerine basladık ilk basta kontrollerde hicbir sey cıkmadı , 6 ay sonunda hemen bir daha doktora gittim 3 tane cikolata kistim oldugunu ogrenince aralık ayında laparoskopi oldum

- ameliyat sonrası 2 ay korundum ve sonra klomen tedavisi gördüm sonuc negatif

- 3 ay klomen tedavisi sonrası aşılama oldum sonuc negatif

- eylul ayında tüp bebek yaptırdık uzun protokollü .. regl oldum. harıl harıl.. uzuldum..

2. tedavi baslangıcı icin gittigimde kontrol sırasında doktor gebelik kesesi gordu inanılmaz şok yasadık cunku bildiginiz deli gibi regl olmustum kve 6-7 gun suren regl.. ustune gormusum.. derken gel kontrol git kontrol bir turlu bebek goremedik.. kalp malp hak getire.. tam vagzecmeye yakın bu sefer birden 2. bir kese beliriverdi yani ikizdi ama tek embriyodan olması sasırttı doktorumu.. haydi bir daha umitlen, git gel git gel sonuc iki kese de dipsiz bir kuyu gibi kapkara ve bombos.. artık 11. haftadaydık siz dusunun!!

- en sonunda gecen hafta kürtaj oldum, kontrolumden sonra da su anda da cytotec diye bir ilac kullanmaya basladım 4 tane alacakmısım kan pıhtılarım tam dokulmedi cunku.. onları dokmeme yardımcı olacakmıs..

simdi sizlere sormak istedigim bir sey var.. doktor bana bir dahaki regl nde baslayabilirz tekrar dedi (tabi ne zaman regl olacagım bilmiyorum)
6 tane dondurulmusum var ama ne kacıncı gun olduklarını biliyorum ne de baska bir sey.. onu o zaman sorarım merkeze.. ama benim merak ettigim prosedur nedir arkadaslar?
hangi gunler neler yapılıyor neler ediliyor.. bana kısaca bilgi verebilir misiniz?

sevgiyle kalın..

canım öncelikle zor şeyler yaşamışsın geçmiş olsun benim doktorum 2 adet sonrası donmuş transferi yapıcak bana yani aslında en az 2 adet geçmesi rahimin kendine gelmesinden yana konuşur hep ama tabi bilemem her yiğidin yoğurt yiğişi ayrı oluyo bence biraz daha bekle hem psikolojik olarak rahatla stresin boşalsın hemde vücudun kendine gelsin.....

beni daha göresi varmış demek desene:))))) sölicem düşsün yakamdan artık şiddetli geçimsizlikten görüşmeyelim bi kez daha:))))

zor günler atlatmışsın canım geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın..

benim de temmuz başında kimyasal gebelikle sonuçlandı denemem.. eylül adetiyle başlarız demişti doktorum ama adetlerimin arası 50-54 gün oldu.. bir de doktorum bu arada merkez değiştiriyordu, o yüzden biz de 2 ay gecikmeli olarak kasım ayında başladık.. kısmetim böyleymiş, buna da şükür..

tedavi için 2 ay ara veriyorlar diye biliyorum ama senin durumunu iyi görüyorsa doktorun bir ay da yeterli demektir..

çok gecmiş olsun arkadaşım..zor günler zor şeyler bunlar bende yaşadım bunları 9 haftalıkken kürtajla sonuclanmıştı.. bana doktorum rahim toarlayıcı hap vermişti ddaha sonraki 2 adet degil 3 adette tedaviye başladım.. dondurulmuş embriyolar digeri gibi uzun sürmüyo maksimum 16 ila en fazla 19 gün süren bi tedavi biçimi gerci her merkezin protokolu farklıdır ama benim yaşadıgımı anlatım sana.ilk adet olduguma doktorumu aradım oldum diye hemen bi bant ve bi kaç ilaç kullanmam gerektigini sölediler.adetin 3 veya 4 günü muayene cagırıyolar bi sonraki randevun yaklaşık 10 gün sonra tekrar muayene (rahim kalınlıgını ölçmek için yapılıyo muayenen)bu arada kullanmam gereken ilaçları söylüyolar daha sonrasında bi aksilik olmazsa 3 veya 4gün sonra transferin grcekleşiyo. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz inşş..Rabbim hayırlısını versin...

FATMANUR bikaç kere yazdım sana ama hiç cevap gelmedi heralde dikkatinden kaçtı neyse tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. yasmin 07 aynı dileklerim senin içinde....sanada yazdım ama inşallah benle ilgili bi problem yoktur

bidahaki sefere antalyaya bebeğin kucağında geleceksin... biliyomusun sadece bunda kilitlendim ne kadar uzak geliyo bana bi bilsen olamaz ya hiç bişey hissedemiyoruum korkarım yine olmıcak ertelesemmi acaba off aralık ayına girdik beni korkular sardı :18:
yasminim canımm öyle detaylı öye aydınlatıcı açıklamışsınki ince düşünceli iyilik perisi arkadaşımm sağol canım
3.gün 5.gün hepsi belirsizlik allaha emanetler işte örnekler beni rahatlatıyo sizler rahatlatıyosunuz balakım neer olucak caınm inşallah bende burdaki bekleyen,dieyen arkadaşlarımızda annelik mertebesine ulaşabiliriz inş.sizlere özenmekle kalmaz bizde hamiş oluruz ahh ahh geldiler bana yine bi cigara içem :97:

boğuluyorum artık düşüncelerin içndeee yasmincim demiştiki çok bilmekte iyi değil okudukça hak verir oldum kızcağıza bilsen bi türlü düşünüyoısun bilmesne bi türü bizim spermciklerin durumuda vahim şimdi okudukça şaştım yine

canım 13 haftamı bayağı büyükmüş inşalah allahım yerini doldursun çok fazla aratmasın üzüldüm gerçektenburada da ankara anatolıa o fiyata yapıyo demekki kıbrısa gelmek için tedavi, gidiş geliş kafadan 10,12.000 hazırlamak lazım hmm:44:içine siniyosa rahat ol muallakta kalma sakın... iyi görmüşsünki tercih etmişsin merkezi. allahım emeklerinin karşılığnı versin inş..peki bu 3 embriyoda tutarsa birini alıyolarmı burda eskiden ne yaparlardı bilirsin onun için srudm..pco varmış sende tüp bebekte avantaj diyolar inşallah herşey güzel gönlünce olsun sayfamzda hamiş listesinde adın olsun tşk ederim canım

ne demek adam bana diklendi ne demek doktorlar bas bas bağırdı varmı böyle bişey nerde senin hasta hakkın bu durumda başhekim değilmiş şikayet edeceğin yerde neyse canını sıkma tahammülünü zorlamışlar gerçektende ...sakin ol canım

nurcuğum çok sağol canım.seninde hamileliğin hayırlı olsun.allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.burdaki diğer arkadaşlaramızada yaşatsın bu duyguları.

tuğbacığım tedavi günü yaklaştıkça korkuların yüzünden ertelemek istriyorsun hak vermiyor değilim bende öyleydim.yine olumsuz şeyler yaşama düşüncesi korkutuyor insanı.ama bi adım atsan bi başlasan bak gerisi nasıl gelecek.dondurulmuş tedavisi değişik bişey.insan transferden sonra bile bişey hissetmiyor hatta unutuyorsun transfer olduğunu.ayrıca inan bana bende bu günleri yaşayacağımı hayal bile demezdim.hep başkalarının hamilelik haberini alacağımı düşünürdüm ben hiç yaşayamayacağım zannederdim.ama kısmette varsa bu hayaller gerçek oluyor işte.

cemrehayal sabrını sınamışlar resmen.ne demek ya.yapabileceği birşeyi nasıl olurda yapmıyorum başka yere git der.bunlar insanlıklarını yitirmişler.allaha havale ediyoruz böylelerini.biz burda yazdıklarını okurken sinir olduk sen kimbilir ne durumdasın.

günaydın kızlar, günümüz aydın, yolumuz açık olsun..

benim bir aksilik çıkmazsa, herşey yolunda giderse bugün transferden önceki son gün, minnoşum olmadan geçireceğim son gece olacak inşallah :)) heyecan dorukta yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…