Dondurulmuşlarla Şansını Deneyecekler

canım normal sılkusla nedemek ..bende kasım 15 gıbı dondurulmuş denıycem ..ama dr um lucrın falan demedi..sadece ilaç verıcekmış..

normal siklus derken canim,adet basladiktan sonra 12.gun ultrasyona gidiyorsun tabi regl donemin 28-30 gun ise
ultrasyonda yumurta takibi basliyor,ve 2 gune bi yumurta takibine gidiyorsun,nezamanki yumurtalar 18 mm ve ustu oldu o aksam catlatma ignesi vurunuyorsun,ve doktorun gun ayarlamasiyla transferin gerceklesiyor.ben catlatma ignesinden 6 gun sonra transferim oldu....transferden sonra ise hic ilac kullanmadim,sebebi ise dogal yolla transfer oldugu icin gerek yokmus..

bunu secmemin sebebi ise rahim dinlengin ve hormonlardan arinmis oluyor.tabi doktorun yonlendirmeside onemli..
hakkimizda hayirilisi olsun

oncelikle gecmis olsun,ama bak neguzel 10 tane dondurulmusun varmis masallah canim
benim 2 taneydi ikiside transfer edildi

ben agustosta negatim almistim,adet gordum ve bittikten sonra bi sonraki adet donemi icin randevumu aldim cunki kendimi iyi hissediyorumdum hemen baslamak istedim...(genelde 2 ay sonra diyorlar ..)
kendimi yipratmamin bi anlami yoktu,orda 2 tane donmus bebem beni beklerken ben duramazdim..)))

doktorum rahmime bakti,durum iyi dedi ve 2 ekim adet donemimle start verdik
allaha sukur bugun transferi saymazsam 4.gunum
heyecan dorukta bekliyorum

hımm canım ben hiç duymamıştım..dondurulmuş transferınde çatlama iğnbesi sadece estrofem vıtemın progestan bılıyorum.....
herkezın tedavısı değişik sanırım...

CİMCİMCİME - benim adetin 2. gün tedavi başlarsa, tedaviden 18 gün sonra yani adetten 20 gün sonra transferim olacaktı.tedaviye adetin 2. veya 3. günü başlanabilir dediler. ama malesef iki aydır, mümkün olmadı.

DEW 77 - hayırlısı hepimiz için inşallah.

ASLI_AS - hadi canım ikinci güzel haber senden olsun inşallah. Merakla bekliyoruz sonucunu

DENNİZZ - canım hepimiz aynı durumdayız inan. Pazartesi kanamam başlayıp, merkeze gittiğimde dr la görüşmeyi beklerken, sürekli kendimi tutamayıp ağlıyordum. yanıma hastalardan biri geldi. 3. denemesiymiş. Rabbim herkesin, hepimizin yardımcısı olsun inşallah. dua etmekten, Allahtan istemekten ve verilen tedaviye dikkat etmekten başka yolumuz yok. duygusal olman çok normal. hangimizin; bu süreçte olur olmaz şeylere gözleri dolmadı ki. ama güçlü olup, yolumuza devam edeceğiz inşallah.

MELO SEKO - haklısın canım, mutlaka bunda da var bir hayır. vakti değildi bu ayda demek ki. nasip değilmiş. canım sen de haberdar et sıkca bizi. umut olsun hepimize inşallah.

MİNECAN77 - canım hayırlı uğurlu olsun transferin; Allahım gönlüne göre versin. ikiz istiyorsan inşallah bir erkek - bir kız sağlıklı bebişler nasip etsin. bana da ve tüm isteyenlere de tabi :)) seninde güzel haberlerini alalım inşallah.

MELİKEE - senin de transferin sorunsuz, vaktinde ve güzel sonuçlarla gerçekleşsin inşallah arkadaşım.

TOOBEE - benim tüp bebek merkezim hemen başlayabilirsin demişti ikinci tedaviye. Ama Eskişehirdeki kendi dr um 1 ay aya verelim, Beden dinlensin, rahmin kalınlaşsın dedi. bir ay ara verdim. aslında bence senin kendini ne zaman hazır hissettiğin ile ilgili. bir arkadaşım da ilk deneme ile arasında 1 ay boşluk verdi. şu an ikiz hamile.

Dr, bu gidişimde belki bu sefer "ilaçsız deneriz" dedi. normal siklus da bu olsa gerek sanırım :) daha öğrenemedim ne yapılacak ama bakalım öğrendiğim de yazarım.

Şanslı olduğumuz ve şükretmemiz gereken bir nokta var ki; dondurulmuşlar var. Yani aslında bu ne demek yumurta var , sperm var ve döllenme gerçekleşmiş. Allahım çok şükür gerçekten. öyle vakalar var ki; bunların hiç biri söz konusu değil.

Moralimizi bozuyoruz zaman zaman; çok normal tabi ki. ama beterin beteri de var. Allah korusun. Allah herkese yardım etsin inşallah.

Allahım hepimize yardım etsin ve hamiş olmamızı, bebişlerimize sağlıkla, huzurla kavuşturmayı; anneli-babalı huzurla büyütmemizi nasip etsin inşallah.

öpüyorum hepinizi, Dualarımızda birbirimizi hatırlayalım arkadaşlar. sevgiler...

tesk.ederim guzel dileklerin icin tatlim
ikiz dedin ya icim bi tuhaf oldu .... benim 2 tane oglusum var,insallah 2 tanede kizim olur..)))
esim kiz hastasi ama oncelikle hayirlisi ve sagliklisi..
allahim once hic olmayanlara sonra bana nasip etsin(amin)

cnm benim saol
binlerce kez sükürler olsun
ya olmasaydı dondurulmus embriyolarımız..
bide merak ediyorum çözülünce sağlıklı oluyorlar mı

arkadaslar peki dondurulmuslarla ne kadar ödüyoruz merkeze ilkinden daha az olur sanırım

MİNECAN 77 - o halde ikiz kız olsun canım inşallah. ikiz kızlar da çok çok çok şirin oluyor. benim eşimde kız bebiş sever. Allahım nasip etsin inşallah. bacım hazır yavruların var ( Allah bağışlasın, hep güzel günlerini görün inşallah) , belki kendiliğinden olur bebişin; tüpe gerek kalmaz.

TOOBE - bildiğim kadarıyla, dondurulmuşlar çözünürken, %70-80 kayıp olabiliyor. ama çözünmeden sonra sağlıklı kalıp, transfer edilenlerin yeni koyulandan bir farkı olmuyor. inşallah tutunursa da gelişiminde normale göre bir farkı olmuyor. Allahım hayırlı tez zamanda nasip etsin hepimize inşallah. (Amin)

Benim gittiğim merkezde "Anatolia Tüp Bebek" dondurulmuşlar için 1.500 TL ödeyecektik. Ama nasip olmadı. Diğer merkezlerde fiyatlar değişiyor. Mesela Acıbademde 1.000 TL miş. Dondurulmuşlarda sanki ekstradan bir durum yoksa ilk yaptırdığımız hastanede yaptırmak en sağlıklısı gibi. diğer türlü almaya kalkarsan bir sürü zahmet var. Yok azot tankı bulacaksın, yok bilmem ne vb vb.

Selam kızlarrr,dondurulmuşun 2. anne adayı ben oldum.Hislerim beni yanıltmadıTabi bu başlangıç umarım bu benle kalır. Hadi ben sıramı saldım.Sizden haber bekliyorum haa,zinciri bozmayalım lütfen

MİNECAN77 - Herkesin durumu, isteği farklı tabii. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. Bu sefer sağlıkla kız bebişlerini alırsın kucağına inşallah.

ASLI_ AS - :87::101::118: canıımmmmmmm , hayırlı - uğurlu olsun inşallah. Allahım sağlıkla kucağına almayı ve sağlıkla, huzurla, mutlulukla analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim hep güzel günlerini görmenizi nasip etsin. Çok tebrikler. Çok sevgiler.

ASLI AS ve MELO SEKO ; Canlarım ; şimdi bu dondurulmuş sürecinde Allahıma çok şükür güzel sonuçları alan arkadaşlarımız olarak; nasip kısmet tabi ki ama size bir kaç sorum olacak;

1. transfer sırasında sıkışıklığınız ne kadardı? Yani nasıl ayarladınız? (Benim ilki kepazeliklikti, felaket sıkışık girdim iyi olsun diye, burnumdan geldi)

2. Transfer sonrasında ne zaman wc ye gittiniz?

3. Transfer sırasında özellikle dikkat ettiğiniz bişey oldu mu?

4. Transfer sonrası ne yaptınız ? a) sürekli yattım b) sürekli gezdim c) sürekli yemek yedim :))))

5. Transfer sonrası / öncesi özellikle bişeyler yiyip içtiniz mi?

Ayyyy canım benim yaa..Çok duygulandım..Çok çok sağol bitanemm.Darısı sizlerin başına.Güzel duaların için Allah razı olsun.Rabbim tamamına erdiririr inşallah.Doğrusu çok korkuyorum.Bir iki gündür pembe leke geliyor.Merkez normal,sakın korkmayın diyor ama yani kaygılanmamak mümkün değil.Ne olur bana da dua edin Sorularını cevaplamaya çalışıyım.Umarım faydam olur canım.

1.Ben ilk önce çok sıkışıktım,ama beni söyledikleri saatten 2 saat sonra transfere aldıkları için o arada bekleyemeyip,wc'ye girdim.Az miktar yaptım.Ama sıkışıklığım geçti tabi.Buna rağmen hemşire beni götürmeye geldiğinde sıkışığım dedim.Çünkü beklemekten çok sıkıldım.Stres oldum.Bir dediğerinde onlar zayıf olanlarınkini rahat görebildikleri için bir sorun olmayacağını ağızlarından kaçırmışlardı,ben bir sorun olmayacağını biliyordum o anlamda.Yani yapanlar işinin ehliyse sıkışma olayı biraz teferruat oluyor canım.

2.Transferden sonra 2 saat hiç kalkmadım,tuvalet ihtiyacı için,sürgü istedim.Başka sanırım orda girmedim.

3.Transfer sırasında abdestliydim.Odada beklerken,ameliyathanede,embriyo tam konulurken,odaya çıkarılırken,araba ile eve giderken yani sürekli ayetel kürsi okudum içimden.

4.Valla ben çok yatmayı beceremiyorum.İlk 2 gün tuvalet harici kalkmadım.Ama sonra yavaş yavaş normal moda döndüm.Çok yatmayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Bazen unutup,hafif ağır şeyler kaldırdım,yükseğe uzandım.Sen böyle yapma tabii :) ama iksinde de çok aşırı özen göstermeme rağmen tuttu.Nasip kısmet.Dualarr çoook önemli.Yine de hayırlısını istemek lazım.

5.Benim transfer günü,iştahım çok açılıyor.Eve gelince resmen 3 kişilik yiyorum Kabak çekirdeğinin faydasını biliyorum ve su içmenin.Yararlı şeylerden ziyade,sigara,kahve,asitli içecek gibi şeylerden uzak durmak daha iyi tabi.Onun dışında kan yapsın diye pekmez,siyah kuru üzüm de faydalı olur.Mesela çocuklar için olan şu vitaminli meyveli yoğurtlardan,meyveli sütlerden içtim.

Ama herşeyden önemlisi bu tüp bebek olayında hamile kalınca,çok bağlanmamak gerktiğini,kucağına almadan,özellikle şöyle 4-5 ayı falan geçmeden,herşeye hazırlıklı olmak gerektiğini,troitin çok dikkate alınması gerektiğini,bir sıkıntı varsa ilaç ve sık sık tetkiklerle takip edilmesi gerektiğini öğrendim. Onun için aman diyorum,aman aklınızda olsun.Dualarım sizlerle kızlar.Her namazımda dua ediyorum.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...Amin.

ben 2 gün önce ilk tüp bebek denememde negatif sonuç aldım 5.gün embriyosuydu tek embriyo transfer edildi dr um istersen hemen dondurulmuşlarla tedaviye başlayalım dedi ve herşeyin çok güzeldi eğer istersen sana histereskopi yapmak istiyorum dedi neden tutmadı araştırmak istiyorum dedi bende kararı dr uma bırakıyorum ben bu ay dinlenip aralıkta takrar başlamayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım bana fikir verirmisiniz?ve dondurulmuşlarda ilaç çok mu kullanıyoruz

merhaba tatlim
oncelikle psikolojik olarak hazirmisin onu dusun,yani kendini dinle,icin rahat edecekse elbette histereskopi yaptir (iyide olacagini dusunuyorum)
ben dondurulmus transferimle suan gun sayiyorum
ve bana hic bisekilde ilac tedavisi yapilmadi,yani normal regl.donemimde 12.gun yumurta takibi,yumurtalar belirli olgunluga ulasinda catlatma ignesi oldum,ve 6 gun sonrada transferimi yapti,tabi bu rahim kalinliginada bagli,transfer sonrasida ilac verilmedi sebebi ise normal regl.donemiyle oldugu icin ilac gerekmiyormus,,
insallah olumlu sonuc alman dilegiyle tatlimm

mrb arkadaslar simdi merkezle görüstüm dondurulmus tedavi ilaçlar dahil 2100 tl dedi normal mi sizde mi böle ödediniz merak ettim

mrb arkadaslar simdi merkezle görüstüm dondurulmus tedavi ilaçlar dahil 2100 tl dedi normal mi sizde mi böle ödediniz merak ettim
slm kızlar bende kasımda dondurulmuşlarımı deniyeceğim toobe fiat fazla cnm bence benimkide 1.750tl ilaç ne ilaç kullanılır bilmiyorum ama benim doktorum sadece bi hap vericez ve takip edicez dedi bide ben umuta sordum 1.500dedi eurofertilde aynı hangi hastanedeydin cnm ?:44:

cnm gazieurofertil'deyim bana da pahalı geldi
arada nerdeyse 500 tl var ilaçları da bilmiyorum baskılayıcı iğnedir muhtemelen..
salı görüscem doktorla ayrıntılı yazarım..

aslı as tebrıkler csnım malesef ıyı haberlerım yok yanı aslında kesın bişeyde yok 3gundur kanamam var ıgne vuruldum yatıyorum bugun bebegım hala benımleyse kı ınsallh benımledır tam 5 haftalık oldu
nolur dua edın bebegım hala benımle olsn tuvalet dısında kalkmak yasak sıze kacak yazdım cunku bnm pc masaustu :))telden baktım aslıyı tebrık edıyım hemde haber verıyım dedım gırıste sorun cıktı ole sımdılık ahberler bu kadr ınsallh hala benımledır bebegım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…