Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

Yok yaramıyor ben salı izne ayrıldım pazartesi iş başı yaptım ama evdeyken daha iyiydim iş yeri beni strese soktu :2:

lunacım ya valla nedim biz istedik tekiz allah verdi ikiz deriz inşallah ikizdir valla çok isterim bir taşla iki kuş daha ne olsun bakalım 10 gün sonra belli olur

canım cok gecmis olsun disin icin ve diger yaptıracagın tum seyler icin.. umarım her sey yolunda gider tatlım..
vallahi doktor benden de rahim filmi falan istemedi kurtajdan sonra bakalım bu ay bi regl mi olayım belki gidisata gore yotum yapar..bence sen de cok takma tatlım kafana dur bakalım her seyin hayırlısı..
benim galiba 6 tane embriyom vardı dondurulmus tam hatırlamıyorum ben cok sorup sorusturmadım sinir oluyorum cunku tam bilgi alamayınca doktoruma bırakıyorum tatlım ama o ne diyecek bilmiyorum pgt yapmak ister mi bilmiyorum..
Allah her sey hakkında hayırlısını versin canım benim insallah Rabbim hepimizin yuzune guler

ne güzel canım bu defa da dondurulmuşlarınla deneyebileceksin. benim sadece 1 tane kaldı, dondurulduktan sonra çözülüp de pgt yapılamıyor çünkü pgt 3. gün yapılıyormuş benimki zaten 5. gün donduruldu.. bir de tek kaldı, artık 2 transferine hak kazandım 3. denemem olduğu için. inşallah bu son olsun, bebeğime kavuşabileyim sağlıkla inşallaah.

sagol canım insallah hepimiz kavusuruz!
he şöyleee bi toparlan bakayım!! olacakların önüne geçebilmiş tek bir insan evladı gösterir misin bana canım?:13:
sen dua et ve pozitif dusun!

lunacım ya valla nedim biz istedik tekiz allah verdi ikiz deriz inşallah ikizdir valla çok isterim bir taşla iki kuş daha ne olsun bakalım 10 gün sonra belli olur
canım her seyin hayırlısı bu tabi sadece benim tahminim saglıklı olsun da bir olsun iki olsun farketmezz

canım ben bahceci klinigi forumunda bir embriyologun yazdıklarından hatırlıyorum cozdurulenlerde de pgt yapılıyormus.. ama tabi herkesin uygulamaları farklı..e peki o donmus embriyon ne olacak ben anlamadım? hic mi cozulmeyecek?
bu arada bu sefer 2 tane koyulabilmesi insallah en guzel sonuclari verir..

ben inan hic detay bilgi sormuyorum embriyolarla ilgili cunku boyle cok bızıklayıp doktora falan sorunca adam bi cevap veriyo baska bir seyler soluyor benim dusunduklerimi curutuyor ben de cok utanıyorum bilmisler gibi adama bilgi taslıyorum diye o yuzden o ne derse onu yapıyorum
bu benim her sey yoluna giderse ikinci denemem olacak yani ben özel yaptıyıorum devlet neden karısıyor kac embriyo konulmasına ben bu konuda cok cahilim anlamıyorum sebebini.. onlar 1 kuruş vermiyor ki benim transferim icin her seyini biz cebimizden karsılıyoruz neden karısıyor kızlar? biraz aydınlatır mısınız beni?

rica etsem 2 tane koyamazlar di mi

aynı şeyi dün eşimle konuştuk. devletten 1 kuruş almazken, onlar nasıl karışabiliyorlar bana kaç adet embriyo transfer edileceğine. çok insafsızlar çok.. benim dondurulmuş minik öyle kalacak şimdilik Allah muhtaç etmesin ama orada dursun, en azından bir yavru var orda cepte diyoruz ne diyelim.. canım çözülen embriyolara pgt yapılabiliyor tabi ama 3. günde dondurulmuşlarsa, çünkü pgt 3. gün embriyolarına yapılıyor yani 7-8 hücreli olan embriyolara. benimki 5. gün embriyosu o yüzden pgt olmuyor.

rica etmek ne demek ben doktoruma yalvardım resmen, dedim ki isterseniz 2. denemeyi yapmış gibi para ödeyelim ama transferi yapmayalım sonra 3. denemeymiş gibi 2 tane transfer edelim ama ı ııh. olmaz da olmaz. o da haklı devlet yakalarsa çok büyük cezaları var..

Canım merkezinle bi konuş eğer ikinci denemense büyük ihtimalle 2 tane transfer yapabilirler diye düşünüyorum .Bende size bişey sorayım pgt nedir?

hayır ben gercekten sebebini merak ediyorum anlamadım neden karısıyorlar? yani gerekceleri nedir? kanun neye gore getirildi nüfüs mu patlıyor ki yada ne bileyim çin halk cumhuriyeti mi burasi da hani karısıyorlar 1 milyar kisi mi var bu ulkede? yada ikizlerden mi korkuyorlar?
ben yasanın gerekcesini bilmedigim icin soruyorum ve gercekten cooook merak ediyorum. bakacak benim besleyecek benim gerekirse kahrını cekecek benim devlet mi gelip bakacak?
ayrıca yaş uygulamasına da cok uzuldum ben 29 yasındayım 35 e kadar ilk 3 deneme tek embriyo, yani diyorlar ki siz 3 kere bi sürünün nasılsa gencsiniz ondan sonra 35 e gelince biz size merhamet gosteriyoruz mu demek...
neden cogul gebeliklere karsılar cozmus degilim alt tarafı o plastik enjektore 1 embriyo daha koyulacak.. sizi baglayan tek kısmı burası!

bu tek embriyo olayına bende çok takılıyorum benim arkadaşıma kendisi hiç söylemeden iki tane transfer ettiler ilk denemede ve hamile kaldı. Benim klinikte hiç kabul etmiyolar. tek embriyo ile şans % 30 'la düşüyomuş valla bu kanunu çıkarana çok beddua ediyorum.

canım öncelikle ilk 2 denemede tek embriyo 3. denemede 2 embriyo konuluyor.

bunun nedeni çoğul gebeliklerde erken doğum her zaman sıklıkla görülen bir durum. bu nedenle kuvöz kullanımı gerekiyor. kuvözün 1 günü bile çok pahalı ve devlet karşılıyor büyük kısmını. bunun önüne geçmek için konulmuş bir kanun ve çok ama çok saçma!!!! sonuçta o zaman bir kağıt imzalatılsın kuvöz gerekirse devlet yardımı almayacağım diye, ona göre konulsun 2-3 embriyo. böyle saçmalık mı olur ya!!! başbakanımız diyor ki 3 çocuk yapın, oldu canım siz böyle kanunlar koydukça o 3 ü biraz zor yaparız.. bak yine çok sinirlendim ya :84:

Allah razı olsun canım sanada geçmiş olsun dinlen bol bol
Etmemmi canım dualarım bu yolda emek veren herkes için
Allah razı olsun lunacım çok şükür bu günleride gördüm kız erkek farketmez tatlım ya inşallah sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun inşallah.

Canım ya benim hiç bir belirtim yoktu sende takılma bunlara sadece pozitif ol allah büyük ve mucizesi çok ki senin embriyocuğun neleri atlattı bunuda atlatacak annesi sen merak etmee

Bende tek embriyo transfer mağdurlarındanım beş senelik evliyim , ilk evlendiğimiz de altı ay falan korunduk ama çoçuğumuz olmadı ben bir kadın doğum uzmanına gittim smear testi, ovur takibi, sperm testi derken doktorum herhangi bir problem olmadığı hamile kalabileceğimi söyledi bir süre daha bekledikten sonra baktım ki bu iş böyle olmıyacak anadolu yakasının en çok talep edilen tüp merkezlerinden birine gittim doktor muayene etti önceki takipleri mi falan inceledi herşey çok güzel dedi bekle normal yolla hamile kalırsın dedi bende beş sene hamile kalmadığıma göre daha beklememim mantıklı olmayacağını hemen tedaviye başlamak istediğimi söyledim.Dr.um o zaman aşılamayla başlayalım dedi işte aşılamanın %10 tüp bebekte %50 şansım olduğunu söyledi bende hiç aşılamayla uğraşmayalım direk tüp bebek tedavisine başlayalım dedi, geçen sene mart ayı idi o gün ilaçlarımı falan verdiler arada muayene falan gidiyorum dr. herşey çok iyi süper falan her gittiğimde ben o kadar garanti gözüyle bakıyorum ki kesin ilk denememde olur diye beklerken ; tam transferimin yapılacağı gün dr. eşimle beraber bizi odasına çağırdı size çok kötü bir haberim var dedi devlet yeni bir yasa çıkardı dedi 35 yaşın altındakilere sadece tek embriyo transferi yapabiliriyoruz dedi , ben tabi şoktayım o anı hiç unutmuyorum başımdan aşığıya kaynar sular döküldü eee insafsız insan o anda söylenecek şeymi o olacağı varsa bile olmamıştır stresten sıkıntıdan neyse tek embriyo transferi yapıldı kalan embriyolarımızı da dondurduk, sonuç anlayacağınız gibi negatif.aradan bir hafta gibi bir süre geçti dr. aradı üzülmemi falan söyledi bir ay sonra gel dondurulmuşları deneyelim dedi , ben adet olunca tekrar merkeze gittim transfer hazırlık için ilaç falan verdiler onları kullandım, dondurulmuşların transferi için merkeze gittik transferden önce dr. bu sefer odamıza geldi bana ne dedi biliyormusunuz sen çok üzülüyosun ağlıyosun,yasak ama dedi kimseye söyleme ben sana iki tane embriyo transfer edicem dedi.ben yine şok tabi ilkinde o kadar yalvardım para verilim bişeyler yapalım kimseye söylemeyiz tek embriyo ile şansım çok azalıyo sonuçta ben tedaviye başladıktan sonra kanun yürürlüğe girmiş en azından iki tane transfer yapalım diye kabul etmeyen adam , bu sefer kendi rızasıyla iki embriyo transfer etti ama yine negatifle sonuçlandı...Şunu anlatmak istiyorum birazda doktorun insiyatifine kalmış , ben çevremden duyuyorum hiç bu yasayı dikkate almayan merkezler var
tedavinin hem maddi hem manevi zorluklarının altından kalktık bide devletle uğraşıyoruz parasını ben vermiyomuyum kardeşim sen niye karışıyosun amaçları hastaneleri zengin etmek başka bişi değil.
Ben sağlık bakanlığına şikayet dilekçesi yazmıştım ama nerde çıt yok , sizde yazın arkadaşlar sesimizi duyuralım bence...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr bebişlerinnnnnnn kesesini gördükkkkkkkkkkkkk....evt 2 kese gördükkkkkkkkkk...doktora dedimki hani kalp atışları bakmıycazmııı.....oda güldü dediki istersen elini ayagınıda göstereyimm..kalp atışı için 2 hafta sonuna randevu verdiler....

AMİN canım iyi dileklerin teşekkür ederim ben daha iyiyim sen kendine dikkat et test gününe kadar sakın kafan bişeyler takma.
Bebeğimin kesesini gördük teyzeleri ama henüz kalp atışını göremedik 21 şubatta tekrar gideceğiz kısmetse
Gözünaydın canım kalp tışlarını duyduğun anda donup kalıyosun o duyguyu sana anlatamam bu ses o küçüçük fasulye tanesinden nasıl çıkıyo diyosun RABBİM hepimizin kucağına sağ salim almayı nasip etsin. Gözünaydın canım bebişler yolda geliyo desene sen bu heyecanla 2 haftayı bakalım nasıl geçireceksin kendine dikkat et.

LUNACIM iyi dileklerin için teşekkür ederim.İnşallah bu sefer tedavinde bir problem çıkmaz canım herşey yolunda gider .

miranda biz seninle hemen hemen arka arkaya gidicez...dr...bu 2 hafta nasıl gecicekk....ALLAHIM HERKESE YAŞATSIN BU DUYGUYU.İNŞALLAHHH ALLAHIM TAMAMINADA ERDİRİR...

Tatlım hadi bakalım bunuda sorunsuz geçtin inş kalp atışlarımızıda duyarsak ondan sonrasında tatlı bekleyişler devam eder :))

tupbaby beklemeler nasıl gidiyor benim yarın test günüm heyecan dorukta bi leke falan bi belirti olsaydı çok iyi olcakti ama 2 gün önceki kasık ağrısından başka bişey yok hayırlısı bakalım.
Kabak çekiirdeği yiyomusun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…