Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

benim 11 mmydi canım......

gördüğüm kadarıyla bebeğinin gelmesine az kalmış, sağlıkla gelsin mutlu mutlu büyütün inşallah.
tedaviye başlarken ne kullanmıştın hatırlıyormusun? öncesinde yumurtalarını baskıladılar mı (lucrin, subrafact)? estrofem mi kullanmıştın?

bildiğim kadarıyla minimum 8 m olması gerek ben öncekini bilmiyorum ama 8 ile tedavim yapıldı..
8 mm ve üstü olmasını tercih ediyorlar ama ben bunu bir türlü yakalayamadım.

yıldızcım benim perşembe günü 8mm idi, dr pzt transfer yapılabileceğini söyledi, pzt ye kadar ne kadar artar kalınlığı bilmiyorum? benim kıza sürede 4mmden 8e çıktı estorfem hap sayesinde, pzt ye kadar artacağını ümit ediyorum....

merhaba soway kac tane estrofem kullanıyorsun kac gunde 4 mm den 8 e cıktı acaba.benim 3mm den 6 mm e hemen cıkmıstı ama sonra 7 mm de kaldı iptal oldu transferim oyuzden merak ediyorum.sadece 2 tane estrofem içiyordum.tedavin kac gun surdu bide anlatırsan cok sevinirim.

cnm ilk dört gün 1 tane kullandım, ikinci dört gün 2 doza çıkarttı, yani toplam sekiz günün sonunda 3 doza çıkarrttım ve dr bu şekilde her akşam 3 doz olarak devam etmemi söyledi, transfere kadar 3 doz alıcam ve pzt transferim gerçekleşiyor, sonrasındada devam edicekmiyim bilmiyorum hiç, sorucam bende.... bugün tedavimin 9. veya 10. günü galiba, tam hesaplayamadım... :26:

kızlar yardım lüfen! CUMARTESİ yani dün adetimin birinci günüydü dondurulmuşlarla tedaviye başlamak için eşim hastaneyi aradı onlarda pazartesi bir program yapıp öğleden sonra biz size döneriz demişler. şimdi sorum şu olacak sizlere bilğim kadarıyla dondurulmuşlarla tedavi adetin ikinci yada üçüncü günü başlıyor ve bana en erken dördüncü günü randevu verecekler zaten benim toplam adetim 5 gün sürüyor sizce geç kalınmış olmazmı yinede tedaviye başlanırmı gerçekten bilmediğim için ve merak ettiğim için soruyorum lütfen bilgisi olanlardan cvp bekliyorum.

kızlar herkese hayırlı ramazanlar.....oncedende yazdım ama cvb veren olmadı.benımde donduruklmuslarla tedavım var ve lucrınle 9 gunum gectı yarın kontrole gdyrmç...bakalım ne gun transferım..lucrın kullanan oldumu kızlar? neden sızler estrofem de ben lucrın yaaa?olumsuzu almayız ınsaaalh bu kez...rabbım herkesın emegının karsılıgını versın ınsaalah kucaklarımız dolsun....bır de transferım cok zor gecryr kızlar benım ya sızınde agrılımı oldu?

bnde tüp bebek tedavisine gecen ay basladım ancak e2 bide l4 testlerim yüksek cıktı dondurdular bu ay tekrar basladım 5 gün 1 tane 5 gün 2 4 günde 23 tane içtim ctesi degererim iyi cıktı rahim kalınlıgı 7mm di 3 yeni hap daha verdi rahim kalınlassın die estorfemede 2 tne devam bide ignem vr kalcadan hergün cars hayırlısıyla transferim olcak rabbm su mubarek günde hepimize yardım etsinn..

merhaba, lucrini yumurtaları baskılamak için veriyorlar. çünkü dondurulmuşlarla deneyeceğimiz için bizde yeni yumurta oluşması istenen birşey değil. onun içinde lucrin gibi subrafact gibi ilaçlarla yumurta üretimini durduruyorlar yada en azından yavaşlatıyorlar.
sonrasında rahim kalınlaşsın diye estrofeme başlatıyorlar, eğer vücudunda östrojen oranı yüksekse veya rahmin kendi kendine kalınlaşacağına inanıyorlarsa estrofem vermeye biliyorlarda. dondurulmuş protokolü kişiden kişiye değişiyor. bazılarına baskılama için ilaç vermiyorlar bazılarına estrofem vermiyorlar bazılarına hem onu hem onu veriyorlar.
çokmu sıktın kendini??? ağrıların belki ondandır ne zaman başladı ağrıların hemen transfer sonrasımı? benim ağrılarım olmaz çünkü kendimi rahat bırakırımki onlarda rahatça yerleştirebilsinler.
yarın kontrole gidicem demişsin transferinde yapılmış anladığım kadarıyla. ne kontrolü bu? test falanmı yapılacak?

benimde e2 değerim yüksek çıkınca iptal olmuştu. ardından rahim kalınlaşmadı birkaç kez daha iptal oldu.
senin 7 mm kaçıncı gündeydi?
estrofemin yanı sıra yeni haplar ne verdiler? progesteron falanmı . transferin yapılmışmıydı bu yenileri verince

inşallah rahim kalınlığın dahada artmıştır, çünkü rahim kalınlığı bebeğin tutunmasında çok önemli . seninki 8 mm olmuş zaten güzel bir kalınlık, bugün transferin var sanıyorum hayırlı olsun pozitifi bulman dileğiyle..

ben hep 2. veya 3. gün başladım doktorlar 4. gün için biraz geç diyorlar ama şuda varki eğer vücudunda östrojen oranı yüksekse rahim kendiliğinden kalınlaşmaya meyilli ise 3. gün veya 4. gün çokta önemli değil. tabi bunada muayene ile karar veriyorlar. şimdi sana bakarlar rahim kendiliğinden kalınlaşmaya başlamışsa tedavi için geç değil demektir. sanırım sana yumurta baskılamak için birşey vermeyecekler. direk estrofem verebilirler yada belki buna bile ihtiyacın yoksa doğal kalınlaşmayı takip edebilirler. daha önceki tedavilerinde rahim kalınlığın nasıldı?

15. günde 7mm oldu 15 gün estrofom dısında bişi kullanmadım 15. gün kontrole cagırdı kan degerleri iyi cıkınca cars transfer dedi sonrada progynex igne verdi hergün sabah vuruluyom cars kadar bide monodoks prednol coraspin die hap verdi onlardanda birer tane içiyorum bakalım cars dan sonra ne olcak insallh igne hapa doner cünkü bn doguda ögretmnm yaptıracak yer yok en kötü ihtimalle esime yapmasını ögrettiricem

allah kolaylık versin hem görevin hemde şuanki amacın çok kutsal ne diyeyim allah yüzünü güldürsün......
bu yazdıklarını transferden sonra hepimize veriyorlar . prednol olan vücut dışardan gelen embriyoyu reddetmesin diyeymiş onuda yeni öğrendim. hani organ nakli gibi :) prognex iğneleri bir süre daha devam eder, belki sonra vajinal jel veriyorlar, onu doktoruna sorarsın vajinal jel kullanabilirmiyim diye.

YILDIZcım evet cnm, bugün transferim var kısmetse, öğlene gidiyorum merkezime, inşallah rahmim dahada kalınlaşmıştır. dualarınıza ihtiyacım var kızlar, inşallah bu mübarek aylarda hepimiz pozitif sonuçlar alırız, allah hepimizin yanında olsun....

transferin hayırlı olsun dilerim pozitif müjdenide paylaşırız dualarım senin için.. herkes için... kimse bu yollarda üzülmesin.
hayırlısıyla al gel bebeklerini 9 ay besle büyüt onları.

YILDIZ canım allah razı olsun cvb vermısın..canım ben lucrın le 8 gun baslayıp estrofem coraspın ve folbıollle devam et denılen bır tedavıdeyım.yanı bana kısa olcak donmuslarla denıldı ama sure aynı hatta ılaclarda gonal f dısında aynı...sımdı kontrıolden geldım..kalınlıga bakılıyr ..benım tarnsferım olmadı daha .ben gecen tedavımdekı transferımden bahsetmıstım..ınsaaalh acı duymam benım cok kasmamdan dolayı kanamam da olmustu cok kasıyorum kendımı rahat bırakamıyorum.bana ne onerırsın ne yabayımda rahat gecsın..bırde yaklasık 8 gundr lucrın kullanyım daha da 13 gun daha surcekmeıs tedavım yanı aklımımızı karıstran yıne 23 gunu bulcak yanı transfere kadar..bız kısa bekledgmz ıcın((neyse rabbım hayırlısını versın ınsaalah ..herkesın emegını bosa cıkarmasın kurban oldugum rabbım mubarek gunlerın hayrına kucaklarımızı ellerımızı bos cevrmesın

allah senden de razı olsun, bildiğim birşey varsa paylaşırım her zaman sorabilirsin. baskılayıcı ilaçları (lucrin, suprafact, suprecur vs.) transfere kadar kullanıyorsun. bu tür tedavilerde hep böyle, fakat bazılarına hiç baskılayıcı vermiyorlar, direk adetin 2. günü estrofemle başlıyorlar. banada hep suprafact verilmişti. o nedenle ona takılma. dondurulmuş tedavisi rahmin ilaçlara verdiği tepkiye göre kısa olabiliyor yada uzun olabiliyor rahim yavaş kalınlaşıyorsa uzatıyorlar. yani tedavi üç haftaya kadar uzuyor. 23 . güne geliyor demişsin, korkma adet olmazsın çünkü lucrin zaten adeti geciktiren birşey vede adet olma diye sana progesteron takviyeside yapacaklardır. bazıları 10-12 günde transfere gidiyor, bazılarıda 20 günü buluyor. benim doktorum 14. 15. 16. günde rahim hala 7 -8 mm olmamışsa tedaviyi kesiyor. senin rahim kalınlığın bugün kaç çıktı? rahim kalınlığının transferde 8-9-10-11 mm olması tutunma şansını artırıyor diyorlar. rahim pamuk bir döşek gibi embriyoyu sarıp sarmalıyormuş. 5-6-7 mm de kalınca embriyonun tutunması zorlaşıyormuş.
aslında gonalf gibi ve benzeri ilaçlar çok daha pahalı tedaviler, bunda ilaç masrafı çok az. aslında dondurulmuşa kısa şeklinde bakmamak lazım sadece daha hafif tedaviler diyebiliriz.
transfer sırasında kendini kasmaya gelince, ben hep şunu düşünüyorum, kendimi kasmazsam canım yanmaz, embriyoyu rahatça rahmime koyarlar, böylece bebeğim hırpalanmaz. sürekli bunları düşünüyorum. kasmazsam işlem çarçabuk bitecek diyorum. doktorların işini rahatça yapmalarına imkan vermek lazım. bunun içinde korkulacak birşey yok deyip buna kendini inandırmalısın. eğer başaramayacağını düşünüyorsan acaba seni hafiften sakinleştirecek bir şey veremezlermi sor istersen öncesinde? inanki kasmazsan hiç birşey hissetmiyorsun, çok kolay aslında 5 dk. bile sürmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…