• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dost kara günde belli olurmuş

merhaba bayanlar,
bir önceki konumda yazmıştım babamı kaybettim ben kısa süre önce.
sevdiklerimi sürekli yanımda istediğim, desteklerine ihtiyaç duyduğum bir dönem, şu aralar daha iyiyim. iş temposu vs. çok yalnız kalamıyorum zaten.. iyi oluyor.
neyse benim en yakın arkadaşım var 8 yıllık arkadaşım. zaten aynı yerde yaşıyoruz(şu an iş için başka şehirde), üniversitede uyurken dahi yan yanaydık, evde, sınıfta.. şimdi kendisi başka şehirde çalışıyor. 6 ay içinde 4-5 kez yanına gittim yalnızım, alışamadım vs. dediği için. işten izin aldım da gittim çoğu kez çünkü 1 gün tatilim var.
neyse babam vefat ettiğinde hafta sonu evime geldi, yarım saat durdu gitti ailesinin evine. sağ olsun geldi.. gelmesini zaten beklemiyordum herkesin işi vs. var kalıp gelemeyebilir.
geldi ve bir daha beni bir kez bile aramadı tam 25 gün geçti aradan, bir kez arayıp nasılsın demedi. benim bir merhabadan öte samimiyetim olan insanlar aradı yazdı.
diyebilirsiniz herkesin kendine göre hayatı var ama o benim en yakın arkadaşım. benim yanıma geldiğinde çok kötüydüm daha ilk gündü sonra merak etmedi bile. sosyal medyaya sürekli fotoğraflar yükledi, görüyorum..
25 gün sonra nasılsın konuşamadık yazmış. iyi olmaya çalışıyorum yazdım. yanında olmadım özür dilerim yazmış. yoğunsundur özre gerek yok yazdım. arıycam seni yazdı ve 3 gün oldu ses yok.
dost neden vardır iyiden çok kötü günde destek olsun diye değil midir ? ben arkadaşlığımı sorguluyorum...
siz neler düşünüyorsunuz
Valla bu dost değil arkadaş sahte dost bende yanında olmazdim bu arada basin sağolsun

Başınız sağolsun canım. insanın en yakın dostu ailesidir gerisi hikaye bende öyle dostluklar bitirdim ki beş para etmez hiç biri gözümde insanın kötü gününde yanında olmayanlar dostu olmamıştır dostluk arkadaslık akrabalık kötü gününde yanında olmucaksa olmasın boşverin

merhaba bayanlar,
bir önceki konumda yazmıştım babamı kaybettim ben kısa süre önce.
sevdiklerimi sürekli yanımda istediğim, desteklerine ihtiyaç duyduğum bir dönem, şu aralar daha iyiyim. iş temposu vs. çok yalnız kalamıyorum zaten.. iyi oluyor.
neyse benim en yakın arkadaşım var 8 yıllık arkadaşım. zaten aynı yerde yaşıyoruz(şu an iş için başka şehirde), üniversitede uyurken dahi yan yanaydık, evde, sınıfta.. şimdi kendisi başka şehirde çalışıyor. 6 ay içinde 4-5 kez yanına gittim yalnızım, alışamadım vs. dediği için. işten izin aldım da gittim çoğu kez çünkü 1 gün tatilim var.
neyse babam vefat ettiğinde hafta sonu evime geldi, yarım saat durdu gitti ailesinin evine. sağ olsun geldi.. gelmesini zaten beklemiyordum herkesin işi vs. var kalıp gelemeyebilir.
geldi ve bir daha beni bir kez bile aramadı tam 25 gün geçti aradan, bir kez arayıp nasılsın demedi. benim bir merhabadan öte samimiyetim olan insanlar aradı yazdı.
diyebilirsiniz herkesin kendine göre hayatı var ama o benim en yakın arkadaşım. benim yanıma geldiğinde çok kötüydüm daha ilk gündü sonra merak etmedi bile. sosyal medyaya sürekli fotoğraflar yükledi, görüyorum..
25 gün sonra nasılsın konuşamadık yazmış. iyi olmaya çalışıyorum yazdım. yanında olmadım özür dilerim yazmış. yoğunsundur özre gerek yok yazdım. arıycam seni yazdı ve 3 gün oldu ses yok.
dost neden vardır iyiden çok kötü günde destek olsun diye değil midir ? ben arkadaşlığımı sorguluyorum...
siz neler düşünüyorsunuz

Başınız sağolsun. Arkadaşınızın yaptığı çok büyük bir ayıp, gerçek dostlar asla böyle davranmaz.

İşi gücü olabilir yanınıza devamlı gelemeyebilir ama gün içinde 5dk arayıp hal hatır sormak bu kadar zor değil.

En yakın arkadaş sıfatından çıkarın bence artık, normal bir arkadaşınız olarak kalsın.

Beklentiniz az olursa üzülmeniz de az olur..

evli değil bekar, tek yaşıyor. 6 da mesaisi bitiyor. diyorum ya geceleri barlarda fotoğraf atıyor sosyal medyaya, alışveriş sepetini bile çekip yüklüyor. böyle olunca vaktinin olduğunu düşünüyorum
Sizi umursamiyor silin gitsin.
En yogun gunlerimde is okul staj idare ederken bile sevgilisinden ayrilan arkadaşımı arayacak vakit buluyorum.
3 saatlik uykuyla gecirdigin gunler oldu ama mesaj atamayacak kadar dolu olmadim bugune kadar.
Dost degilmis silin gitsin.
Basiniz sagolsun ayrica. Dilerim kisa zamanda atlatirsiniz

Aşırı empati yapiyor olabilir.Senin çektiğin acıyı gördüğünde ya ben bu acıyı yasarsam şeklinde bir duygu onu kaplıyor olabilir.Bu yüzden seni sevmesine rağmen senden uzak durmaya çalışıyordur.Yani aklı hep sendedir ama şu an seninle konuşmak ona da acı veriyor olabilir

Yaşadığım yerde çocuğunu kaybeden bir anne var.İkinci çocuğu olduktan bir sene sonra büyük olan çocuğunda beyin tümörü görüldü.Cocugun adım adım bitkisel hayata girişine tanıklık ettik.Cocuk rahmetli olana kadar anneyi aradım,yanına gittim.Cocuk rahmetli olunca evlerine adım atmadım....karsilassam nefesim kesiliyor.Su an bile gözümden yaş geldi

Vefasızlık etmiş maalesef. Haklısın. Demek ki sahici dost değilmiş arkadaşınız. Yüzüne söyleyin, kırıldım, üzüldüm deyin; sonra da isterseniz mesafe koyun.

Aşırı empati yapiyor olabilir.Senin çektiğin acıyı gördüğünde ya ben bu acıyı yasarsam şeklinde bir duygu onu kaplıyor olabilir.Bu yüzden seni sevmesine rağmen senden uzak durmaya çalışıyordur.Yani aklı hep sendedir ama şu an seninle konuşmak ona da acı veriyor olabilir
o kadar empati yapacak kadar ince düşünse böyle olmazdı bence

Back
X