renkli mrhaba özelden msj atamıyorum bende son yazdığın topiğe cvp verdim bak istersen
evet canım, ultrasonda belli oluyor. zaten transfer öncesi; önce gün aşırı, sonra her gün ultrasona ve kana e2 bakıyorlar. merak etme, senin ki normal ve yolunda olduğu için dr ektradan bişey söylememiştir. genelde ultrasonda drlar, not alan hemşireye "endometrium...mm" diyor.
peki "endometrium ne demek yani normalmi demiş oluyo bu sorumada cvp verirsen çok sevinirim
kısmetse bayramdan sonra 2.denememı dondurulmslarla yapacagım
ilk negatıf 14 temmuz(
benim 13 temmuzdu( test günümden 5 gün önce adetim başlamıştı. bende bayram sonrası lucrine başlayıp, muhtemelen eylül sonu - ekim başı dondurulmuşlarla transferim olacak inşallah. sana da şimdiden hayırlı olsun inşallah. süreçten haberdar edersen sevinirim.
canım; rahim içi zarı kalınlığı demek. kontrole gittiğinde dr; mutlaka bunu ölçer ve hemşire not alır. günlere göre belli aralıklarda olması lazım. transfer sırasında 8-9 olması yeterli sanırım (emin değilim yani hatırlamıyorum) ama çok ince kalması iyi değil. belli bir kalınlığa ulaşması lazım. (aslında her ay hormonlara bağlı olarak bu zar inceliyor, sonra kalınlaşıyor...) bi web sayfasında da şöyle yazıyor - belki daha anlaşılır olur; "Rahim (uretrus), büyük bir bölümü kastan oluşmuş bir organdır. Dış yüzünden içe doğru 3 tabakadan yapılmıştır. Dışta bir zar tabaka (perimetrium), ortada en kalın bölümünü oluşturan kas tabakası (miyometrium) ve en içte de kadındaki periyodik hormonal değişimlere yanıt veren ve gebelikte bebeğin yerleşip geliştiği tabaka {endometrium) vardır. Rahimin en içte bulunan tabakası olan rahim iç zarı yani “endometrium” kadınlarda her ay görülen periyodik hormonal değişikliklere göre, kalınlık, damar sistemi ve bez yapısında değişiklik gösterir. Başka bir deyimle bu tabaka her ay gebelik için hazırlık yapar ve gebelik oluşmadığındaysa, gelişen bu doku yine hormonal değişimlerin sonucu dışarı atılır, işte bu olay kadınların adet görmesidir. Gebelik oluştuğundaysa yine hormonal etkilerle, daha fazla gelişir ve ilk gebelik günlerinde bebeğin yerleşmesini, yani yuvalanmasını ve beslenmesini sağlar. "
,
ben ilacı bıraktım öyle basladı adetım
benımde 11 ı gıbı adet olmam lazım yanı bu ay oyle oldum
transferden sonra degıstı tabı mesela bu ay erken oldum yanı ne zman olurum bellı degıl
2.gunu gıtmıstım gecen sefer 3.gunu ıgnelere baslamstım
canım bısey sorucam ıgne mı yıne olucak
ben ılac dıye bılıyorm ama
benımde eylul sonuna denk gelır muhtemelen
ınsallh canım senınkıde hayırlı olsn
tabıkı ne demek
sende yaz mutlaka
nerde varsa herkes ıcın hayırlısı olsn..
amin inşallah. tedavi süreci kişiye göre değişiyor. bana bu sefer söyledikleri şu - (yarın - öbür gün tedavi protokolüm gelecek - gelince net yazarım ilaçları da) ; adetimin 21. günü lucrin iğne - 10 ünite başlayacağım (şimdi onu bekliyorum). sonra tekrar adet olacağım - lucrine devam edeceğim - tekrar adet olunca ikinci gün dr a gideceğim o başka bir hap verecekmiş. sonra transfere birkaç gün kala crinoni jele başlyacakmışım. kimi hiç iğne kullanmııyor. ama bana böyle dediler. bakalım hayırlısı olsunsu- inşallah bu sefer yüzümüzü güldürsün Allahım.
merhaba arkadaşlar,ben ocak ayında uzun protokol micro ile hamile kaldım.fakat bebeğimi 32 haftalıkken kalbinin durması sonucu kaybettim.henüz doğum yapalı 1 hafta oldu.allah nasip kısmet ederde bi sıkıntı çıkmazsa ekim gbi dondurulmuşlarımı kullanmak istiyorum.
tüm tedavi olanlara ve olacaklara rabbim yardınmcı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?