biz de de sorun erkek infertilitesi.. hatta dondurulmuş minnoşlarımızı eski merkezden alıp dr umun yeni merkezine götürürken kağıtlara baktık da bütün sayfalarda morfoloji çok kötü!! yazıyordu.. eşim de çok üzüldü tekrar görünce.. ilkinin kimyasal gebelik olma nedeni buydu belki de ama Allah bilir.. inşallah biz de fatmanurgibi bebeğimizi göbeğimize koyabiliriz bu defa inşallaaaah :)
Merhaba Adaege,
morfolojiniz % kaçtı ?Yani bir döllenme süreci olup, embriyonuz oluştu değil mi ?
Bizdede morfloji bozukluğu war %3. 6 tane blast emriyomuz oluştu ve bu bana morfolojinin suçlu olmadığın kanısını bıraktı.Yanılıyo muyum sizce ?
Yumurtalar döllense,blast embriyoya kadar gidilse de , sorun morfoloji olabilir mi hala ?
bak gene içime su serptiinnn:))))) ne hayırlı arkadaşsın sen problemimizde aynıymış valla senin hamileliğin bana acayip umut oldu merkez aynı doktor aynı sorun aynı yurupppiiiiiii:)))) gülüyorum ağlanıcak halime adeti bekliyorum benimde az kaldı başlicaz bismillah diyip dua et bana da......:26:
aah canım ya ben biberon görsem neyse her gün her gece ya tüp bebek yaptırıyorum ya doğuma gidiyorum rüyalarımda şaştı artık valla hayırlısıyla bu sınavıda başrıyla bitirseydik derin bir nefes alıp ooh be demeyi nasıl istiyorum bi bilsen...aynen o cesaretsizlik bendede mevcut hayırlısını dilemekten başka yapıcak bişi yok canım allah yardımcın ve yardımcımız olsun göbüşlerimiz bebelerle dolsun kocişlerimizde artık baba olsunn
kesinlikle bantlara bağlıyorum bu durumunu benide çok germişti o bantlar yazık kocişime çok çektirmiştim o bant ilaçların gerginliğinden...olucak ve sen bi sonraki ay benimle hamişlik tecrübeni paylaşıcaninş...
maşallah devamı gelsin sağlıkla inşallahhh bunu üzerine dua edip susmalıyım galiba hadi iki halay çekem bu güzel haber için
mrb canım.bişey sormak istiyorum kıbrısta ücret konusu tr.le hemen hemen aynı gibimi nedir orada yaptırmanın maliyeti bilgilendirirmisin belki burda olmlazsa orayı düşünebilirz (aah birde olacağına kendimi inandırabilsem başkasına her türlü olumlu konuşurum ama kendime gelince sanki kara bulutlar hiç gitmicekmiş gibi hissedirm başımdan)
biz de de sorun erkek infertilitesi.. hatta dondurulmuş minnoşlarımızı eski merkezden alıp dr umun yeni merkezine götürürken kağıtlara baktık da bütün sayfalarda morfoloji çok kötü!! yazıyordu.. eşim de çok üzüldü tekrar görünce.. ilkinin kimyasal gebelik olma nedeni buydu belki de ama Allah bilir.. inşallah biz de fatmanurgibi bebeğimizi göbeğimize koyabiliriz bu defa inşallaaaah :)
fatmanurcum, senin ilk denemende hamilelik oluşmuş muydu?? bir de tek minnoş mu transfer edildi bu denemende de ?? kaç dondurulmuş minnoşun vardı?? çok sordum kusuruma bakma noolur :)
canım benim inşallah oda olucak Rabbim ol desin katından tertemiz bir soy armağan etsin inşallah.
morfoloji kötü diye sakın üzülmeyin eşinde üzülmesin bir yumurta bir sperm yeterli ki yüzlerce binlerce siperm arasından muhakkak 20 tane 30 tane iyi sperm yakalarlar tedavi için çok bile siz bunlara canınızı sıkmayın sipermle kimyasal gebeliğin bağlantısı varmı bilmiyorum ama bildiğim zamanı ozaman değilmiş Rabbim izin verirse zamanı bu zaman olucak inşallah.
kızlar hepinize selam..
oncelikle basımdan gecenleri bir anlatmak istedim..
- gecen sene cocuk denemerine basladık ilk basta kontrollerde hicbir sey cıkmadı , 6 ay sonunda hemen bir daha doktora gittim 3 tane cikolata kistim oldugunu ogrenince aralık ayında laparoskopi oldum
- ameliyat sonrası 2 ay korundum ve sonra klomen tedavisi gördüm sonuc negatif
- 3 ay klomen tedavisi sonrası aşılama oldum sonuc negatif
- eylul ayında tüp bebek yaptırdık uzun protokollü .. regl oldum. harıl harıl.. uzuldum..
2. tedavi baslangıcı icin gittigimde kontrol sırasında doktor gebelik kesesi gordu inanılmaz şok yasadık cunku bildiginiz deli gibi regl olmustum kve 6-7 gun suren regl.. ustune gormusum.. derken gel kontrol git kontrol bir turlu bebek goremedik.. kalp malp hak getire.. tam vagzecmeye yakın bu sefer birden 2. bir kese beliriverdi yani ikizdi ama tek embriyodan olması sasırttı doktorumu.. haydi bir daha umitlen, git gel git gel sonuc iki kese de dipsiz bir kuyu gibi kapkara ve bombos.. artık 11. haftadaydık siz dusunun!!
- en sonunda gecen hafta kürtaj oldum, kontrolumden sonra da su anda da cytotec diye bir ilac kullanmaya basladım 4 tane alacakmısım kan pıhtılarım tam dokulmedi cunku.. onları dokmeme yardımcı olacakmıs..
simdi sizlere sormak istedigim bir sey var.. doktor bana bir dahaki regl nde baslayabilirz tekrar dedi (tabi ne zaman regl olacagım bilmiyorum)
6 tane dondurulmusum var ama ne kacıncı gun olduklarını biliyorum ne de baska bir sey.. onu o zaman sorarım merkeze.. ama benim merak ettigim prosedur nedir arkadaslar?
hangi gunler neler yapılıyor neler ediliyor.. bana kısaca bilgi verebilir misiniz?
sevgiyle kalın..
canım benim güzelim ne mutlu bana çok sevindim yazdıklarına
dua etmemmi hepimiz için ediyorum moralin yüksek olsun ulun bey bana demiştiki sakın umutsuzluğa kapılma öyle yada böyle senin çocuğun olacak seni anne yapıcaz sakın kötü düşüncelere kapılma demişti transfere girdiğim de de artık seni burda birdaha görmek istemiyorum yeter bu son olsun artık dedi
ben inanıyorum seninde son olucak Allahın izniyle.
kızlar hepinize selam..
- gecen sene cocuk denemerine basladık ilk basta kontrollerde hicbir sey cıkmadı , 6 ay sonunda hemen bir daha doktora gittim 3 tane cikolata kistim oldugunu ogrenince aralık ayında laparoskopi oldum
- eylul ayında tüp bebek yaptırdık uzun protokollü .. regl oldum. harıl harıl.. uzuldum..
2. tedavi baslangıcı icin gittigimde kontrol sırasında doktor gebelik kesesi gordu inanılmaz şok yasadık cunku bildiginiz deli gibi regl olmustum kve 6-7 gun suren regl.. ustune gormusum.. derken gel kontrol git kontrol bir turlu bebek goremedik.. kalp malp hak getire.. tam vagzecmeye yakın bu sefer birden 2. bir kese beliriverdi yani ikizdi ama tek embriyodan olması sasırttı doktorumu.. haydi bir daha umitlen, git gel git gel sonuc iki kese de dipsiz bir kuyu gibi kapkara ve bombos.. artık 11. haftadaydık siz dusunun!!
- en sonunda gecen hafta kürtaj oldum, kontrolumden sonra da su anda da cytotec diye bir ilac kullanmaya basladım 4 tane alacakmısım kan pıhtılarım tam dokulmedi cunku.. onları dokmeme yardımcı olacakmıs..
simdi sizlere sormak istedigim bir sey var.. doktor bana bir dahaki regl nde baslayabilirz tekrar dedi (tabi ne zaman regl olacagım bilmiyorum)
6 tane dondurulmusum var ama ne kacıncı gun olduklarını biliyorum ne de baska bir sey.. onu o zaman sorarım merkeze.. ama benim merak ettigim prosedur nedir arkadaslar?
hangi gunler neler yapılıyor neler ediliyor.. bana kısaca bilgi verebilir misiniz?
sevgiyle kalın..
kızlar hepinize selam..
sevgiyle kalın..
bidahaki sefere antalyaya bebeğin kucağında geleceksin... biliyomusun sadece bunda kilitlendimmrb kızlar.tuğbiş haberi vermiş şükürler olsun kalp atışını duyduk.allahım sizlerede yaşatsın inşallah.tuğbacığım neden karamsarsın sen bakim.bak sen bana diyordun ama şimdi senmi başladın olumsuz düşüncelere.çok iyi anlıyorum aslında insanın elinde dğil ama olumlu düşünmeye çalış.bak bir sürü hamilemiz var çok şükür.şimdiden kıbrısı falan araştırmaya başlamışsın.allahın izniyle bundan sonra bişeye gerek kalmayacak.birdahaki sefere antalyaya bebeğin kucağında geleceksin inşallah.ben burdaki diğer arkadaşlar adınada senin adınada çok umutluyum.
tuğbacığım blast embriyo 5.güne kadar bekletilmiş embriyo demek.yani embriyo 5.güne kadar yaşıyorsa tutunma ihtimalide yüksek diye düşünülüyor.kalitesi düşük olan embriyolar 5.güne gelmeden öleceği için hiç tarnsfer edilmiyor.ama şimdi sen bizimkiler 2.gün donduruldu tutunma ihtimali düşükmü diye düşünme.ben birde şöyle bişey okumuştum.embriyolar doğal ortamında yani rahimde daha kolay bölünüp yaşama şansı yakalıyorlarmış.mesela dış ortamda 5.güne kadar yaşamayan embriyo rahme yerleştirlmiş olsa doğal ortamı olduğu için tutunup bölünmeye devam edebilirmiş.yani kısacası 2.gün 5.gün diye aklını karıştırma.her iki türlüde hamile kalan sayısı çok.
Merhaba Adaege,
morfolojiniz % kaçtı ?Yani bir döllenme süreci olup, embriyonuz oluştu değil mi ?
Bizdede morfloji bozukluğu war %3. 6 tane blast emriyomuz oluştu ve bu bana morfolojinin suçlu olmadığın kanısını bıraktı.Yanılıyo muyum sizce ?
Yumurtalar döllense,blast embriyoya kadar gidilse de , sorun morfoloji olabilir mi hala ?
boğuluyorum artık düşüncelerin içndeee yasmincim demiştiki çok bilmekte iyi değil okudukça hak verir oldum kızcağıza bilsen bi türlü düşünüyoısun bilmesne bi türü bizim spermciklerin durumuda vahim şimdi okudukça şaştım yinecanım morfolojimiz %2 gibi değerdi sanırım. bu arada bizim 9 yumurtadan 7 si döllendi ve son güne kadar giden 3 taneden 2 si donduruldu biri transfer edildi. kimyasal gebeliklerin %90'ı embriyoda bir bozukluk olmasından kaynaklanıyormuş. bunun da nedeni spermdeki morfoloji bozuklukları oluyormuş çoğunlukla.. artık ne derece doğru bilemiyorum. Allah bilir tatlım.. inşallah bizler de anne olacağız canım, inancını kaybetme sakın..
arkadaşım.ben kıbrısa özllikle tüp bebek için gelmedim.eşimin işinden dolayı tayin olduk.ilk denememi bursa tüp bebekde yaptık.tutdu.ama 13 haftalıkken öldü.bizde bekledik tayin burası olunca bundada var bi hayır dedik.fiyatlar yüksek.tr göre.sadece merkez 5 bin alıyor.geri kalanlarda 2 bin tutuyor.buraya yurt dışından çok gelen var.benim drum hep şu kadınlar kulübünde aralarda reklamı var.görmüşsündür.dr HALİL İBRAHİM TEKİN....kısaca böyle bazıları buraya güvenmiyor.idil07 de bundan bahsetmiş.valla bana burası melegimi vercekse ben razııyım.bide ne bileyim.merkez iyi gibi geldi.ama tabi herkes güvenmeyebilir.ama burda yaşın ne olursa olsun 3 embriyo koyuyolar.yumurta dondurmaya para almıyolar.tam teşkilatlı kan testi istiyolar eşine bile...haa unutmadan bende pko varr.daha başka sorun olursa cevaplarım.ayrıca benim drum istanbulda alman hast.lede çalıyor...
ne demek adam bana diklendi ne demek doktorlar bas bas bağırdı varmı böyle bişeyselam hanımlar
şimdi içimdekileri açıklıkla söylesem muhtemelen beni süresiz banlarlar. o yüzden süzerek anlatayım
ben bi tüp bebek tedavimi oldum ama başarısız oldu. o yüzden doktorum başarısızlık sebeplerini araştırmak için 21 kalemlik bi test listesi verdi bana. burdaki tüm özel hastanelere gittim ama hiç biri bu kadar özel test yapabilecek donanımda diilmiş. neyse sordum soruşturdum fakülte yapıyomuş hepsini. gittim randevu almak için bana ilk önce 20 ocağa gün verdiler. sonra 4 ocağa yalvar yakar alabildim. en son araya hiç hoşlanmıyorum ama torpil sokarak 1 aralığa aldım randevumu. neyse gittim hastaneye ve aldığım cevap beni çıldırttı.sipariş üzerine tahlil isteyemezlermiş. ii tamam muayene olim öyle yazın dedim. adam bana bi diklendi. neymiş efendim doktor olan oymuşta falanmış filanmış. ben aksini söylemedim zaten. bende devlet memuruyum,rica ettim. bana bunlardan sonra yazacak olsamda yazmam nerde yaptırırsan yaptır dedi. delirdim tabiki. doğruca başhekimde aldım soluğu. sonuçta ben eğer özelde yapılabilseydi yaptıracaktım.ama yapılamadığı için başka çarem olmadığından fakülteye gitiim. tatlı dille derdimi anlattım ama doktor bozuntuları bas bas bağırdılar bana. bende aradım ankaradan bi özel labaratuarı fiyat alddım. sırf o doktorların ego tatminleri yüzünden burnumun dibinde yapılabilecek tahlillere 750 tl verip ankaraya gidip yaptırcam. sinirimden titreme geldi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?