canım normal sılkusla nedemek ..bende kasım 15 gıbı dondurulmuş denıycem ..ama dr um lucrın falan demedi..sadece ilaç verıcekmış..
günaydın arkadaslar ilk tüp denemem kimyasal gebelikle sonuclandı
tek embriyo 5.gün transferi yapılmıstı
12.gün 60,14.gün 12 cıktı değerim
suan adetin 3.günündeyim
10 tane dondurulmus 5.gün embriyomuz var
kendimi hiç iyi hissetmiyorum üzüldük baya
ama olsun cok sükür diyorum yinede
bidaa ki tedaviye kac ay sonra baslamam uygun
kac ay gecmesi gerekiyor acaba
normal siklus derken canim,adet basladiktan sonra 12.gun ultrasyona gidiyorsun tabi regl donemin 28-30 gun ise
ultrasyonda yumurta takibi basliyor,ve 2 gune bi yumurta takibine gidiyorsun,nezamanki yumurtalar 18 mm ve ustu oldu o aksam catlatma ignesi vurunuyorsun,ve doktorun gun ayarlamasiyla transferin gerceklesiyor.ben catlatma ignesinden 6 gun sonra transferim oldu....transferden sonra ise hic ilac kullanmadim,sebebi ise dogal yolla transfer oldugu icin gerek yokmus..
bunu secmemin sebebi ise rahim dinlengin ve hormonlardan arinmis oluyor.tabi doktorun yonlendirmeside onemli..
hakkimizda hayirilisi olsun
CİMCİMCİME - benim adetin 2. gün tedavi başlarsa, tedaviden 18 gün sonra yani adetten 20 gün sonra transferim olacaktı.tedaviye adetin 2. veya 3. günü başlanabilir dediler. ama malesef iki aydır, mümkün olmadı.
DEW 77 - hayırlısı hepimiz için inşallah.
ASLI_AS - hadi canım ikinci güzel haber senden olsun inşallah. Merakla bekliyoruz sonucunu
DENNİZZ - canım hepimiz aynı durumdayız inan. Pazartesi kanamam başlayıp, merkeze gittiğimde dr la görüşmeyi beklerken, sürekli kendimi tutamayıp ağlıyordum. yanıma hastalardan biri geldi. 3. denemesiymiş. Rabbim herkesin, hepimizin yardımcısı olsun inşallah. dua etmekten, Allahtan istemekten ve verilen tedaviye dikkat etmekten başka yolumuz yok. duygusal olman çok normal. hangimizin; bu süreçte olur olmaz şeylere gözleri dolmadı ki. ama güçlü olup, yolumuza devam edeceğiz inşallah.
MELO SEKO - haklısın canım, mutlaka bunda da var bir hayır. vakti değildi bu ayda demek ki. nasip değilmiş. canım sen de haberdar et sıkca bizi. umut olsun hepimize inşallah.
MİNECAN77 - canım hayırlı uğurlu olsun transferin; Allahım gönlüne göre versin. ikiz istiyorsan inşallah bir erkek - bir kız sağlıklı bebişler nasip etsin. bana da ve tüm isteyenlere de tabi :)) seninde güzel haberlerini alalım inşallah.
MELİKEE - senin de transferin sorunsuz, vaktinde ve güzel sonuçlarla gerçekleşsin inşallah arkadaşım.
TOOBEE - benim tüp bebek merkezim hemen başlayabilirsin demişti ikinci tedaviye. Ama Eskişehirdeki kendi dr um 1 ay aya verelim, Beden dinlensin, rahmin kalınlaşsın dedi. bir ay ara verdim. aslında bence senin kendini ne zaman hazır hissettiğin ile ilgili. bir arkadaşım da ilk deneme ile arasında 1 ay boşluk verdi. şu an ikiz hamile.
Dr, bu gidişimde belki bu sefer "ilaçsız deneriz" dedi. normal siklus da bu olsa gerek sanırım :) daha öğrenemedim ne yapılacak ama bakalım öğrendiğim de yazarım.
Şanslı olduğumuz ve şükretmemiz gereken bir nokta var ki; dondurulmuşlar var. Yani aslında bu ne demek yumurta var , sperm var ve döllenme gerçekleşmiş. Allahım çok şükür gerçekten. öyle vakalar var ki; bunların hiç biri söz konusu değil.
Moralimizi bozuyoruz zaman zaman; çok normal tabi ki. ama beterin beteri de var. Allah korusun. Allah herkese yardım etsin inşallah.
Allahım hepimize yardım etsin ve hamiş olmamızı, bebişlerimize sağlıkla, huzurla kavuşturmayı; anneli-babalı huzurla büyütmemizi nasip etsin inşallah.
öpüyorum hepinizi, Dualarımızda birbirimizi hatırlayalım arkadaşlar. sevgiler...
oncelikle gecmis olsun,ama bak neguzel 10 tane dondurulmusun varmis masallah canim
benim 2 taneydi ikiside transfer edildi
ben agustosta negatim almistim,adet gordum ve bittikten sonra bi sonraki adet donemi icin randevumu aldim cunki kendimi iyi hissediyorumdum hemen baslamak istedim...(genelde 2 ay sonra diyorlar ..)
kendimi yipratmamin bi anlami yoktu,orda 2 tane donmus bebem beni beklerken ben duramazdim..)))
doktorum rahmime bakti,durum iyi dedi ve 2 ekim adet donemimle start verdik
allaha sukur bugun transferi saymazsam 4.gunum
heyecan dorukta bekliyorum[/QUOTE
ayy cnm ins pozitifi alırsın
evet ben 2 at sonra baslamayı düsünüyorum sanırım
biraz kafam dağılsın rahatlatayım kendimi
ama yrn doktor çağırdı gidebilirsem bi konusucaz
ins bebislerin sana sımsıkı tutunmustur annesi
CİMCİMCİME - benim adetin 2. gün tedavi başlarsa, tedaviden 18 gün sonra yani adetten 20 gün sonra transferim olacaktı.tedaviye adetin 2. veya 3. günü başlanabilir dediler. ama malesef iki aydır, mümkün olmadı.
DEW 77 - hayırlısı hepimiz için inşallah.
ASLI_AS - hadi canım ikinci güzel haber senden olsun inşallah. Merakla bekliyoruz sonucunu
DENNİZZ - canım hepimiz aynı durumdayız inan. Pazartesi kanamam başlayıp, merkeze gittiğimde dr la görüşmeyi beklerken, sürekli kendimi tutamayıp ağlıyordum. yanıma hastalardan biri geldi. 3. denemesiymiş. Rabbim herkesin, hepimizin yardımcısı olsun inşallah. dua etmekten, Allahtan istemekten ve verilen tedaviye dikkat etmekten başka yolumuz yok. duygusal olman çok normal. hangimizin; bu süreçte olur olmaz şeylere gözleri dolmadı ki. ama güçlü olup, yolumuza devam edeceğiz inşallah.
MELO SEKO - haklısın canım, mutlaka bunda da var bir hayır. vakti değildi bu ayda demek ki. nasip değilmiş. canım sen de haberdar et sıkca bizi. umut olsun hepimize inşallah.
MİNECAN77 - canım hayırlı uğurlu olsun transferin; Allahım gönlüne göre versin. ikiz istiyorsan inşallah bir erkek - bir kız sağlıklı bebişler nasip etsin. bana da ve tüm isteyenlere de tabi :)) seninde güzel haberlerini alalım inşallah.
MELİKEE - senin de transferin sorunsuz, vaktinde ve güzel sonuçlarla gerçekleşsin inşallah arkadaşım.
TOOBEE - benim tüp bebek merkezim hemen başlayabilirsin demişti ikinci tedaviye. Ama Eskişehirdeki kendi dr um 1 ay aya verelim, Beden dinlensin, rahmin kalınlaşsın dedi. bir ay ara verdim. aslında bence senin kendini ne zaman hazır hissettiğin ile ilgili. bir arkadaşım da ilk deneme ile arasında 1 ay boşluk verdi. şu an ikiz hamile.
Dr, bu gidişimde belki bu sefer "ilaçsız deneriz" dedi. normal siklus da bu olsa gerek sanırım :) daha öğrenemedim ne yapılacak ama bakalım öğrendiğim de yazarım.
Şanslı olduğumuz ve şükretmemiz gereken bir nokta var ki; dondurulmuşlar var. Yani aslında bu ne demek yumurta var , sperm var ve döllenme gerçekleşmiş. Allahım çok şükür gerçekten. öyle vakalar var ki; bunların hiç biri söz konusu değil.
Moralimizi bozuyoruz zaman zaman; çok normal tabi ki. ama beterin beteri de var. Allah korusun. Allah herkese yardım etsin inşallah.
Allahım hepimize yardım etsin ve hamiş olmamızı, bebişlerimize sağlıkla, huzurla kavuşturmayı; anneli-babalı huzurla büyütmemizi nasip etsin inşallah.
öpüyorum hepinizi, Dualarımızda birbirimizi hatırlayalım arkadaşlar. sevgiler...
arkadaslar peki dondurulmuslarla ne kadar ödüyoruz merkeze ilkinden daha az olur sanırım
MİNECAN 77 - o halde ikiz kız olsun canım inşallah. ikiz kızlar da çok çok çok şirin oluyor. benim eşimde kız bebiş sever. Allahım nasip etsin inşallah. bacım hazır yavruların var ( Allah bağışlasın, hep güzel günlerini görün inşallah) , belki kendiliğinden olur bebişin; tüpe gerek kalmaz.
aminnnn canim
dediginde haklisin normal yollada cok denedik biz ama olmuyor.esimde ve bende hic sorun yok( veya bulamiyorlar )
ilk oglum 9 yasina girecek kasimda o dogal yolla oldu ama 6 yil ugrastikdan sonra..
2.oglum ise suan 17. aylik oda tup bebek tedavisinde 1.denemede oldu allahima sukur
ama tup bebek denememden once aylarca yumurta takibi,klomen,6 defa asilama,ameliyatla gobekten tuplerime baktilar,catlatma igneleri derken aradan 7 sene gecti ve 1 tup denememde oldu,ama yurtdisinda hemen yapmiyorlar tup bebek tedavisini ,burda once yukaridaki yazdiklarimi deniyorlar (tabi sorunsuz ciftseniz)
enson tup bebek tedavisi,sigorta oldugu icin en ucuzundan yani
biraz uzun oldu kusura bakma..)) nede cok dertliymissim ben..))))
o yuzden tup bebekle ugrasiyorum canim yasim fazla ilerlemeden 3.cocuk istiyoruz nasip olursa
Ayyyy canım benim yaa..MİNECAN77 - Herkesin durumu, isteği farklı tabii. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. Bu sefer sağlıkla kız bebişlerini alırsın kucağına inşallah.
ASLI_ AS -:87::101::118: canıımmmmmmm , hayırlı - uğurlu olsun inşallah. Allahım sağlıkla kucağına almayı ve sağlıkla, huzurla, mutlulukla analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim hep güzel günlerini görmenizi nasip etsin. Çok tebrikler. Çok sevgiler.
ASLI AS ve MELO SEKO ; Canlarım ; şimdi bu dondurulmuş sürecinde Allahıma çok şükür güzel sonuçları alan arkadaşlarımız olarak; nasip kısmet tabi ki ama size bir kaç sorum olacak;
1. transfer sırasında sıkışıklığınız ne kadardı? Yani nasıl ayarladınız? (Benim ilki kepazeliklikti, felaket sıkışık girdim iyi olsun diye, burnumdan geldi)
2. Transfer sonrasında ne zaman wc ye gittiniz?
3. Transfer sırasında özellikle dikkat ettiğiniz bişey oldu mu?
4. Transfer sonrası ne yaptınız ? a) sürekli yattım b) sürekli gezdim c) sürekli yemek yedim :))))
5. Transfer sonrası / öncesi özellikle bişeyler yiyip içtiniz mi?
ben 2 gün önce ilk tüp bebek denememde negatif sonuç aldım 5.gün embriyosuydu tek embriyo transfer edildi dr um istersen hemen dondurulmuşlarla tedaviye başlayalım dedi ve herşeyin çok güzeldi eğer istersen sana histereskopi yapmak istiyorum dedi neden tutmadı araştırmak istiyorum dedi bende kararı dr uma bırakıyorum ben bu ay dinlenip aralıkta takrar başlamayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım bana fikir verirmisiniz?ve dondurulmuşlarda ilaç çok mu kullanıyoruz
slm kızlar bende kasımda dondurulmuşlarımı deniyeceğim toobe fiat fazla cnm bence benimkide 1.750tl ilaç ne ilaç kullanılır bilmiyorum ama benim doktorum sadece bi hap vericez ve takip edicez dedi bide ben umuta sordum 1.500dedi eurofertilde aynı hangi hastanedeydin cnm ?:44:mrb arkadaslar simdi merkezle görüstüm dondurulmus tedavi ilaçlar dahil 2100 tl dedi normal mi sizde mi böle ödediniz merak ettim
slm kızlar bende kasımda dondurulmuşlarımı deniyeceğim toobe fiat fazla cnm bence benimkide 1.750tl ilaç ne ilaç kullanılır bilmiyorum ama benim doktorum sadece bi hap vericez ve takip edicez dedi bide ben umuta sordum 1.500dedi eurofertilde aynı hangi hastanedeydin cnm ?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?