canım allah razı olsun bu arada herkese hayırlı cumalar dualarınızı eksık etmeyın nolur
ewet canım pazartesi transferım oldu 3.gün dondurulmustu blast olmus benım mınıgım ama yasımdan dolayı sadece 1 tane transfer edıldı ınsallah tutunmustur sımsıkı bırakmaz
ınsallh pozıtıf olur ve ayagımı süricem sizede nasıp etsın allahım bu yoldakı herkese
bende senden 5 gun önce yanı haftaya cumartesı sonucu alıcam hakkımzda hayırlısı..
çok şükür baslamıssın sende ınsallh mınnosunu kapar gelırsın
amin inşallah canııım. cumartesi çok güzel haberleriniz yazarsın inşallah. cuma günü bugün Allahım dualarımızı kabul etsin, yardım etsin inşallah hepimize.
kocamannnn yürekten bir aminnn diyorum bu arada msjım geldı mı ıkıncı olan yollanmadı gıbı gözukuyo bende
Embriyo kalitesi iyiyse hiç korkma canım.Tutar inşallah bu sefer.Benimki biraz benim,biraz doktorların ihmaliyle düştü.Ben de haşimato adında bir tiroit rahatsızlığı varmış.Ben hamile kalmadan önce,bunu düzenleyen bir ilaç aldım ve 6 haftalık olana kadar aldım.Sonra zaten bir ton hap alıyorum,artık hamileyim diye bıraktım ve kimseye danışmadımmSonucun böyle olacağını hiç tahmin etmedim..derken ilk kanama oldu,gittik bişey yok dinlen dediler.Meğer bişeyler anlatmak istiyormuş yavrum derken 2 hafta sonra tekrar kanama.Kalp atışı çok yavaş dedi doktor,bekleyelim ama fazla dayanamaz...Çok ağladım,çokk dua ettim.Ama ertesi gün,elimi karnıma koyup,vedalaştım onunla,hakkımı helal ettim,gözyaşları içinde.. Cennette bekle bizi oğlum dedim.Cinsiyetinin bilmiyorduk tabi ama kesin oğlandı,kesin yani.Bu kadar mı hisseder bir insan.Benim vedalaştığım sıralar,durmuş minik kalbi,doktorun söylediğine göre.Sonra işte,düşmedi.Aldırmaya gittim ertesi gün.İlaç verdiler.Düşsün diyeymiş.Sonra ayrıca kürtaja alıp temizleyeceklermiş iyice.2 saat geçti,bırak düşmeyi 1 damla kan bile gelmedi.Kese hiç yerinden oynamamış.Yani uzun lafın kısası,eşek annesi kıymetini bilemedi,ama sımsıkı tutunmuş meleğim...
Kürtajım temmuzda oldu.Şimdi dondurulmuş işte,bakalım tazesi kadar içime sinmiyor.Ama bir farkı yok diyo merkezdekiler.Benim de senin gibi canım 5 embriyom var.Hepsi blast aşamasında,yani 5. günlük bakalım yaa inşallah.Herşey o kadar ilerledi ki,niye olmasın bizimde.Ben şuna inanıyorum.Annenin yaşı gençse,embriyo iyi kaliteyse,rahim güzel kalınlaşmışsa,gittiğin merkez sağlam bir yerse...%70-80 tutuyor..Benim ilkinde dikkat ettiğim çok özel birşey olmadı,5 gün evdeydim,sonra işe gittim.Ama şimdi 2.tedavi için çıktım işten.Test gününe kadar bol bol kabak çekirdeği yedim,su içtim.Ananas suyu,kayısı suyu içtim.Aksi gibi 2.gün kabız oldum :18:hemen şurup aldım,hergün bir yemek kaşığı.Kabız olmasam da aldım ve tabi ki bol bol dua ettim,oturduğum yerden kuran okudum.Ayetel kürsiyi sağ avucuma okudum üfledim,karnıma sürdüm..Şimdi de namaza başladım zaten evdeyim,sürekli ara veriyorum ama bu kez bırakmıcam inşallah.Ama tabi Allah neyi isterse o.Ben ilkine adağım vardı,haftasına kurban bile kestim.Nasip tabi.Buna da adadım olur inşallah...İnşallahh,senin de,benim de,tüm kader arkadaşlarımın da.Aminnçç
kızlar 20 ekim transfer günüm inşallah tutunur bebişlerim ben sizler için de dua ediyorum lütfen dualarınıza ihtiyacım var allah yardımcımız olsun
Aynen canım yaa,çok benziyor,yaşadıklarımız.İçimde çok güzel hisler var,bu sefer kavuşucaz bebeklerimize.üfff çok üzücü olmuş, zor günler geçirmişsin canım yaa. okurken bile gözlerim doldu. Allahım sabır versin inşalllah. inşallah bu gelecek bebişin ile güzel günlerin olsun. hepimizin inşallah.
ben ilkinde çalışıyordum, ve o kadar yoğun günlerdi ki, nasıl koşturmaca yaşadım anlatamam. hatta doğru düzgün dua bile etmedim. kendi kendime nasıl kızdım sonradan; ne yaptım ben diye. mal gibi koştura koştura stres ve sıkıntı içinde yapıldı. ne oldğumu bile anlamadım.
bu sefer Allahım kabul etsin inşallah.benimde hepimizin dualarını da; tefriciye okuduk annemle, kayınvalidem de başladı şimdi tekrar. kurban bu sefer için ben de adadım nasip olur inşallah. bir de webte bulduğum kısa tesbihatlat var onları okuyorum vakit buldukça. Allahım hepimizin dualarını kabul eder ve sağlıkla, hayırlısı ile bebişlerimize kavuşturur inşallah.
namaza bende başladım. inşallah sen de bırakmazsın, ben de. ilk transferden negatif sonuç sonrası işten ayrıldım, evdeyim şimdi. başımıza gelenler benzemiş biraz birbirine :))
Aynen canım yaa,çok benziyor,yaşadıklarımız.İçimde çok güzel hisler var,bu sefer kavuşucaz bebeklerimize.
Evet tatlım,insan bişeyleri eksik yapınca,sonra kendini çok suçluyor.Onlar her türlü fedakarlığa değer.Hele bi kucağımıza alalım,bir ele avuca gelsinler,sonra yine gireriz işe.Ohh canım benim,pek iyi yapmışsın.Allahım kabul etsin.Kurban bayramı çifte bayram olur bize inşallah.Bir de Meryem Suresini tavsiye ederim.Çok duydum geçen Nihat Hatipoğlu da söyledi.Ben geçen sayfaları dolaşırken,çok güzel bir paylaşımı bilgisayarıma kopyaladım.Paylaşan arkadaşımdan Allah razı olsun.Buraya da ekleyim.Benim çok hoşuma gitti.
hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye
9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.
armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.
bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.
bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.
Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar
1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
----------------------------------------------------------------------
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:
"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.
Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:
"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.
Hepinize günaydınnn...Dün gittim transfere.Bebişimi aldım geldim :) umarım hala benimledir ve benimle kalır.Çözdürme sırasında ilk iki embriyo direnç gösterememiş maalesef.Ama bu oradaki savaşı geçmiş,hadi hayırlısı Allahtan.27'si diyordum.Doktor 11 gün sonra dedi.Yani sanırım 28'i haftaya cuma belli olacak,ak koyun kara koyun
Minecan,canım senin de tedavin hayırlı olsun.Ben pregnly vurunmadım.Onu ne için verdiler?Çatlatma iğnesi mi?Taze embriyoda vurunmuştum,ama bunda vermedi.O yüzden yanlış bişey söylemeyim.Belki bilen arkadaşlar vardır.Bunda kan sulandırıcı vurmamı istedi hergün.Ayrıca coraspin de alıyorum.Anlaşılan benim kan hızlı tren gibi akacak
Ne demek Laviniacım.Dediğin gibi çok derli toplu.Yer gök duayla..Hakkaten kurbanda kurban patlaması olur inşallahGerçi bizimkinin bu yeni adağı duyunca yüzü yeşile döndü ama ne yapalım,ayy bi olsun da,ben bulur eder gene keserim inşallah...
Hepinize günaydınnn...Dün gittim transfere.Bebişimi aldım geldim :) umarım hala benimledir ve benimle kalır.Çözdürme sırasında ilk iki embriyo direnç gösterememiş maalesef.Ama bu oradaki savaşı geçmiş,hadi hayırlısı Allahtan.27'si diyordum.Doktor 11 gün sonra dedi.Yani sanırım 28'i haftaya cuma belli olacak,ak koyun kara koyun
Minecan,canım senin de tedavin hayırlı olsun.Ben pregnly vurunmadım.Onu ne için verdiler?Çatlatma iğnesi mi?Taze embriyoda vurunmuştum,ama bunda vermedi.O yüzden yanlış bişey söylemeyim.Belki bilen arkadaşlar vardır.Bunda kan sulandırıcı vurmamı istedi hergün.Ayrıca coraspin de alıyorum.Anlaşılan benim kan hızlı tren gibi akacak
Ne demek Laviniacım.Dediğin gibi çok derli toplu.Yer gök duayla..Hakkaten kurbanda kurban patlaması olur inşallahGerçi bizimkinin bu yeni adağı duyunca yüzü yeşile döndü ama ne yapalım,ayy bi olsun da,ben bulur eder gene keserim inşallah...
Sağol canım,Amin..asli_as canim transferin hayirli olsun insallah
senin kac tane dondurulmus vardi? benim 2 tane 4.gun embriyosu bakalim ne olacak
benim dondurulmuslarla tedavi surecimde sadece yumurta takibi yapildi ve 18mm oldugunda catlatma ignesi oldum yani pregnly
hic bi sekilde ilac tedavisi yok,iyimi kotumu bilmiyorum
ama burada okuduklarimda genelde ilac veriliyor,niye bana verilmedi ya
yurt disindaki doktorlarin tedavi yontemi bumu acaba..neyse bakalim zaman ne gosterecek
sende kendine dikkat et canim ,fazla yatma fazlada gezme..))
Amin tatlımm..Bakalım.Kendimi dinlemeyim,belirtileri aramayım diyorum ama,şimdiden dinlemeye başladım,çok heyecanlı.Çok garip,orda bişeyler oluyor,oldu belki ve ya olmadı,sen bilmiyorsun.Enteresan geliyor...canım hayırlı - uğurlu olsun inşallah. sımsıkı tutunsun sana inşallah. benim transferin ertesi günü test tarihin. inşallah güzel haberlerini gelince alırım. hadi bakalım önce melo-seko dan sonra senden güzel güzel haberleri alalım.kocana da çok güldüm bu arada tabi canım inşallah tutunsun da bi şekilde bulacağız, Allah nasip etsin inşallah.
minecan; ben de kullanmadım bilmiyorum bu iğneyi.
Amin tatlımm..Bakalım.Kendimi dinlemeyim,belirtileri aramayım diyorum ama,şimdiden dinlemeye başladım,çok heyecanlı.Çok garip,orda bişeyler oluyor,oldu belki ve ya olmadı,sen bilmiyorsun.Enteresan geliyor...
Senin de bişey kalmamış.Tranfer gününü de sayma,7 gün.Evet melo-seko hadi canım,bana umut ol.Ben de size inşallah.
Seni güldürdüysem ne mutlu bana.. ve kocamaBiraz da gülmek,hayatı tiye amak lazım di mi canım?Çok sık açmasam da bilgisayarı şu ara.Takibimdesiniz kızlarrr..Öpüyorum sizi..
olacak olacak derken test günün bile gelmiş mele_seko. silik çizgi varsa; inşallah hamilesin canım. kimde duyduysam hep pozitif sonuçlandı gebeliği. inşallah senin de öyledir. zaman geçmez şimdi, test gününe kadar. amin canım inşallah hepimize bu sefer nasip etsin Rabbim.
asli can hadi bakalım, bebişin kımıldanışları olsun inşallah.
Hayırlı cumalar canım.evet canım cok sükür 10.gün degerim 327 masallh allhım sızın pozıtıflerınızıde nasıp etsın hayırlı cumalarrr
evet canım cok sükür 10.gün degerim 327 masallh allhım sızın pozıtıflerınızıde nasıp etsın hayırlı cumalarrr
Hayırlı cumalar canım.Oleyyyy :) Biliyordumm.Canım Benim çok tebrik ederim.Rabbim hayırlısı ile sağlıkla,sihhatle tamamına erdirsin.Değerin de çok güzel canım maaşallah.Ayy canım yaa...Bende de belirtiler çok arttı.Daha 5.gün adını koymak istemiyorum.Ama ilkinden tanıyorum ben bunlarııı.Rabbim hayırlısını nasip etsin.Nazardan çok korkuyorum kızlar.Bunu saklamayı düşünüyorum Allah kısmet ederse.Annem bile bilmiyor düşünün.Kimseye söylemedim,işyerindekilere söylemek zorunda kaldım çıkarken,ama onlar da süreci,zamanı bilmiyorlar.İnşallah o bana sürprizyapar.Ben de tüm sevdiklerime.Ama ilk 3 ay sır.. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.Amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?